Rolluikbescherming

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Rolluikbescherming

Een rolluikbeveiliging is een onderdeel dat zodanig aan een raamrolluik is bevestigd dat het niet omhoog kan worden geschoven. Dit betekent dat zelfs een massale hefboomwerking van buitenaf niet meer succesvol kan zijn. De beveiliging wordt eenvoudigweg in de lamellen geklemd, waarbij er verschillende varianten zijn die voor dit doel kunnen worden gebruikt. De beveiliging kan achteraf op elk bestaand rolluiksysteem worden gemonteerd, een kostbare ombouw van het systeem is meestal niet nodig. In de rolluikbeveiligingstest moeten alle aspecten van dit onderwerp tot in detail worden behandeld, zodat de klant aan het eind van de dag weet welk model echt nuttig voor hem kan zijn. Daarnaast moeten de alternatieven worden onderzocht om te zien of er betere alternatieven zijn.

Maar aan welke eisen moet een goed rolluikbeveiligingssysteem voldoen? In de rolluikbeveiligingstest hebben we een aantal van de essentiële functies samengesteld, zonder welke het niet eens nodig is om na te denken over een aankoop.

Aan de ene kant moet het systeem natuurlijk gemakkelijk te installeren zijn. Dit betekent dat schroeven en boren in het ideale geval achterwege kunnen blijven, hoewel dergelijke systemen een nog hogere mate van veiligheid bieden. Tegelijkertijd is de installatie-inspanning aanzienlijk hoger en de prijs ook aanzienlijk hoger.

De zekering moet in ieder geval gemakkelijk te bedienen zijn. De gebruiker heeft slechts een korte tijd nodig om het te verwijderen en te bevestigen. Bovendien mogen de rolluiken bij het gebruik van een dergelijke beveiliging niet worden beschadigd. Daarom is de manier waarop de stoppers in de lamellen worden gestoken een belangrijke rol spelen. Als dit de afzonderlijke bladeren te ver uitrekt, moet de rolluikbeveiliging worden geretourneerd.

Ten slotte is ook het fasemateriaal van belang, omdat de sterkte van de borging wordt bepaald door het basismateriaal. Staal is hier de beste keuze omdat dit materiaal alleen met grote kracht kan worden vervormd en van buitenaf vrijwel onmogelijk te openen is. Het is dan ook raadzaam om vooral op zoek te gaan naar dergelijke modellen.

Onze Top 10 – rolluikbeveiliging

In de regel kunnen de veiligheidsvoorzieningen worden aangebracht op alle ramen die voorzien zijn van passende rolluiken. De systemen worden voornamelijk ’s nachts gebruikt, wanneer de rolluiken gesloten zijn. Zelfs bij afwezigheid of op vakantie kunnen deze stoppers een uitstekende service bieden en een inbraak effectief voorkomen, omdat de toegang tot het gebouw aanzienlijk wordt bemoeilijkt.

De zekeringen worden ook vaak gebruikt in kantoor- of bedrijfsgebouwen. Hier worden ze meestal permanent geïnstalleerd en kunnen ze aan het einde van het werk gemakkelijk worden geactiveerd door een hefboomsysteem. Daarbij worden stalen bouten tussen de lamellen geklemd en voorkomen ze dat ze gemakkelijk van onderaf in de kist worden geschoven. De hendel die de lamellen activeert is meestal voorzien van een aparte beveiliging, zodat deze niet zomaar met een sterke ruk kan worden ontgrendeld.

Maar welke alternatieven zijn er voor de zekeringen? In de rolluikveiligheidstest wilden we dit precies weten en hebben we wat rondgekeken.

Het interessante antwoord op deze vraag is dat er eigenlijk geen echt alternatief is voor dergelijke zekeringen. Tenminste niet als het gaat om particuliere huishoudens. Toegegeven: esmoderne rolluiken die voorzien zijn van een geïntegreerd elektrisch sluitsysteem, maar die niet standaard in de gebouwen geïnstalleerd zijn, en het achteraf inbouwen ervan zou veel geld kosten. Hiervoor zouden de oude rolluiken moeten worden verwijderd en volledig worden vervangen door het nieuwe systeem, dat niet onaanzienlijke verbouwingen zou vereisen. Elektrische sluitsystemen moeten noodzakelijkerwijs worden aangesloten op de stroomvoorziening.

Als alternatief zijn er ook elektrische bouten die zomaar aan de rolluiken kunnen worden bevestigd. Omdat het hier alleen maar om schuifsloten op batterijen gaat, zijn ze niet meer dan een leuk speeltje, want de normale sloten, die gewoon aan de rolluiken worden bevestigd, vervullen ook dezelfde functie.

