Onkruidverdelger voor het gazon

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Onkruidverdelger voor het gazon

Een opgeruimde tuin heeft ook een mooi groen gazon, maar vaak is dit bedekt met onkruid. Dit onkruid verspreidt zich ook zeer snel en kan het gazon vervormen. Uiteindelijk is er niet veel meer over van een groen gazon. Een veel voorkomende oorzaak is een gebrek aan voedingsstoffen, omdat gazons een hoog voedingsstoffengehalte nodig hebben om te kunnen groeien. Als dit niet beschikbaar is, worden de grassen zwak en ontstaan er gaten. Daar kan het onkruid zich dan verspreiden en in de loop van de tijd de overhand krijgen. Vooral in de zomer, wanneer er niet alleen een tekort aan voedingsstoffen is, maar ook te weinig water, kan het wortelstelsel niet regenereren. Een langere droogte kan dan een echt probleem worden voor het gazon.

Een onkruidverdelger is een chemisch plantenhormoon dat in het gazon wordt gerepliceerd. Deze zorgen ervoor dat het onkruid in het gazon op een gecontroleerde manier afsterft. Om uiteindelijk een groot effect te bereiken zijn er verschillende werkzame stoffen. Het effect is echter sterk afhankelijk van de respectievelijke weersomstandigheden. Het kan het beste worden gebruikt als de grond een beetje vochtig en warm is. Bovendien mogen de temperaturen ’s nachts niet te laag zijn. Voordat een onkruidverdelger wordt gebruikt, moet het gazon grondig worden besproeid. Als er een grasonkruidverdelger wordt gebruikt, moet het gazon niet vooraf worden gemaaid, omdat de werkzame stoffen vooral via de bladeren worden geabsorbeerd. Na het aanbrengen mag het indien mogelijk niet regenen, omdat anders het risico bestaat dat de werkzame stoffen door de regen worden weggespoeld.

Wanneer een gazon WeedkillerTest, was de beste toepassingsperiode tussen de maanden mei en augustus. Hier zijn de voorwaarden het beste om een hoge effectiviteit te bereiken. In deze maanden is het klimaat mild en is de bodem niet te koud. Afhankelijk van het weer kan de toepassing ook op een later tijdstip plaatsvinden, maar de effectiviteit kan dan aanzienlijk afnemen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond niet te droog is.

Er zijn een aantal fabrikanten in de vakhandel die onkruidverdelgers aanbieden. De bekendste zijn Compo, Bayer, Neudorff, Banvel, Celaflor en Monsanto. Er zijn echter enkele verschillen in de samenstelling en in de effectiviteit. In ieder geval moeten de instructies van de fabrikant vóór gebruik zorgvuldig worden gelezen en opgevolgd, want het gaat hier immers om giftige stoffen die niet geheel onschadelijk zijn voor de mens.

Onze Top 10 – Onkruidverdelger voor het gazon

Het gebruik van een grasonkruidverdelger heeft verschillende voordelen voor het gazon. Omdat onkruid soms zeer robuust is en regelmatig terugkeert, kunnen ze ook de winter doorkomen. Daarom kan een gerichte toepassing bescherming bieden tegen nieuw onkruid. Een zeer goede combinatie is een mengsel van onkruidverdelger en gazonmeststof. Deze voorbereidingen bieden een optimaal effect en bescherming op lange termijn. Het gazon kan in de verschillende seizoenen worden voorzien van speciale voedingsstoffen.
Sommige fabrikanten bieden zelfs een extra mosdoder aan. Als het gaat om onkruid in het gazon zijn dit vaak de volgende soorten:
– Klaver
– Weegbree
– Duizendblad
– Paardebloem
– Madeliefjes
– Hoornkruid
Zodra er onkruid in het gazon groeit, moet er actie worden ondernomen zodat de groene kan snel herstellen. Het onkruid blijft niet alleen in het gazon, maar wordt ook verspreid over kasseien of bloemperken.

In de gazon onkruidverdelgertest zijn er ook alternatieven die gebruikt kunnen worden. Thermische warmtestraling kan bijvoorbeeld worden gedaan met stoom of heet water. Met deze chemicaliënvrije methode kunnen ook de wortels worden gecontroleerd. De toepassing van warm water verzwakt het onkruid aanzienlijk, maar dit vereist een regelmatige toepassing om te voorkomen dat het onkruid permanent teruggroeit. Vooral in kritieke gebieden, zoals hoeken van huizen, kan één behandeling tot 4 keer per jaar worden uitgevoerd. Met deze methode is de impact op het milieu aanzienlijk lager dan het gebruik van onkruidverdelgers. Hier wordt niet alleen de plant zelf, maar ook de wortel verzwakt, zodat het zaad ook wordt vernietigd. Deze methode kan worden gebruikt op alle soorten oppervlakken, vooral op plaatsen die moeilijk toegankelijk zijn. Bij een regelmatige toepassing kan uiteindelijk een hoge mate van efficiëntie worden bereikt.

Om ervoor te zorgen dat de werkzame bestanddelen van de onkruidverdelger doelgericht kunnen worden gebruikt, zijn er bijvoorbeeld sproeiapparaten die zorgen voor een nauwkeurige dosering. De meeste middelen worden ook verdund met water. Er zijn echter ook kant-en-klare mengsels op de markt waarvoor geen additieven nodig zijn. Bij het gebruik van een onkruidverdelger moeten altijd handschoenen worden gedragen voor zelfbescherming. De onkruidverdelger moet uit de buurt van kinderen worden gehouden. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het wordt opgeslagen op plaatsen waar kinderen en huisdieren geen toegang hebben, omdat de giftige stoffen gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Er zijn ook enkele biologisch afbreekbare herbiciden beschikbaar, waarbij na een tijdje nieuwe planten worden geplant. De exacte toepassingstijd moet echter altijd door de fabrikant in acht worden genomen. Dit kan een paar uur tot een dag duren.

De selectie van een geschikte gazononkruidverdelger moet zorgvuldig worden overwogen en vooraf worden gepland. Vooral de omgevingsfactor en de verwerking spelen een belangrijke rol. Naast chemische mengsels zijn er ook biologische versies die aanzienlijk minder schadelijke stoffen bevatten. Vooral als er kinderen of huisdieren aanwezig zijn, kan dit een belangrijk koopargument zijn. Ook op een natuurlijke manier kan vervelend onkruid worden verwijderd. Een dergelijk proces duurt echter in de meeste gevallen veel langer. Een bijzonder snel proces wordt bereikt met behulp van de chemische variant, omdat hier het ongedierte na korte tijd afsterft. Maar ook andere planten in de omgeving kunnen schade oplopen. Daarom mag een dergelijk middel slechts in kleine hoeveelheden worden gebruikt. Op regenachtige dagen is geen toepassing toegestaan, omdat de chemische stoffen in het grondwater kunnen komen. De toepassing met een onkruidverdelger moet in exacte doses worden uitgevoerd en mag alleen worden toegepast op gebieden waar veel onkruid aanwezig is. Voor het eerste gebruik is het zeer belangrijk om de instructies van de fabrikant te lezen en deze vervolgens op te volgen.