Rijstkoker

Solis Rice Cooker Duo Programm 817 - Rijstkoker en Stoomkoker - RVS Tristar Rijstkoker RK-6126 400 W 1 L zilverkleurigClatronic Rijstkoker 700 W Rijst Koker Ricecooker Rijststomer KeukenapparaatSolis Compact Rijstkoker 821 - Rice Cooker - Rijst Koker RVSPrincess Rijstkoker 700 W Grijs Rijststomer Rijst Koker Stomer Rijstkokers
LinkSolis Rice Cooker Duo Programm 817 - Rijstkoker en Stoomkoker - RVS *Tristar Rijstkoker RK-6126 400 W 1 L zilverkleurig*Clatronic Rijstkoker 700 W Rijst Koker Ricecooker Rijststomer Keukenapparaat*Solis Compact Rijstkoker 821 - Rice Cooker - Rijst Koker RVS*Princess Rijstkoker 700 W Grijs Rijststomer Rijst Koker Stomer Rijstkokers*
VerfügbarkeitVersand nach: NLLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NLLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NLVersand nach: NLLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NL
Preis € 69,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 35,10
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 50,52
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 49,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 44,58
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
Solis Rice Cooker Duo Programm 817 - Rijstkoker en Stoomkoker - RVS
VerfügbarkeitVersand nach: NL
€ 69,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Tristar Rijstkoker RK-6126 400 W 1 L zilverkleurig
VerfügbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NL
€ 35,10
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Clatronic Rijstkoker 700 W Rijst Koker Ricecooker Rijststomer Keukenapparaat
VerfügbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NL
€ 50,52
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Solis Compact Rijstkoker 821 - Rice Cooker - Rijst Koker RVS
VerfügbarkeitVersand nach: NL
€ 49,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Rijstkoker

Wie deze term hoort, kan zich al voorstellen dat er een rijstkoker wordt gebruikt om rijst te bereiden. Met uitzondering van rijstpudding kunnen echter ook langkorrelige rijst, jasmijnrijst, bruine rijst, wilde rijst en andere soorten rijst worden gebruikt. Dit praktische keukengerei is nog niet zo wijd verspreid in ons land. Ze bieden echter verschillende voordelen tijdens de bereiding, zoals deze rijstkokertest aantoont. In andere landen van de wereld, waar vaker rijst wordt gegeten, is dit apparaat in bijna alle huishoudens te vinden.

Moderne verwarmingsfornuizen werken op dezelfde manier als een kookpot met een ingebouwd verwarmingselement. Daarom is een kookplaat niet nodig. Je hebt alleen een stopcontact nodig om het te bedienen. Om de geselecteerde rijst te bereiden, doet u de gewenste hoeveelheid van dit voedsel met de juiste hoeveelheid water in het kooktoestel. Vooral dat laatste is veel belangrijker in een rijstkoker dan in een steelpan, omdat al het vocht verdampt bij verhitting. Allereerst verwarmt dit huishoudelijke apparaat het water tot 100 graden Celsius tot het op is. Dan stijgt de temperatuur bij de verwarmingselementen, die automatisch door de elektronica wordt geregistreerd. De rijstkoker schakelt zichzelf dan uit. Of het schakelt over naar de opwarmfunctie. Afhankelijk van het model kunnen er kleine verschillen zijn. Het functionele principe is echter voor alle apparaten hetzelfde.

De rijstkoker is geschikt voor gebruik thuis op elk moment van de dag. Voor de lunch bereidt het betrouwbaar perfecte rijst. Het kan ook worden gebruikt voor griesmeel of andere granen bij het diner. Er is geen voorverwarming nodig voor het gebruik, zodat het ook mogelijk is om het spontaan te gebruiken. Ook professionele bedrijven hebben de vele voordelen van de rijstkoker lange tijd ontdekt. Daarom zijn de bijbehorende apparaten beschikbaar in bijna alle restaurants die rijstgerechten op hun menu’s aanbieden.

Waarom zou je een speciale rijstkoker gebruiken als je alleen rijst kookt? Zo’n keukenapparaat is eigenlijk alleen nuttig als men minstens één keer per week rijst wil koken. Of je werkt in een particuliere of openbare instelling, waar elke dag grote hoeveelheden rijst worden geserveerd met de juiste maaltijden. Rijstkookpotten zijn zeer praktisch, omdat de rijst altijd perfect is, je grote hoeveelheden kunt koken in een korte tijd en niets zal branden. Bovendien maken tal van apparaten het mogelijk om de rijst urenlang warm te houden.

Net als bij de rijst zelf zijn er ook enkele soorten rijstkokers beschikbaar, die in deze rijstkokervergelijking nader worden toegelicht.

Tegenwoordig zijn de Japanse rijstkokers de meest voorkomende. Ze worden ook beschouwd als het klassieke keukengerei voor rijst. Ze zijn ook geschikt voor de bereiding van bijna alle soorten rijst en zijn zeer gemakkelijk te gebruiken, wat ook hun grootste voordeel is. Vaak bevatten ze alleen een aan/uit-schakelaar. Deze modellen zijn ook verkrijgbaar met een geïntegreerde keep-warm functie. De kleine rijstkoker van Rosenstein & Söhne Rice Cooker is hier bijvoorbeeld aan te bevelen.

Zelfs vandaag de dag zijn Perzische rijstkokers nog steeds heel gewoon in Iran. Ze worden ook goed geaccepteerd in de rest van de wereld. In principe werken ze net als een Japanse rijstkoker. Maar de mogelijkheid om de warmte te regelen. Een hoger niveau kan worden gebruikt om een korst op de rijst te verkrijgen. Deze korst wordt ook wel tahgid genoemd, wat in Iran een delicatesse is. In tegenstelling tot de kookpot leidt de exacte regeling van de warmte echter niet tot verbranding. Een Perzische rijstkoker gedraagt zich in de lagere niveaus op dezelfde manier als een Japanse versie. In deze categorie bleek de Pars Khazar 101 TSE-rijstkoker de testwinnaar te zijn.

