Pommade

Test & vergelijk Pommade

De beste pommade 2022 in vergelijking

Wat is pommade?

Pommade is een zeer geurige vet- of zalf die gebruikt wordt voor haar- en baardverzorging. De pommade wordt aangebracht op droog of handdoekdroog haar.

Een goede pommade-test heeft een zachte tot gemiddelde consistentie. Met de pommade kan wild haar getemd en in vorm gebracht worden. Daarnaast geeft de pommade het haar een natuurlijke glans en beschermt het de haarpunten en de hoofdhuid. Een goede pommade moet te allen tijde kambaar blijven. Dus als de look of het kapsel door overmatig feesten op een feestje in de war raakt, kan het haar weer in vorm worden gebracht.

De pommade moet een aangenaam gevoel op de hoofdhuid achterlaten. Een goede pommade kan worden geborsteld met een borstel of gemakkelijk worden uitgewassen met water.

De pommade wordt vooral gebruikt in de haar- en baardverzorging. U kunt pommade gebruiken om haarlengtes en kapsels van welke aard dan ook positief te beïnvloeden en uitgebreide kapsels te creëren.

Haarlak & Co. als alternatief?

Een alternatief voor pommade is haarlak of haargel. Deze stylingproducten laten echter restanten in het haar achter die in roos veranderen en zich in het haar verspreiden, waardoor er onaangename jeuk ontstaat. Pommade daarentegen is vrij van chemische stoffen, alcohol en conserveringsmiddelen.

Onze Top 10 – Pommade aanbeveling

Voordelen

De voordelen van pommade zijn duidelijk. Krullend haar en oncontroleerbare krullen worden getemd. Een bepaald kapsel kan permanent worden gefixeerd en behoudt een bepaalde glans. Zelfs dun haar kan optimaal worden behandeld met pommade kan worden bewerkt omdat het zich als een laag om elk haartje heen wikkelt.

Er zijn tal van fabrikanten van pommade. Onder andere Reuzel, Karel de Grote, L’Oreal en Schmiere. De pompoentest helpt om de juiste te vinden voor iedereen individueel.

Vroeger werd de pommade gemaakt van appels. Tegenwoordig bevat de pommade hoogwaardige oliën en vaseline. Er wordt onderscheid gemaakt tussen pommade op waterbasis en pommade op oliebasis. Pompoenen op waterbasis worden beschouwd als de „moderne versie“. Door het vochtgehalte houdt u altijd volledige controle over uw styling. Het kan gemakkelijk worden verdeeld in het haar en geeft een „natuurlijke look“. Het haar ziet er niet zo stijf uit als bij gebruik van de op olie gebaseerde versie.

Nadelen

Het nadeel is dat je kapsel kan worden beïnvloed door zwaardere regenval. Aan de andere kant kan pommade op waterbasis sneller en gemakkelijker uit het haar worden gespoeld, omdat deze slechts tot op zekere hoogte waterbestendig is.

Pompoenen op oliebasis zijn vrij traditioneel en bestaan uit enkele componenten (die jarenlang ongewijzigd zijn gebleven). Ze geven het kapsel een stevig houvast tot de pommade is uitgewassen. Ondanks herhaalde shampoos is het nauwelijks mogelijk om de pommade volledig te verwijderen, omdat deze niet in water oplosbaar is, in tegenstelling tot pommade op waterbasis. Er blijft altijd een klein residu over.

Om te weten te komen of uw product een pommade op waterbasis of een variant op oliebasis is, kunt u een kijkje nemen op de achterkant van de verpakking. Voor de watergedragen versie staan de termen „water“ en „in water oplosbaar“ onder de ingrediënten vermeld.

„Minder is meer“

Bij het stylen vandaag de dag, in tegenstelling tot vroeger, niet zo dik toegepast, omdat het geheel er anders te vettig uitziet. De textuur van de pommade zorgt ervoor dat het haar op natuurlijke wijze ligt en valt.

Op het internet is er een Een groot aantal pommade’s, terwijl er slechts een beperkte keuze is in de drogisterijen. De prijzen zijn gemakkelijker te vergelijken op het internet.

Bij de aankoop van een pommade moet u zich altijd afvragen of u uw haar liever in een matte of glanzende look wilt stylen. Hier helpt de pommadest.

Als je meer het type bent dat je kapsel een sterke houvast wil geven, maar dan zonder de glans, dan is de matte haarpommade de betere keuze. Dit is meestal de pommade op waterbasis.

Op het internet worden vaak kammen aangeboden als accessoire bij pommade om het haar goed te kunnen stylen in combinatie met de pommade. Daarnaast worden er diverse oliën aangeboden speciaal voor de baard verzorging.