Remschijfblokkering

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Remschijfblokkering

Wat is een remschijfblokkering?

Angstaanjagende statistieken tonen aan dat alleen al in 2011 meer dan 10.000 motorfietsen illegaal werden gestolen binnen Duitsland.
Als u uw motorfiets wilt beschermen tegen dieven, bieden remschijfblokkeringen een passende oplossing. De remschijf wordt vergrendeld door middel van een vergrendelsysteem, ongeacht of het voor- of achterwiel is vergrendeld tegen onbedoeld wegrollen of wegduwen. In de regel zijn remschijfblokkeringen ontworpen voor 8, 10 of 12 millimeter dikke remschijven.
Dergelijke antidiefstalcomponenten kunnen functioneren op basis van verschillende sluitsystemen. Een vrij gangbare variant is uitgerust met een hoogbeveiligd sluitsysteem door middel van de push-to-lock methode. Anders is het meestal een zeer klassieke U-lock.

Afhankelijk van het model motorfiets dat moet worden vastgezet, zijn de sloten verkrijgbaar met verschillende hoogten, diktes van de sluitingen en lengtes van de sluitbouten.
Over het algemeen combineren remschijfsluitingen een resistent slotlichaam (vaak van massief staal) met een uitgekiende schijfcilinder. Overgegoten plastic slotlichamen zijn ook welkom. Deze hebben ook een robuust interieur van enkele millimeters dik. Zodat ook gehard staal het leven moeilijk maakt voor de dief.

Bij de test van de remschijfblokkering wordt speciale aandacht besteed aan de gebruikte materialen. Zij beslissen immers hoe veilig het eigenlijk is. Het probleem is echter de geheimhouding van veel fabrikanten. Want vaak geven ze niet eens de eerste keer, welk materiaal werd gebruikt. Daarom wordt aanbevolen het slot te bestellen bij gerenommeerde fabrikanten. Uiteindelijk gebruiken ze – met grote zekerheid – hoogwaardige middelen.

Onze Top 10 – remschijfsluitingen

De vergrendelbout (cilinder) is verantwoordelijk voor het goed sluiten van het remschijfsysteem. Afhankelijk van de fabrikant, maar ook binnen het productassortiment van één fabrikant zijn er soms opvallende verschillen. Een goedkope remschijfblokkering wordt meestal gekenmerkt door een kleinere vergrendelboutdiameter, bijvoorbeeld 5 mm. Sloten in de hogere prijsklasse hebben daarentegen meestal zelfs zo’n bout met een dikte tot 13 mm. Uiteindelijk geldt het volgende principe: hoe groter de diameter, hoe kleiner de kans dat een dief het slot kan verwijderen. Maar er moet ook worden vermeld dat, zodra hij genoeg tijd heeft, zelfs de beste beveiligingsmaatregel niet kan beschermen tegen diefstal.
Met behulp van een remschijfblokkeringstest werd bepaald dat er moest worden gekozen voor een slot met een minimum 10 mm dikke vergrendelingsbout.

In sommige gevallen zijn alarmsystemen geïntegreerd in het remschijfsysteem. Dit resulteert in een voordeel dat niet gemakkelijk kan worden weggenomen. Het biedt een luide bescherming, zelfs als de dief niet van plan was om de vergrendeling überhaupt te verwijderen, maar al een transport heeft gepland. Getriggerd terwijl de fiets wordt blootgesteld aan een sterke vibratie, zeer harde, schrille geluiden moeten afschrikken. Zo bereiken sommige alarmsystemen een volume tot 100 DB. Als gevolg van de test van de remschijfblokkering kan een blokkering met een aangehecht alarm worden aanbevolen. zal zijn.
Het is waar dat de triggerdrempel van verschillende modellen bij verschillende waarden ligt. U kunt er echter zeker van zijn dat ze niet per ongeluk worden geactiveerd. Als de wind wat harder staat en de afdekking de motorfiets tijdelijk raakt – dit is normaal gesproken geen reden om de motor te starten.