Met behulp van een stoominzet wordt de eenvoudige rijstkoker snel omgebouwd tot een multifunctioneel apparaat. Dan is het ook mogelijk om aardappelen, groenten, vis en vele andere voedingsmiddelen zachtjes te verwarmen. Daarbij zijn lang niet alleen de vitale stoffen beter bewaard gebleven. De groenten blijven ook altijd stevig aan de hap in de rijststoomboot, omdat ze niet zomaar te gaar worden. Normaal gesproken wordt dit type steamer gebruikt voor typisch Japanse rijstpotten, die worden geleverd met een passende steamerinzet. Daarom hebben ze geen evidente nadelen, maar zijn ze vaak wat duurder. Beste rijstkoker hier is de Tefal RK1011 met stoominzet.

Als u geen ander huishoudelijk apparaat in de keuken wilt hebben, is de magnetron rijstkoker een interessant alternatief. Het is een drukvat dat de rijst gelijkmatig verwarmt, net als een typische rijstkoker, en voorkomt dat de rijst te lang wordt gekookt of verbrandt. Daarom is het niet nodig om de temperatuur te controleren. Dit model is voordelig voor iedereen die slechts af en toe rijst bereidt, omdat er geen ander apparaat nodig is. Maar als men meerdere keren per week rijst wil eten, is het beter om een normale rijstkoker te krijgen. In de Deze laatste verwarmt de rijst meestal sneller en verbruikt minder elektriciteit. De magnetron rijstkoker van Sistema wordt aanbevolen als de beste rijstkoker in deze categorie.

Dit type rijstkoker is eigenlijk twee verschillende werelden. De goedkope versies hebben een eenvoudig, conventioneel verwarmingselement. Hij wordt bijzonder dicht bij de binnenste pot geïnstalleerd. De binnenste pot wordt echter tijdens het kookproces vanaf één plaats verwarmd. Dit resulteert in een ongelijkmatige verdeling van de warmtevlekken. En het is precies op deze plekken in de pot dat de rijst verbrandt. Een goede rijstkoker daarentegen verwarmt over inductieplaten. Deze verwarmen de binnenpot gelijkmatig en niet alleen op één plek zoals bij het goedkopere model. De Russell Hobbs 19750-56 Cook@Home rijstkoker doet het hier goed als testrijstkoker.

Het is niet alleen mogelijk om maaltijden te bereiden met de rijstkoker in privé-woningen. Dit keukenapparaat wordt ook gebruikt in openbare gelegenheden, zoals in geschikte bejaarden- en verzorgingstehuizen, ziekenhuizen, recreatieparken, avonturenbaden, hotels, restaurants, kleuterscholen, scholen, universiteiten, grote bedrijven en andere instellingen.

Onze Top 10 – Rijstkoker

Nr. 1
Solis Rice Cooker Duo Programm 817 - Rijstkoker en Stoomkoker - RVS
Kundenbewertungen
Solis Rice Cooker Duo Programm 817 - Rijstkoker en Stoomkoker - RVS *

De Solis Duo Programm Rijstkoker is een rijstkoker en stomer ineen. Je kan tegelijk je rijst koken en je groenten, vlees of vis stomen. Een gezond alternatief voor bakken en frituren zonder dat vitamines en mineralen verloren gaan! Waarom de Duo Programm Rijstkoker? + Inclusief warmhoudfunctie+ Rijst koken en groenten, vlees of vis stomen + Timerfunctie tot 15 uur + Voor elke soort rijst Goed o...

 Preis: € 69,00 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Nr. 2
Tristar Rijstkoker RK-6126 400 W 1 L zilverkleurig
Kundenbewertungen
Tristar Rijstkoker RK-6126 400 W 1 L zilverkleurig*

Tristar Rijstkoker RK-6126 400 W 1 L zilverkleurig
Kook snel de lekkerste rijst met deze rijstkoker RK-6126 van Tristar! Je hoeft je geen zorgen meer te maken dat de rijst te gaar wordt. De rijststomer schakelt automatisch over naar de warmhoudfunctie zodra de rijst gaar is. De rijst blijft zo urenlang lekker warm. Deze rijstkoker is de perfecte aanvulling op je keuken door zijn stijlvolle roestvr...

 Preis: € 35,10 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Nr. 3
Clatronic Rijstkoker 700 W Rijst Koker Ricecooker Rijststomer Keukenapparaat
Kundenbewertungen
Clatronic Rijstkoker 700 W Rijst Koker Ricecooker Rijststomer Keukenapparaat*

Clatronic Rijstkoker 700 W Rijst Koker Ricecooker Rijststomer Keukenapparaat
Deze RK 3566 rijstkoker van Clatronic combineert een rijstkoker en een voedselstomer. Terwijl de rijstkoker rijst kookt, kan het extra aluminium stoominzetstuk worden gebruikt om groenten, aardappelen en vis te stomen. De koker is geschikt voor 1.300 gram rijst. Bovendien heeft hij ook een warmhoudfunctie, wanneer de rijs...

 Preis: € 50,52 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Solis Compact Rijstkoker 821 - Rice Cooker - Rijst Koker RVS
Kundenbewertungen
Solis Compact Rijstkoker 821 - Rice Cooker - Rijst Koker RVS*

Met de Solis Compact 821 Rijstkoker kook je gemakkelijk kleine tot middelgrote porties rijst. Waarom de Compact Rijstkoker? + Beschikt over een warmhoudfunctie + Makkelijk schoon te maken + Compact+ Gelijkmatige warmteverdeling Goed om te weten- De rijstkoker heeft geen timerfunctie Rijst van restaurant kwaliteit Door de gelijkmatige warmteverdeling en antiaanbaklaag kookt de Solis Compact rij...

 Preis: € 49,00 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Princess Rijstkoker 700 W Grijs Rijststomer Rijst Koker Stomer Rijstkokers
Kundenbewertungen
Princess Rijstkoker 700 W Grijs Rijststomer Rijst Koker Stomer Rijstkokers*

Princess Rijstkoker 700 W Grijs Rijststomer Rijst Koker Stomer Rijstkokers
De 1,8 liter rijstkoker van Princess kookt rijst snel en gaat automatisch uit zodra de rijst gekookt is. Hij is geschikt voor alle soorten rijst en is handig in de keuken. De rijstkoker is ontworpen met indicatielampjes en een selectieschakelaar voor het koken van rijst of het warmhouden van rijst. Dankzij de warmhoudfuncti...

