PC-tuningsoftware

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk PC-tuningsoftware

Wat is een PC-tuningtool eigenlijk?

Een PC tuning software is een programma, een software die is ontworpen om de PC te reinigen van data afval en deze te verbeteren zodat een reeds veel gebruikte PC, die traag en traag is, net zo snel wordt als een nieuwe PC. In de PC Tuning Software Test wil ik de voor- en nadelen van PC Tuning Software laten zien.

Wat moet een goed PC-tuningprogramma kunnen ?

De tuningtools hebben vele uitgebreide functies om uw pc weer op de rails te krijgen:

– U kunt browsergegevens en andere tijdelijk opgeslagen bestanden opslaan, die vaak
verborgen in een aantal mappen die op de harde schijf geparkeerd staan, en deze te lokaliseren…
met een paar klikken. Als u uw PC al lange tijd gebruikt
hebben gemerkt dat in de loop van de tijd, een stelletje troep
wat de PC alleen maar vertraagt. Je kunt het opzoeken op het internet, in
welke mappen browserbestanden en andere tijdelijke bestanden worden opgeslagen. Man
leert ook hoe je deze mappen met een paar klikken kunt vinden, op de harde schijf.
– Met hen kunt u achtergrondprocessen beheren en uitschakelen als ze dat niet zijn
nodig zijn.
– Man
-Het is mogelijk om zogenaamde autostartprogramma’s te gebruiken (autostartprogramma’s zijn programma’s),
die automatisch worden gestart wanneer de PC wordt opgestart en dus
vertragen).
– U kunt de harde schijf ook defragmenteren. Defragmenteer de harde schijf
betekent dat programma’s en bestanden op de harde schijf opnieuw worden gesorteerd, dus
Start programma’s sneller op en haal bestanden sneller op.
-Bovendien kan de harde schijf worden gescand op virussen en andere malware.
…om te vertrekken.
Een goede PC tuning tool moet in staat zijn om de PC te tunen zonder Met een paar muisklikken verwijdert u zich van data-afval en optimaliseert u het. De PC moet na gebruik merkbaar sneller zijn. Dit betekent dat programma’s sneller starten, de laadtijden bij het surfen op het internet korter zijn, in games het aantal frames per seconde (FPS) toeneemt en de opstarttijd bij het opstarten korter is (de PC heeft minder tijd nodig om op te starten). Het zou ook de veiligheid van de PC moeten verhogen en in staat moeten zijn om malware te detecteren en te verwijderen.

Onze Top 10 – PC-tuningsoftware

In welk toepassingsgebied worden PC-tuning tools gebruikt?

PC-tuningtools kunnen op alle gebieden van uw PC actief zijn. Bijvoorbeeld op de harde schijf, op de software-instellingen.

Alternatieven voor PC tuning tools:

Tijdens mijn PC-Tuning-Software test kwam ik erachter dat veel functies van PC-Tuning-Tools door mijzelf met een paar stappen en een beetje kennis kunnen worden gerepareerd. Het verwijderen van browsers en tijdelijke bestanden kan bijvoorbeeld ook eenvoudig zelf worden gedaan door in de Windows zoekbalk te typen voor de corresponderende mappen waar de tijdelijke bestanden zijn opgeslagen. Daar hoeft u alleen maar de bestanden te verwijderen. Welke mappen u moet zoeken, vindt u op het internet. Ook het beheer van de achtergrondprocessen kan worden geregeld door het veelal voorgeïnstalleerde Windows-programma „Taakbeheer“. Het scannen van de harde schijf op malware kan ook worden gedaan door een werkende virusscanner.

Welke fabrikanten zijn er?

Er zijn een aantal aanbieders op het gebied van PC-verbeteringstools:
Avira System Speed Up, CC-Cleaner Professional , Ashampoo Win-Optimizer 15, AVG PC Tune Up, System Care pro, System Mechanic, Norton Utilities .
De prijzen voor deze gereedschappen liggen tussen 20 en 44 euro.

Welke innovaties zijn er op de markt?

Er zijn regelmatig innovaties in het segment van de PC-tuningprogramma’s. De meeste programma’s worden jaarlijks opnieuw uitgegeven. Toch zijn de innovaties op het gebied van vaardigheden slechts klein. Toch moet men altijd een halverwege het programma op de PC hebben, omdat het programma anders niet voldoende kan beschermen tegen virussen en andere malware.

Is het de moeite waard om via het internet te kopen?

Het is aan te raden om een PC-tuningprogramma te kopen via het internet, omdat het veel goedkoper is en je niet naar een winkel hoeft te rijden. Bij aankoop via het internet ontvangt u binnen enkele minuten per e-mail een activeringscode van de online dealer. Met deze activeringscode kunt u vervolgens downloaden van de website van de online dealer of van de website van de fabrikant. Het grootste argument tegen het kopen van software op het internet is dat men de software niet kan verkopen, in tegenstelling tot software die in een winkel wordt gekocht. Dit is echter geen probleem, aangezien PC-tuningsoftware zeer snel verouderd raakt en daarom waarschijnlijk niet zal verkopen.

Waar moet ik op letten?

U moet ervoor zorgen dat u een up-to-date programma koopt, omdat verouderde programma’s u niet goed kunnen beschermen tegen virussen en uw systeem niet voldoende kunnen optimaliseren.

Zijn er nuttige accessoires?

Met software kunt u veel dingen op uw PC verbeteren en repareren, maar op een gegeven moment kan zelfs de beste software niets doen. Op dit punt is alleen een nieuwe aankoop of een hardware-upgrade nuttig. Door tijdelijke bestanden en browsergegevens te verwijderen, achtergrondprocessen uit te schakelen of de schijven te defragmenteren, kan iets zijn maar een slechte of oude PC kan niet worden omgezet in een nieuwe high performance PC. Als de PC nog steeds traag en traag loopt na het gebruik van een PC-tuningsoftware, dan zal het uitbreiden van het RAM of het upgraden naar een SSD-harde schijf helpen.

Conclusie:

Tijdens de PC-Tuning-Software test heb ik gemerkt dat je veel kunt doen met PC-Tuning-Software, maar helaas kunnen wonderen niet worden gedaan met zo’n zachte. Verder zijn er nog vele andere mogelijkheden om de PC beter aan te passen. Op het internet zijn veel video’s te vinden over hoe u uw PC kunt verbeteren zonder PC-Tuning-Software. Veel van deze mogelijkheden die in de video’s worden getoond hoeven niet door de programma’s te worden aangeboden, omdat ze zonder extra programma’s kunnen worden aangepast (bijvoorbeeld het aanmaken van een wisselbestand).
Concluderend kan men zeggen dat PC tuning tools vooral geschikt zijn voor gebruikers die niet al te veel expertise hebben en de PC willen optimaliseren met een paar eenvoudige stappen. Vooral bij oudere modellen die al langer in gebruik zijn, is een PC-tuningprogramma de moeite waard, omdat er in de loop van de tijd veel onnodige gegevens op de PC worden verzameld. Maar als u het beste uit uw PC wilt halen, moet u ook denken aan een hardware-upgrade.