Persoonlijke weegschaal

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Persoonlijke weegschaal

Een weegschaal is een meetinstrument waarmee het lichaamsgewicht wordt bepaald. Ze verschillen in hun weergave. Ze zijn beschikbaar in analoge en digitale vorm. Er worden ook verschillende modellen aangeboden voor het meetbereik. Meestal varieert het meetbereik van een personenweegschaal echter van 0 kg tot 130 kg. Als dit meetbereik niet voldoende is, moet een speciale weegschaal worden overwogen.

Om de vraag te beantwoorden hoe een personenweegschaal werkt, moet een onderverdeling worden gemaakt in analoge personenweegschalen en digitale personenweegschalen.

De personenweegschaal wordt mechanisch bediend met een veer. Deze veer zit vast onder het loopvlak van de weegschaal. Wanneer de weegschaal wordt belast door erop te stappen of er iets op te plaatsen, heeft de veer de eigenschap om te vervormen. Een mechanisch apparaat wordt in beweging gebracht, dat zijn plaats heeft gevonden aan het andere uiteinde van de veer. De wijzer geeft het juiste gewicht aan door de vervorming. Voor het wegen met een mechanische weegschaal kan ook een hydraulische methode worden gebruikt. Het voordeel van deze methode is dat het hydraulische systeem minder ruimte in beslag neemt dan de veer.

Het is te verwachten dat de handmatige lichaamsanalyseschalen binnenkort verouderd zullen zijn. Ze zullen plaats moeten maken voor de digitale concurrentie. De meetresultaten zijn nauwkeuriger en de functies zijn uitgebreider met een digitale schaal.

De blokken, ook wel load cells genoemd, zijn van groot belang voor het wegen. Volgens de test zijn de digitale personenweegschalen Persoonlijke weegschaal met dunne draden binnenin. Deze draden worden ook wel rekstrookjes genoemd.

De belasting van het loopvlak vervormt de draad, zo bleek uit de meetschaaltest. De spanningsverhouding verandert. De vervorming van de materialen staal of aluminium zijn nauwelijks zichtbaar voor het menselijk oog. De zwakke stroom, die door de rekstrookjes stroomt, wordt aangepakt en neemt toe. De digitale versie bevat een microchip. Deze chip evalueert de wijzigingen na registratie. De microchip werd gevoed met referentiewaarden voordat hij in de weegschaal werd geplaatst.

De huidige weerstand wordt als waarde weergegeven. Hoe groter dit is, hoe hoger het gewicht van de persoon die het laatst op de weegschaal heeft gestaan. De vastgestelde waarde wordt in een flits op het LCD-display weergegeven. Bij de personenweegschaaltest werd vastgesteld dat de weegschaal voor lichaamsanalyse en de weegschaal voor lichaamsvet volgens hetzelfde principe werken als het gaat om het bepalen van het gewicht.

Er zijn veel plaatsen en veel redenen om jezelf te wegen.

Apotheek
Je hebt de staande weegschaal waarschijnlijk al eens eerder in de apotheek gezien. Hier zijn het vooral alleenstaanden en ouderen die gebruik maken van deze, meestal gratis service. De klant kan ervan uitgaan dat de meetresultaten zeer nauwkeurig zijn. Aan de andere kant hebben ze direct een contactpersoon, die zijn mening geeft over het respectievelijke gewicht.

Fitnesscentrum
Er is nauwelijks een fitnesscentrum waar een personenweegschaal ontbreekt. Het is immers de plek waar mensen iets goeds voor hun gezondheid willen doen. Bij dit alternatief moet worden opgemerkt dat er geen verplichting bestaat om de weegschalen te kalibreren. Toch staat de confrontatie met gelijkgestemden op de voorgrond.

Wellnessruimte
Of u nu op een wellnessvakantie bent, of een wellness-weekend, met het gebruik van sport – &- Active – Biedt iets goeds voor de figuur wil doen, kan onmiddellijk, ter plaatse worden gecontroleerd door de schalen, het succes. Anders zou de andere optie, namelijk het uitschakelen en ontspannen, kunnen worden gebruikt.

Voedingsadvies
Nogmaals, het aspect van de stimulatie maakt deel uit van het succes van de voedingsconsultatie. Meestal behoren meerdere deelnemers tot één cursus. Voor hen zijn voedingsplannen ontwikkeld om het gewicht op een gecontroleerde manier te minimaliseren. Enerzijds toont de cursist zijn of haar succes. De cursusleider bepaalt of de verandering in de voeding de cursisten op het juiste spoor heeft gezet. Last but not least is het een stimulans om aan andere cursisten te bewijzen dat ze het programma met succes hebben afgerond.

Verdere toepassingsgebieden
Andere adviescentra en de zwangerschapsbegeleidingsdienst bieden onder andere de service van weging aan. Vooral vrouwen die in verwachting zijn van hun eerste kind zijn onzeker over hun gewichtstoename. Het gezegde dat aanstaande moeders voor twee personen moeten eten, doet nog steeds de ronde. Helaas is de inhoud verkeerd. De vele ponden die vrouwen na hun zwangerschap weer moeten verliezen.

Onze Top 10 – persoonlijke weegschalen

Er zijn twee grote groepen mensen die een persoonlijke schaal nodig hebben. Dit zijn mensen die om gezondheidsredenen op hun gewicht moeten letten. Aan de andere kant zijn er mensen die schalen gebruiken om esthetische redenen.

Het gewicht is vaak de oorzaak van ziekten of bevordert ze. Daarom moet u een persoonlijke weegschaal kopen. Het eerste waar je aan moet denken is zwaarlijvigheid. Gevolgd door diabetes, diabetes. Klachten over het skelet, gewrichtspijn, enz. Met de interne organen is het vooral de hart- en vaatziekten.

