Pastamachines

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Pastamachines

Terwijl je enige tijd geleden het noedeldeeg met spierkracht moest rollen, zijn er vandaag de dag comfortabele noedelmachines die het werk doen. Ja, de tijden zijn veranderd. Volautomatische pastamachines, zoals de Philips HRHR2358/12 nemen het mengen, kneden en doseren van afgewerkte pastastrengen over. Er kan niets fout gaan, want de pastamaker geeft zelfs het respectievelijke vulgewicht aan. Maar laten we bij het begin beginnen. Wat is er nodig om het perfecte pastadeeg te maken?

Volautomatisch van pastadeeg tot pasta

Omdat de moderne pastamaker van Philips een geïntegreerde weegschaal heeft, kunt u direct beginnen met de invoer van het meel. U kunt tussen de 200 en 500 gram meel invoeren. Vervolgens selecteert u het gewenste programma. Naast de standaard pasta’s zijn ook pastarecepten met ei en kruiden mogelijk. Na een korte bevestiging geeft de machine de benodigde hoeveelheid vloeistof weer. Met de meegeleverde maatbeker meet u de hoeveelheid water en voert u deze in de machine in.

Na bevestiging start de machine het meng- en kneedproces. Slechts enkele minuten later worden de eerste noedels door de vormingsschijf geperst en uitgedeeld. Afhankelijk van de gewenste lengte kunnen de noedels worden gescheiden met een deegschraper.

Onze Top 10 – noedelmachines

Vers geproduceerde noedels kunnen direct worden verwerkt. Dat betekent dat ze niet eerst gedroogd hoeven te worden. Vooral onze Italiaanse buren weten hoe ze pasta goed „al dente“ en dus al dente moeten koken. Belangrijk is ook dat ze voldoende kunnen zwemmen in het waterbad. Het vinden van het juiste kookpunt is niet zo moeilijk. Afhankelijk van de soort pasta bedraagt de kooktijd voor verse pasta tussen de 2 en 5 minuten. Maar zoals met alle dingen, is het leidend principe: de praktijk maakt perfect!

Drogen en bewaren van pasta

Als u de pasta echter op voorraad wilt bereiden, moet u de pasta eerst drogen om deze te conserveren. Bijna alle lintnoedels of spaghetti zijn hiervoor geschikt. In het beste geval gebruikt u een noedelrek om de noedels op te hangen voor het drogen. Noedeldrogers zijn verkrijgbaar in de vorm van een boom of in de vorm van een wasserette.

Afhankelijk van de luchtvochtigheid en de temperatuur moet de pasta binnen 24 tot 48 uur droog zijn. Daarna kunnen ze worden opgeslagen in potten of blikken. In het beste geval worden ze in een koele, droge ruimte bewaard. Droge kelders of de voorraadkast zijn hiervoor geschikt. Uiterlijk na 3 maanden moet de pasta nog steeds worden geconsumeerd om de beste versheid te allen tijde te kunnen garanderen.

Welke soorten pasta kunnen worden geproduceerd met een automatische pastamachine?

Afhankelijk van de pastamachine en het model worden meer of minder matrices (vormingsschijven) geleverd. De eerder genoemde Philips-deegwarenmachine heeft maar liefst 8 gevormde schijven in de leveringsomvang. Dus je zult je nooit vervelen!

Spaghetti

De Spaghetti Noodles, die vooral bij kinderen populair zijn, kunnen in 2 versies worden geprepareerd: een dunnere en een dikkere versie. Spaghetti noedels zijn bijzonder geschikt voor de bereiding met gehakt.

Engelenhaar – Capelli d’angelo

Engelenhaarnoedels zijn zeer fijne noedels. Ze worden beschouwd als de dunste soort noedels ter wereld. Engelenhaarnoedels worden vaak gebruikt om soepen te versterken.

Lasagne

De Philips Pastamaker kan ook lasagneplaten uitdelen. Deze kunnen later worden gebruikt en gevuld om de gewenste lasagne te bakken.

Pappardelle

Pappardelle pasta behoort tot de lintnoedels variëteit. Omdat het een zeer breed type lintnoedel is, kan het later gevlochten worden. In Italië wordt dit type pasta vaak gebruikt met ragout.

Fettuccine Noodles

Fettuccine Noodles lijken op pappardelle-noedels, maar zijn iets smaller. Ze worden vaak gecombineerd met vlees en sauzen. Oorspronkelijk komen ze uit de Romeinse keuken.

Penne

Penne noedels zijn verkrijgbaar in 2 verschillende variëteiten. Eenmaal zo glad en als geribbelde noedels. Dit type pasta absorbeert zeer goed sauzen door zijn holle binnenkant.

Tagliatelle

Tagliatelle noedels zijn ook zeer bekend in dit land en worden met plezier gegeten. Ze behoren ook tot de klasse van de tagliatelle noedels. Dikke vleessauzen zijn geschikt als combinatie. Het mengsel met verse zeevruchten is ook erg populair.