portofoon

Pair Cuna PFM 1800 with batteries and chargers. Portofoon radio transceiverThe Game of Jaws - Portofoon - Ideal - 69206-1975 ✅ GRADE B. Motorola D700 Tetra mobifoon portofoon met accu NO CHARGER
LinkPair Cuna PFM 1800 with batteries and chargers. Portofoon radio transceiver*The Game of Jaws - Portofoon - Ideal - 69206-1975 *✅ GRADE B. Motorola D700 Tetra mobifoon portofoon met accu NO CHARGER*
VerfügbarkeitLieferung in 5 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: WorldwideLieferung in 10 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: WorldwideLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
Preis € 57,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 4,99
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 12,40
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
Pair Cuna PFM 1800 with batteries and chargers. Portofoon radio transceiver
VerfügbarkeitLieferung in 5 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
€ 57,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
The Game of Jaws - Portofoon - Ideal - 69206-1975
VerfügbarkeitLieferung in 10 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
€ 4,99
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
✅ GRADE B. Motorola D700 Tetra mobifoon portofoon met accu NO CHARGER
VerfügbarkeitLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
€ 12,40
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk portofoon

Een portofoon, ook wel portofoon of walkie-talkie genoemd, is in de eerste plaats een hoofdonafhankelijke radio. Dit betekent dat hij kan worden gebruikt zonder constant in het stopcontact te worden gestoken, omdat hij een oplaadbare batterij heeft of op batterijen werkt. Over het algemeen zijn portofoons zo ontworpen dat ze gemakkelijk door één persoon met de hand kunnen worden getransporteerd en bediend.
Walkie-talkies – of het nu gaat om vast geïnstalleerde zendradio’s of handheld radio’s – worden zowel in professionele als in amateur-radio’s gebruikt.

Afhankelijk van het doel waarvoor het apparaat wordt gebruikt, moet rekening worden gehouden met verschillende criteria.

Vooral bepalend is het maximale bereik waarover men kan communiceren van punt A naar punt B. Idealiter zou de walkie talkie even nuttig moeten zijn voor verschillende doeleinden. Of het nu gaat om grote afstanden of om korte afstanden in dichtbebouwde woonwijken. De walkie talkie moet deze zonder problemen kunnen overwinnen. Opgemerkt moet worden dat de informatie van de fabrikant over het maximale bereik alleen onder optimale omstandigheden kan worden bereikt. Zij moeten daarom minder als absolute cijfers worden beschouwd.

Over het algemeen wordt gezegd dat ten minste twee radiokanalen op de gewenste walkie talkie instelbaar moeten zijn. Voor elk radiokanaal is er een radiofrequentie beschikbaar. Op deze manier is het mogelijk om heen en weer te schakelen tussen toepassingen die mogelijk parallel lopen zonder dat de beller in de weg zit. Meestal zijn er 6 of 8 kanalen die ook garanderen dat er een nog niet bezet en functionerend radiokanaal wordt gevonden.

Goede portofoons zijn uitgerust met standaardfuncties en extra opties. Er zijn er een aantal die zeer nuttig kunnen zijn. Toch moet je ze altijd uitpraten. Zijn ze echt nodig en rechtvaardigen ze de bijbehorende extra kosten? Functies die vooral in de Walkie Talkie Test worden onderzocht:

 • led-zaklamp
 • de VOX-functie (wordt hieronder nader toegelicht)
 • scanfunctie
 • Sleutelslot, niet verplicht maar nuttig tegen onbedoelde bediening
 • Trilalarm
 • Automatische squelch (ASC), het anders bestaande achtergrondgeluid wordt onderdrukt
 • Roger Peep, het eigenlijke radiobericht wordt met een pieptoon naar de ontvanger gesignaleerd.

Eigenlijk is het aan de persoon die de wens heeft om te spreken om op de ‚push to talk‘-knop te drukken. Dit zet zijn apparaat in de zendmodus. Zodra hij deze knop loslaat, fungeert de radio weer als ontvanger. Walkie Talkie zijn slechts in staat om één van de modi over te nemen. Zodra de vox-functie in werking treedt, hoeft de PTT-toets niet meer te worden ingedrukt om te zenden. Het detecteert wanneer het geluidsniveau een bepaalde drempel overschrijdt en schakelt automatisch over op zenden. Meestal kan zo’n waarde met verschillende gevoeligheidsniveaus worden geconfigureerd. Het is belangrijk om op te merken dat apparaten die te gevoelig zijn ingesteld, snel en willekeurig kunnen uitzenden in een zeer luidruchtige omgeving.

Tip: Dit maakt van de walkie talkie een babyfoon zonder problemen. Een extra babyfoon hoeft niet te worden aangeschaft zal zijn.