Als er ziekten zijn of worden vermoed, kan het tijdig gebruik van een persoonlijke weegschaal zeer nuttig zijn. Zelfs in het beginstadium is het mogelijk om te reageren en een passend dieetplan te ontwikkelen om de progressie van de ziekte tegen te gaan. Als de ziekte al is uitgebroken, kan met regelmatige weging worden gecontroleerd of tegenmaatregelen tegen obesitas effectief zijn. Zwangere vrouwen maken graag gebruik van deze controlefunctie.

Op esthetisch gebied zijn het de sporters of mannen die hun uiterlijk op prijs stellen. Vooral na de wintermaanden en na de vakantie kunnen er snel een paar extra kilo’s op de weegschaal worden ontdekt. Dus je kunt meteen beginnen om ze tegen te gaan.

De volgende zijn de bekendste en meest gebruikte weegschalen. Personenweegschaal, weegschaal voor lichaamsvet, weegschaal voor lichaamsanalyse en de babyweegschaal. Soms zijn de weegschaal voor zwaarlijvigheid tot 300 kg, de weegschaal voor staand gebruik en de weegschaal voor rolstoelen ook in huis te vinden.

Er is nauwelijks een huishouden te vinden waarin geen persoonlijke weegschalen beschikbaar zijn. Dit heeft twee redenen. Enerzijds moeten de gunstige acquisitiekosten worden vermeld. Aan de andere kant is het het toenemende gezondheidsbewustzijn. Tussen de personenweegschaal, de weegschaal voor lichaamsvet, de weegschaal voor lichaamsanalyse en eventueel de babyweegschaal.

Persoonlijke weegschaal

In principe worden de weegschalen gebruikt om het lichaamsgewicht te bepalen. Dit waren ook de eerste dingen die in het huishouden te vinden waren. Geleidelijk aan werd de vooruitgang uitgekristalliseerd doordat de mechanische varianten van de weegschalen werden aangevuld met de digitale weegschalen.

De volgende tabel geeft de normale waarden voor het lichaamsgewicht voor mannen (lengte van ongeveer 185 cm) en vrouwen (lengte van ongeveer 175 cm).

Leeftijd
Gewicht in kg voor de man met een hoogte van 185 cm
Gewicht in kg de vrouw met een hoogte van 175 cm

19 – 24
74
63

25 – 34
78
66

34 – 44
81
70

45 – 54
85
73

55 – 64
88
76

Ouder dan 64 jaar
91
79

Ook hier is er een formule om uw ideale gewicht individueel te berekenen. Dit is:

[(hoogte in cm – 100) + leeftijd / 10)] x 0,9

Lichaamsvetschaal

De lichaamsvetweegschaal is nog niet zo lang op de markt als de personenweegschaal. Het gezondheidsbewustzijn van de mensen is toegenomen en ook de verdere ontwikkeling van de mogelijkheden van waarden die van invloed zijn op de gezondheid kan thuis nauwkeuriger worden gediagnosticeerd en indien nodig worden gecorrigeerd.

De basis om het lichaamsvet in het lichaam positief te kunnen beïnvloeden is de kennis van de normale waarden.

Waarden voor vrouwelijk lichaamsvetpercentage

Eerst de formule om het lichaamsvetpercentage zelf te berekenen. (buikomtrek in cm / gewicht in kg) – 8,2

Leeftijd
Laag
Normaal
Hoog

20 – 39
minder dan 21 %
tussen 21 en 33
meer dan 39 % of

40 – 59
minder dan 23 %
tussen 23 en 34
meer dan 40 % of meer

60 – 79
minder dan 24 %
tussen 24 en 36
meer dan 42 %

De buikomtrek kan ook gratis online in een masker worden ingevoerd, aangevuld met het lichaamsgewicht. Het resultaat is in een handomdraai af te lezen.

Eerst de formule om het lichaamsvetpercentage zelf te berekenen. (buikomtrek in cm / gewicht in kg) – 8,2

Leeftijd
Laag
Normaal
Hoog

20 – 39
minder dan 8 procent
tussen 8 en 20
meer dan 25 procent

40 – 59
minder dan 113 % van
tussen 11 en 22
meer dan 28 %

60 – 79
minder dan 13 %
tussen 13 en 25
meer dan 30 procent

De buikomtrek kan ook gratis online worden gecontroleerd in een masker kan worden ingevoerd, aangevuld met het lichaamsgewicht. Het resultaat is in een handomdraai af te lezen.

In vergelijking met een digitale of handmatige personenweegschaal, die alleen het huidige lichaamsgewicht laat zien, kan de lichaamsanalyseweegschaal veel meer informatie geven over de fysieke conditie van de persoon op het display. Zo wordt naast het lichaamsvet bijvoorbeeld ook de spiermassa, de botmassa en de BMI-waarde weergegeven.

De BMI wordt in dit verband steeds vaker genoemd. De afkorting BMI is de body mass index. Normale waarden worden gedifferentieerd naar leeftijd en geslacht. De volgende tabel is bedoeld als leidraad.

Leeftijd
BMI van de man
vrouwelijke BMI
19 – 24
19 – 24
18 – 23

25 – 34
20 – 25
19 – 24

35 – 44
21 – 26
20 – 25

45 – 54
22 – 27
21 – 26

55 – 64
22 – 28
22 – 27

Ouder dan 64 jaar
24 – 29
23 – 28

Het is mogelijk om de gratis BMI-calculator online te gebruiken. Hiervoor is de informatie over lengte, gewicht, leeftijd en geslacht meestal voldoende.