 Preis: € 44,58 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Tristar rijstkoker 1,5 L rijstmaker rijst koker maker rijstkookapparaat
Kundenbewertungen
Tristar rijstkoker 1,5 L rijstmaker rijst koker maker rijstkookapparaat*

Tristar rijstkoker 1,5 L rijstmaker rijst koker maker rijstkookapparaat
Deze compacte rijstkoker is een handig apparaat in uw keuken. De rijst wordt snel gekookt en het apparaat schakelt automatisch uit wanneer de rijst klaar is. Dankzij de warmhoudfunctie, blijft de rijst enkele uren lekker en warm. Er worden een lepel en maatbeker meegeleverd. De antislipnoppen aan de onderkant zorgen ervoor dat...

 Preis: € 42,60 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Bestron Rijstkoker met Bamboe Handvatten 1,8 L 700 W Zwart Meerdere Afmetingen
Kundenbewertungen
Bestron Rijstkoker met Bamboe Handvatten 1,8 L 700 W Zwart Meerdere Afmetingen*

Bestron Rijstkoker met Bamboe Handvatten 1,8 L 700 W Zwart Meerdere Afmetingen
model 1: 26 x 26 x 22.8 cm De ARC100BW rijstkoker van Bestron heeft een elegant ontwerp, is praktisch en kookt in een mum van tijd de perfecte rijst! De roestvrijstalen elektrische ARC100BW rijstkoker van Bestron kookt maximaal 750 gram rijst, wat precies genoeg is voor een gezin van 4 tot 6 personen. Je kan zelfs tegel...

 Preis: € 38,52 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Tristar Rijstkoker RK-6129 900 W 2,2 L zilverkleurig
Kundenbewertungen
Tristar Rijstkoker RK-6129 900 W 2,2 L zilverkleurig*

Tristar Rijstkoker RK-6129 900 W 2,2 L zilverkleurig
Kook snel de lekkerste rijst met deze rijstkoker RK-6129 van Tristar! Je hoeft je geen zorgen meer te maken dat de rijst te gaar wordt. De rijststomer schakelt automatisch over naar de warmhoudfunctie zodra de rijst gaar is. De rijst blijft zo urenlang lekker warm. Deze rijstkoker is de perfecte aanvulling op je keuken door zijn stijlvolle roest...

 Preis: € 53,89 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Bestron Rijstkoker met Bamboe Handvatten 1,8 L 700 W Zwart Meerdere Afmetingen
Kundenbewertungen
Bestron Rijstkoker met Bamboe Handvatten 1,8 L 700 W Zwart Meerdere Afmetingen*

Bestron Rijstkoker met Bamboe Handvatten 1,8 L 700 W Zwart Meerdere Afmetingen
model 1: 26 x 26 x 22.8 cm De ARC100BW rijstkoker van Bestron heeft een elegant ontwerp, is praktisch en kookt in een mum van tijd de perfecte rijst! De roestvrijstalen elektrische ARC100BW rijstkoker van Bestron kookt maximaal 750 gram rijst, wat precies genoeg is voor een gezin van 4 tot 6 personen. Je kan zelfs tegel...

 Preis: € 44,71 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Bestron ARC280 RVS Rijstkoker met Stoomschaal - 2100 Gram Rijst Rijstpan Koker
Kundenbewertungen
Bestron ARC280 RVS Rijstkoker met Stoomschaal - 2100 Gram Rijst Rijstpan Koker*

Bestron ARC280 RVS Rijstkoker met Stoomschaal - 2100 Gram Rijst Rijstpan Koker
De Kitchen Heroes ARC280 rijstkoker van Bestron heeft een elegant ontwerp, is praktisch en kookt in een mum van tijd de perfecte rijst! De roestvrijstalen Bestron rijstkoker ARC280 kookt maximaal 2.100 gram rijst, wat precies genoeg is voor een familie van 13 tot 15 personen. Je kan zelfs tegelijkertijd vis, vlees, groe...

 Preis: € 49,72 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Als u een rijstkoker wilt kopen, moet u de volgende punten in overweging nemen.

Het is belangrijk om een rijstkoker te kopen die niet alleen geschikt is voor uw eigen huishouden, maar ook voor het aantal potentiële gasten dat u zou kunnen ontvangen. Men moet hier rekening mee houden, want dit keukenapparaat werkt het best half gevuld. Als de rijstkoker te klein is, bestaat de kans dat hij overkookt. Als de pot echter te vol is, brandt de rijst. Als het huishoudapparaat te groot is, blijft de gekookte rijst aan het uiteinde van de pot plakken en wordt hij hard. In principe kan worden gesteld dat de gebruikelijke variaties tussen 0,6 en vijf liter liggen. Voor een huishouden waarin een alleenstaande of een stel ligt, is een minirijstkoker met 0,6 liter zeker voldoende. Voor gezinnen is een kleine rijstkoker met een inhoud van één tot twee liter nuttig. Dit keukenapparaat met een capaciteit van minimaal vijf liter is bedoeld voor de horeca en andere instellingen.

De uitneembare binnenpotten van veel rijstkokers zijn gemaakt van aluminium. Roestvrijstalen potten daarentegen zijn van hogere kwaliteit, omdat ze een betere warmtegeleiding garanderen. Aluminium potten zijn echter voldoende als het huishoudtoestel over een modern 3D-verwarmingssysteem beschikt, waarbij de warmte zowel van de bodemplaat als van alle kanten wordt uitgestraald. Het is ook belangrijk dat de pot een anti-aanbaklaag heeft, zodat als je niet genoeg water aan de rijst toevoegt of het een paar uur warm houdt, er niets blijft plakken. Er zijn grote verschillen in de kwaliteit van de coating. Sommige vlokken gaan bijzonder snel af. Om een langdurig effect van de coating te krijgen, is het aan te raden om de rijst alleen met de juiste accessoires uit de pot te tillen. Dit is meestal een brede, platte rijstlepel. Het is gemaakt van hout of plastic en maakt geen krassen op het oppervlak.

