Rollator

Teqler T-135301 Rollator Laufhilfe Gehhilfe mit Einkaufskorb und Sitz RotRollator Gehwagen Laufhilfe Gehhilfe -Schlaufenbremse Bremsgriff Handbremse Beverage Cup Holder Universal For Wheelchair Walker Rollator Bike Stroller BlackTopro Troja 2G (S) Rollator Gehhilfe max 125 kg faltbar Gehwagen Laufhilfe 20381
LinkTeqler T-135301 Rollator Laufhilfe Gehhilfe mit Einkaufskorb und Sitz Rot*Rollator Gehwagen Laufhilfe Gehhilfe -Schlaufenbremse Bremsgriff Handbremse *Beverage Cup Holder Universal For Wheelchair Walker Rollator Bike Stroller Black*Topro Troja 2G (S) Rollator Gehhilfe max 125 kg faltbar Gehwagen Laufhilfe 20381*
VerfĂŒgbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: EuropeanUnionLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: EuropeanUnionLieferung in 10 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Americas, Europe, AsiaLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Europe, US
Preis € 79,99
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 16,99
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 3,99
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 60,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
Teqler T-135301 Rollator Laufhilfe Gehhilfe mit Einkaufskorb und Sitz Rot
VerfĂŒgbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: EuropeanUnion
€ 79,99
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Rollator Gehwagen Laufhilfe Gehhilfe -Schlaufenbremse Bremsgriff Handbremse
VerfĂŒgbarkeitLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: EuropeanUnion
€ 16,99
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Beverage Cup Holder Universal For Wheelchair Walker Rollator Bike Stroller Black
VerfĂŒgbarkeitLieferung in 10 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Americas, Europe, Asia
€ 3,99
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Topro Troja 2G (S) Rollator Gehhilfe max 125 kg faltbar Gehwagen Laufhilfe 20381
VerfĂŒgbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Europe, US
€ 60,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Rollator

Een rollator of loopframe is een verrijdbaar loophulpmiddel dat bestaat uit een steunlat voorzien van rollen of wielen. Ze zijn vaak nodig voor oudere mensen die niet meer zonder deze loophulp kunnen lopen.

Functie en constructie:

De rollator dient als een permanente of tijdelijke permanente ondersteuning voor gehandicapte of fysiek zwakke personen. Vergeleken met de wandelstok of onderarmkruk heeft de rollator het voordeel dat hij niet van de grond getild hoeft te worden. Het heeft meer stabiliteit bij het lopen en staan en voorkomt het risico van vallen en latere verwondingen. Het nadeel van de rollator is dat deze niet geschikt is voor het beklimmen van trappen.

Er zijn twee versies van de rollator: Het klassieke model is universeel en bestaat uit metalen of carbon buizen. Modellen van hout zijn vooral bedoeld voor gebruik binnenshuis. De meeste outdoor rollators zijn gemaakt van aluminium of carbon frame. Hiervoor hebben ze vier wielen aan de onderkant en twee handgrepen aan de bovenkant van het frame. Meestal zijn de voorwielen bestuurbaar en de Handgreep in hoogte verstelbaar. De wielen vormen een trapeze, wat de stabiliteit ten goede komt. Vergrendelbare remmen zorgen voor veiligheid bij het zitten, staan en ondersteunen. Conventionele rollators wegen ongeveer 6 tot 10 kg en zijn ontworpen voor een maximale belasting van ongeveer 120 kg.

De rollator is meestal uitgerust met extra accessoires, zoals een zitting, rugleuning, dienbladen en drankhouders, een transportmandje en houders voor paraplu’s of looprekken. Ze kunnen eenvoudig in elkaar worden geklapt voor eenvoudig vervoer in de auto of het openbaar vervoer. De nieuwere modellen kunnen ook vrij staan als ze opgevouwen zijn.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen standaard basisfuncties en comfortfuncties in de rollators.

Standaard functies:

  • Parkeerrem voor een veilige stand en om ongelukken te voorkomen.

  • Easy-grip handgrepen voor stabiliteit.