Een formule hiervoor is: Het lichaamsgewicht in kg / (lengte in m)² = de BMI

Ouders met hun eerste baby zijn soms nog vrij onzeker en willen geen fouten maken. Dit heeft ook betrekking op het voortdurend toenemende gewicht. Veel ouders zijn bang als hun baby’s in de eerste week tot 7% van hun geboortegewicht verliezen in plaats van aan te komen. Dit is geen reden om boos te worden als er daarna een voortdurende gewichtstoename is. Binnen de eerste 6 maanden van het leven kan het geboortegewicht zelfs verdubbelen. De volgende resultaten vertegenwoordigen gemiddelde waarden volgens leeftijd en geslacht.

Op basis van leeftijd
Meisje in g
Jongens in g

1e maand
4.200
4.500

2e maand
5.100
5.600

3de maand
5.800
6,400

4e maand
6.400
7.000

5e maand
6.900
7.500

Eenvoudige weegschalen zijn veel te onnauwkeurig voor het meten van baby’s. Daarom zijn weegschalen voor baby’s de ideale keuze. Een blik op de vergoedingschecklist leert dat daar vaak een weegschaal voor baby’s te vinden is.

Ouders hebben de keuze tussen analoge en digitale babyweegschalen. De analoge weegschalen zijn volledig onafhankelijk van de locatie, omdat ze niet afhankelijk zijn van elektriciteit of batterijen. Minder compact en daardoor makkelijker op te bergen zijn de digitale modellen. Op het gebied van ontwerp, vouwweegschalen, hangende weegschalen en panweegschalen worden aangeboden. Het gewichtsverschil van de baby’s wordt weergegeven in stappen van 10 – of 20 – gram. De prijzen voor een middenklasse babyschaal bedragen ongeveer 100 Euro.

Minder voor thuisgebruik zijn de weegschalen voor zwaarlijvigheid tot 300 kg, de weegschalen voor staande hulp, de weegschalen voor rolstoelen, enz. Ze worden meer gebruikt in medische voorzieningen. Ze zijn daar van bijzonder belang, bijvoorbeeld om de exacte medicatie te kunnen berekenen. Hier moet de dosering van het verdovingsmiddel in de operatiekamer worden overwogen.
Hoewel zeer weinig van de volgende soorten weegschalen thuis worden gebruikt, zullen ze kort worden geïntroduceerd.

Helaas hebben veel mensen overgewicht, en de trend is stijgend. Aangezien een groot deel van de behandeling thuis plaatsvindt, zijn de zwaarlijvigheidsschalen vergoedbaar. Voor de hulpmiddelen, waarvan de prijzen beginnen bij iets meer dan 500 euro, moet een aanvraag worden ingediend bij de wettelijke ziektekostenverzekeraar. Er zij echter op gewezen dat de aanvraag eerst moet worden ingediend en goedgekeurd voordat een bestelling kan worden geplaatst. Anders, als de aankoop eerst wordt gedaan en de aanvraag daarna wordt gedaan, kan het gebeuren dat er geen vergoeding is en de patiënt de kosten voor iedereen moet dragen.

Bij gebruik van een obesitas schaal, de lezing, door de om voorover te buigen is een probleem. Zorg er daarom voor dat de weegschaal bij aankoop wordt voorzien van een draagarm. De dynamische weegfunctie moet ook worden geïntegreerd in de obesitas-schaal. De waarde kan ook snel worden afgelezen voor mensen die niet stil kunnen staan op het loopvlak.

Aangezien de mensen die zich op de obesitas-schaal plaatsen, moet het materiaal ook aan speciale voorwaarden voldoen. Het begint met het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Staal, aluminium, kunststof, enz. kunnen worden overwogen. Om hygiënische redenen zijn ze ook goed geschikt voor dagelijks gebruik. Ze kunnen, vooral het loopvlak, zonder problemen worden gereinigd met een vochtige doek of spons.

In medische praktijken en huizen is de kalibratie van de weegschaal belangrijk. Deze functie is niet verplicht voor gebruik in huis. Naast het feit dat het gewichtsdisplay tot 300 kg moet kunnen weergeven, moet ook een groot loopvlak worden gegarandeerd. Tijdens de test van persoonlijke schalen kon het advies van 88 cm x 84 cm worden gevonden. Het loopvlak moet ook antislip zijn.

Er moet worden overwogen of een model met steunhekken geen geschikte optie is voor nieuwe aankopen. Als dit niet is inbegrepen, wordt het meestal aangeboden onder accessoires of extra’s. Aangezien de Obesitas Schaal niet constant in gebruik is, moet worden opgemerkt hoe gemakkelijk het is om op te slaan.

Hoewel dit type weegschaal bedoeld is voor mensen met zeer veel overgewicht, kan het ook door andere mensen met een normaal gewicht worden gebruikt.

Veel mensen vinden het door leeftijd of ziekte moeilijk om vrij te staan. Toch is een regelmatige gewichtscontrole noodzakelijk. De staande steunschaal kenmerkt zich door het feit dat deze een steunhek en een groot platform heeft. Het zou ook moeten zijn, om recht te doen aan zijn werkterrein, hebben een anti-slip oppervlak. In de regel zijn deze schalen gekalibreerd.

De toepassingsgebieden zijn te zien in praktijken waar het gewicht van dialysepatiënten en slechtzienden wordt gewogen. Daar is het bijna standaard dat de staande hulpschalen zijn voorzien van een duidelijk leesbare digitale display. Het tarragewicht kan worden ingevoerd via een toetsenbord en de body mass index (BMI) kan worden bepaald. Deze gegevens worden natuurlijk opgeslagen. Goede staande hulpweegschalen hebben een dynamische weegfunctie. Met deze functie kan het gewicht van patiënten die niet stilstaan op de weegschaal nauwkeurig worden bepaald. Qua prijs beginnen deze schaalsoorten bij ongeveer 1.000 euro.