Soms is een remschijfslot voorzien van een herinneringskabel. Dit is om te garanderen dat u niet vergeet het slot te verwijderen voordat u vertrekt.
De kabel wordt eenvoudigweg van het slot naar het stuur geleid. Bij meer kwalitatieve sloten is het vaak inbegrepen. Kiest u echter voor een goedkoper model, dan moet er meestal een geheugenkabel aan het winkelwagentje worden toegevoegd. Normaal gesproken zijn dergelijke hulpmiddelen beschikbaar voor slechts een paar euro.

Remschijfsluitingen worden vooral gebruikt door motorliefhebbers, maar ze hebben ook hun aantrekkingskracht op één of twee fietsers.

Als alternatief voor de gewone remschijfblokkering zou ook een klassieke blokkering of massieve kettingen werken. Toch zijn beide inferieur in termen van gewicht en grootte. Vooral bij lange motortochten kan dit laatste uiterst onpraktisch blijken te zijn.

Sommige fabrikanten van remschijfsluitingen zijn dat wel:

  • JDC
  • Secura
  • Duitsland Motorsport

Het merk ABUS is een van de bekendste producenten. Sinds 1924 bestaat het repertoire onder meer uit motorsloten. In talloze tests onderscheidt ABUS zich met zeer goede resultaten. In de loop der jaren hebben zij hun systemen voortdurend verder ontwikkeld.
Anderen eerder Niets zo bekende merken verkopen vooral instapmodellen voor de kleinere portemonnee.

Naast geïntegreerde auditieve signaalgevers die worden geactiveerd door trillingen, sensorwaarneming of locatieveranderingen, zijn er ook andere technische innovaties op het gebied van remschijfblokkeringen.
Zo doen sommige fabrikanten inspanningen om de handling zichtbaar te verbeteren. Daardoor zijn er nu zelfs varianten die met één hand te hanteren zijn, op de planken gekomen.
Nog andere kunnen worden bediend met een extra aan/uit-schakelaar. Met behulp hiervan is het mogelijk om de fiets ondanks de gesloten stand van A naar B te verplaatsen.
Enkele van de bijgeleverde onmisbare toetsen zijn nu ook verkrijgbaar als LED-lichttoets. Het openen van het slot in het donker zou dan geen probleem meer moeten zijn.

In het net heeft u niet alleen „de ene“ maar ook veel verschillende aankoopgidsen in verschillende vormen tot uw beschikking. Aan de hand hiervan wordt precies aangegeven waarmee bij een aankoop rekening moet worden gehouden. Onafhankelijke meningen van andere consumenten kunnen met één klik worden verkregen. In de buurtwinkels is het probleem vaak dat oudere modellen eerst moeten worden verkocht. De ervaring leert echter dat de kosten vaak nog hoger liggen. Het World Wide Web plaatst een ongeslagen enorm productassortiment en op de virtuele schappen van de leveranciers. Er is zeker iets voor iedereen.

Een punt dat speciale aandacht verdient is de relatie tussen de prijs van het remschijfslot en de aankoopprijs van de motorfiets. Men moet zich altijd afvragen, is het genoeg om een voertuig te hebben met een van de Goedkopere sloten te beveiligen? Immers, kwaliteit heeft hier ongetwijfeld ook zijn prijs.
Bekende fabrikanten delen hun sloten in op basis van verschillende veiligheidsniveaus. De remschijfblokkeringstest toont duidelijk aan dat hoe hoger de prijsklasse, hoe hoger het veiligheidsniveau.
Hoeveel geld er uiteindelijk moet worden geïnvesteerd is natuurlijk aan elk individu. Afhankelijk daarvan is het ook een duurzame investering.

Nuttige accessoires voor remschijfsluitingen zijn vooral de innovaties op dit gebied. Van het alarmsysteem, dat ook apart kan worden aangeschaft, tot de herinneringskabel, die – indien niet inbegrepen in de leveringsomvang – tegen een onaangenaam incident kan beschermen voor zeer weinig geld, maar des te efficiënter.
Geselecteerde fabrikanten bieden hun sloten aan in combinatie met een kettingslot. Eenmaal in elkaar gestoken, kan de fiets op een vast punt worden vastgezet en vastgezet.