Regenverzamelaar

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Regenverzamelaar

Wat is een regenverzamelaar?

Zoals de naam al aangeeft, is de regencollector een goede gelegenheid om regen op te vangen. De containers zijn niet alleen veelzijdig, maar ook robuust. Meestal is het een soort vat waar het regenwater gemakkelijk uit kan worden gehaald. Het is belangrijk om bij de aanschaf van een dergelijke regenwatercollector rekening te houden met de hoeveelheid water die kan worden opgeslagen. Meestal is het ongeveer 100 liter. Een vulsysteem van de hogere klasse kan iets meer kosten. Maar op de lange termijn is het de moeite waard om meer te investeren. De hele tuin en de serre kunnen er immers mee besproeid worden. De gebruiker van een dergelijk regenwateropvangsysteem kan er zeker van zijn dat de installatie in een mum van tijd klaar is. Dit maakt het zelfs voor een beginner gemakkelijk om zo’n systeem uit de regenopvangtest onder de knie te krijgen. Er moet ook rekening worden gehouden met het feit dat deze vaten zwaar kunnen worden. Het gewicht van zo’n vat zonder water is 5 kilogram. Daarnaast is het een onderhoudsvriendelijk materiaal. Dit maakt het makkelijker om deze regenvangers mooi te houden. De regenvangers kunnen ook buiten blijven staan, het is een weerbestendig materiaal.

De regencollectoren uit de regencollectortest worden voornamelijk buitenshuis gebruikt. Ze worden immers gebruikt om regen op te vangen. Ze kunnen het hele jaar door buiten blijven staan. In de winter moet u er echter voor zorgen dat de bakken afgedekt zijn, anders kunnen ze bevriezen. Om veiligheidsredenen is het altijd beter om het water in de winter af te voeren. Elk jaar worden er nieuwe modellen op de markt gebracht. Dat maakt Het is gemakkelijker om altijd de juiste regenvanger bij de hand te hebben. Vernieuwingen kunnen u dan helpen om het maximale uit uw regencollector te halen. Het materiaal dat hier wordt gebruikt is plastic. Dit betekent dat deze bakken soms kunnen omvallen zonder te breken. Zelfs als het weer geregend heeft, is er een overloopbeveiliging. Dus geen enkele eigenaar van een regencollector hoeft bang te zijn voor een overstroming. De ingebouwde filters kunnen zichzelf reinigen. Het is dus mogelijk om dit vat altijd schoon te houden. Zelfs als er niets wordt gedaan. Deze regenwatercollectoren zijn vooral geschikt wanneer u moet besparen op water. Het leidingwater hoeft dus niet altijd te worden gebruikt, wat uiteindelijk op de portemonnee staat.

Onze Top 10 – regenwatercollectoren

De ideale vervanging, of een alternatief was de normale regenton. Ook hier is er de mogelijkheid om een veelzijdig ontwerp te gebruiken. Deze regentonnen kunnen dan perfect gecombineerd worden met de tuin. Het lijken wel juwelen. Hout wordt vaak geïmiteerd, ook al is het eigenlijk plastic. Maar ook hier is het belangrijk om eerst op het volume te letten. Immers, elke druppel telt. De test van de regencollector toont echter aan dat normale regentonnen meer volume kunnen bieden. Meer dan 300 liter is dan niet ongewoon. Uit de vergelijking blijkt ook dat de vaten breder zijn dan de grote. Als het ontwerp zo ver gaat dat de kijker denkt dat hij langs wijnvaten loopt, is de illusie perfect. Maar zelfs als je iets ongewoons wilt, zoals terracotta of groen plastic, hoef je niet lang te zoeken om het te vinden. Het is ook belangrijk dat het deksel gesloten kan worden. Veel van de regentonnen zijn dan ook beschermd tegen UV-straling. Gelijkmatige versieringen met kleine stenen mogelijk. Het hangt altijd af van je eigen smaak wat er uiteindelijk in de tuin staat. Vaak zijn die vaten versterkt met aluminium netten of iets dergelijks.

Merken als Kreher en Amur zetten de toon voor regenwateropvang. Een regenvanger moet echter niet alleen op basis van het volume worden geselecteerd. Veel belangrijker is wat er mee wordt geleverd. Alleen goede accessoires kunnen de bediening van een regenvanger vergemakkelijken. De meeste van de bovengenoemde merken hebben ook automatische vulmachines of slangen die het geheel perfect afronden. Dit omvat ook downpipefilters. Het hangt vaak af van de constructie van het vat, wat en hoe deze regenvangers gebruikt kunnen worden. Ook als het gaat om verschillende materialen, zoals een metalen downpipe, is kwaliteit vereist. Er wordt ook veel voor het oog gedaan. Zo zijn er bijvoorbeeld geïsoleerde elementen die van zink kunnen worden gemaakt. Als een goed merk wordt gekocht, kan men uitgaan van een rendement van 95 procent. Het is ook belangrijk om te letten op de diameters van de afzonderlijke fabrikanten. Alleen dan is gegarandeerd dat alles ook consistent is. Bij de aankoop van een regenvanger moet ook rekening worden gehouden met geïsoleerde verbeteringen. Sommige regenvangers uit de regencollectortest zijn in staat om bladeren af te weren. Sommige onderdelen kunnen tegen een zeer redelijke prijs worden aangeschaft. Een andere bekende fabrikant is Marley.