Te beginnen met de prijs, die rond de 1.300 euro ligt, is het goede nieuws dat een rolstoelweegschaal onder bepaalde voorwaarden en op aanvraag kan worden gesubsidieerd door de betreffende wettelijke ziektekostenverzekeraar. De reden hiervoor is dat rolstoelweegschalen tot de hulpmiddelen behoren.

Ofwel zijn deze weegschalen al gekalibreerd, ofwel is er een optie om dit te doen. Afhankelijk van het model zijn ze uitgerust met een toegangshelling aan één of beide zijden. In bejaardentehuizen en verpleeghuizen maken ze deel uit van de basisuitrusting.

Modellen met een vrij groot weegplateau zijn gunstig. Het weegbereik moet oplopen tot 300 kg. Omdat het nettogewicht van de patiënt moet worden berekend, zijn rolstoelweegschalen ontworpen met een tarraknop. Het leeggewicht kan dus via dit toetsenbord worden ingevoerd, zodat een vervelende berekening van het gewicht zonder rolstoel niet nodig is. Vooral voor huishoudelijk gebruik moet de kabel voor de weegschaal relatief lang zijn, zodat een verandering van locatie geen probleem is.

Bij de keuze van schalen moeten de huishoudelijke sector en de medische sector van elkaar worden gescheiden. Daarom is ook de Vorderingen op de weegschaal. Medische weegschalen, zoals babyweegschalen, zijn te vinden in ziekenhuizen of bij verloskundigen. Op het gebied van de geneeskunde, voor diagnostiek en behandeling in ziekenhuizen en medische praktijken, moeten modellen zoals de stoelenschaal, de adipositaschaal, enz. voldoen aan het MPG, d.w.z. de Wet op de Medische Hulpmiddelen. De wettelijke voorschriften met betrekking tot het kalibreren zijn verschillend.

Aanvragen waarvoor een verificatie nodig is, moeten samen met een eerste verificatie door de fabrikant van de balans worden aangekocht. In dit geval wordt dit een conformiteitsbeoordeling genoemd. Zonder een dergelijke verificatie zal het moeilijk zijn om het aan het bureau voor maten en gewichten over te dragen voor een latere verificatie.

De volgende verificatiemerken staan op de geverifieerde balans: C€ M16 0122. M is de afkorting voor het jaar, in dit geval 2016. Het volgende viercijferige getal geeft aan wie de controle heeft uitgevoerd. De geldigheid van de medische weegschalen moet worden geverifieerd. Dit is meestal 4 jaar.

Niet alleen voor de medische sector, maar ook voor gebruik thuis, in een apotheek, in wellnessruimtes, in fitnesscentra, in voedingsadviezen, etc. moeten de weegschalen gemakkelijk te gebruiken en vrij nauwkeurig zijn.

Voordat u een personenweegschaal aanschaft, moet u zich de volgende vragen stellen over de vereisten.

Welke precisie is belangrijk bij het bepalen van het lichaamsgewicht?

Hoe groot mogen de afwijkingen zijn?

Wie zal de persoonlijke weegschaal in de toekomst gebruiken?

Wat is het maximale gewicht dat de weegschaal weergeeft?

Is de analoge of digitale personenweegschaal geschikter?

Is een display met zeer grote cijfers of een verlicht display goedkoper?

Is een standaardmodel voldoende voor huishoudelijk gebruik of is een speciale schaal nodig?

Welke fabrikant komt het meest in aanmerking?

Als er meer informatie en functies zijn nodig?

Welke kwaliteit en meetnauwkeurigheid kan men verwachten voor welke prijs?

Ten eerste, een blik op de voor- en nadelen van digitale versies.

Het gewicht van de mechanische versie is meestal lager.

De fijnafstelling is uiterst nauwkeurig.

De extra functies zijn vrij uitgebreid.

Een goede interpretatie van de meetresultaten is mogelijk.

Voor het gebruik zijn batterijen of accu’s nodig.

Het aflezen van de digitale display is soms moeilijk.

De bediening is eenvoudig.

Voor de werking zijn geen batterijen of een stopcontact nodig.

Ze zijn zeer robuust en hebben een lange levensduur.

De aankoopprijs is gunstig.

De nauwkeurigheid van de meetresultaten laat veel te wensen over.

Nadat er al zoveel is gerapporteerd over de toepassingsgebieden, naar eigen behoefte, de meetnauwkeurigheid, etc., is er een korte samenvatting gegeven van de criteria waarmee rekening moet worden gehouden bij de aanschaf van een personenweegschaal. Een blik op de resultaten van de Stiftung Warentest persoonlijke schaal moet de tot nu toe opgedane indrukken bevestigen.

Aangezien wegen voor veel mensen een onderdeel van het dagelijkse ritueel is, moet het vrij stevig zijn. De eerste blik moet dus gericht zijn op het gebruikte materiaal, waarvan de persoonlijke schaal is gemaakt. Vaak worden behuizingen van aluminium of kunststof gebruikt. Modellen van veiligheidsglas zijn volledig in de mode.

Volgens de lichaamsvetschaaltest, de digitale uitlezingen de duidelijke favoriet. Het gewicht kan veel nauwkeuriger worden afgelezen door de meer gedetailleerde weergave. Niet alleen nauwkeuriger, maar ook veel beter leesbaar door het grote LCD-display. Deze omstandigheid is vooral gunstig voor oudere mensen en mensen die een bril nodig hebben.

