Pizza-ovenkit

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Pizza-ovenkit

Wat is een pizza-ovenkit?

Een pizza-ovenkit is een pakket met onderdelen voor de bouw van een pizza-oven. Hier zijn zowel de stenen als de andere benodigde constructieonderdelen opgenomen. In veel gevallen is zelfs de mortel inbegrepen, zodat u deze niet eens zelf hoeft aan te schaffen. De kit kan uit verschillende bronnen worden verkregen, zodat de keuze uit verschillende modellen vrij groot is. Bovendien zijn de kits verkrijgbaar in verschillende maten, waardoor de kits zowel in de particuliere als in de commerciële sector kunnen worden gebruikt.

De bijbehorende kits kunnen zowel voor gebruik binnenshuis als voor installatie in de tuin of op het terras worden aangeschaft. Afhankelijk van de plaats waar de kit wordt gebruikt, worden overeenkomstige markeringen aangebracht om de gebruiker te laten zien hoe hij het betreffende model moet gebruiken. Bovendien zijn de kits meestal voorzien van gedetailleerde instructies, zodat de montage mogelijk is zonder de hulp van externe bedrijven. Dit kan veel tijd en vooral geld besparen, want professioneel gebouwde pizza-ovens kunnen erg duur zijn om te kopen.

Maar wat zijn de werkelijke vereisten voor een goede kit? Enerzijds moet worden overwogen of de kachel bestemd is voor gebruik buitenshuis of binnenshuis. Dit bepaalt niet alleen de duurzaamheid in relatie tot de weersomstandigheden, maar ook de manier waarop de rook uit de kachel wordt verwijderd. In de regel moet er toegang zijn tot een schoorsteen, omdat pizza-ovens over het algemeen op hout worden gestookt, zodat de verbrandingsresten dienovereenkomstig moeten worden geloosd.

Een ander belangrijk punt is de inspanning die nodig is tijdens de bouw. Hier moeten alle noodzakelijke componenten zoveel mogelijk beschikbaar zijn. Dit geldt ook voor onderdelen als de lijm en de bouwmortel, want in de meeste gevallen wordt een echte pizza-oven net als vroeger dichtgemetseld. In de meeste gevallen zal een echte pizza-oven worden dichtgemetseld zoals in het verleden, maar de verwerking moet eenvoudig zijn, zodat zelfs onervaren gebruikers snel hun eigen pizza-oven kunnen opzetten. Modellen met gecompliceerde instructies worden aanbevolen voor professionals in plaats van voor privégebruik. Daarom moet u vooraf advies inwinnen.

Tot slot moet het gebruik van de kachel niet te moeilijk zijn, want vooral voor nieuwe gebruikers is de bediening meestal niet eenvoudig. Goede fabrikanten voegen daarom meestal een bijbehorende handleiding bij hun verpakkingen, waarin wordt uitgelegd hoe de afgewerkte oven uiteindelijk op de juiste manier moet worden behandeld. Het is belangrijk om deze instructies op te volgen, omdat er grote verschillen zijn tussen modellen die op gas en echt hout lopen, en deze verschillen kunnen de resultaten beïnvloeden.

Onze Top 10 – Pizza-ovenkits

Een pizza-ovenkit wordt natuurlijk gebruikt om pizza’s te bereiden. Maar dit is niet alles wat met zo’n oven kan worden bereid. In zo’n oven kun je ook brood bakken of andere gerechten bereiden. Door de gebruikte steenplaat kan er een zeer knapperige bodem ontstaan. Bovendien is de warmteverdeling veel beter dan in een normale oven door de stenen constructie, waardoor ook het oppervlak van de pizza veel smakelijker is.

Een pizza-oven kan ook gebruikt worden om te bakken. Braadpannen en pastagerechten kunnen op dezelfde manier worden gebakken zoals alle gerechten die in de oven kunnen worden gebakken. Aangezien dit ook buitenshuis kan worden gedaan met verschillende modellen, is het ideaal voor feesten en andere gelegenheden. De ovenkit kan natuurlijk zowel voor gastronomie als voor privégebruik worden gebruikt. Hier zijn er zelfs verschillende versies, die gericht zijn op de respectievelijke gebruikersgroepen.

Natuurlijk zijn er veel concrete alternatieven. Zo kan bijvoorbeeld ook een normale oven met grill worden gebruikt. De resultaten zijn hier echter lang niet zo goed als in een echte pizza-oven met een stenen bord. U hoeft echter niet per se een kit te kopen. De oven kan ook op de conventionele manier worden gebouwd door een geschikt bedrijf.

Natuurlijk mag u een hoog kwaliteitsniveau verwachten, want het werk wordt professioneel en snel uitgevoerd. De kosten zijn echter ook niet te versmaden, want enkele duizenden euro’s kunnen een last zijn. Daarom zijn de pizza-ovenkits voor veel mensen het betere alternatief.

Tot slot zijn er ook kant-en-klare pizza-ovens die in één stuk kunnen worden gekocht. Meestal heeft men de keuze om de oven met gas of elektriciteit te bedienen. Ook is er meestal een stenen plaat beschikbaar, zodat het effect van een echte oven kan worden gereproduceerd. U moet zich er echter van bewust zijn dat ondanks de vrij goede werking de warmtedistributie heel anders werkt. Daarom zijn de behaalde resultaten slechts in geringe mate vergelijkbaar met die van een echte pizza-oven.

Goede fabrikanten zijn moeilijk op het gebied van pizza ovensets te vinden. Valoriani heeft zich echter op dit gebied onderscheiden, omdat de modellen zeer dicht in de buurt komen van echte kachels die met de hand zijn gemaakt. In tegenstelling tot deze kits bieden de kits echter altijd een constante temperatuursverdeling, wat tot uitstekende resultaten leidt. De kits van de fabrikant zijn eenvoudig te bouwen en hebben zonder uitzondering volledige en goed gestructureerde instructies die de constructie zeer eenvoudig maken.