Een goede rijstkoker bevat ook enkele nuttige functies. Allereerst is er de automatische uitschakeling. Dit voorkomt dat de rijstkoker oververhit raakt en dat de rijst verbrandt. De keep-warm functie is vooral nuttig als u meerdere malen per dag verse rijst wilt eten. Of u wilt een grote hoeveelheid rijst te laten bereiden terwijl ze niet in de keuken staan. Het is ook mogelijk om een timer te bedienen om te voorkomen dat de opwarmfunctie voortdurend moet worden gebruikt. Dan begint het keukenapparaat pas na enkele uren te koken. Zo wordt u bijvoorbeeld bij thuiskomst van uw werk verwelkomd met vers gekookte rijst. Door het opspattende water kunnen rijstkokers zonder sluitingsmechanisme de directe omgeving vervuilen. Bovendien moet je ze na gebruik schoonmaken, wat erg tijdrovend en vervelend kan zijn. Daarom moet u er bij de aankoop van een rijstkoker op letten dat deze een spatbescherming heeft, d.w.z. dat hij gemakkelijk kan worden gesloten. Verder is een afneembare container vooral belangrijk voor het reinigen van de rijstkoker. Als een container die uit het keukenapparaat kan worden gehaald, is deze veel gemakkelijker te reinigen. Normaal gesproken past het ook in de vaatwasser. Een rijstkoker met een stoomkookfunctie maakt het mogelijk om de rijst zo zacht mogelijk te koken, zodat veel voedingsstoffen behouden blijven. Het is zeer aan te raden als dit keukenapparaat een waakvlam heeft. Als u bijvoorbeeld de keuken opruimt tijdens het koken, kunt u zien wanneer de lamp uitgaat en de rijst wordt gekookt. Bovendien kan men het ook horen als men bijvoorbeeld in de volgende kamer iets leest. De ultramoderne apparaten bevatten dan kant-en-klare programma’s. Gedeeltelijk worden er enkele tientallen bewaard die verschillende soorten rijst bevatten, maar ook andere gerechten.

Het is belangrijk dat de rijstkoker zo gemakkelijk mogelijk te gebruiken is. Idealiter zijn alle functies zelfverklarend, zodat een blik op de bedieningshandleiding helemaal niet nodig is. Dit is de enige manier voor de leek om mogelijk, altijd perfecte rijst bereiden.

Hoe meer rijst je in één keer kookt, hoe energiezuiniger het keukenapparaat over het algemeen is. Rijstkokers in de standaardafmetingen hebben 400 tot 700 watt nodig. De grotere modellen hebben meer vermogen nodig en de minirijstkokers hebben minder nodig. Als u een Amazonerijstkoker wilt kopen, moet u zeker weten waar u hem in de keuken wilt plaatsen voordat u hem koopt. Het is ook belangrijk om de lengte van de kabel te vragen. Een stopcontact in de buurt maakt het makkelijker om de rijstkoker op te starten, zodat u geen verlenging nodig heeft.

Als u een rijstkoker wilt kopen, moet u onmiddellijk de reinigingsinstructies in acht nemen. De inzetstukken en de binnenpot zijn vrijwel altijd geschikt voor de vaatwasmachine. Zo kan de vaak kleverige rijst worden verwijderd. Als er nog korrels overblijven, verwijder ze dan met de hand. Dan ruim je wat meer op. Het belangrijkste is dat er geen film van het smeermiddel overblijft. Het uiterlijk van de rijstkoker draagt niet bij aan de smaak van de rijst. Als u het echter altijd op het werkblad laat staan, zal het vuil worden als het op het fornuis wordt gekookt. Vetspatten stapelen zich op en moeten met regelmatige tussenpozen worden gereinigd. Anders is het eigenlijk heel gemakkelijk te onderhouden.

Een niet te onderschatten punt bij de aankoop van een rijstkoker is de kleur en het ontwerp. Vooral de grotere modellen nemen vaak een vaste plaats in op de keukenplank. Daarom is het belangrijk dat de rijstkoker er mooi uitziet en niet te omvangrijk is. Veel fabrikanten hebben de neiging om neutrale kleuren te gebruiken zoals zwart, grijs of zilver. Meer opvallende ontwerpen zijn ook verkrijgbaar in helder geel of rood. Vaak ziet de verwerking van het roestvast staal er eleganter uit in tegenstelling tot plastic. Zelfs glazen deksels kunnen naar persoonlijke smaak worden gemaakt. Anderen geven echter de voorkeur aan dergelijke keukenapparatuur die aan PC’s doet denken en net als minicomputers werkt.

Het is belangrijk dat een rijstkoker zijn geld waard is. Een topmodel kan wel eens duur zijn als het in alle categorieën overtuigend is. De rijstkokers kunnen zich echter ook een paar fouten veroorloven, die ook in de lage prijs tot uiting moeten komen.

Het gebruik van een rijstkoker kan ook voor- en nadelen hebben, die de moeite waard zijn om te weten.

Het automatische systeem is zeer voordelig voor rijstkokers. De gebruiker hoeft alleen maar water en rijst in de juiste verhouding, bijvoorbeeld twee koppen rijst en drie koppen water, toe te voegen aan het apparaat. Het is dus niet nodig om het kookpunt van dit Aziatische graan te controleren, want dat gebeurt automatisch. Ook de opwarmfunctie is bij veel modellen zeer nuttig. De rijst blijft binnen enige tijd warm en kan daarom vooraf worden bereid. Zelfs de smaak heeft baat bij de rijstkoker. Je hebt veel oefening nodig met de kookpot om het ideale kookpunt te vinden. Het is gemakkelijk om de rijst te vroeg uit het fornuis te halen, wat het te stevig maakt. Dit voedsel is ook minder goed verteerbaar in deze toestand, waardoor je je meteen na het eten onwel kunt voelen. Aan de andere kant, als de rijst te lang wordt gekookt, wordt hij te zacht. Het is niet ongewoon dat het de consistentie van een pap aanneemt. De gebruikers van een rijstkoker hoeven niet bang te zijn voor dit alles, want de rijst wordt altijd slechts zolang verhit als nodig is. In veel gevallen wordt ook een gebruiksaanwijzing bij de keukenapparatuur meegeleverd, die informatie geeft over de exacte hoeveelheid water voor de verschillende modellen. Deze informatie is ook te vinden op het internet of op de bijbehorende rijstverpakking. Vooral in huishoudens waar rijst vaker als maaltijd wordt geserveerd, neemt een rijstkoker veel werk uit handen. Het levert altijd uitstekende resultaten op. De rijstkoker is veelzijdig inzetbaar. Het kan worden gebruikt om niet alleen rijst te koken, maar ook andere voedingsmiddelen. Het is ook milieuvriendelijk omdat het minder elektriciteit nodig heeft dan een conventionele kookpot.

