Racefietshelm

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Racefietshelm

Een normale fietshelm is niet geschikt voor de racefiets, de racefietshelm is gestroomlijnder, lichter en luchtiger. Deze helmen zijn ideaal, je kunt lange afstanden afleggen op een racefiets en echt met hoge snelheid rijden, je bent goed beschermd met een racefietshelm. Je hoofd wordt uitgebreid beschermd, want zelfs bij een val kun je jezelf niet verwonden. De racefiets is zeer populair, omdat de lichte constructie en de hoge krachtoverbrenging iets heel bijzonders heeft. Fietsers zijn echter steeds vaker betrokken bij verkeersongevallen, maar weinig fietsers dragen een fietshelm. Dit is misschien net mogelijk tijdens een rustige rit door een park, maar dit is niet meer het geval met een racefiets. Hier kan de helm je leven redden. Om er zeker van te zijn dat u het juiste model kiest, is er een helmtest voor de racefiets uitgevoerd.

Of u nu elke dag met uw fiets naar het werk gaat of een lange tocht met een racefiets maakt, een racefietshelm is verplicht. Op een racefiets moet de helm bijzonder stabiel zijn, u zult omstandigheden aantreffen die doen denken aan het rijden op een motor. Want bij een ongeval kan het hoofd gewond raken, maar hoofdverwondingen kunnen onherstelbare schade veroorzaken. Schaafwonden op armen en benen zijn pijnlijk, maar ze genezen. Maar als het hoofd niet beschermd is, kan een val echt slecht zijn. Permanente schade kan achterblijven. De test met de racefietshelm heeft nu aangetoond dat u hier bijzonder veilig bent en dat het oncomfortabel of zelfs te strak kan worden uitgesloten. Voordat u een helm koopt, moet u echter eerst de test van de racefietshelm goed doorlezen, hier alle voor- en nadelen.

U moet er altijd voor zorgen dat de racefietshelm goed geventileerd is. Want als het heet is, kan je hoofd gemakkelijk gaan zweten onder de helm. In het ergste geval kun je zelfs een hitteberoerte krijgen. De racefietshelm heeft daarom meerdere ventilatieopeningen waarin lucht kan binnendringen. Maar zelfs op deze manier vinden insecten hun weg en zijn tussen helm en hoofd echt ongewenst. Zorg er dus voor dat er een insectennet wordt geïntegreerd. Hier kan de lucht wel circuleren, maar wespen en ander ongedierte worden de toegang ontzegd.

De racefietshelm moet comfortabel passen
Je moet niet echt merken dat je een fietshelm draagt. Om ongestoord van het uitzicht te kunnen genieten, moet de helm zacht gewatteerd zijn en moet de riem ook verstelbaar zijn. De helm moet altijd comfortabel zitten en als hij toch knelt, kunt u helpen met apart verkrijgbare pads.

De aërodynamica
Uw manier van werken is vrij comfortabel en niet erg gevaarlijk. Dit is niet het geval op een racefiets, hier wordt met hoge snelheden gereden, elke seconde telt hier. Natuurlijk mag hier maar weinig gewicht worden gedragen, zelfs het reparatiegereedschap dat u draagt moet licht zijn en de helm moet zo gestroomlijnd mogelijk zijn. Wat is aërodynamica eigenlijk? Deze term bestaat uit lucht en kracht, het is een tak van vloeistofmechanica. De fietser moet dus bijna geen weerstand bieden en dus moet de fietskleding ook aerodynamisch zijn. Gewone fietshelmen voor stadsverkeer bieden een lage luchtweerstand, ze zijn niet ontworpen voor racefietsen.

Onze Top 10 – racefietshelm

De wetgever zegt NEE, dus een fietshelm is niet… Verplicht en niet verplicht. U kunt op eigen risico met hoge snelheid reizen zonder een helm te dragen. Maar dit is niet aan te raden, een ongeval kan ernstige gevolgen hebben. Deskundigen adviseren u om een racefietshelm te dragen, omdat u bij een ongeval op hoge snelheid ernstig gewond kunt raken zonder helm. Je moet nooit zonder een racefietshelm, het is voor je eigen bescherming. Fietshelmen zijn in elk prijssegment verkrijgbaar, u hoeft niet meteen het duurste model te kiezen.

Natuurlijk moet je altijd een merk helm kiezen, deze racefietshelmen zijn van de beste kwaliteit en zeer goed gefabriceerd. U kunt zonder zorgen racefietshelmen van Uvex, Bell, Abus of Giro kopen, maar ook andere fabrikanten zoals Bontrager, Met, Previl en vele andere bieden een veilige bescherming.

In de regel zijn de vele modellen even geschikt voor mannen als voor vrouwen. Op een fietstocht in het bos wil je waarschijnlijk niemand imponeren met je outfit. De racefietshelmen zijn verkrijgbaar in bijna alle kleuren en met opvallende ontwerpen ziet je outfit er vrij sportief uit. Natuurlijk zijn racefietshelmen ook erg populair in het zwart, ze zijn erg onopvallend. Maar je moet er rekening mee houden dat een zwarte helm niet „gloeit“, dus aparte verlichting is essentieel. Reflectoren kunnen extra worden gemonteerd, in de schemering kun je niet genoeg aandacht trekken.

De pasvorm van je helm moet perfect zijn, je moet hier geen compromissen sluiten. De racefietshelm mag op geen enkel moment knijpen, knijpen of knijpen, je mag niet eens merken dat je een fietshelm op je hoofd hebt. De riem wordt dan gesloten met een riem, waarbij de Raak je oren niet aan. De helm moet zeker strak zitten, maar ook niet te strak. De helm heeft de juiste pasvorm als er nog een vinger tussen de kin en de riem past. De banden zijn verstelbaar, zodat ze individueel kunnen worden aangepast.

Beide zijn goed, maar de racefietshelm is beter. Een normale fietshelm is groter en zwaarder dan een racefietshelm, maar zelfs op een normale fiets heb je altijd gelijk met een racefietshelm. Op een racefiets is het sowieso „verplicht“, want je kunt hier vrij hoge snelheden bereiken en een val kan hier slecht aflopen. Racefietshelmen zijn meestal gemaakt van carbon, dit materiaal is zeer robuust en toch overtuigt het door zijn lichtheid. Dit product kost iets meer, maar het beschermt beter en is de eerste keuze voor wielrenners.

Nou, elke gespecialiseerde fietswinkel zal ook racefietshelmen aanbieden. Soms zijn er ook fietshelmen te vinden in een warenhuis op de sportafdeling. Veel winkels op het internet bieden ook racefietshelmen aan, tegen een zeer redelijke prijs en van onberispelijke kwaliteit. Online kopen is erg handig, je hoeft geen verzendkosten te betalen en de helm wordt binnen zeer korte tijd geleverd. Pak hem uit, zet hem op en zwaai hem op de racefiets, zo eenvoudig is het.