  • Boodschappentas, mandje of net om het winkelen en het dagelijks leven te vergemakkelijken.

  • style=“font-familie: Arial;„Zitting of dienblad om te rusten.

Comfortfuncties:

  • Rugleuning op de zitting, brengt meer stabiliteit bij het zitten.

  • Rugband voor extra stabiliteit of als rugsteun.

  • LED-lampen of -reflectoren voor de veiligheid in het donker, beter zien en gezien worden, vooral in het donkere seizoen

  • Remstang, een brede stang onder de handgrepen om de remmen te vergrendelen. De handgrepen zijn vaak ontworpen als een doorlopende beugel, zodat ze gemakkelijker te gebruiken zijn dan een parkeerrem die aan de handgreep is bevestigd.

  • Gehstock houder, zodat u bij het winkelen snel op de stok kunt wisselen. Parapluhouder, houdt de paraplu vast zodat beide handen vrij blijven om de loophulp te stabiliseren. Drinkhouder, voor langere wandelingen.

Onze Top 10 – Rollator

Teqler T-135301 Rollator Laufhilfe Gehhilfe mit Einkaufskorb und Sitz Rot
Kundenbewertungen
Teqler T-135301 Rollator Laufhilfe Gehhilfe mit Einkaufskorb und Sitz Rot*
von Teqler

ZustandGebrauchter Artikel mit folgenden Eigenschaften: Der Artikel wurde zu VorfĂŒhrzwecken einmalig in Gebrauch genommen.Artikelnummer: EEAV.B0798CX33R.LPNHL981926465.611 EAN: 4260306776498Produktbeschreibung

Teqler T-135301 Rollator Laufhilfe Gehhilfe mit Einkaufskorb und Sitz Rot 
Mit angenehm gepolsterter Sitzfläche (Sitzkissen: 30 x 35 cm)Festziehen der Bremsen und Griffe Hö...

 Preis: € 79,99 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Rollator Gehwagen Laufhilfe Gehhilfe -Schlaufenbremse Bremsgriff Handbremse
Kundenbewertungen
Rollator Gehwagen Laufhilfe Gehhilfe -Schlaufenbremse Bremsgriff Handbremse *
von Markenlos

Rollator Gehwagen Laufhilfe Gehhilfe -Schlaufenbremse Bremsgriff Handbremse komplett Rechts ist der rechte auf dem ersten Bild!! Links ist der Linke auf dem ersten Bild !!Es wird nur der Bremsgriff wie auf dem Foto geliefert !!!Links oder Rechts !!! Ohne Bowdenzug !!!Rohrdurchmesser 22,2 mm

 Preis: € 16,99 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Beverage Cup Holder Universal For Wheelchair Walker Rollator Bike Stroller Black
Kundenbewertungen
Beverage Cup Holder Universal For Wheelchair Walker Rollator Bike Stroller Black*
von Unbrand

jo-998552Beverage Cup Holder Universal For Wheelchair Walker Rollator Bike Stroller BlackSpecifications:Condition: Brand NewType: Cycling Bottle HolderMaterial: PPColor: BlackHeight: about 14cmDiameter can be opened: about 6-8cmSize of Clamping Opening: about 4cmFeatures:Made of hard plastic high quality material, tougher and more durable.The clamping opening can snap onto the steel tube of the st...

 Preis: € 3,99 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Topro Troja 2G (S) Rollator Gehhilfe max 125 kg faltbar Gehwagen Laufhilfe 20381
Kundenbewertungen
Topro Troja 2G (S) Rollator Gehhilfe max 125 kg faltbar Gehwagen Laufhilfe 20381*
von Topro

EAN-Nr.: 20381Sie bieten auf einen Topro Troja 2G (S) Rollatorfaltbarmit Sitz, Klingel und Warnleuchtenmax. 125kgB 610 mmmax. H 895 mmhöhenverstellbarLieferung ohne Batterien (AAA)Zustand: Reste eines Aufklebers,  Leuchten funktionieren, gebraucht, siehe Fotos

 Preis: € 60,00 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Hoe werkt een rollator?