Hoewel de rijstkokers bijzonder praktisch zijn, hebben veel modellen een fatsoenlijk formaat. Daarom hebben ze een vaste plaats in de keuken nodig met een stopcontact in de buurt. Het verschil in smaak tussen de verschillende soorten rijst en de klassieke kookpot is slechts gering. De rijstkoker houdt de rijst langer warm. Afhankelijk van het model is het echter mogelijk dat de gekookte rijst soms uitdroogt. Dit is vooral het geval als de warmtebehoudfunctie zeer lang is ingeschakeld. Daarom is de rijst lang niet zo aantrekkelijk. Het kan dan zijn consistentie verliezen, wat de smaak van het rijstmeel beïnvloedt. Dit is echter geen groot probleem met soep.

Bij de keuze van een rijstkoker is het belangrijk rekening te houden met deze criteria.

De kookkwaliteit is vooral belangrijk bij de aankoop van een rijstkoker. Dit komt omdat het bepaalt hoe de rijst na het koken smaakt en welke consistentie het bevat. Of een bepaalde rijstkoker in dit opzicht overtuigend is, kunt u in de desbetreffende productrapporten terugvinden.

Bij de aankoop van een rijstkoker speelt het merk slechts een ondergeschikte rol. Hoewel de bekende fabrikanten bieden hoge kwaliteit in hun modellen. Er zijn echter evenveel rijstkokers beschikbaar die overtuigen uit het no name segment. Overigens is er af en toe ook een merkartikel met een defect. Daarom is het belangrijk om niet te veel op één merk te vertrouwen, maar om vóór de aankoop minstens één actuele rijstkokertest zo zorgvuldig mogelijk te lezen, zodat u de best mogelijke versie voor u kunt vinden.

Het spreekt voor zich dat de prijs ook een doorslaggevende rol speelt bij de aankoop van een rijstkoker. Het is geenszins noodzakelijk om meer uit te geven dan nodig is voor een dergelijk apparaat. Als je geen hoge verwachtingen hebt, is het mogelijk om tevreden te zijn met een eenvoudig ontwerp. Zeer goedkope rijstkokers zijn bijvoorbeeld ideaal voor het bereiden van kleine hoeveelheden basmati, langkorrelige rijst of soortgelijke soorten. Aan de andere kant, als je hogere eisen stelt aan dit keukengerei, moet je nooit sparen waar het uiteindelijk geen voordeel oplevert. Als de rijstkoker zoveel mogelijk rijstsoorten moet bereiden en ook als stoomboot voor groenten moet dienen, is het de moeite waard om in de tussentijd wat meer uit te geven.

Men moet ook aandacht besteden aan de omvang van de levering bij de aankoop van de rijstkoker Amazon. Op deze manier kunt u garanderen dat alle accessoires die u belangrijk vindt al beschikbaar zijn en dat u geen extra artikelen hoeft te kopen.

Of het nu gaat om het ontwerp, de functies of andere aspecten van de rijstkoker, veel leveranciers brengen voortdurend nieuwe modellen op de markt. Hier is het belangrijk om de relevante media te volgen waarin deze apparaten worden gepresenteerd en geadverteerd.

Vandaag zijn er tal van fabrikanten die rijstkokers produceren in alle denkbare uitvoeringen. De bekende merken van huishoudelijke elektronica zijn hier bijna zonder uitzondering vertegenwoordigd. In deze Rice Cooker Test introduceren we de huidige toonaangevende leveranciers in meer detail.

Tefal
Tefal is een Frans bedrijf dat sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw kleine huishoudelijke apparaten en kookgerei produceert. Het bedrijf maakte vooral naam met zijn pannen. Tefal was het eerste bedrijf ter wereld dat dergelijk keukengerei met een antiaanbaklaag verkocht, wat nu standaard is. Deze uitvinding is ook terug te vinden in de naam. Tefal is een kort woord dat gemaakt is van teflon en aluminium. Het beschrijft de materialen die worden gebruikt bij de productie van de pannen. Deze materialen worden zelfs vaak gebruikt voor de potten en ander kookgerei. In de loop der jaren heeft Tefal altijd geprobeerd de toon te zetten met nieuwe innovaties. Consumenten waarderen niet alleen de ideeën, maar ook de hoge kwaliteit van de verschillende gebruiksvoorwerpen. Zelfs Tefal’s rijstkokers hebben niets te verbergen voor hun concurrenten. Er is een ruime keuze aan varianten beschikbaar, die vaak veel extra functies hebben. Daarom brengt Tefal dit keukenapparaat meestal niet op de markt als een rijstkoker, maar als een multikoker. Hiermee kunt u zowel rijst als soepen, stoofschotels of groenten bereiden. Als u hoge eisen stelt aan uw apparaten, bent u bij Tefal rijstkokers in goede handen.

Cuinsinart
In de Verenigde Staten is Cuisinart een van de belangrijkste leveranciers van keukengerei voor particuliere huishoudens. Daar heeft het merk zich zodanig verspreid dat je in bijna elk huis een Cuisinart huishoudapparaat kunt vinden. Dit is des te meer bewonderenswaardiger, want het bedrijf werd pas begin jaren ’70 opgericht. Het was toen dat Carl Sontheimer terugkwam van een reis naar Frankrijk. Daar zag hij hoe het eten werd bereid met behulp van een keukenmachine. Hij wilde zo’n apparaat in de VS aanbieden, wat uiteindelijk leidde tot de ontwikkeling van de Food Professor. In de loop van vele jaren heeft het merk zijn gamma toestellen verder uitgebreid. Inmiddels zijn er van alle denkbare kanten geschikte gebruiksvoorwerpen te vinden. Cuisinart besteedt altijd aandacht aan de kwaliteit. Voor alle keukenapparatuur worden uitsluitend hoogwaardige materialen gebruikt, omdat deze het keukengerei een lange levensduur, een aangenaam gevoel en een hoogwaardige uitstraling geven. Dit alles geldt ook voor Cuisinart rijstkokers. Want bijna zonder uitzondering zijn ze overtuigend. Ze zijn verkrijgbaar in een kleine maar fijne selectie. Ze hebben vaak tal van waardevolle extra functies. Dit maakt ze net zo interessant voor de bereiding van andere maaltijden.