Ook hier geldt dat de personenweegschaal volgens de lichaamsmeting mechanisch moet worden geslagen door de elektronische weegschaal, voor wat betreft de meetnauwkeurigheid. Voor de mechanische modellen begint de schaalverdeling bij 500 g. In veel kleinere stappen, d.w.z. tot 100 g, zijn de resultaten van de weergave van de elektrische meetinstrumenten nauwkeurig. Precisie is vooral belangrijk wanneer de weegschalen worden gebruikt om het succes van diëten te bepalen of om gezondheidsredenen.

Voor huishoudelijk gebruik hoeft het budget niet zo hoog te worden berekend. De dure modellen zijn niet per se beter. Als er voor een analoge schaal is gekozen, is 10 euro meestal voldoende voor de aankoop. De sprong naar de digitale versie met zo’n 30 euro voor een goed model is ook niet zo hoog. Het zou echter raadzaam zijn om ongeveer 50 euro te investeren voor een digitaal model, aangezien de klant aanzienlijk meer functies beschikbaar heeft.

De innovatieve technologie heeft ook zijn stempel gedrukt op de weegschaal. Wie had zich een paar jaar geleden kunnen voorstellen dat de volgende aansluitmogelijkheden voor het evalueren en opslaan van meetwaarden konden worden gebruikt. Deze omvatten iOS-compatibiliteit, Android-compatibiliteit en draadloze synchronisatie. De technische specificatie is te zien in de vaak 4 gewichtssensoren. De meeteenheden worden omgerekend van kg, naar lb en naar st. Een verdere specificatie is te vinden in de geoctrooieerde lichaamspositiebepaling.
Een intelligente weegschaal is bijvoorbeeld de WLAN-weegschaal. Het kan worden gebruikt om het gewicht te analyseren met behulp van gewichtsensoren. De berekening van de BMI en de automatische gebruikersidentificatie.

De markt voor weegschalen is enorm, net als de fabrikanten. Hieronder vindt u een top tien lijst van fabrikanten die zich niet alleen hebben gevestigd in de markt, maar ook het meest populair zijn bij klanten.

ADE werd uitgeroepen tot winnaar in de testpersoonlijke weegschaal met uitstekende prestaties. Overtuigend waren de waarden, die in vergelijking met andere weegschalen uiterst betrouwbaar waren. Meerdere personen kunnen de weegschalen onafhankelijk van elkaar gebruiken dankzij de 10 geheugenplaatsen. De elektronische glazen personenweegschaal was de favoriet van de fabrikant ADE.

Soehnle Personenwaage Test was overtuigd van de kwaliteit en functionaliteit van hun apparaten. Meerdere personen kunnen niet alleen de geheugenfuncties gebruiken, maar ook de extra functies.

Salter wordt vervaardigd met de veiligheid van de gebruiker in het achterhoofd. De voeten zijn zo ontworpen dat de weegschaal niet zwaait zodra de eerste voet erop wordt geplaatst. De klant kan kiezen tussen een normaal of overgedimensioneerd display zodat het meetresultaat zonder bril kan worden afgelezen.

Sanitas overtuigt klanten van het brede aanbod aan producten en diensten. Ze kunnen kiezen tussen zeer eenvoudige en goedkope modellen en zelfs persoonlijke schalen met stemuitvoer. Natuurlijk zijn ook de meetnauwkeurigheid en kwaliteit getest.

De weegschalen van Beurer vielen op in de test van de weegschaal door hun vele interessante functies. De analoge weegschalen en de elektrische modellen zijn populair bij klanten. Kwaliteit en prijs zijn goed bij deze fabrikant.

Korona is een fabrikant, die, naast de meetnauwkeurigheid, bijzondere nadruk legt op het ontwerp. De batterijen worden beschermd door de automatische uitschakeling. Populair bij de kopers zijn de modellen in glasoptiek.

Xavax schalen claimen de 7e plaats voor zichzelf. Daar kon je de draadloze, digitale personenweegschaal Youw8 vinden. Een vier-sensortechnologie en een overbelastingsindicator ronden de vele andere functies af.

AEG in de lichaamsvetschaaltest blonk uit in de weegschaal met hun precisie in de meetnauwkeurigheid. Ze hebben een automatische uitschakeling en een fantastisch ontwerp. De weegschaal met veiligheidsglas scoorde daar bijzonder goed.

Bomann vertrok, met de laatste persoonlijke weegschaaltest, met de geheugencapaciteit nog iets te wensen over. De aanzienlijke verbetering bracht hen op de 9e plaats. Positieve kenmerken zijn de automatische uitschakeling en het aantrekkelijke design, bijvoorbeeld in RVS look.

De Jago persoonlijke schaalnauwkeurigheidstest leverde eerste klas meetresultaten op tegen bijna onklopbare prijzen. Bovendien hebben ze een automatische aanraakfunctie en een tijdloos en briljant ontwerp.

Profiel van de meest bekende en populaire fabrikanten van weegschalen zijn.

Soehnle
Het traditionele familiebedrijf kan nu terugkijken op meer dan 140 jaar. In deze periode zijn meer dan 200 miljoen weegschalen verkocht. Op het gebied van weegschalen heeft het bedrijf Soehnle een hoge mate van erkenning bereikt. De merkfabrikant is een van de merkfabrikanten met 82 % alleen al in Duitsland. Tot 93% van de klanten die besloten hebben om een Soehnle-schaal te kopen, is zeer tevreden.
Sanitas

Sanitas heeft zich al in 2000 op de markt kunnen vestigen. De focus ligt op de gezondheidsindustrie, hulpmiddelen voor de thuiszorg en de wellnesscategorie.

