Pijngel

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Pijngel

Als je pijn hebt, kun je dat het beste meteen verlichten. Niet iedereen kan meteen beginnen met het innemen van pillen. Een pijngel kan vooral helpen bij acute pijn door ontstekingen, maar ook bij chronische artrose of reuma.
De pijngel zelf is een gel die verrijkt is met een bepaalde medische substantie. Deze actieve stof wordt in de vorm van een gel uitwendig op de huid aangebracht, beweegt zich langzaam door de huid naar het juiste gebied en begint de ontsteking te genezen. Door zijn samenstelling heeft een pijngel meestal een verkoelend effect.
Echter, voordat een pijngel wordt gebruikt, moet iedereen goed worden geïnformeerd over de verschillende werkzame stoffen/ingrediënten van zo’n gel, zodat allergische reacties kunnen worden uitgesloten. Het basisprincipe is dat bijna alle gels kunnen worden gebruikt voor de behandeling van acute of chronische pijn (ontsteking). Er moet echter op worden gelet dat een dergelijke gel alleen onder bepaalde voorwaarden wordt gebruikt. Zo is een gel die opwarmt in plaats van afkoelt niet geschikt voor acute ontstekingen of koorts. De hitte verstoort het genezingsproces. Ook hier is het nuttig bij chronische ontstekingen, artrose of reuma, die positief reageren op warmte. Chronische ontstekingen hebben meestal warmte nodig voor een betere doorbloeding van de huidlagen en voor de verlichting van de pijn. Gespannen en overbelaste spieren reageren ook positief en ontspannen zich bij blootstelling aan hitte.
Aangezien er verschillende werkzame stoffen en ingrediënten in zo’n pijngel zitten, is het raadzaam om uw huisarts te raadplegen of de Apotheek voor advies over de betreffende gel. Helaas bieden vooral apotheken vaak één of twee specifieke producten aan die momenteel goed vertegenwoordigd zijn in het assortiment of op de markt. Daarom is professioneel advies essentieel voor het kopen en innemen van de pijngel. Verder is het gebruik van de gel en hoe vaak de medicatie op de huid wordt aangebracht een belangrijk gegeven. Zelfs wanneer de pijngel van buitenaf wordt aangebracht, kunnen er reacties en interacties optreden. Waarom kunnen dergelijke reacties ook bij uitwendig aangebrachte gel optreden? Het lichaam absorbeert deze meestal chemische stof via de huid. Zo komt het actieve ingrediënt in het systeem terecht en wordt het over het hele lichaam verspreid. Als er over het algemeen geneesmiddelen worden ingenomen die reageren op het actieve bestanddeel in de gel, kunnen er bijwerkingen of interacties optreden. Het gebruik van de gel of de ingenomen tablet kan worden gestopt of veranderd.

Onze top 10 – pijngel

Pijngel in de test, werkzame stoffen en ingrediënten, toepassingsgebieden en toepassingsfouten, waar te koop en alle andere belangrijke informatie:

Pijngel is niet altijd pijngel. Hier toont de pijngeltest duidelijk aan welke preparaten goed moeten worden gebruikt en welke niet. Vooral voor mensen met overgevoeligheid of allergieën moet u zich informeren over de voorgeschreven of vrij verkrijgbare gel voordat u deze koopt.
Aangezien er niet slechts één pijngel op de markt is, is het professionele advies (zoals reeds vermeld) doorslaggevend. Het is ook belangrijk om te weten hoe de gel het beste en meest effectief wordt gebruikt. Hier is het niet de frequente, dunne wrijving die het effect zal brengen, maar eerder het dikker aanbrengen, het gebied bedekken met een verband of een handdoek en de pijngel in de diepte laten werken. Wrijf het aangetaste gebied 3 x tot 4 x per dag in en laat de gel in alle rust werken. zal het beste effect hebben. Er is geen voordeel voor een ontsteking als de gel wordt aangebracht en de actie onmiddellijk wordt voortgezet. Het ontstoken gebied kan niet betrokken raken bij de werkzame stof en het genezingsproces starten.

Er zijn verschillende bereidingen met verschillende werkzame stoffen voor dit doel. Het basis actieve ingrediënt dient echter om de ontsteking uit het lichaam te trekken. Ook de pijngeltest werd volgens dit principe uitgevoerd. Welke werkzame stof het best ontstekingsremmend reageert. De werkzame stoffen diclofenac en ibuprofen zijn de bekendste pijnstillers. Bovendien is Felbinac gebaseerd op dezelfde basis als de andere twee werkzame stoffen, maar is het nog niet zo bekend in Duitsland.
Alle werkzame stoffen zoals diclofenac, Felbinac en ibuprofen behoren tot de groep van de niet-steroïdale geneesmiddelen (anti-pijn, anti-arthritis en anti-reumageneesmiddelen). Dit zijn actieve bestanddelen die op chemische basis worden vervaardigd.