Tristar
Tristar wordt beschouwd als een Nederlandse fabrikant van huishoudelijke artikelen. Dit merk is gespecialiseerd in producten met een bijzonder goede prijs-kwaliteitverhouding en toch een hoge kwaliteit. Dit bedrijf heeft een bijzonder groot assortiment producten. Het bevat op bijna alle gebieden van het dagelijks leven iets passends. Zelfs de eenvoudige rijstkokers met de handige extra’s worden door Tristar aangeboden. Hoewel dit merk niet kan concurreren in de high-end apparatensector, maken de Nederlanders niet dezelfde bewering. In plaats daarvan willen ze overtuigende huishoudelijke apparaten verkopen tegen eerlijke prijzen, wat in veel gevallen succesvol is. Daarom zijn Tristar rijstkokers ook zeer aan te bevelen door veel gebruikers. Alleen voor professioneel gebruik of voor zeer hoge eisen zijn deze keukentoestellen van het merk beperkt geschikt.

KeMar
KeMar onderscheidt zich van de concurrentie vooral door haar rijkdom aan ideeën. De ingenieurs van het Duitse bedrijf werken voortdurend aan nieuwe ontwikkelingen die het dagelijks leven van de mensen moeten vereenvoudigen. In vergelijking met de meeste andere fabrikanten biedt KeMar slechts een vrij klein assortiment aan. Naast rijstkokers biedt dit merk ook multifunctionele fornuizen, ook wel bekend als smart cookers, en mixers voor groene smoothies. Bij KeMar voldoen alle keukenapparatuur aan de hoogste eisen. Ze zijn in bijna alle opzichten volledig overtuigend. Zelfs de rijstkokers inspireren door hun kwaliteit en gebruiksgemak ondanks hun vele functies. Als u niet tevreden bent met een gewoon apparaat en u wilt dat bepaalde iets vinden, moet u een kijkje nemen bij KeMar.

Gastrobank
Gastroback is geen klassiek bedrijf dat is opgericht door een individu met een bepaald idee. In plaats daarvan gaat het om verkopers die hun krachten hebben gebundeld en in 1989 hun ervaring en kennis wilden combineren met een gemeenschappelijk bedrijf. Vandaag de dag is het resultaat een van de grootste leveranciers van huishoudgereedschap in Europa. Het assortiment omvat alles wat je kunt vinden in een volledig uitgeruste keuken. Van sapcentrifuges en mixers tot vleesmolens en tenslotte koffiemachines en wafelijzers, geen enkele wens blijft onvervuld. Vaak zijn de apparaten indrukwekkend door hun hoge kwaliteit. Er zijn echter ook altijd goedkope alternatieven beschikbaar, waar men bewust op sommige dingen heeft bespaard. Dit geldt ook voor de rijstkokers van Gastroback. Indien u dat wenst, kunt u ook bijzonder goed geoutilleerde versies van het bedrijf kopen. Als men daarentegen niet te veel wil uitgeven, kan men kiezen voor een van de eenvoudigere versies. Trouwens Gastroback koopt niet elk toestel zelf in, maar koopt ook enkele toestellen in bij leveranciers. Deze zijn dan alleen voorzien van een eigen bedrijfslogo. Er wordt echter in ieder geval een kwaliteitscontrole uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de consument geen ondeugdelijke keukenapparatuur ontvangt. Het is echter geenszins gemakkelijk te achterhalen waar bijvoorbeeld een van de rijstkokers vandaan komt.

Russel Hobbs
Russel Hobbs is een Engelse fabrikant van huishoudelijke artikelen. Hij is al actief vanaf de jaren 50. Sinds de oprichting heeft dit bedrijf zich nooit tevreden gesteld met het louter imiteren van producten van concurrenten. Russell Hobbs werkte onvermoeibaar aan nieuwe innovaties en ontwikkelingen, die het dagelijks leven van mensen, in sommige gevallen permanent, veranderden. Zo heeft Russel Hobbs de eerste elektrische waterkoker uitgevonden. De Britten hebben echter ook al bekende apparaten uitgerust met nieuwe functies. Toegegeven, de innovaties in het koken met rijst zijn beperkt, maar de keukenapparatuur is in alle opzichten overtuigend in termen van kwaliteit. Dankzij de grote keuze aan varianten is er voor alle smaken eenvoudigweg het juiste.

Sinbo
Sinbo wordt beschouwd als een Turks bedrijf dat ook gespecialiseerd is in de productie van huishoudelijke producten en nu in heel Europa actief is. Het assortiment omvat niet alleen rijstkokers, maar ook blenders, keukenweegschalen, strijkijzers en nog veel meer. In tegenstelling tot de grote bedrijven is het assortiment iets kleiner, maar de kwaliteit is bijna altijd overtuigend. Zelfs de rijstkokers met hun uitstekende afwerking en hoogwaardige materialen zijn zeer populair. Maar Sinbo’s relatief lage prijzen zijn ook een groot voordeel. Meestal betalen consumenten hier veel minder dan bij vergelijkbare keukenapparatuur van bekende fabrikanten.

Bartscher
Bartscher is een grote Duitse leverancier van huishoudelijke artikelen in alle categorieën. In het assortiment zitten naast kleine apparaten ook warmhoudkasten, kachels en meer. De meeste klanten van Bartscher komen uit de professionele sector. Veel restaurants en andere bedrijven werken rechtstreeks samen met de specialisten van Bartscher. Er zijn echter ook veel interessante producten voor privégebruik, waaronder rijstkokers. Hoewel deze niet schitteren met bijzondere innovaties, zijn ze wel overtuigend in termen van kwaliteit. Door de grote verscheidenheid aan uitvoeringen is er voor alle eisen gemakkelijk de juiste rijstkoker te vinden. Voor hoogwaardige modellen met nuttige extra functies is Bartscher daarom een uitstekend aanspreekpunt.