Withings

Een eveneens nog jong bedrijf in de Gezondheidsproducten, enz. is het bedrijf Withings. Het bedrijf is in 2008 in Frankrijk opgericht. Door de leeftijd en de dynamiek staat de compatibiliteit tussen de consumptiegoederen en de mobiele apparaten en de PC centraal in hun werk. De producten, evenals de weegschalen, worden gekenmerkt door een hoog niveau van prestaties en kwaliteit. Dit wordt weerspiegeld in de vele prijzen.

Corona
Al sinds 1991 ontwerpt en produceert het bedrijf Korona hoogwaardige weegschalen. Maar het assortiment is niet beperkt tot deze artikelen. Ook andere producten voor de wellness- en gezondheidsindustrie maakten deel uit van hun assortiment. Vooral vanaf het jaar 2009 richtte Korona zich weer op de weegschaal.

Seca
Een oud bedrijf met meer dan 170 jaar ervaring is Seca. Opgericht in 1840, biedt de marktleider al in meer dan 110 landen zijn innovatieve, hoogwaardige producten voor de geneeskunde, wellness, enz. aan. Ingenieurs zijn bezig met het verbeteren van de producten, waarbij ook de weegschaal een rol speelt.

Tanita
Het hoofdkwartier van Tanita is sinds 1923 gevestigd in Japan. De productie van de weegschaal is gestart vanuit Tokio. Tanita was in staat om zich wereldwijd te vestigen met haar elektronische precisieschalen en lichaamssamenstellingsmonitoren. Indrukwekkend is echter het feit dat er in Japan meer dan 25 miljoen eenheden zijn verkocht.

ADE
ADE werd in 1934 in Hamburg opgericht. Het bedrijf heeft wereldwijd naam gemaakt met zijn fanschaal. De Tweede Wereldoorlog heeft de productiefaciliteiten van ADE niet onbeschadigd gelaten. Tijdens de reconstructie werd de nadruk gelegd op de productie van weegschalen en andere keukenapparatuur, medische hulpmiddelen, enz. Ingenieurs waren betrokken bij de ontwikkeling van de weegschalen. De resultaten worden weerspiegeld in eersteklas kwaliteit. Ook de Precisie en veiligheid laten niets te wensen over.

Medisana
Gedurende meer dan 30 jaar heeft Medisana zich ontwikkeld tot een betrouwbaar bedrijf op het gebied van de gezondheidszorg. De verdere ontwikkeling van medische producten is voortdurend in ontwikkeling. De focus ligt hier op producten die de eindgebruiker in staat stellen om voortdurend en nauwkeurig hun huidige gezondheidstoestand, gewicht, etc. te meten. Hiervoor kunnen ze onder andere gebruik maken van de innovatieve schalen.

Beurer
De traditionele bedrijfsgeschiedenis van het bedrijf Beurer begon meer dan 94 jaar geleden in Ulm. Het Zwabische bedrijf heeft meer dan 450 mensen in dienst in meer dan 80 landen. Hoewel de medische weegschalen, weegschalen voor huishoudelijk gebruik, enz. al vele prijzen hebben ontvangen, heeft de jury de Beurer Plus X Awards voor de weegschalen uitgereikt.

Grundig
Het traditionele bedrijf werd opgericht in 1946. Het is een Duits bedrijf, dat zich vanaf het begin wereldwijd heeft gevestigd met radio’s, televisies en andere telecommunicatieapparatuur. Maar de innovatie bereikte andere categorieën. Zo breidde het bedrijf Grundig zijn productaanbod uit met persoonlijke hygiëne, huishoudelijke apparaten en medische hulpmiddelen, zoals de uiterst betrouwbare weegschaal.

Weegschalen worden verkocht in speciaalzaken, drogisterijen, supermarkten en natuurlijk online. In de gespecialiseerde handel krijgt de klant een persoonlijk en goed advies. In vergelijking met het online kopen van weegschalen zijn ze echter vrij duur. In drogisterijen, supermarkten, etc. worden weegschalen goedkoop aangeboden, maar het zijn meestal geen merkproducten, wat een negatief effect heeft op de kwaliteit. Met deze alternatieven om van de weegschaal te kopen, is de keuze ook zeer beperkt.

De situatie is anders bij het kopen op het internet. Het scala aan weegschalen is bijna onbeheersbaar. Veel van de online verkopers hebben modellen die zijn getest met persoonlijke schalen. Hieruit kan de klant in een oogwenk zien hoe zijn favoriet heeft gepresteerd. De lagere prijzen in de confrontatie met de detailhandel zijn het gevolg van de bulkaankopen, waardoor de dealer de besparingen kan doorberekenen aan de klanten.

Het veiligste is om eerst persoonlijk advies in te winnen in een speciaalzaak. De volgende stap is het maken van een persoonlijke weegschaaltest of een gids en vervolgens de aankoop online af te ronden. Hiervoor moeten de voorbereidende maskers worden gebruikt om het aanbod van producten een beetje te beperken.

Interessante achtergrondinformatie over de schalen volgt.

De eerste schalen zijn gedocumenteerd rond 2000 voor Christus. Dit waren balkschalen. Ze werden door de oude Egyptenaren gebruikt voor de handel om het gewicht van hun goederen te wegen. Naar analogie met de huidige situatie waren de meetresultaten echter vrij onnauwkeurig.

