Polsbeugel

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Polsbeugel

Wat is een polsverband?

Polsverbanden worden gebruikt voor de therapie en preventie van pijn en letsel aan de pols om de pols te immobiliseren. Bij sommige sporten, zoals handbal of basketbal, worden de armen zwaar belast en kunnen blessures aan de pols ontstaan. Tennis en golf belasten ook de onderarmen, wat tot pijnlijke ontstekingen kan leiden. Polsverbanden ondersteunen de pols en absorberen schokken en stoten. Hun verwarmende werking verlicht de pijn en bevordert de genezing.
Om de pols in de eerste plaats te ondersteunen, zijn stabiele polsverbanden met spalken beschikbaar. Dunne, elastische gebreide zwachtels zijn geschikt voor preventie. Neopreen polsverbanden hebben een compressie-effect en genereren warmte, wat een therapeutisch effect heeft en de genezing bevordert.
Polsverbanden zijn onderverdeeld in graden van stabiliteit, namelijk basisbescherming, geavanceerde bescherming en topbescherming. Polsverbanden met basisbescherming worden ter preventie gedragen. Polsverbanden met geavanceerde bescherming worden gedragen om spanningen of lichte pijn te behandelen. Polsverbanden met topbescherming worden na operaties gedragen en zijn bedoeld om de genezing te versnellen.

Vereisten voor een goed polsverband

Met behulp van een polsbandtest wordt gecontroleerd of de polsband goed is gemaakt. Volgens de polsbeugeltest moet het helpen om de pols te stabiliseren en te immobiliseren. Het moet comfortabel zijn om te dragen en gemakkelijk aan te trekken.
In een polsbeugeltest werd vastgesteld dat polsverbanden van hoge kwaliteit een duimlus hebben die naar boven wijst. De polssteun kan worden gedragen en ook beter versleten.

Onze Top 10 – polsverbanden

Toepassingsgebied van het polsverband

De primaire functie van een polsband is het immobiliseren van de pols, de botten, spieren, pezen en banden. Dit helpt om gewonde en ontstoken delen van de pols te genezen en verdere belasting te voorkomen.
Polsverbanden worden gedragen om zware belasting van de pols door routinebewegingen te voorkomen, omdat uniforme, constant uitgevoerde bewegingen kunnen leiden tot pijn en beperkingen in de beweging van de pols.
Polsverbanden worden ook in de sport gebruikt om de pols te stabiliseren en te beschermen en zo overstrekking of breuken te voorkomen.
Polsverbanden worden gebruikt voor chronische ziekten zoals reuma of artrose. Ze zijn bedoeld om de pijn te verlichten door het gewricht te laten rusten en te laten rusten.
Andere ziekten die in het polsgebied kunnen voorkomen zijn: carpaal tunnelsyndroom, peesontsteking en de ziekte van Guyon.
Het laatste, maar belangrijke toepassingsgebied voor polsverbanden zijn blessures of breuken. Vaak moet na het verwijderen van een gipsverband nog een polsverband worden gedragen om het genezen gewricht te beschermen en weer te wennen aan normale bewegingen.

Wat zijn de alternatieven voor een polsverband?

Als alternatief voor een polsverband kan de pols met Kinesiotape worden ingezwachteld. De tape is gemaakt van ademende, elastische katoenen stof en wordt vaak gebruikt in de fysiotherapie.
Afhankelijk van de klacht kunnen warmte- en koudebehandelingen ook een goed alternatief zijn voor een polsverband. De pijn wordt verlicht door warmte of kou. Hetzelfde geldt voor de behandeling met zalven of de stimulatiestroombehandeling.
Ook een Arm slingCan helpen om de pols stabiel te houden.

Welke fabrikanten van polsverbanden zijn er?

Hieronder vindt u een lijst van fabrikanten van polsverbanden:

Bauerfeind
Mueller
Bort
Rehband
Media
Futuro
Lohmann & Rauscher
C.P. Sport
Compressana
3M Medica
Hydas
BSN Medisch
Newgen Medical
LP
Hansaplast
Bracoo
Kurtzky
Shenzhen Amymore E-commerce Limited
Bonstato
Auskio
Beiersdorf AG (Cosmed)
Actesso Medische Ondersteuning
Stil groen
Apps Handels & Co KG
sportbescherming24, eigenaar Claudia van der Grinten e.K.

Innovaties op het gebied van polsverbanden?

Door voortdurend onderzoek worden zowel de materialen voor de polsverbanden als de ergonomie van de spalken verbeterd. Nieuwe materialen zijn zowel ademend als verwarmend en doen veel om de pijn te verlichten en het genezingsproces te versnellen.

Voordelen van het online kopen van een polsbeugel

Als u op internet koopt, bent u niet afhankelijk van de openingstijden van een plaatselijke apotheek of drogist. U kunt uw polsbeugel op elk gewenst moment kiezen en bestellen in de online shops. U profiteert van een breed scala aan producten en daardoor van lagere prijzen.
U kunt de aanbevelingen van andere klanten bekijken en u informeren in verschillende testrapporten. U kunt de prijzen van de afzonderlijke onlineshops met elkaar vergelijken en het goedkoopste aanbod kiezen en dit alles zonder dat u uw huis hoeft te verlaten.
De levering zal binnen enkele dagen plaatsvinden en u heeft een wettelijk herroepingsrecht.

Waar moet je op letten bij het kopen van een polsbeugel?

Materiaal
Het is belangrijk dat het materiaal van een polsverband ademend is, zodat de huid goed wordt geventileerd en er geen onnodig vocht ontstaat. De meeste polsverbanden zijn gemaakt van neopreen. Extra vulling verhoogt het comfort van de polssteun. De druk van de De vulling is als de druk van een kompres. Het bevordert de bloedcirculatie en daarmee het genezingsproces. Als u niet zeker weet welk polsverband voor u geschikt is, moet u een arts of fysiotherapeut raadplegen.
Geschikt voor
De pasvorm van de polssteun is een belangrijk criterium bij de aankoop. Het verband moet niet te losjes passen, want door een losse pasvorm verliest het zijn stabiliserende werking. Polsverbanden in de vorm van een manchet zijn vaak maar in één maat verkrijgbaar, maar kunnen met een klittenbandverband aan de pols worden aangepast. Elastische polsverbanden voor het aantrekken zijn verkrijgbaar in verschillende maten. De omtrek van de pols is bepalend voor de keuze van de maat.

Handige accessoires voor een polsverband

Pijnstillende en wondgenezende zalven kunnen worden gebruikt ter ondersteuning van polsverbanden. Een armband kan ook zorgen voor extra immobilisatie van de arm en de pols.