Bij de aankoop van een rijstkoker is het altijd de vraag waar je deze moet kopen. Internet en vakhandelaren kunnen hier elk met hun eigen voordelen punten scoren. Maar wat is de betere optie?

De gespecialiseerde handelaars hebben het bijzondere voordeel dat zij de mogelijkheid hebben om de huishoudelijke apparaten ter plaatse te bekijken en advies te krijgen van de verkopers. Men moet echter voorzichtig zijn met dit laatste. Alle verkopers zijn uiteraard geïnteresseerd in het verkopen van voornamelijk producten met de hoogst mogelijke marge. Daarom gaan de belangen van de consument deels verloren. In plaats daarvan wordt hem aangeraden een veel te duur apparaat te kopen, dat meestal helemaal niet aan zijn individuele verwachtingen voldoet.

Dit probleem bestaat niet online, omdat iedereen de kwaliteit van de rijstkokers op de onafhankelijke portalen met eigen ogen kan zien. kunnen informeren. De auteurs van de productrapporten hebben ook geen interesse in het verkopen van bepaalde apparaten aan alle bezoekers en kunnen daarom zelfstandig rapporteren. Daarnaast is er ook een veel grotere selectie van rijstkokers beschikbaar op het internet. Terwijl de klassieke detailhandel slechts een beperkt aanbod van rijstkokers heeft vanwege eenvoudige ruimtebeperkingen, is het online mogelijk om bijna elke gewenste rijstkoker te verkrijgen bij talloze webwinkels. De vrije keuze van de detailhandelaar heeft zelfs een positief effect op de prijs. Door de sterke concurrentie hebben de leveranciers elkaar steeds weer ondermijnd. De klant kan hier alleen maar van profiteren. In tegenstelling tot de detailhandelaren zijn de rijstkokers op het internet soms maar half zo duur, zonder enige nadelen. Bovendien zijn er geen openingstijden voor winkels en kunt u winkelen wanneer u maar wilt. Of het nu ’s morgens vroeg is, ’s avonds of op vakantie, het maakt niet uit wanneer men zijn rijstkoker koopt. De levering is net zo handig en gemakkelijk. Het gewenste keukenapparaat kan bij wijze van spreken ’s nachts voor de deur worden geleverd bij tal van onlineshops. Als de rijstkoker, ondanks grondig onderzoek, niet aan uw verwachtingen voldoet, is dit geen probleem bij het online kopen. Door middel van de wet op de verkoop op afstand geeft de wetgever alle kopers ten minste 14 dagen het volledige recht van teruggave. U heeft dus de mogelijkheid om de rijstkoker gewoon terug te sturen en een gelijkwaardig ruilmodel of het geld terug te krijgen.

Vanwege al deze voordelen is het zinvol om duidelijk de voorkeur te geven aan aankopen op het internet boven de detailhandel. Alleen hier kan iedereen er zeker van zijn dat men zelfstandig kan informeren en dat persoonlijke belangen in plaats van de winst van een bedrijf op de voorgrond.

Rijstkokers hebben een lange geschiedenis achter de rug. In de vele jaren van hun bestaan hebben ze veel veranderingen ondergaan. Bovendien is ook de creativiteit van de gebruikers verbazingwekkend. De vindingrijke hobbykoks hebben met deze keukenapparatuur al allerlei interessante creaties weten op te roepen. Hieronder worden enkele interessante aspecten van het koken met rijst nader toegelicht.

Rijstkokers zijn, vooral in Azië, al bijna zo lang beschikbaar als elektrische apparaten hun weg naar de mensen thuis hebben gevonden. De eerste automatische rijstkokers kwamen begin jaren 50 op de markt. Het elektronicabedrijf Toshiba uit Japan was hiervoor verantwoordelijk. De nieuwe keukenapparaten verschilden van de klassieke in die zin dat de gebruiker zich helemaal geen zorgen hoefde te maken over het kookproces. Sindsdien hebben de rijstkokers alle noodzakelijke stappen volledig automatisch gezet. Deze nieuwe apparaten waren in een zeer vroeg stadium zeer populair en verspreidden zich snel over de Japanse huishoudens. Het duurde niet lang voordat Toshiba dit model vanwege het succes ook in het buitenland importeerde. Vooral in Azië, waar rijst veel vaker wordt geconsumeerd, kon het Japanse merk in vergelijking met het Westen een uitstekende omzet behalen. In de Bondsrepubliek Duitsland was de reactie op de rijstkoker aanvankelijk nogal ingehouden. In veel gezinnen werd zelden rijst gegeten, dus ze zagen gewoonweg geen noodzaak voor zo’n keukenapparaat. Maar ten laatste in de jaren ’70 waren rijstkokers ook een integraal onderdeel van onze gastronomie. Ze maakten het mogelijk om rijst te koken als dat nodig was en snel, wat vooral gunstig was voor de smaak. Vroeger werd er ’s morgens nog gekookt… en hield dat voedsel de hele dag warm. Hierdoor werd de rijst echter bijzonder zacht. En de smaak werd steeds meer verwaterd. Met rijstkokers zijn deze problemen opgelost, want de bereiding is snel en je kunt de rijst enkele uren warm houden zonder kwaliteitsverlies. Het is dan ook dankzij deze keukenapparatuur dat je tegenwoordig in zoveel restaurants rijstgerechten van topkwaliteit op de kaart kunt vinden en er nooit lang op hoeft te wachten. Tegenwoordig zijn rijstkokers in Azië een standaarduitrusting in veel huishoudens. Het is moeilijk om je het dagelijkse leven zonder hen voor te stellen. Dankzij constante innovaties worden ze niet meer alleen gebruikt voor het koken van rijst. Moderne apparaten kunnen ook tal van andere gerechten verwarmen. Dat maakt ze tot de echte multitalenten in de keuken. Daarom worden deze keukenapparaten ook in de westerse wereld steeds meer toegepast. Het functionele principe van de rijstkoker is ook voortdurend ontwikkeld door grote bedrijven, wat heeft geresulteerd in de ontwikkeling van volledig nieuwe soorten apparaten. Hier is de stoomkoker het meest bekend, die op dezelfde manier werkt als een rijstkoker. Het enige verschil is dat het voedsel niet direct in contact komt met water. Maar ook hier vindt de voorbereiding voor een groot deel automatisch plaats. In de meeste gevallen hebben deze keukenapparaten een warmtebehoudende functie. De rijstkoker heeft daarom ons dagelijks leven op vele manieren veranderd. En de ontwikkeling heeft tot op de dag van vandaag niet stilgestaan. In de toekomst kunnen we ons ongetwijfeld verheugen op steeds meer interessante nieuwe ontwikkelingen op dit gebied.