Een mijlpaal in de geschiedenis van de balans werd zo’n 1.400 jaar later gezet. De meetnauwkeurigheid werd sensationeel verbeterd door een glijdend apparaat. Deze bevond zich op de balkenarm. Verdere verbeteringen gaan terug tot het jaar 1500. Het bestond uit de uitvinding van de ongelijke-armbalans. Kenmerkend voor deze modellen was dat er een weegstuk op de langere arm zat. Het werd ook vervaardigd met een lijnmarkering. Daar kon het gewicht worden afgelezen.

Er zijn voortdurend verbeteringen aangebracht in de gewichtsweergave. Dit soort schalen hebben zich snel in de VS en Europa gevestigd.

Wilhelm Soehnle, een monteur uit Baden-Württemberg, ontwikkelde de eerste personenweegschaal. Tot 1956, rommelde hij rond… Het doel is om deze innovatie toegankelijk te maken voor particuliere huishoudens en ook voor medische instellingen, afhankelijk van hun behoeften.

De ontwikkeling van de weegschalen is op innovatieve wijze voortgezet. Het productassortiment werd uitgebreid met de

Keukenweegschaal
Laboratoriumbalans
Persoonlijke weegschaal

Niet alleen de aard van de schalen werd gevarieerder. Nog belangrijker was hun meetnauwkeurigheid. We waren hier voortdurend mee bezig.

Concrete cijfers, gegevens en feiten over de ontwikkeling van de personenweegschaal vindt u in de volgende paragraaf.

Cijfers
3 kruisers moesten in de gleuf van de eerste openbare personenweegschaal worden gegooid om van de dienst gebruik te kunnen maken. De gebruikersvergoeding is in de loop van de valutawissel gewijzigd van 1 shilling naar 20 cent.

Gegevens
In Wenen werd eind jaren 1880 voor het eerst een publieke personenweegschaal geïnstalleerd. De jubileumtentoonstelling werd in mei 1988 geopend in het Prater, waar ook de openbare personenweegschalen werden tentoongesteld. Franz Keizer Jozef vierde zijn 40e verjaardag van de troon. Vooral het paviljoen van de weegschaalfabriek C. Schember & Söhne was erg populair. De vele bezoekers hebben de automatische weegschalen met muntinworp getest.

Feiten
Voor weegschalen in winkels is kalibratie zeer belangrijk voor de klant. Niet zo hoog is de prioriteit voor de schalen. Toch zijn er alleen al in Brandenburg en Berlijn ongeveer 20.000 weegschalen die elk jaar worden gekalibreerd. Er kan worden aangenomen dat een periode van 2 jaar in acht moet worden genomen voor het ijken van de weegschalen.

Er zijn ook uitzonderingen op deze regel. Geregistreerde artsen zijn hier bijvoorbeeld van vrijgesteld. Als het een mechanische weegschaal betreft, moet volgens de verordening ook het bijbehorende gewicht worden gekalibreerd.

Het is niet mogelijk om een algemene uitspraak te doen over prijzen. Daarom is een Vergelijking van de kenmerken van schalen.

Mechanische weegschalen
Persoonlijke weegschalen zijn al beschikbaar voor ruim onder de 10 euro. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de meeste mechanische personenweegschalen worden verkocht in de prijsklasse tot 15 Euro. Deze lage prijsklasse omvat merkfabrikanten zoals Korona, Soehnle en ook ADE.

In het bovenste prijssegment kunnen mechanische weegschalen worden uitgegeven voor een persoonlijke weegschaal tot ongeveer 900 euro. Daar is het de fabrikant Seca, die de meeste modellen aanbiedt.

Voor huishoudelijk gebruik zijn modellen tussen 10 Euro en 30 Euro beschikbaar.

Digitale personenweegschalen
Zelfs digitale kopieën kunnen worden gekocht voor minder dan 10 euro. Beurer is hier een merkfabrikant. Klanten kiezen meestal voor prijzen tussen 15 en 30 euro. De prijsspiraal voor deze modellen loopt op tot meer dan 6.000 euro.

Ook hier wordt het middelste prijssegment tussen 6 euro en 30 euro aanbevolen voor thuisgebruik.

Lichaamsvetschaal
De keuze van de weegschaal voor lichaamsvet onder de 10 euro is al iets beperkter. Ze zijn verkrijgbaar bij merkfabrikanten als AEG en ADE. Uitgebreider zijn de aanbiedingen tussen 15 euro en 30 euro. Daar vindt men fabrikanten als Medisana en Grundig.

In het bovenste prijssegment, dat thuis met zijn functies nauwelijks volledig kan worden benut, variëren de prijzen tot 6.000 euro en meer.

Wij raden daarom een weegschaal voor lichaamsvet aan van 10 Euro tot 30 Euro.

Lichaamssamenstellingsmonitor
Er moet minstens 10 euro worden geïnvesteerd in de lichaamsanalyseschaal. De keuze is echter veel groter, tot 30 euro. Dit geldt zowel voor merkproducten als voor hun functies.

Ter informatie: de weegschalen voor lichaamsanalyse worden online aangeboden voor ongeveer 17.990,00 euro door de fabrikant Tantia.

Ook hier is het tegen de middelmatigheid die zich aan het huis leent. Online kan het zoeken dus beperkt worden tot lichaamsanalyseschalen tussen 15 euro en 45 euro.

Andere prijzen voor weegschalen zijn minder interessant, omdat ze op aanvraag gedeeltelijk worden gesubsidieerd door de wettelijke ziektekostenverzekeraars.

Omdat weegschalen veelzijdig zijn en vooral veel gebruikt worden, is het niet verwonderlijk dat fabrikanten geïnteresseerd zijn in het uitrusten van de weegschalen met nuttige functies. Deze accessoires zijn niet alleen innovatief, maar ook zeer nuttig.

