regelbare moersleutel

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk regelbare moersleutel

Een aapensleutel of verstelbare sleutel is een object met een beweegbare kaak die het mogelijk maakt om te werken met verschillende maten van schroefkoppen in plaats van slechts één bevestigingsmaten zoals bij een traditionele vaste sleutel. Verschillende andere namen zijn in gebruik, waaronder het Amerikaanse merk Crescent wrench. Er zijn vele vormen van verstelbare sleutels, van de taps toelopende vergrendelingssleutels die een hamer nodig hadden om de beweegbare bek aan te passen aan de grootte van de moer, tot de moderne schroefverstelmoersleutel. Sommige verstelbare sleutels passen zich automatisch aan de grootte van de moer aan. Eenvoudiger modellen gebruiken een gekartelde rand om de bewegende kaak op maat te fixeren, terwijl meer geavanceerde versies digitale types zijn die gebruik maken van messen of voelsprieten om de maat aan te passen.

Een goed verstelbare sleutel moet goed geslepen en gefreesde kaken hebben, zodat de zeskantkop precies kan worden bewogen. Als de ene helft van de vork kantelt, is het mogelijk dat de boutkop en de moer te strak worden aangedraaid, maar dit is alleen het geval bij een goedkoop model.

Voor voorwerpen met een zeshoekige kop wordt een aapensleutel gebruikt, zodat deze kan worden losgemaakt en vastgezet. Bovendien gebruiken veel ambachtslieden een aapensleutel in plaats van een steeksleutel om het gewicht van het draaggereedschap te verminderen.

Onze Top 10 – verstelbare sleutels

Een sleutel is een gereedschap dat wordt gebruikt om een handvat te verschaffen bij het draaien van voorwerpen zoals moeren en bouten, en een mechanisch voordeel bij het toepassen van een koppel of het voorkomen van het draaien. De term sleutel wordt over het algemeen gebruikt voor gereedschappen die niet-bevestigingsmiddelen draaien, zoals kranen en pijptangen.

Een combisleutel is een dubbelzijdig gereedschap met twee uiteinden, waarvan het ene lijkt op een steeksleutel en het andere uiteinde op een ringsleutel. Beide uiteinden passen over het algemeen op dezelfde maat bout.

Enkele van de bekendste merken zijn Stahlwille, NWS Duitsland, SFE International, X-Spark, Catu, Beta, Sam, Würth en Facom.

Walsende vorksleutels zijn tegenwoordig van staal, vroeger was het ijzer.

Omdat er veel merken zijn, is het voordelig om te kijken naar een lijst van alle fabrikanten op het internet, want dan kun je zien welke steeksleutel het beste is. U kunt de prijzen thuis bekijken zonder dat u de ijzerhandel hoeft te veranderen. U bespaart ook op brandstofkosten, want u hoeft het huis niet te verlaten en u kunt zelfs op zondag of feestdagen iets bestellen. Omdat de concurrentie op het internet erg sterk is, bieden veel fabrikanten een korting aan op hun site als je iets koopt.

Bij de aankoop moet u ervoor zorgen dat de afwerking van hoge kwaliteit en hoge waarde is. Bovendien moet het oppervlak van de verstelbare moersleutel …ik heb het zo gemaakt dat het in je hand past.

Er is een rollende vorksleutelset waar je alles als een koffer in kunt zetten. Dit is geschikt voor ambachtslieden die daar hun gereedschap kunnen repareren voor een beter transport.