Een andere goede producent is Fontana Forni. De kachelsets van deze fabrikant zijn ook gemakkelijk te monteren, hoewel er hier modellen voor verschillende doeleinden beschikbaar zijn. Grote versies kunnen ook in de horeca worden gebruikt, terwijl er ook kleinere constructies beschikbaar zijn voor binnen- en buitengebruik door particulieren. Hier zijn er modellen die met hout of gas kunnen worden gestookt.

Innovaties in een pizza-ovenkit zijn eerder een zeldzaamheid. Dit is vooral te wijten aan het feit dat de constructie zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke ovens moet liggen zoals deze ooit in het oude Rome werden gebruikt. Deze steenovens maakten echter nog geen pizza’s in de moderne zin van het woord. Sommige fabrikanten experimenteren momenteel echter met speciale coatings om de warmteverdeling in de oven te verbeteren. Op deze manier wordt de warmte gelijkmatig verdeeld over de oven, wat leidt tot een zeer constant resultaat.

In Duitsland moeten dergelijke processen echter worden goedgekeurd door het Bureau voor levensmiddelencontrole, aangezien er geen schadelijke gevolgen voor de gezondheid mogen zijn. Dergelijke processen kunnen enorm veel tijd in beslag nemen, dus fabrikanten hebben nog een lange weg te gaan voordat ze een dergelijke goedkeuring krijgen.

Anders zou men waarschijnlijk moeten blijven werken aan nog eenvoudiger Kit werk. Door een dergelijke planning en ontwikkeling moet worden gegarandeerd dat elke koper in staat is om zelf een dergelijke oven te bouwen en in gebruik te nemen. Dit is altijd de belangrijkste zorg van veel innovaties die op dit gebied ontstaan. In het geval van gasmodellen worden ook herhaaldelijk experimenten uitgevoerd met overeenkomstige instelmogelijkheden om een betere afstelling van de vlammen te bereiken. Ook hier zijn er verschillende modi die op de kachel kunnen worden gebruikt.

Maar welke voordelen heeft de koper eigenlijk als hij zijn pizza-ovenkit op het internet bestelt? Het antwoord ligt voor de hand, er is een enorme keuze aan modellen die in geen enkele speciaalzaak kunnen worden aangeboden. Men hoeft dus niet lang te zoeken om de meest uiteenlopende varianten te vinden. Het mag echter niet onvermeld blijven dat het advies in een speciaalzaak heel nuttig kan zijn als u niet zeker weet welk model voor u geschikt lijkt.

Daarnaast kan de koper profiteren van vele kortingsacties op het internet. Hier zijn er talloze mogelijkheden voor de dealers om hun kachels dienovereenkomstig aan te bieden. Vaak gebeurt dit in de vorm van uitverkopen, zodat stopgezette series tegen zeer redelijke prijzen worden aangeboden. Ook worden er steeds weer verschillende kortingsacties met kortingscodes aangeboden, soms met aanzienlijke kortingen.

Tot slot kunt u ook de nodige informatie downloaden die voor een bepaald model beschikbaar is op het internet. Zo bespaart u zich de moeite van het bellen naar telefoonhotlines en hoeft u geen beroep te doen op een onderhoudsdienst. Het aanbod aan informatie is enorm, want veel fora bieden ook relevante informatie, die voor de eindklant nuttige tips kan zijn. Wacht even.

Waar moet je op letten bij het kopen van een pizza-ovenkit?

Maar waar moet je op letten als je een pizza-ovenkit wilt kopen? Zoals reeds vermeld, moet het gemakkelijk te monteren zijn, zodat de thuisgebruiker er meteen mee kan opschieten. Bovendien moeten alle noodzakelijke materialen beschikbaar zijn, zodat er geen dure extra aankopen van mortel of andere bouwproducten nodig zijn.

De oven zelf moet gemakkelijk te bedienen zijn, wat vooral belangrijk is voor gasmodellen, omdat er meestal een groot aantal instellingen nodig zijn voor de bediening. Daarom moet de fabrikant een handleiding bijvoegen die alles in detail uitlegt en zo een onmiddellijk inzicht geeft in het gebruik van de kachel.

De oven moet ook na afloop gemakkelijk te reinigen zijn. Dit moet eenvoudigweg gebeuren met een schraapbord, zodat de resten van de steen gemakkelijk kunnen worden verwijderd. Hiervoor moeten de stenen zeer glad worden geslepen, zodat er zo min mogelijk deeg aan het oppervlak blijft kleven. Aan het eind is het raadzaam om een model te gebruiken dat u zelf kunt bepalen of het binnen of buiten gebruikt moet worden. Dit maakt de keuze veel gemakkelijker en er is duidelijk meer speelruimte wat betreft de toepassingsmogelijkheden.

Het enige echt nuttige accessoire dat u moet kopen is een houten draaibord. Dit is meestal niet inbegrepen, maar het maakt het veel gemakkelijker om uit de oven te halen. Bovendien mogen passende formulieren niet ontbreken, bijvoorbeeld bij het bakken van brood of andere gerechten.

Als u niet zeker weet of u absoluut een bepaalde accessoire nodig hebt, moet u advies inwinnen of gewoon uw eigen gewoontes zorgvuldig onderzoeken. Als een bepaald bakproces wordt toch niet uitgevoerd, er hoeft geen bijbehorend onderdeel voor te zijn. Maar dit blijft een geheel eigen zaak van smaak.