Pluimveescharen

Test & vergelijk Pluimveescharen

De beste pluimveeschaar 2022 in vergelijking

Wat zijn pluimveescharen?

Het portioneren van kippen- of ganzenbuikjes is meestal erg moeilijk met een conventioneel keukenmes. Het is aan te raden om hiervoor een pluimveeschaar te gebruiken. Deze scharen snijden niet alleen het vlees, maar ook de botten, die meestal fijn zijn, maar moeilijk te snijden in gevogelte. Zogenaamde botbrekers zijn meestal geïntegreerd in de scharen, die het mogelijk maken om de afzonderlijke onderdelen van het pluimvee te verdelen.

Hoe werkt een pluimveeschaar?

In principe werkt een pluimveeschaar als een conventionele schaar. Ze hebben twee handvatten, die meestal gewatteerd zijn, om zelfs vaste botten te kunnen snijden. Door dit ontwerp maken de scharen een optimale krachtoverbrenging mogelijk. De gebogen vorm van het blad vergemakkelijkt ook de bediening van de pluimveeschaar. Via een „pluimveeschaartest“ kunt u het optimale product voor uw keuken vinden.

Toepassingen van de pluimveeschaar

Pluimveescharen worden uitsluitend in de keuken gebruikt. Ze zijn onmisbaar voor huisvrouwen en ook voor koks, want gevogelte is niet alleen erg populair in de Duitse keukens. Het knippen van gevogelte, met name de botten, kan alleen mogelijk worden gemaakt met een bijzonder scherpe schaar.

Wie heeft er een pluimveeschaar nodig?

Pluimveescharen worden gebruikt door huisvrouwen in de keuken, maar ook door professionele koks die voor restaurants koken. Met deze scharen wordt het gevogelte optimaal en vooral snel afgesneden en worden de botten, die vaak een ingewikkelde structuur hebben, verwijderd. bevrijd.
Welke soorten pluimveescharen zijn er?

Het is moeilijk om een pluimveeschaar in aparte types te ontwerpen, omdat ze meestal op dezelfde manier gebouwd zijn. Het verschil zit hem vooral in het materiaal waarvan het handvat is gemaakt. Dit is meestal hout, kunststof of metaal.

Koop onze Top 10 – gevogelte scharen

Toepassingsgebied van de pluimveeschaar

Het toepassingsgebied van de pluimveeschaar is het uitsnijden van pluimvee en het scheiden van vlees van de botten.

Voorschriften voor goede pluimveescharen

Een goede pluimveeschaar moet in eerste instantie een goed gevormde handgreep hebben, omdat deze met de hand wordt geleid en een aanzienlijke invloed heeft op de werking. Bovendien moet het mes, dat meestal gebogen is, ook gekarteld zijn, omdat dit het snijgedrag bepaalt. Het materiaal moet ook van hoge kwaliteit zijn, zodat de schaar lang in de keuken kan worden gebruikt.

Voor- en nadelen van pluimveescharen

Voordelen
Door de speciale vorm van de pluimveeschaar kan het gevogelte worden gevild, versneden en kunnen de botten zeer eenvoudig worden verwijderd. De messen blijven meestal lang scherp en kunnen daarom langdurig worden gebruikt. Bovendien hebben pluimveescharen, in vergelijking met conventionele producten, meestal een veiligheidsslot dat het risico op letsel na gebruik bijna volledig elimineert.
Bovendien hebben pluimveescharen vaak gekartelde messen om uitglijden tijdens het knippen te voorkomen.

Nadelen
Er zijn geen nadelen aan het gebruik van een pluimveeschaar in de ware zin van het woord. Ze zijn echter minder nauwkeurig in het snijden dan kleinere keukenmessen. Daarnaast worden de handgrepen van hout of kunststof vaak gebruikt door professionals als Nadelen gevoeld, omdat ze minder duurzaam zijn. Aan de andere kant zijn handvatten van kunststof vaak ook een nadeel, omdat ze kunnen wegglijden als de handen nat zijn.

Waarop moet ik letten bij het kopen van een pluimveeschaar?

Bij de aanschaf van een pluimveeschaar moet u in de eerste plaats letten op het materiaal van het handvat en het lemmet. De vorm van de meeste scharen is gebogen. Vergeleken met metaallegeringen zijn roestvrijstalen messen meestal voordeliger en ook duurzamer. Doorslaggevend is echter de scherpte van het blad. Een veiligheidsslot moet in elke situatie op elke schaar aanwezig zijn.

Innovaties op het gebied van pluimveescharen

Ook worden er voortdurend nieuwe scharen voor gevogelte ontwikkeld. De innovaties liggen hier vooral in het materiaal en de vorm van het handvat, maar ook in het materiaal van het blad. Ook de vorm wordt voortdurend verbeterd om een optimale hantering in de keuken te garanderen.

Welke fabrikanten van pluimveescharen zijn er?

Bekende fabrikanten van pluimveescharen zijn WMF, Wüsthoff of Rösle. De eerste wordt beschouwd als een pionier. De scharen zijn echter, net als andere producten, zeer prijsintensief, maar ook van hoge kwaliteit. Vooral de scharen van WMF worden beschouwd als zeer duurzaam en kunnen eigenlijk nooit breken.

Internet vs. gespecialiseerde handel: waar kan ik mijn pluimveeschaar het beste kopen?

Dergelijke pluimveescharen kunnen worden gekocht in supermarkten of zelfs in drogisterijen. Aangezien de scherpte van bijzonder belang is, is het moeilijk om dit te beoordelen bij het kopen op het internet. Men kan natuurlijk meer optimaal advies krijgen in een speciaalzaak, bijvoorbeeld bij WMF, dan bij online aankopen.

Interessante feiten & advies over pluimveescharen

– Prijzen: hoeveel kosten ze Pluimveeschaar?
Pluimveescharen zijn verkrijgbaar vanaf slechts 10 euro. In speciaalzaken kunnen ze echter ook tot 80 euro kosten. Dit zijn meestal professionele producten van roestvrij staal.
De prijs en het materiaal van de pluimveeschaar variëren aanzienlijk.

Nuttige accessoires voor pluimveescharen

Accessoires voor pluimveescharen zijn onder andere losse polsbandjes waarmee de scharen aan de pols kunnen worden bevestigd.

Alternatieven voor pluimveescharen

Alternatieven voor de pluimveeschaar zijn het conventionele keukenmes. Dit heeft echter aanzienlijke nadelen bij het knippen en villen van pluimvee in vergelijking met een schaar.