Denk er eens over na: Walkie Talkie voor de kleintjes moet over het algemeen aan andere eisen voldoen. Voor kinderen ligt de focus uiteindelijk op het hebben van plezier en niet op alle technische snufjes.

Voor de hantering spelen het gewicht en de afmetingen van het apparaat een grote rol. Walkie Talkie mag niet te groot zijn, want dan zijn ze gewoon niet meer praktisch en moeilijker te gebruiken. Ze zijn ook niet zo gemakkelijk te vervoeren als ze zouden moeten.

Als u de walkie talkie later wilt gebruiken, vooral tijdens buitenactiviteiten, is het raadzaam om na te denken over aspecten als waterdichtheid. Op basis van een internationaal uniforme norm (DIN EN 60529) worden 10 verschillende beschermingsklassen (IPX0 – IPX9) onderscheiden. Te beginnen met IPXO – geen enkele bescherming, tot IPX9 – die zelfs bescherming garandeert bij contact met water in hogedruk- en stoomjetreinigingsprocessen.

Onze Top 10 – Walkie-Talkie

Nr. 1
Pair Cuna PFM 1800 with batteries and chargers. Portofoon radio transceiver
Kundenbewertungen
Pair Cuna PFM 1800 with batteries and chargers. Portofoon radio transceiver*

Pair Cuna PFM 1800 including NC 10/5 batteries and 2x chargers BC180.See photos and descriptionCan be sent worldwide, please contact me for the exact costPlease keep in mind that this is a private sale, and that you are buying second-hand, old equipment, which I have tested to the best of my ability and cannot provide any guarantee for or accept returns. Buying, selling and sending such objec...

 Preis: € 57,00 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Nr. 2
The Game of Jaws - Portofoon - Ideal - 69206-1975
Kundenbewertungen
The Game of Jaws - Portofoon - Ideal - 69206-1975 *

The Game of Jaws - PortofoonTheme : The Game of JavManufacturer : IdealType : Figure PartYear : 1975Reference : 69206-1975Product type : Toy PartProduct Category : Toy PartsStock : Directly availableAccessorie Type : AccessoriedetoyboysnlThis item is currently listed in the detoyboys shop.PLEASE READ BEFORE BUYING!Descriptions are as accurate as possible; however, please always refer to the provid...

 Preis: € 4,99 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Nr. 3
✅ GRADE B. Motorola D700 Tetra mobifoon portofoon met accu NO CHARGER
Kundenbewertungen
✅ GRADE B. Motorola D700 Tetra mobifoon portofoon met accu NO CHARGER*

GRADE B (gebruikt, zie foto) Motorola D700 met accu geen lader. Zijn werkend binnen gekomen. Kijk naar de foto. GEBRUIKERS SPOREN.PAY ATTENTION. This concerns appliances. As seen, no guarantee. Of course a guarantee that it works.LET OP. Dit betreft toestellen. Zoals gezien, geen garantie. Uiteraard wel garantie dat het werkt.

 Preis: € 12,40 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Walkie Talkie kan worden gebruikt in een breed scala van toepassingen. Of het nu gaat om fietsen, lange autoritten of wandelen in ruw terrein; op bouwplaatsen, beurzen of grote bedrijfsterreinen. Zowel in de particuliere sector als bij overheden en organisaties met beveiligingstaken (BOS-radio). Ook in het geval van de eerste, ook wel bekend als amateur-radiodienst, dienen diverse handheld radio’s het doel. Vaak werken dergelijke handheld radio’s met 2m frequentiebanden, minder met 2- of 10m banden. Ze bereiken dus meestal een afstand tussen 5 en 10 km. Meestal zijn ze ook geschikt voor zogenaamde relaiswerking. Het resultaat is dat de gesprekspartners met elkaar communiceren via relaisstations die permanent in het hele land zijn geïnstalleerd. Deze vergroten de actieradius tot 50 km.

Een van de gangbare alternatieven voor ’normale‘ walkie talkie staat bekend als een CB-radio. Deze is ook gratis beschikbaar voor de gebruiker. Het belangrijkste verschil met de portofoon is dat het contact tot stand komt via stationsantennes in de openbare ruimte. Het is dus zeker binnen het bereik van de mogelijkheid om afstanden van maximaal 80 km af te leggen. Radio-deelnemers die elkaar niet eerder hebben gekend, kunnen op deze manier met elkaar in contact komen. De apparaten en CB-antennes die voor dit doel zijn voorzien, zijn bij de bouw en het gebruik ervan onderworpen aan strenge wettelijke voorschriften.

De belangrijkste fabrikanten van portofoons zijn Albrecht, Conrad, DeTeWe, Intek, Maas-elektronica, Motorola, President-elektronica en Team Elektronica.

