Pepermuntthee

Test & vergelijk Pepermuntthee

De beste pepermuntthee 2022 in vergelijking

Wat is pepermuntthee?

Pepermunt (Mentha x piperita) behoort tot de labiate familie. De bladeren hebben een doordringende smaak die lijkt op die van peper. Onder de bladeren zitten cellen die de etherische olie menthol bevatten. Menthol activeert de koudere receptoren van de huid en stimuleert de bloedsomloop. Pepermunt is een bekende medicinale plant die wordt gebruikt voor maag- en darmklachten, voor een gevoel van verzadiging, misselijkheid, hoofdpijn, tweeledige klachten en voor gewrichtsklachten.
De plant is het meest bekend voor het maken van thee van zijn bladeren. Pepermuntthee wordt als alledaagse drank gedronken, vooral in Noord-Afrikaanse landen. De verkoelende werking van menthol maakt pepermuntthee een ideaal drankje voor de zomer. Pepermuntthee is verkrijgbaar in losse vorm of in theezakjes.

Eisen voor goede pepermuntthee

Een pepermuntthee test heeft aangetoond dat een goede pepermuntthee biologische kwaliteit moet hebben. U kunt er dus zeker van zijn dat de thee niet besmet is met schadelijke stoffen. Een pepermunttest heeft aangetoond dat de pepermunt die vandaag de dag voor thee wordt gebruikt niet meer alleen uit de oorspronkelijke teeltgebieden komt, maar ook uit Zuid-Amerika, Azië, Noord-Afrika en Spanje. In deze regio’s wordt de pepermunt industrieel geproduceerd om aan de wereldwijde vraag te voldoen. Het is belangrijk dat een goede pepermuntthee afkomstig is van de eerlijke handel. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat de werknemers in de velden eerlijk worden betaald voor hun werk en dat ze in hun basisbehoeften kunnen voorzien.
Verder heeft de pepermuntenthee test aangetoond dat losse thee, d.w.z. alleen de pepermuntbladeren, een beter Smaakmaker, als pepermuntenthee uit theezakjes.

Onze Top 10 – Pepermunt thee aanbeveling

Toepassingsgebied van pepermuntthee

Pepermunt is een beproefde medicinale plant. De hoofdpijn wordt verlicht wanneer de tempels en het voorhoofd worden ingewreven met gekoelde pepermuntthee. De concentratie van pepermunt in de thee zou vrij hoog moeten zijn.
Hete pepermuntthee is nuttig bij verkoudheid als drankje of bij het inhaleren. De stoom van de pepermuntthee moet via de mond en de neus worden ingeademd. De etherische oliën bevrijden het hoofd en de nek en hebben ook andere positieve effecten op het fysieke welzijn. Pepermuntthee moet voor de inhalatie licht worden afgekoeld om te voorkomen dat de hitte de luchtwegen extra irriteert.
Pepermuntthee helpt ook bij maag- en darmklachten. Het heeft een neutraliserend effect en helpt de spijsvertering. Het stimuleert de productie van maag- en galsappen, waardoor de spijsvertering wordt bevorderd en krampen worden verlicht. Voor het prikkelbare darmsyndroom is regelmatige consumptie van pepermuntthee aan te bevelen.
Pepermunt wordt ook gebruikt in cosmetica in verzorgingsproducten. Pepermuntthee als tinctuur of infusie wordt gebruikt in gezichtscrèmes, bodylotions, shampoos of douchegels.

Welke alternatieven voor pepermuntthee zijn er?

De volgende theeën zijn een goed alternatief voor pepermuntthee:
Groene thee
Groene thee heeft veel positieve effecten, zoals bescherming tegen vrije radicalen, stimulering van het calorieverbruik en bescherming tegen kanker.
Zwarte thee
Zwarte thee zou ook positieve effecten hebben op de gezondheid.
Kamillethee
Kamille heeft een antibacteriële en helende werking. Het helpt bij ontstekingen en infecties.
Saliethee
Salie heeft een desinfecterende werking en helpt bij mond- en keelziekten. Salie heeft ook een remmend effect op de transpiratie.
Gemberthee
Gemberthee stimuleert door zijn de bloedstroom. Het verlicht misselijkheid en misselijkheid.
Rozenbottelthee
Rozenbottelthee is rijk aan vitamine C en heeft daarom veel positieve effecten op het lichaam. Rozenbottelthee heeft een koortsverlagende en laxerende werking.

Welke producenten van pepermuntthee zijn er?

In de volgende lijst vindt u enkele fabrikanten van pepermuntthee:
Aldi WESTCLIFF
Bünting
Charbrew
Eilles Thee
GEPA
Gouden Man
kusmi-thee
Lidl LORD NELSON
Meßmer
Milford
PURE Thee
Sirocco
Theepot

Innovaties op het gebied van pepermuntthee

Aangezien pepermuntthee een pure kruidenthee is, zijn er geen innovaties te verwachten. Alleen de verpakking mag in de loop van de tijd veranderen. Op het gebied van cosmetica komen er voortdurend nieuwe en verbeterde producten op de markt die pepermuntthee-extract bevatten.

Voordelen bij het kopen van pepermuntthee op het internet

De belangrijkste voordelen van het kopen van pepermuntthee op het internet zijn dat u uw pepermuntthee thuis of onderweg van uw tablet of smartphone kunt bestellen zonder dat u naar een winkel hoeft te gaan. De meeste supermarktketens bieden pepermuntthee aan van hun eigen merken en misschien een of twee andere bekende fabrikanten. U vindt een veel ruimer aanbod op het internet en u kunt op uw gemak kiezen. De prijs van pepermuntthee zal waarschijnlijk niet veel verschillen, omdat het eigenlijk een goedkoop product is en de prijsverschillen daarom niet erg groot kunnen zijn. Als u eenmaal hebt besteld, wordt uw levering aan uw voordeur geleverd zonder dat u ooit een voet buiten de deur heeft gezet.

Waar moet je op letten bij het kopen van pepermuntthee?

Bij het kopen van pepermuntthee moet u kiezen voor biologische thee, omdat deze veel minder vervuilend is dan standaard commerciële thee.
De herkomst van de thee kan ook de kwaliteit bepalen. Als u belang hecht aan het feit dat uw pepermuntthee niet transportafstanden, moet u een product uit Duitsland kiezen.
U moet ook losse pepermuntthee gebruiken in plaats van theezakjes, omdat de losse soorten een betere smaak en geur hebben dan de theezakjes.

Handige accessoires voor pepermuntthee

Voor het zetten van losse theeblaadjes is een thee-ei nuttig om te voorkomen dat de blaadjes in de thee terechtkomen. Voor theezakjes heeft u alleen een glas of kopje en heet water nodig en een lepel om te roeren. Als u uw pepermuntthee zoet wilt, moet u suiker of een andere zoetstof naar keuze klaar hebben staan.