Bij regenwatercollectoren is het niet zelden de millimeter die telt. Als alles goed is, dan kun je ook van een nieuwigheid spreken. Het is belangrijk dat de accessoires precies passen. De efficiëntie is het belangrijkste om op te letten in een regencollector. Hoe hoger het rendement, hoe beter het resultaat. 90 procent is dan een richtlijn die moet onvoorwaardelijk worden nageleefd. Alles wat verder gaat is beter. Dan hangt het af van het ontwerp. Hier is het een kwestie van beslissen over een zelfreinigend ontwerp. Als er niets aan de hand is, is het beter om voor een universele aansluiting te gaan. Op deze manier kunnen ook bestaande regenwateropvangsystemen eenvoudig worden toegevoegd. Dan kan het altijd de moeite waard zijn om eens goed naar het scherm te kijken. Als de zeef gemaakt is van een materiaal dat niet vernietigd kan worden, is dat des te beter. Als de regencollector dan op de grond moet staan, is het een voordeel om een standplaats te hebben. Zoals de test van de regencollector aantoont, is dit niet op alle modellen mogelijk. Een grote diameter kan ook een voordeel zijn bij het vullen van regen. Als het systeem verder wordt uitgebreid, is het altijd een voordeel om een set te gebruiken.

Het kiezen van een regenverzamelaar online is een groot voordeel, al was het maar vanwege het grote aanbod. U heeft de mogelijkheid om alle slangdiameters te krijgen en vergelijkbare. Lang zoeken is verleden tijd. Zo is het voor iedereen mogelijk om in korte tijd het perfecte regenwateropvangsysteem samen te stellen. Veel fabrikanten bieden ook speciale prijzen aan. Het kan ook goedkoper zijn om meerdere van deze regenwatercollectoren tegelijk aan te schaffen. Met de online aankoop kan alles op de rekening worden gezet. Dit maakt het ook gemakkelijker om dit later van de belasting af te trekken. Vooral tuinbouwbedrijven zullen de voorkeur geven aan online kopen. Het is niet alleen sneller, het is ook betrouwbaar. De gewenste regenwatercollectoren komen binnen korte tijd bij de klant aan. Tegelijkertijd kunnen de accessoires op elk gewenst moment opnieuw worden besteld. Als er iets vergeten is, is het niet altijd nodig om naar de dichtstbijzijnde bouwmarkt te gaan. Vooral in de winter willen dergelijke aankopen niet alleen worden gedaan. Daar is het handiger, met slechts een paar klikken om de regenvanger in elkaar te zetten. De klant kan de stappen online volgen. Praktische en gemakkelijk te begrijpen voorbeelden helpen.

Controleer eerst ter plaatse of na bestelling of alle onderdelen beschikbaar zijn. Als er een filter of zelfs een slangpakking ontbreekt, heeft dit invloed op de algehele prestaties van de regenvanger. Om dit te voorkomen is het ook een voordeel om te vertrouwen op goede kwaliteit. Het is niet raadzaam om verschillende merken te gebruiken. Zelfs niet als de diameter past. De merknaam staat op de regenvangers. Dit maakt het gemakkelijk om te zien of het product een origineel product is. Met een test of vergelijking kunt u ook nagaan of er een filter aanwezig is. Het filter is dus bijna een van de belangrijkste dingen die een regencollector te bieden heeft. Niemand wil met vuil water werken. Sommige verzamelaars gaan zo ver dat ze het beschermen tegen bladeren of grof vuil. Hoe goed zo’n regencollector werkt, kan worden bepaald door zijn efficiëntie. Dan is het raadzaam om de verzamelaar per ton te kopen. Wat betekent dat zelfs de juiste kleur geen kwaad kan. Als er een beetje aandacht wordt besteed aan de materialen, gaat er niets mis. Vaak zijn het lichte metalen, die robuust maar ook licht zijn.

Er zijn veel accessoires beschikbaar voor de regenvangers. Daarom is het nog belangrijker om eerst te vergelijken, zodat de juiste wordt gekocht. Het zijn vooral de filters of slangen die vervangen kunnen worden. Als u een set vanaf het begin aanbrengt, kunt u twee of drie filters overwegen. De aansluitingsaccessoires voor elke set kunnen zijn zien er anders uit. Meestal bestaat het uit een rubberen afdichting en een klem. De golfslagslang, die niet mag ontbreken, is knikvast. Daarom kunnen deze slangen vele jaren worden gebruikt. Het is ook belangrijk dat er een muurdoorvoer in de regenton zit. Let altijd op de diameter van de slangmondstukken. Meestal is het dan een 4 of 5 inch verbindingsstuk. Met de juiste accessoires kunt u er ook voor zorgen dat het water op de juiste manier kan worden afgevoerd. Ook voet- of wandbevestigingen kunnen de bediening vergemakkelijken. Aanduidingen als Speedy geven aan dat het water nog sneller kan worden verwijderd.