Onmiddellijke beeldcamera

Test & vergelijk Onmiddellijke beeldcamera

De beste instant camera 2022 in vergelijking

Een fotocamera die zich ontwikkelt en het beeld fixeert nadat de sluiter is losgelaten. En zoals de naam al doet vermoeden, wordt de foto onmiddellijk uitgeworpen. Het duurt even voordat de afdruk met alle kleuren goed is ontwikkeld.

Een directe cameratest laat zien hoe het werkt.
In een instant camera plaats je geen normale film, maar vellen papier, die de nodige chemicaliën bevatten om de foto’s te ontwikkelen. Het educt is een chemische mix, die nodig is voor het ontwikkelingsproces. Nadat de foto is gemaakt, wordt het fotoblad naar de camera overgebracht. Dit gebeurt met behulp van ingebouwde rollen. Dit verdeelt het educt over het filmfolie en de ontwikkeling wordt gestart. Kleur- en zwart-witfoto’s kunnen met het juiste fotomateriaal worden gemaakt. Een herbruikbaar negatief wordt niet ontwikkeld, zodat er geen foto’s kunnen worden gedupliceerd.

De instant camera is populair bij gebruikers die een instant beeld willen. Ook voor mensen die hier zelden foto’s van maken en niet met techniek willen omgaan, is een instant camera ideaal. Voor professionals is een instant camera handig om te bepalen of verlichting en omgeving goed op een beeld kunnen worden weergegeven. Voor kinderen en op kinderverjaardagen brengt zo’n instant camera nog steeds veel vreugde. Tegenwoordig zit er nog steeds een vorm van instant camera in de kleine paspoortfotomachines. Ook deze foto’s kunnen in een paar minuten in de hand worden gehouden. Vroeger Instant camera’s meer gebruikt, zelfs door bijvoorbeeld journalisten. Maar ook nu nog zijn er verzamelaars en liefhebbers van deze praktische camera’s.

Mensen die graag foto’s maken en het resultaat direct in handen willen hebben. Ook gebruikers die hun herinneringen niet gewoon op hun smartphone of computer willen opslaan. Zeer geschikt voor kinderen en ouderen die niet met technologie willen omgaan.

Koop onze Top 10 – instant camera

Er zijn de klassieke instant camera en de digitale instant camera. Met de digitale kunt u de foto’s vooraf bekijken en opslaan.

Het is leuk om souvenirfoto’s te hebben. Op feesten met gasten brengen zulke camera’s veel plezier. Grappige snapshots maken iedereen aan het lachen. Vrienden kunnen hun foto’s mee naar huis nemen. Vooral de retro-touch van deze foto’s maakt iets bijzonders.

Zelfs met een instant camera dient men te letten op een goede resolutie. Met de nieuwere kunt u het zelfs aanpassen. Een camera moet altijd een flitsfunctie hebben, dus foto’s in een donkere omgeving zijn ook mogelijk. De kosten per foto mogen niet te hoog zijn. Maar als je nostalgische foto’s wilt, zijn de kosten met deze camera’s iets hoger. Elke koper van een instantcamera heeft andere wensen ten aanzien van de eis van een instantcamera.
Een goede resolutie, prijs/prestatieverhouding en eenvoudige bediening zou een onderdeel moeten zijn van elke goede instant camera.

Hier is een lijst van de voor- en nadelen van een Directe camera.

-voordelen:

 • U kunt de foto direct in uw hand houden
 • Instant camera’s zijn leuk
 • Je fotografeert bewuster
 • Bider worden niet langer digitaal vergeten
 • Retro is de trend
 • Bevordert de creativiteit

– Nadelen

 • inferieure kwaliteit van de beelden
 • afhankelijk van het model logger dan moderne camera’s
 • U kunt geen beelden kopiëren
 • hogere kosten per beeld
 • de afdrukken kunnen sneller vervagen

Voordat u een instantcamera koopt, moet u overwegen of u een analoge of digitale instantcamera wilt. De verschillende camera’s printen ook verschillende formaten. Er zijn ook enkele die de beelden alleen in zwart-wit afdrukken. Ook belangrijk zijn de kosten van de films en de kosten per foto. De verwerking van de camera en de gegeven garantie zijn verdere punten om te overwegen. Het is het beste om wat advies in te winnen vooraleer te kopen of om te lezen over de instant camera test. Daar worden de individuele camera’s vergeleken en getest.

Nieuwere instantcamera’s zijn uitgerust met hoogwaardig fotopapier, de zogenaamde integrale film. Dit betekent dat de kwaliteit van de beelden bijna net zo goed is als die van een conventionele camera. Een bijzondere innovatie van instant camera’s is de digitalisering. Een camera die analoog en digitaal combineert in één. Wat erg praktisch is als u uw foto’s wilt opslaan.