Een rollator moet ook correct worden gebruikt om veilig te kunnen lopen. Elke rollator is uitgerust met zijn vouw- of plooifunctie. Er zijn verschillende manieren om de rollator op te vouwen. De ene is in de lengte gevouwen, de andere in de dwarsrichting. Het is belangrijk dat de gebruiker de rollator zonder hulp kan opvouwen.

De rol- en loopfunctie wordt door de gebruiker geactiveerd door de rollator met zijn of haar spierkracht naar voren te bewegen. Om dit te doen moeten de wielen soepel lopen zodat er geen grote rolweerstand is. Vooral mensen met een loophandicap hebben niet de kracht om een zwaar of onhandig voorwerp lange tijd te verplaatsen. Stuurbare voorwielen, die ook de wendbaarheid van de rollator geven, zijn hier een hulpmiddel.

Een belangrijk aspect zijn de remmen, die effectief en snel moeten functioneren zodat de wandelaar in geval van nood snel kan worden gestopt. De vergrendelingsfunctie is ook een voordeel om de rollator veilig te parkeren.

Ook de houding van de gebruiker speelt een belangrijke rol. Vaak is te zien dat de gebruiker de rollator met uitgestrekte armen ver voor zich uit schuift, wat fundamenteel verkeerd is. Aangezien de rollator bedoeld is als loophulp en ondersteuning, moet de gebruiker zo dicht mogelijk bij de Het heeft ook een steun die het een betere grip geeft bij het lopen. Om struikelen te voorkomen, moeten de voeten altijd tussen de twee achterwielen staan. Vooroverbuigen met uitgestrekte armen verhoogt ook het risico dat de wandelaar te ver naar voren rolt en de gebruiker voorover valt op zijn gezicht.

Veel ziekenhuizen en bejaardentehuizen bieden cursussen aan over het juiste gebruik van een rollator.

De rollator dient als optimale ondersteuning en loophulp voor mensen met een loophandicap. Er is geen ander apparaat dat zo effectief is als de rollator.

Niet alleen als loophulp is een rollator praktisch, maar ook bij het winkelen, want de meeste mensen hebben een tas, net of mandje. De rollator kan ook gezien worden als een fitnessapparaat, omdat het mensen met een loophandicap in staat stelt om weer langere wandelingen te maken.

De rolstoel is geen vervanging voor een rolstoel, het is eerder een aanvulling voor mensen die zich nog op eigen benen kunnen bewegen.

Meestal zie je oudere mensen met een rollator, die om leeftijdsgebonden redenen niet meer alleen kunnen lopen zonder steun. De rollator maakt het ook mogelijk om langer Paden te maken, aangezien de meeste rollators een zitplaats hebben, waardoor de gebruiker een zitpauze kan nemen als hij of zij uitgeput is.

Rollatoren zijn ook populair bij patiënten na een grote operatie. Na een heupoperatie is de rollator een hulpmiddel om de revalidatie na de operatie te versnellen.

De meeste rollator modellen zijn geschikt voor mensen die lijden aan normale leeftijdsgebonden loopbeperkingen. Deze standaard rollators zijn meestal goedkope versies.

De Premium modellen zijn duurder omdat ze comfortabele accessoires hebben zoals rugleuningen op de zitting, riethouders, parapluhouders en nog veel meer.

Er zijn ook wandelaars die aangepast zijn aan mensen met bepaalde ziekten. Zo zijn er bijvoorbeeld die voor beroertepatiënten met een hemiplegie, die zijn uitgerust met een ondersteuningsapparaat in plaats van handgrepen. Voor patiënten met multiple sclerose zijn er combi-rollators ontwikkeld, die met een paar handbewegingen een rolstoel worden. Voor reumapatiënten zijn er rollators met speciale steunen voor de onderarmen.

De normale wandelaars zijn meestal slechts bestand tegen een maximale belasting van 130 kg. Veel mensen met een loophandicap hebben last van gebrek aan beweging, zodat ze vaak meer dan 130 kg wegen. Hiervoor zijn XXL rollators ontwikkeld. Ze zijn bijzonder stabiel om de zware belasting aan te kunnen. Bovendien hebben deze modellen bredere zitplaatsen.