Rubber Voeten
Een ander kenmerk zijn de rubberen voetjes of stabiliteitsknoppen. In veel huishoudens heeft de persoonlijke weegschaal zijn plaats gevonden in de badkamer. Het is belangrijk voor de gewichtsmeting dat deze altijd onder dezelfde omstandigheden wordt uitgevoerd. Dit geldt zowel voor het tijdstip van de dag als voor de kleding die tijdens de meting wordt gedragen. De badkamer is hiervoor de ideale locatie.

Helaas brengt deze keuze ook gevaren met zich mee. Meestal zijn de badkamers betegeld. Als de vloer nog wat vochtig is, neemt het gevaar voor uitglijden enorm toe. Dit risico kan worden verminderd door rubberen voetjes of stabiliteitsknoppen op de weegschaal te plaatsen.

Omdat de voetzolen vaak nog wat vochtig zijn, bestaat er gevaar voor uitglijden op het platform van de weegschaal. Hiervoor worden online rubberzolen aangeboden. Ze kunnen op een normale persoonlijke schaal worden gelijmd. Als het een weegschaal met de lichaamsvet meetfunctie is, is het alternatief om het risico op letsel te verminderen volledig ongeschikt.

Stappenteller
Om een compleet beeld te krijgen van de lichaamsconditie is de stappenteller een goede optie als extra accessoire bij de aanschaf van een weegschaal. Voor sommige mensen is het voldoende om regelmatig hun lichaamsgewicht te meten. Andere mensen willen alle beschikbare opties gebruiken om te zien waar ze verbeteringen kunnen aanbrengen om hun levenskwaliteit te verbeteren. De De stappenteller is een functie die hiervoor in aanmerking moet komen.

Extra met de draadloze smartphone verbinding
Minder aan de accessoires, maar eerder aan de extra’s van de weegschaal is de verbinding met de smartphone. Dit is echter belangrijk voor veel jongeren die hun gewicht willen optimaliseren.

Om voortdurend op de hoogte te blijven van het succes van het afvallen is de geheugenfunctie of de beschikbare app vooral geschikt voor jongere mensen, volgens de persoonlijke weegschaaltest. De fabrikanten koppelen de personenweegschaal via Bluetooth aan een mobiel apparaat. Een kleine highlight is de mogelijkheid om met behulp van een app de waarden in één oogopslag grafisch weer te geven. Dit geldt voor het watergehalte, het lichaamsvet, de spiermassa, de BMI en niet te vergeten het lichaamsgewicht.

Er zijn alternatieven voor zowel de normale weegschaal als de lichaamsvetschaal om de meetresultaten te verkrijgen.

Jaren geleden was de bepaling van het lichaamsgewicht volkomen oninteressant. In veel regio’s werden mensen met een hoog lichaamsgewicht als bijzonder rijk beschouwd. Er waren ook tijden dat de Rubensvrouwen populair waren. Maar deze tijden zijn veranderd. Dit is niet in de laatste plaats te danken aan het groeiende gezondheidsbewustzijn van de mensen.

Er is nauwelijks een huishouden waarin geen persoonlijke weegschalen beschikbaar zijn. Het maakt niet uit met welke functies het is uitgerust. Voor de mensen die deze aankoop willen vermijden, is een bezoek aan de apotheek een goed idee. Want met bepaalde tussenpozen is het raadzaam om uw lichaamsgewicht te controleren. In de apotheken zijn er staande schalen.

Houd er rekening mee dat u bij het wegen ten minste 1 kg voor kleding moet aftrekken om een ongeveer nauwkeurige aflezing te verkrijgen.

Vergelijkbaar met Nog maar een paar jaar geleden stonden deze schalen in het entreegebied van warenhuizen en bijna elk groot station. In het laatste voorbeeld werden kleine kaarten, meestal van karton, uitgedeeld, waaruit het huidige gewicht kon worden gehaald.

Niet alleen om het lichaamsgewicht te bepalen zijn er alternatieven voor de persoonlijke weegschaal thuis. Het lichaamsvetpercentage kan ook zonder lichaamsvetschaal worden bepaald. De alternatieven variëren van huidplooimeting tot zeer complexe en vooral vrij dure methoden.

De procedure voor het meten van huidplooien is zeer eenvoudig. Voor de Caliper-meting, zoals de huidplooimeting ook wel wordt genoemd, is alleen een Caliper-tang nodig. Dit kan al vanaf 5 euro in de winkel of online worden gekocht. Voor de meting wordt een huidplooi tussen de vingers genomen. Dit wordt gemeten met de tang.

Voor een relatief nauwkeurige meting dient men 3 punten te kiezen op het lichaam waar de meting wordt uitgevoerd zoals hierboven beschreven. Ter vergelijking, de latere metingen moeten op precies dezelfde punten worden uitgevoerd.

Alleen de dexa-scan en de hydrostatische weging moeten terloops worden vermeld. Röntgenfoto’s worden gebruikt voor de dexa-scan. Nauwkeurige resultaten kunnen worden verwacht voor vetweefsel, botweefsel en spierweefsel. Voor een enkele meting moet ongeveer 50 euro worden gepland. Deze methode is echter volledig ongeschikt, vooral voor zwangere vrouwen.

Met minstens 150 Euro is hydraulisch wegen het duurste van deze alternatieven. Deze methode wordt uitgevoerd in universitaire ziekenhuizen. Nadat het longvolume is bepaald, gaat de patiënt in zwemkleding een met water gevulde tank in. Het principe van deze meting is gebaseerd op het feit dat nu wordt bepaald hoeveel water uit het lichaam is verplaatst.