Belangrijke fabrikanten op de markt zijn ABBUS, Burgwächter en Schellenberg. Ze produceren ook de meest veilige systemen en worden ook gebruikt door bedrijven. Deze modellen zijn echter ook aanzienlijk duurder dan andere, want de bijbehorende kwaliteit kost geld. Degenen die liever geld willen besparen, moeten niet terugvallen op de goedkoopste varianten, omdat er vaak verschillende vooraf bepaalde breekpunten zijn die te wijten zijn aan slecht vakmanschap. Daarom moet de zoektocht eerder plaatsvinden in de middenklasse, want hier zijn er varianten die in een goede prijs-kwaliteitverhouding staan en hun taak op de lange termijn zullen vervullen.

Op dit moment zijn er geen echte innovaties op dit gebied, hoewel de elektronische systemen nu rechtstreeks in het slimme huis kunnen worden geïntegreerd. Door middel van een app-besturing kunnen de rolluiken automatisch worden gesloten en geopend en kunnen ook de zekeringen direct worden ingeschakeld. In sommige gevallen kan dit ook worden gedaan door een Met behulp van een timer kan worden bepaald wanneer de bouten moeten worden ontgrendeld en de luiken weer moeten worden geopend. De installatie van dergelijke systemen kost echter veel geld en er is nog een ander zwak punt.

Het is essentieel dat de systemen van elektriciteit worden voorzien, omdat ze zonder elektriciteit niet kunnen functioneren. Niet alle bouten zijn voorzien van een veiligheidssysteem, zodat in het ergste geval de veiligheidssystemen niet losraken en de rolluiken bij een stroomstoring niet opnieuw kunnen worden geopend. Bovendien kan de besturing via de APP zeer foutgevoelig zijn, omdat deze modellen nog lang niet volledig zijn ontwikkeld. Daarom is het op dit moment beter om de normale zekeringen te gebruiken, omdat deze net zo effectief zijn.

Maar wat zijn de voordelen van het kopen van rolluikbeveiligingsapparatuur op het internet? In de rolluikbeveiligingstest zijn we hier nader op ingegaan.

Enerzijds is de keuze natuurlijk veel groter dan in elke bouwmarkt of speciaalzaak het geval zal zijn. Hier kunt u alle modellen vinden en met elkaar vergelijken zonder dat u alle producten in de winkel hoeft te inspecteren. Er zijn veel verschillende fabrikanten beschikbaar, zodat u niet per se uw toevlucht hoeft te nemen tot dure versies.

Een ander voordeel is dat de producten op het internet meestal veel goedkoper zijn. Een reden hiervoor is dat hier geen tussenliggende marge wordt ingeschat, zodat veel zekeringen direct vanuit de fabriek of ons eigen magazijn worden geleverd. Dit kan een aanzienlijke besparing opleveren, omdat de prijzen in een buurtwinkel meestal veel hoger liggen.

Maar waar moet je op letten als je een rolluikbeveiliging wilt kopen? Eigenlijk alleen het materiaal staat op de voorgrond. Roestvrij staal moet minimaal worden gebruikt, maar er zijn ook versies van pantserstaal die bestand zijn tegen de meest extreme eisen. Daarnaast moet er speciale aandacht worden besteed aan het gebruiksgemak, omdat er hier geen vragen moeten worden gesteld over hoe. Ook de installatie moet snel gebeuren, zonder urenlange instructies te hoeven lezen. Tot slot mogen de systemen de rolluiken niet beschadigen, zodat men zich vooraf precies moet informeren over hoe ze werken. Alleen als het duidelijk is hoe het systeem werkt, moet u een aankoop overwegen, want het vervangen van de rolluiken kan erg duur zijn.

Er zijn eigenlijk maar een paar accessoires op het gebied van rolluikbeveiliging. WD40 wordt echter altijd aanbevolen voor mechanische systemen. Dit kan worden toegepast op de mechanica om altijd een perfecte werking te garanderen. Men moet er altijd aan denken om de veiligheidsvoorzieningen goed te reinigen, omdat vuil er ook voor kan zorgen dat ze snel hun functie verliezen en het mechanisme vastloopt. In de regel zijn het daarom eenvoudige reinigingsmiddelen die nodig zijn voor het onderhoud van de zekeringen, zodat de klant hier echt aanzienlijke kosten kan besparen. Of er dan wel of niet een speciale opslagcontainer nodig is, die door sommige fabrikanten wordt aangeboden, is echter een zaak die iedereen zelf moet beslissen. In de meeste gevallen zal een eenvoudige mand of andere container de truc doen, die waarschijnlijk in elk huishouden te vinden zal zijn.