Naast deze chemische middelen behoren arnica en smeerwortel tot de bekendste pijngels. Deze twee werkzame stoffen zijn gebaseerd op natuurlijke plantaardige stoffen.
Andere ingrediënten zijn gezuiverd water, harde paraffine en andere chemische stoffen. Het exacte aantal andere ingrediënten, evenals de hoeveelheid ervan in de gel, is te vinden op het internet of in de bijsluiter. Het is belangrijk voor de patiënt dat deze werkzame stoffen en ingrediënten op chemische basis zijn geproduceerd.

Deze chemische stoffen zijn niet gebruikt in kruidenpreparaten. Daarom is de werkingswijze van deze pijngels iets anders. Aan de ene kant duurt de gel wat langer om te werken, zodat de behandeling langer moet worden uitgevoerd dan met niet-kruidengeneesmiddelen. Arnica of ook smeerwortel kan een verwarmend in plaats van een verkoelend effect hebben. Daarom zijn deze kan niet effectief worden gebruikt voor diverse ontstekingen. In het geval van chronische permanente pijn bij artritis, spierspanning of reumatische klachten werkt zo’n kruidenpijngel echter heel goed.
Bijwerkingen kunnen zich voordoen bij alle preparaten, zelfs bij kruiden. De meest voorkomende bijwerkingen van chemisch geproduceerde gels zijn roodheid van de huid, droogheid van de huid en jeuk. In dit geval moet de bereiding onmiddellijk worden stopgezet en moet de arts of apotheker worden geraadpleegd. Bij sommige mensen veroorzaken de werkzame stoffen op basis van kruiden ook dergelijke bijwerkingen, daarom is het ook raadzaam om zich te informeren over bestaande overgevoeligheden.

Omdat de pijngel op de huid wordt gewreven en van daaruit diep in de huid gaat, moet deze behandeling vooraf met de arts worden besproken als u regelmatig medicijnen gebruikt. Voorbeeld: Als u een pijngel koopt met de werkzame stof Diclofenac en regelmatig de werkzame stof Ibuprofen oraal inneemt, kan dit leiden tot irritatie en interactie. Ook moet de werkzame stof alleen tijdens de behandeling worden gewijzigd als er een bijwerking optreedt. Gelijktijdige behandeling met twee soorten werkzame stoffen kan leiden tot bijwerkingen en interacties op de huid of in het lichaam.
Het is ook belangrijk dat gevoelige gebieden zoals het gezicht of de genitale zone niet met een pijngel worden behandeld. Omdat de slijmvliezen zo fijn en gevoelig zijn dat het kan leiden tot ernstige irritatie of zelfs letsel. Wie een ontsteking heeft bij of in de buurt van een open wond mag de pijngel hier ook niet gebruiken.
Anders kunnen de toepassingsgebieden van een pijngel worden gekozen afhankelijk van de bron van de pijn. Of het nu gaat om rug-, knie-, schouder- of handpijn, de gel kan bijna overal op het lichaam goed werken.

Hierop kan duidelijk worden gezegd dat stil… Hoewel er alternatieven zijn voor het gebruik van een medicijn, zoals pillen of tabletten, vertragen ze het genezingsproces. Immobilisatie betekent rust en mogelijk spierverlies, de tabletten hebben hogere bijwerkingen in het lichaam dan de pijngel.
De innovatie op het gebied van onderzoek naar pijngel is dat wetenschappers en dermatologen de pijngel voortdurend aanpassen aan de omgevingsomstandigheden en veranderingen met als doel de gel zo zacht maar effectief mogelijk te produceren.
Als u voor het eerst een pijnstiller gebruikt, moet u kiezen uit bekende fabrikanten zoals Voltaren, Rathiopharm, Sandoz, Heumann of Diclo.
Onder de kruidenproducten zijn Abtei en Kneipp de bekendste fabrikanten.
Bij al deze fabrikanten is de pijngeltest uitgevoerd en de patiënt kan er zeker van zijn dat hij een effectief product gebruikt.
Ongeacht waar online of in de apotheek, de ervaring van patiënten van deze fabrikanten (chemische en kruiden) is consequent goed tot zeer goed. Als u besluit om online te kopen, kunt u vooraf verschillende ervaringsrapporten en klantbeoordelingen van gerenommeerde leveranciers en online apotheken lezen om zeker te zijn van het goede effect.
Bovendien kan bij het online winkelen ook een exacte prijsvergelijking worden gemaakt naast het product. Zodat iedereen kan filteren en zijn beste aanbod kan bestellen. Hier is het bestelproces tot aan de levering meestal makkelijker en sneller dan bij een goede apotheek.
Nuttige accessoires voor het gebruik van pijnstillers zijn kleine handdoeken of een verband om het ontstoken gebied in te wikkelen. Na het aanbrengen van de gel mag u het gebied niet luchtdicht omwikkelen, zodat de gel snel en intensief onder de huid wordt geabsorbeerd. Een luchtdichte hoes voorkomt de impact en dus het genezings- en ontspanningsproces.