Ponstangtang leer

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Ponstangtang leer

Wat is een perforator voor leer?

De lederen perforatietangen hebben een zeer gelijkaardig uitzicht als de conventionele tangen, behalve dat ze een andere tangenkop hebben die geschikt is voor het doorstansen van leer. Met dit gereedschap is het dus mogelijk om gaten te slaan in leer, maar ook in textiel en kunststof. Deze gaten zijn bijvoorbeeld nodig in kleding of rugzakken voor het bevestigen van klinknagels of voor het maken van een riemspanner.

Vereisten voor een goede perforator voor leer

Een goede ponstangtang voor leer heeft meerdere ponsmessen, die naar wens kunnen worden geruild. De leren ponstangtang kan dus gebruikt worden voor de meest uiteenlopende gatmaten. Het verwisselen van de ponsmessen moet eenvoudig zijn, zodat u snel kunt werken en van uw werk kunt genieten. Het is vooral belangrijk dat de ponstangtang voorzien is van een vergrendeling, zodat de ponstangtang niet per ongeluk door kinderen kan worden bediend. De ponsmessen zijn zeer scherp, zodat ze door het leer heen kunnen dringen – een ongeluk kan leiden tot ernstige verwondingen. Deze vergrendeling is ook in uw belang een noodzakelijke veiligheidsvoorziening om ongelukken door onzorgvuldigheid te voorkomen. Als u langere tijd met de ponstangtang wilt werken, is het raadzaam om een ponstangtang te kopen die is ontworpen met een hefboomeffect. De hefboomwerking vermindert de kracht die nodig is om gaten te slaan. Dit voorkomt pijn in de hand door langdurig gebruik van de ponstangtang en de ponstangtang kan ook door minder machtige mensen gebruikt worden. Om de lange levensduur van de ponstangtang te garanderen, moet deze van gepoedercoat metaal zijn. Dit zorgt voor een bijzonder hoge duurzaamheid van het materiaal.

Toepassingsgebied van de ponstangtang voor leer

De ponstangen voor leer worden vooral gebruikt voor handwerk, maar ook voor professioneel maatwerk, schoenmakers en handwerk. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt om gaten in rugzakken te slaan voor latere klinknagels of oogjes, of gewoon om een koord door de bovenzoom van een plunjezak te trekken om het af te sluiten. Het toepassingsgebied van de ponstangtang is zeer verschillend, afhankelijk van de te produceren objecten en voorzien van gaten.

Onze Top 10 – Punch Pliers Leder

Welke alternatieven voor de ponstangtang voor leer zijn er?

Als u eyelets in het leer wilt maken in plaats van gaten, is het raadzaam om een eyelet-tang te kopen. Hierdoor wordt het oogje in één stap in het leer gefixeerd en hoeft u het niet met de hand in te brengen. Er zijn ook speciale tangen voor klinknagels. Voor het ponsen van gaten in leer kunt u ook een spits voorwerp en een hamer gebruiken als er geen ponstangtang beschikbaar is. Het maken van een gat op deze manier is echter noch exact, noch veilig. Als er meerdere gaten nodig zijn, is deze methode ook zeer kostbaar.

Welke fabrikanten van ponstangen voor leer zijn er?

Knipex, BGS, Famex, HRDWELL, Takit, Gochange, Fixkit, Leadstar, S&R en Aodoor zijn de bekendste fabrikanten van ponstangtangen voor leer en andere materialen. De producten van deze fabrikanten lijken tot de top te behoren van de beproefde topproducten in diverse ponstangenleer. Tests.

Innovaties op het gebied van ponstangen voor leer

Op het gebied van ponstangen voor leer zijn er de laatste tijd geen noemenswaardige innovaties geweest. Natuurlijk heeft het gebruik van een even stabiel maar lichter metaal het gereedschap iets handiger gemaakt. Ook de aandacht voor ergonomie speelt terecht een belangrijkere rol in nieuwere apparaten. In dit opzicht kunt u bij de aanschaf van een nieuwe ponstangtang iets doen voor de gezondheid van uw hand. Daarnaast is een ponstangtang een beproefd stuk gereedschap dat geen verdere franje nodig heeft.

Voordelen van het kopen van een punch voor leer op het internet

Op het internet heeft u de mogelijkheid om in alle rust de verschillende modellen ponstangen te bekijken en het juiste model te kiezen op een moment dat het u goed uitkomt. U bent niet beperkt tot het beperkte assortiment van een winkel, maar kunt gebruik maken van de vrijwel onbeperkte mogelijkheden van het internet om te zoeken naar de meest uiteenlopende modellen ponstangen. Daarnaast bieden sommige online retailers hun klanten al de mogelijkheid om veldrapporten en klantreviews te schrijven over reeds gekochte ponstangen. Op deze manier kunt u een objectieve en onbevooroordeelde stootleertest aflezen, die weergeeft hoe goed het gereedschap in het dagelijks leven werkt.

Waar moet je op letten als je een punch voor leer koopt?

Let er bij de aankoop van een ponstangtang op dat het handvat van de ponstangtang van een zacht materiaal is gemaakt en dat het handvat ergonomisch gevormd is. In de meeste tests met ponsleder kregen alleen de modellen die speciale aandacht aan dit aspect besteedden, goede beoordelingen. Zonder een softgrip volgens ergonomische richtlijnen zullen er na verloop van tijd krampen in de hand ontstaan, omdat Bij het werken met de ponstangtang worden sterke krachten uitgeoefend op de handpalm. Een zachte handgreep die goed in de hand ligt zorgt ervoor dat u langer kunt werken zonder dat u de pijn van het werk achteraf hoeft te dragen. Voor een flexibel gebruik van de ponstangtang moet u ervoor zorgen dat u verschillende ponsmessen in de ponstangtang kunt plaatsen. In de meeste gevallen bieden de fabrikanten de conventionele maten van twee tot 5 millimeter aan. Dit is voldoende om het meeste werk met de ponstangtang te kunnen doen. Bij ponstangtangen is het veiligheidsaspect ook een grote factor. Zorg er daarom voor dat de ponstangtang een veiligheidsvoorziening heeft om de tang te vergrendelen, zodat onbedoeld gebruik van de ponstangtang wordt voorkomen. Dit is een belangrijke factor, vooral in huishoudens met kleine kinderen.

Handige accessoires voor ponstangen voor leer

Indien niet reeds in het aanbod opgenomen, moet u meerdere ponsmessen voor de ponstangtang krijgen, die verschillende diameters hebben. Hierdoor kunt u gaten van verschillende grootte in leer maken en krijgt u meer flexibiliteit in het gebruik van de ponstangtang.