Oorreiniger

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Oorreiniger

De oorreiniger is een instrument dat gebruikt wordt in de cosmetica en algemene hygiëne om de gehoorgang van oorsmeer te reinigen. De oorreiniger die in de gehoortests wordt genoemd is geen wattenstaafje, maar een slimme en veilige manier van aanbrengen. Er zijn al veel verschillende versies op de markt, bijvoorbeeld met een spiraalvormige kop die in de gehoorgang wordt geplaatst en door middel van een lichte handmatige rotatie ervoor zorgt dat afzettingen in het oor schoon en voorzichtig kunnen worden verwijderd.

De bevestiging van de oorreiniger moet zo worden gevormd dat het achterste gedeelte van de gehoorgang gemakkelijk bereikbaar is zonder dat dit letsel veroorzaakt. Het wordt aanbevolen dat de verwisselbare opzetstukken van de oorreiniger snel en eenvoudig te monteren zijn, omdat het reinigen van de oren slechts één van de vele punten is waarmee rekening moet worden gehouden bij het gebruik van de oorreiniger in de ochtend. Door de gecompliceerde omgang met het apparaat gaan ’s morgens kostbare minuten verloren. In de oorreinigertest worden vooral die oorreinigers die werken met een medisch compatibel materiaal dat onschadelijk is voor de huid, positief getest. De bevestigingen moeten daarom bijvoorbeeld van siliconen zijn. Het is ook belangrijk dat het materiaal latexvrij is, omdat dit materiaal bij sommige mensen allergieën kan veroorzaken. De oorreiniger moet in de EU zijn geproduceerd, om precies te zijn, aangezien dit bijzonder strenge eisen stelt aan de naleving van bepaalde gezondheidsnormen – het is dus niet mogelijk om het materiaal te bevochtigen met stoffen die gevaarlijk zijn voor de gezondheid, zoals insecticiden of een schimmelbestrijdingsmiddel. In het testprogramma voor de oorreiniger is speciale aandacht besteed aan dit criterium en het is aan te raden om te zoeken naar speciale testzegels die aangeven dat het materiaal vrij is van schadelijke stoffen.

De oorreiniger wordt in het dagelijkse ochtendtoilet gebruikt om de gehoorgang te reinigen van afzettingen zoals oorsmeer. Deze speciale versie van de oorreiniger wordt speciaal gebruikt voor de verzorging van kinderen en baby’s, omdat de verwijdering door middel van een professioneel ontworpen oorreiniger bijzonder voorzichtig en veilig kan worden uitgevoerd. De gehoorgang van een zuigeling is door zijn anatomie aanzienlijk korter. Als een gewoon wattenstaafje onzorgvuldig wordt gehanteerd, kan het trommelvlies of de gehoorgang zelf gewond raken. Een perfecte oorhygiëne is ook essentieel voor de behandeling van middenoorontstekingen om te voorkomen dat de infectie zich verder verspreidt. Het gebruik van deze oorreiniger, die speciaal is geproduceerd voor een grondige en zachte reiniging van de oren, wordt aanbevolen.

Onze Top 10 – oorreiniger

Wie wil er geen elektrische versie van de oorreiniger gebruiken? en is ook geen fan van apparaten waarvoor je telkens weer vervangende hulpstukken moet kopen, is het best gediend met het goede oude wattenstaafje. U kunt ook de oorspuit gebruiken, die normale lucht gebruikt om de oren zachtjes en grondig te reinigen. Deze oorspuiten zijn geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. De oorspuit kenmerkt zich door het feit dat hij gemakkelijk te hanteren is en dat u geen grote moeite hoeft te doen om de oordop hygiënisch te reinigen voor het volgende gebruik.

In de meeste oorreinigertests werden de volgende fabrikanten van oorreinigers genoemd:

Urban Medical, Vacuüm oor, Blissany, Suptempo, Well B4 Care, Sunglow, Remos, Otowaxol, Ruimio, Naveh, Aculife, Pro Pooch, MagiDeal, Lavendel, Mexitop en Sanity. In verschillende oorreinigertests konden deze fabrikanten goede resultaten behalen in verschillende testcategorieën, zoals prijs-prestatieverhouding, tolerantie, medische laboratoriumtest en nog veel meer.

Naast de vele puur manuele versies is er nu ook een elektrische oorreiniger beschikbaar. Door middel van negatieve druk wordt een vacuüm gecreëerd dat compatibel is met de gehoorgang. Hierdoor kunnen afzettingen in het oor moeiteloos worden verwijderd. Het is vergelijkbaar met een zuiging. Door het gebruik van elektronica wordt de reiniging van het oor nog meer comfortabeler en grondiger. Tijdens het gebruik hoeft de bevestiging van de oorreiniger alleen maar in de gehoorgang te worden geplaatst – de rest van het reinigingsproces verloopt volledig automatisch, omdat het elektrisch is. In de meeste gevallen wordt de trilling eerst gebruikt om de afzettingen in het oor los te maken. Daarna hoeft slechts één knop op het apparaat te worden ingedrukt, wat ervoor zorgt dat het apparaat het oorsmeer met negatieve druk afzuigt. De afzettingen worden in een aparte oorsmeerkamer verzameld en kunnen met een eenvoudige beweging worden weggegooid.

Het internet biedt de mogelijkheid om met behulp van een zoekmachine de modernste oorreinigingsmiddelen te vinden. Daarnaast onthult een zoektocht op internet met een simpele klik tientallen verschillende aanbiedingen voor het product oorreiniger. Om het overzicht te behouden is het voordelig om een klantenreview van een begunstigd product te vinden. Veel online winkels bieden deze mogelijkheid al aan hun klanten om reviews te schrijven over reeds gekochte producten. Dit voordeel van een onbevooroordeelde gehoortest is alleen beschikbaar op het internet. In alle rust kunt u de verschillende vermeldingen op een oorschoonmaakster lezen en vervolgens winkelen wanneer u daar tijd voor heeft. Geen enkele verkoper die afhankelijk is van bonusbetalingen kan u overhalen om een oorreiniger te kopen op het internet om snel geld te verdienen. Op het internet kunt u vanuit uw eigen huis beslissen wanneer en waar u koopt. Bovendien wordt de oorreiniger handig bij u thuis afgeleverd via de postorderdienst.

Let bij de aanschaf van een oorreiniger vooral op fysiologisch onschadelijk materiaal, want de oorreiniger komt in direct en intensief contact met de huid. Het gebruikte materiaal moet daarom vrij zijn van ftalaten en latex. Laat je niet misleiden door de prijzen. Een hoogwaardige oorreiniger is vandaag al te koop voor maximaal 10 tot 12 euro in de onlineshops. Daarnaast is het prettig als het product wordt geleverd met een gedetailleerde gebruiksaanwijzing, want het is tenslotte een medisch product en er kunnen contra-indicaties zijn. Veel fabrikanten bieden deze instructies al aan als een gratis ebook om te downloaden.

Bij de aankoop van de oorreiniger is het aan te raden om geschikte hulpstukken te kopen als vervanging.