De geschiedenis begeleidt de rijstkoker op vele manieren. In 1946 bijvoorbeeld verkocht het huidige entertainmentbedrijf Sony als eerste product rijstkokers. Maar op zijn zachtst gezegd waren de successen beheersbaar. Bovendien kon Sony geenszins de nieuwe automatische varianten bijbenen en zo snel op zoek gaan naar andere bedrijfsonderdelen. Tot op zekere hoogte hebben de rijstkokers echter nog steeds de weg vrijgemaakt voor het bedrijf van vandaag. Ze hebben dus hun eigen bijdrage aan het PlayStation en anderen geleverd. Het verhaal lijkt erg op dat van Nokia en hun verkoop van waterdichte laarzen in het verleden. Helaas zijn er geen verkoopcijfers of exacte cijfers over de distributie van rijstkokers. Deze voegen altijd andere productcategorieën toe aan de bedrijfsresultaten van de bedrijven. Rijstkokers maken echter deel uit van het dagelijks leven in de Aziatische regio, net als de koffiemachine in ons land. Deze Japanse uitvinding wordt daar elke dag gebruikt. De verdeling in Duitsland daarentegen kan alleen maar worden geschat. In dit land is de kook-in-zak, die in een kookpot wordt bereid, nog steeds erg populair. Dergelijke producten zijn nauwelijks te vinden in Azië.

De prijsklasse van rijstkokers varieert sterk. Goedkope apparaten zijn verkrijgbaar vanaf een paar euro. Maar echte rijstliefhebbers die zo lang mogelijk van rijstkokers willen profiteren, moeten bereid zijn om iets meer te betalen. Microgolf rijstkokers zijn al verkrijgbaar voor minder dan tien euro. De voorbereiding is snel en eenvoudig. Bovendien neemt de rijstkoker zeer weinig ruimte in beslag in de keuken, wat ideaal is voor alleenstaanden en studenten. Gewone elektrische modellen zonder talrijke extra functies zijn ook verkrijgbaar vanaf ongeveer 20 euro. Rijstkokers met stoomkookfuncties zijn te koop voor minstens 40 euro. Keukenapparatuur met fuzzylogische technologie, d.w.z. automatische warmteregeling, bevindt zich vaak in het drie-cijferige bereik. Speciaal Soorten zoals de Japanse sushirijstkokers kosten daarentegen meer dan 300 euro. Zelfs Perzische versies voor speciale maaltijden zijn in deze prijsklasse verkrijgbaar. Deze zijn geschikt voor de fijnproevers en als men veel rijsteters bevoorraadt.

Omdat veel rijstkokers al voorzien zijn van al het nodige gereedschap, is het aanbod aan accessoires vrij beperkt. Een rijstkokerlepel is echter in ieder geval nuttig. Het heeft de ideale vorm zodat de rijst snel en gemakkelijk uit het keukenapparaat kan worden verwijderd. Als u sushi wilt bereiden, zijn een rolmat en een sushibord nodig. In het beste geval worden beide gemaakt van bamboe. Er zijn ook praktische containers voor het eten van rijst onderweg, die een gerecht vele uren warm kunnen houden. De rijstkoker helpt slechts een beetje voor de optimale paella. Hier heeft men veel meer de geschikte pan nodig. Vaak hebben de paella-pannen een maximale hoogte van vijf centimeter. Maar daarom zijn ze verkrijgbaar met verschillende diameters. Hier is het in geval van twijfel aan te raden om een iets grotere versie te kiezen. Tot slot vullen de respectievelijke kookboeken ook de rijstkoker in eigen huis wonderwel aan. Alle bestaande en toekomstige hobbykoks zullen in deze boeken inspiratie vinden voor nieuwe maaltijden.

Het meest voorkomende alternatief voor de rijstkoker is waarschijnlijk het kookproces in de hoofdpot, dat bij voorkeur wordt gedaan met de kookzakken. Met voldoende ervaring zult u onderweg ongetwijfeld een uitstekende rijst bereiken. Het is echter veel meer werk en is ook lang niet zo energiezuinig. Een stoomkoker werkt echter net zo goed als een typische rijstkoker. Ook hier heeft men, afhankelijk van het model, de mogelijkheid om verschillende soorten rijst volledig te koken automatisch en zonder enige tussenkomst van de gebruiker. Het is voordelig dat ook andere ingrediënten zoals vlees of groenten zachtjes kunnen worden gestoomd. Dit is echter net zo nadelig bij stoomkokers. Als u alleen rijst wilt koken in deze stoomketels, zult u meer elektriciteit gebruiken dan in de rijstkokers. En zelfs de bediening is iets gecompliceerder. Daarom is deze variant alleen geschikt voor diegenen die graag rijst eten, vaak samen met gestoomde ingrediënten. Voor iedereen die geen ander toestel in de keuken wil hebben, zijn er speciale containers voor de bijbehorende magnetron. In deze bakken is het mogelijk om de rijst zachtjes te verwarmen met stoom, vergelijkbaar met een rijstkoker. Om te voorkomen dat de rijst uitdroogt, zijn deze bakken goed gesloten. Ze bevatten slechts enkele kleine gaatjes waardoor stoom kan ontsnappen. In directe vergelijking met een geschikte rijstkoker is de rijst niet altijd perfect, maar het is genoeg voor de occasionele rijstconsumptie. Dergelijke containers zijn verkrijgbaar in vele verschillende maten, dus er is voor elk wat wils. Dit betekent dat alleenstaanden gemakkelijk kleine porties kunnen klaarmaken, of dat er voor een meerpersoonshuishouden kan worden gezorgd. Hier is het grootste nadeel dat men met deze variant de rijst niet warm kan houden. Daarom is het aan te raden om er zo snel mogelijk van te genieten.