Polaroid is nog steeds de bekendste fabrikant van instantcamera’s. Maar Fuji Film produceert ook instant camera’s.

In 2008 heeft het bedrijf Polaroid het faillissement aangevraagd. De eigenaar van het bedrijf heeft het bedrijf veel schade toegebracht. In 2010 kocht het bedrijf Impossible de oude productiefabriek in Enschede van Polaroid. Dus de oude Polaroid-camera werd weer geproduceerd. Het bedrijf heet nu Polaroid Original.
Fuji produceert niet alleen instant camera’s, digitale camera’s, wegwerpcamera’s en objecten. Fujifilm heeft nog een uitgebreid productportfolio zoals plaatbelichters, digitale druksystemen en nog veel meer. Het Duitse en Europese hoofdkantoor van de groep is gevestigd in Düsseldorf.

Gespecialiseerde retailers bieden altijd het voordeel dat ze de producten ter plaatse kunnen aanraken. Als u niet bekend bent met camera’s, kunt u hier deskundig advies krijgen. Maar kopen op het internet biedt ook voordelen. Voorafgaand aan de aankoop kunt u zich uitgebreid informeren over de producten. Sofortbildkamera Test toont hier de belangrijkste feiten. Vaak zijn er ook zeer goede prijsaanbiedingen op het internet en kunt u geld besparen ten opzichte van de gespecialiseerde handel. En net als in de gespecialiseerde handel heeft u een recht van teruggave en een garantie.

Het verhaal:

De eerste instant camera werd gelanceerd door Polaroid in 1947. Het is ontwikkeld door Edwin Herbert Land. Deze Landcamera’s hadden een scheidingsproces in de vorm van zwart-witte rolfilm. Tot 1970 moesten de zwart-witte scheidingsfilms die werden geïntroduceerd na de ontwikkeling worden voorzien van een beschermende laag blanke lak. Een gedrenkte spons werd bij de films gevoegd.
In 1963 was er voor het eerst een instant kleurenfilm en was een duidelijke beschermfolie niet meer nodig.
976 produceerde ook Kodak instant camera’s. Maar Polaroid zag zijn patentrechten geschonden en klaagde Fuji, die toen al een contract had met Kodak om dergelijke camera’s te produceren, met succes aan. Nadat het pak was geregeld… Fujimit Polaroid en mocht doorgaan met de productie van de camera’s. Fuji is vandaag de dag nog steeds erg succesvol met instant camera’s.
In de jaren ’90 daalde de verkoop van instant camera’s. De digitale fotografie is begonnen. Polaroid bracht een digitale camera op de markt. Maar het werd niet goed ontvangen en slecht verkocht.
Sinds 2010 worden er weer analoge instantcamera’s geproduceerd.

Cijfers, gegevens en feiten:

 • De voorloper van de instantcamera’s werd al in 1860 ontwikkeld.
 • De eerste echte 1947 van Polaroid
 • In 1963 werd de 100-serie op de markt gebracht. De camera’s waren allemaal opvouwbaar
 • 1972 de eerste integrale film- en instantcamera’s met reflexcamera’s werden geïntroduceerd.
 • 1976 Kodak produceerde de eerste instant camera’s
 • Polaroid diende een rechtszaak tegen hem in en won in 1985…
 • 2008 Polaroid aangevraagd voor insolventie
 • 2010 het bedrijf Impossible nam de productie van instant camera’s over.
 • Ze worden beschouwd als een cultus en zijn populair. Er wordt gezegd dat er meer dan 500.000 stuks per jaar worden verkocht.

Prijzen: Hoeveel kosten de instantcamera’s?

Analoge instantcamera’s kunnen worden gekocht tussen 50-170 euro. De digitale instantcamera’s zijn iets duurder en variëren in prijs tussen 90-350 euro.

Wat af en toe gekocht moet worden zijn de fotobladen voor de camera. Bijvoorbeeld een pakje van 50 stuks fotopapier waarmee 50 foto’s kunnen worden gemaakt.
Voor elk model zijn er bijpassende cameratassen te koop.
Om ervoor te zorgen dat de afgewerkte foto’s niet verloren gaan, zijn er extra fotoalbums voor instant foto’s in het juiste formaat.
Ook praktisch is een close-up lens voor Fuji of Polaroid. En niet te vergeten, er zijn ook selfisticks voor instant camera’s.

Een instant camera drukt de foto’s zelf af. Maar er zijn andere manieren om foto’s af te drukken. In drogisterijen zijn er bijvoorbeeld fotoprinters waar u uw digitale foto’s direct kunt afdrukken. Thuis is het mogelijk met de printer. Maar er zijn ook mobiele fotoprinters die ook foto’s van smartphones kunnen printen.
Als u uw foto’s niet meteen in de hand hoeft te houden, zult u blij zijn met een klassieke analoge camera.