De technische vooruitgang stopt ook niet bij de portofoonsector. Kleine, maar onmiskenbaar nuttige innovaties verschijnen nog steeds met onregelmatige tussenpozen op de markt. Op dit moment zijn gerenommeerde fabrikanten zoals Motorola niet alleen bezig met het verfijnen van het ontwerp, maar voegen ook voortdurend nieuwe technische kenmerken toe. Naast de reeds bekende clips zijn er nu ook apparaten die aan de boven- en onderkant voorzien zijn van oogjes, waardoor het transport en gebruik nog makkelijker wordt.
Van het aanvankelijk aanbevolen minimum van twee beschikbare kanalen zijn vandaag de dag 8 kanalen de regel geworden. Ontworpen om steeds meer accuvriendelijk te zijn, beloven fabrikanten vandaag de dag een levensduur van de accu’s tot 20 uur.
Verder Kleine functies zoals een toetsenbordvergrendeling, ruimtebewakingsfuncties, stemactivering, diverse beltonen en trilalarm zijn standaard.

Het internet biedt vele voordelen. Er wordt een echt assortiment producten gepresenteerd. Met een paar klikken komt u bij de walkie talkie die is afgestemd op uw individuele behoeften. Als u nog steeds een beetje onzeker bent, kunt u gemakkelijk een overzicht krijgen en de evaluaties van anderen uw beslissing laten beïnvloeden.

De aankoopcriteria van een walkie talkie worden in de eerste plaats bepaald door het toekomstige doel van het apparaat. Dit betekent dat u altijd rekening moet houden met de specifieke toepassing waarvoor het apparaat moet worden aangeschaft. Er zullen in dit verband onder andere nog meer vragen volgen:

 • Welk bereik wil je bereiken tussen de deelnemers aan de radiocommunicatie?
 • Zijn de ’standaardfuncties‘ voldoende of zijn er extra opties nodig?
 • Wat is de maximale grootte en het gewicht van de walkie talkie?

Er zijn ook andere aspecten die niet mogen worden genegeerd:

Men moet zich in ieder geval bewust zijn van het feit dat de laadcapaciteit van accu’s vaak na een bepaalde tijd afneemt. Dit zal soms leiden tot onaangename problemen, vooral als de batterij een stevig geïntegreerd onderdeel is van het hele apparaat en dus niet verwisselbaar is.
Ondertussen ontwerpen de meeste fabrikanten walkie talkie met (AAA) batterijcompartiment. De batterijen kunnen immers gemakkelijk worden vervangen. Bovendien kunnen ook oplaadbare batterijen worden gebruikt. Hiermee beslist u over goedkoper op de lange termijn en handelt op een milieubewuste manier.
Bovendien moet informatie worden verkregen over de door de fabrikant opgegeven duur. Men spreekt dan ook van een optimale looptijd van enkele dagen.

Ongetwijfeld is een overeenkomstige uitgebreide leveringsomvang voordelig, zodat niet elk benodigd onderdeel afzonderlijk hoeft te worden aangeschaft. Dit vermindert ook het risico op het bestellen van onderdelen die niet compatibel zijn met elkaar. Als er bijvoorbeeld een headset nodig is voor de volgende motortour, is het raadzaam om er vanaf het begin voor te zorgen dat zo’n headset wordt meegeleverd.
Let op: Een veel uitgebreidere leveringsomvang betekent niet direct een verhoging van de kwaliteit.

Achter dit punt ligt de kwestie van de geschiktheid. Is de prijs van de functies die de walkie talkie biedt wel of niet geschikt? Betekent dit dat de toepassing, het vakmanschap, de prestaties en nog veel meer in overeenstemming zijn met de opgegeven prijs?

Accessoires die vaak aandacht krijgen in walkie talkie tests worden hieronder nader besproken.

Normaal gesproken hebben walkie talkies een aansluiting voor aansluiting op een headset. Bijna elk apparaat heeft een 3,5 mm stekker (de gebruikelijke hoofdtelefoonaansluiting).
In feite is het bijbehorende gebruik alleen nuttig als de VOX-functie ook kan worden ingesteld. Hierdoor kunt u op uw beurt praten zonder dat u op de PTT (Push to talk)-knop hoeft te drukken. De walkie talkie kan comfortabel aan een riem of iets dergelijks worden gedragen en kan via een headset worden verwisseld.

Als u de radio regelmatig wilt gebruiken. elke dag te gebruiken en zonder problemen te kunnen handelen, is het raadzaam om na te denken over het dragen van opties. Talrijke walkie talkies van bekende fabrikanten zijn uitgerust met clips. Met behulp van deze clips kunnen ze aan de band worden bevestigd en op de eenvoudigste manier worden getransporteerd. Het apparaat kan op elk moment worden verwijderd en belemmert verder niet de noodzakelijke activiteiten.