Regenvatpomp

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Regenvatpomp

Regenvatpomptest

Wie een tuin heeft en water nodig heeft om te besproeien, heeft zeker een regenton of een regenput om het regenwater op te vangen. Het regenwater dat op deze manier wordt opgevangen, kan vervolgens worden gebruikt om de bedden en planten te besproeien. Om het regenwater zonder veel moeite in emmers of gieters te kunnen vullen, is een regentonpomp ideaal.

Als u van plan bent om een regentonpomp aan te schaffen, moet u de tijd nemen om de hier verzamelde informatie uit enkele tests met regentonpompen door te lezen. In de ijzerwinkels of op het internet is er een schijnbaar eindeloze selectie van dergelijke regentonpompen, deze zijn met vele geen verschillen en dus weet men vrijwel niet welke van de pompen nu überhaupt mogelijk is, laat staan welk model goed is. Regenvatpompen zijn verkrijgbaar in bouwmarkten zoals Globus, Obi of de Hagebaumarkt, online bij Amazon, Ebay en Conrad, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Onze Top 10 – Regenvatpompen

modellen

Een veelzijdig assortiment maakt de keuze moeilijk, wilt u een puur elektrisch model of kan de pomp ook met een zonnecel werken? Elektrische regenwaterpompen worden aangesloten op het elektriciteitsnet voor huishoudelijk gebruik en krijgen zo de benodigde stroomvoorziening. Als u geen stroomaansluiting heeft in de directe omgeving van de regenton, kan een pomp met zonnecellen interessant zijn, deze kan onafhankelijk van een elektriciteitsnet werken en het mooie is dat er absoluut geen stroomkosten zijn. Een andere mogelijkheid is een pomp die zijn energie haalt uit een batterij, de apparaten zijn allemaal gemakkelijk te gebruiken. Met de Het pompen van de zonne-regenvaten moet echter worden gewezen op het feit dat hun prestaties vrij laag zijn, een combinatie van batterij en werking op zonne-energie zorgt voor betere prestaties.

Aankoopcriteria

Als u de ene of de andere regentonpomptest heeft bekeken, zoals wij dat voor u hebben gedaan, weet u waar u op moet letten en realiseert u zich al snel dat een prijsvergelijking de moeite waard kan zijn.
De hoogte van het wattage geeft aan hoe krachtig de pomp is, hoe hoger het wattage hoe meer vermogen, in ruil waarvoor het stroomverbruik aanzienlijk toeneemt.
Afhankelijk van de grootte van de tuin moet het debiet van de pomp ook voldoende hoog zijn, de meeste pompen liggen tussen de 2500 en 4000 liter.
Vooral bij de regentonnenpompen speelt de maximale opvoerhoogte een belangrijke rol, deze waarde geeft aan tot welke hoogte de pomp het water kan transporteren, de waarde wordt meestal in meters aangegeven.

Om te voorkomen dat de pomp droog en warm loopt, dient u ervoor te zorgen dat er een droogloopbeveiliging beschikbaar is, die de pomp uitschakelt als er geen water meer is.
Aangezien vuil zich vaak kan ophopen in een regenbak of een regenton, is een vuilfilter zeer nuttig en voorkomt het verstoppingen en beschadigingen.
Tegen de merken kan worden gezegd dat de regentonpompen voortdurend ergens worden aangeboden en deze zijn vaak ook echt nuttig, ongeacht of Obi, Hornbach, Globus, Toom, Aldi, Lidl, Penny of Norma gewoon naar de modellen kijken en voor u beslissen of het model voor u geschikt is. Wij adviseren pompen van Kärcher, Florabest, Einhell, Gardena of Güde.

Als je een bouwmethode kiest, kijk dan naar de prestaties en de apparatuur, in principe kan er niets fout gaan.