Het is bewezen dat het risico om te vallen toeneemt met de leeftijd, wat vaak gepaard gaat met ernstige gevolgen. Met een rollator heb je optimale ondersteuning, je kunt je met beide handen vasthouden en er mee lopen. Een rollator maakt het mogelijk om de dagelijkse routes weer te lopen zonder angst om te vallen.

Door deze angst verlaten veel mensen met een loophandicap zelden het huis, verliezen al hun sociale contacten en verliezen geleidelijk aan het contact met hun kinderen en kleinkinderen. Met de rollator kunnen al deze contacten weer worden onderhouden. Men kan de kinderen bezoeken of met gelijkgestemden in een café zitten.

Voor veel ouderen is het van groot belang om hun onafhankelijkheid te behouden en te bewijzen. De rollator maakt deze onafhankelijkheid gemakkelijker. U kunt uw eigen boodschappen weer doen, want met de geĂŻntegreerde tassen of manden kunt u uw boodschappen opbergen.

Als de wandeling te ver is, kunt u gewoon even pauzeren en op de stoel van de rollator gaan zitten. Dit is zeer eenvoudig te doen met een ruggengraat of steun. comfortabel.

Een rollator past overal in. Het is eenvoudig opvouwbaar of inklapbaar. Sommige rollators kunnen zelfs twee keer worden opgevouwen. Beide versies zijn zeer ruimtebesparend. Bovendien zijn rollators meestal gemaakt van licht materiaal zoals koolstof of aluminium, zodat ze gemakkelijk te verplaatsen en op te vouwen zijn.

Een ander groot voordeel is dat de wettelijke ziektekostenverzekeraars de kosten van een rollator tot een bepaalde limiet of proportioneel dekken, als er een medisch attest wordt verstrekt.

Het is de moeite waard om informatie, productrapporten en tests op rollators op het internet van tevoren zorgvuldig door te lezen.

Dan moet je weten hoeveel je ziektekostenverzekering vergoedt en hoeveel je uit eigen zak moet betalen.

De functie van de rollator begint bij de woonplaats. Hoe ziet het wegdek eruit, moet de rollator geschikt zijn voor keienbestrating, moet hij geschikt zijn voor wandelingen in het bos? Een rollator met luchtbanden zou geschikt zijn voor oneffenheden in de bodem.

De keuze is afhankelijk van de handicap, Of het nu gaat om een leeftijdsgebonden loopbelemmering, waarbij een van de standaard rollators meestal voldoende is, of dat u bijvoorbeeld lijdt aan multiple sclerose of reuma en een speciale rollator nodig heeft.

Bij de standaard looprekken moet u ervoor zorgen dat de greephoogte kan worden aangepast aan de lichaamslengte. De remhendels van de handgrepen moeten gemakkelijk bereikbaar zijn. Bovendien moeten de remmen zo zijn ontworpen dat de rollator in noodgevallen snel kan worden gestopt en wanneer de rollator is geparkeerd, vooral wanneer hij op de stoel rust, moet de parkeerrem de rollator een stevige stand geven.

Verder moet je letten op de grootte van de stoel. De goedkopere modellen zijn vaak voorzien van smalle zitjes, die vooral voor zwaardere mensen niet comfortabel zijn.

Een ander aspect is de vouwfunctie, of de rollator nu Ă©Ă©n of twee keer moet worden opgevouwen. De dubbelvouwbare rollator heeft nog minder opslagruimte nodig. De vouwfunctie moet ook gemakkelijk te gebruiken zijn.

Bovendien moet de rollator voorzien zijn van LED-verlichting en -reflectoren als u ooit in het donker thuiskomt.

Verdere functies zijn dat u de boodschappentas kunt verwijderen en als u een wandelstok wilt gebruiken, is de rollator voorzien van een stokkenhouder. is.

Een handig accessoire is het rollatorscherm