Radio-klokradio

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Radio-klokradio

Een radiowekkerradio is een wekker die via de radio is verbonden met de huidige tijdserver. Het tijdsignaal wordt in heel Duitsland uitgezonden en kan dus worden gebruikt door alle klokken die het kunnen ontvangen. Hierdoor wordt de tijd correct ingesteld op het huidige moment. Bovendien heeft de radiogestuurde klokradio meestal een radio-ontvanger, zodat hij ook als radio kan worden gebruikt. Daarom wordt de gebruiker meestal gewekt door muziek, waarbij hier vooraf een corresponderend station kan worden ingesteld. In een radiowekker-radiotest hebben deskundigen deze technologie nader bekeken, alle eisen samengebracht en de innovaties op dit gebied tot een goed einde gebracht.

Enerzijds moet de radiowekkerradio het tijdsignaal uitstekend kunnen ontvangen. Dit wordt uitgezonden op een FM-frequentie. Muren of andere structuren kunnen het echter afschermen, dus de wekker moet de nodige gevoeligheid hebben om het te detecteren, zelfs in een zwakke staat. Als alarmmelodie moet u verschillende instellingen kunnen selecteren, zoals een radiozender, een bestand of andere bijbehorende geluiden. Daarom moet het apparaat ofwel een eenvoudig toetsenbord hebben ofwel, zoals bij nieuwere modellen, een aanraakscherm. Bovendien kunt u, afhankelijk van de locatie, beslissen of het een model met een oplaadbare batterij moet zijn, of dat de wekker op het lichtnet moet worden aangesloten.

De radiowekkerradio, zoals de radiowekkertest duidelijk heeft aangetoond, wordt gebruikt in de regel wordt gebruikt in de particuliere sector. Hier vindt het meestal zijn plaats in de slaapkamers van ouders en kinderen om hen in staat te stellen ’s morgens op te staan. Zo’n wekker is ook in sommige kantoorruimtes te vinden, omdat veel medewerkers graag een timer instellen die hen precies vertelt wanneer een dienst is afgelopen door middel van een signaal. Een radiogestuurde wekker is echter meer een privé-instrument, omdat het bedoeld is om u op tijd op te staan en idealiter ’s morgens uw eigen favoriete muziek te verzorgen. Daarom is het onwaarschijnlijk dat het in de industrie in een overeenkomstige functie te vinden is.

Als alternatief kan natuurlijk de analoge repeater-alarmklok worden gebruikt. Deze heeft een bel, waar een klepel tegenaan slaat als hij rinkelt. Hier wordt hetzelfde principe voorgesteld als bij een torenklok. Deze wekker heeft echter het nadeel dat hij steeds opnieuw met de hand moet worden ingesteld. Maar het kan als zeer effectief worden beschouwd, omdat veel mensen melden dat ze het schrille rinkelen niet leuk vinden en daarom zo snel mogelijk willen opstaan. Een klokradio geeft echter een veel beter gevoel. Als alternatief kan de televisie of de computer worden gebruikt. Meestal kunt u een timer instellen om te bepalen wanneer de apparaten moeten gaan werken.

Onze Top 10 – Radio-klokradio

AEG is een belangrijke fabrikant in de markt voor radiogestuurde klokradio’s, zoals de radiogestuurde klokradio test al snel aantoonde. De apparaten van deze fabrikant zijn state of the art, Ze hebben alle normen. Grote displays tonen de exacte tijd. Met de aansluitingen voor een USB- of SD-kaart kunt u uw eigen muziek toevoegen, die dan ’s morgens als eerste wordt afgespeeld. Een verbinding via Bluetooth is meestal ook mogelijk, zodat deze direct vanaf de smartphone kan worden opgeroepen. Voor de klanten die het allemaal willen, is dit een uitstekende aanbieder.

Maar ook de fabrikant Technisat, die voorheen bekend stond om zijn satelliettechnologie, biedt radio-alarmklokken aan. Deze bieden, afhankelijk van het model, een groter of kleiner scala aan functies, maar zorgen ook voor een uitstekende ontvangst van het tijdsignaal. Ook hier kunnen diverse andere instellingen worden gemaakt, zodat dit goede mid-range modellen zijn die zeker de moeite waard zijn.

Bij de ontwikkeling van radiowekkers wordt voortdurend vooruitgang geboekt. In de afgelopen jaren zijn nieuwe technologieën virtueel gekruist met deze apparaten. In de radiowekkertest ontdekten we modellen die in het bestaande WLAN-netwerk konden worden geïntegreerd. Bluetooth is al lange tijd standaard, en andere vormen van verbinding zoals USB- en SD-kaartsleuven zijn nu bijna altijd beschikbaar. De ontwikkeling gaat snel verder, omdat fabrikanten experimenteren met nieuwe mogelijkheden en combinaties, waardoor het aanbod steeds groter wordt. In de komende jaren valt er veel te verwachten, omdat het eerste model met slimme functies al in de maak is. Het is de bedoeling dat het netwerk met de mobiele telefoon een compleet communicatiecentrum voor de slaapkamer wordt.

Als u online een radiowekker wilt kopen, kunt u niet verbaasd zijn als de prijzen niet significant verschillen, maar toch een beetje. Dit is te wijten aan het feit dat de productie van de high-end modellen vrij duur is en er dus een overeenkomstige omzet moet worden gegenereerd. Het is echter nog steeds mogelijk om per model aanzienlijke besparingen te realiseren ten opzichte van de detailhandelsprijzen. Ook op het internet mag de verscheidenheid aan aanbiedingen niet over het hoofd worden gezien, want er zijn hier meer soorten wekkers dan in welke horlogewinkel ter wereld dan ook. Omdat er altijd kortingsacties zijn, zijn deze modellen zelfs vrij goedkoop te verkrijgen, wat geschikt is voor iedereen die graag een koopje wil doen. Let ook op de verkoop of B-goederen, want die zijn meestal tegen gereduceerde prijzen verkrijgbaar.

Ten eerste moet u ervoor zorgen dat de radiowekkerradio een goede ontvanger heeft, want alleen dat kan ervoor zorgen dat zowel het tijdsignaal als de radiosignalen correct aankomen. U moet ook overwegen of u een model koopt met batterijen of oplaadbare batterijen of met een stroomaansluiting. Dit laatste heeft duidelijk zin, zoals gewoonlijk is de wekker in continue werking. Bepaalde extra functies mogen ook niet ontbreken, omdat dit het bereik van de functies aanzienlijk kan vergroten, waardoor u niet meer beperkt bent tot het luisteren naar de radio.

Maar welke accessoires kunnen worden aanbevolen in de klokradio? In feite, bijna geen, omdat de apparaten meestal komen met alles wat je nodig hebt en als ze eenmaal zijn aangesloten, ze meestal lopen voor een zeer, zeer lange tijd. Daarom kan op dit punt slechts één advies worden gegeven – de wekker moet regelmatig worden gereinigd, want stof is het grootst. Stress voor elke vorm van technologie en kan leiden tot een defect. Daarom is het beter om hier aandacht aan te besteden.