Rolmatras

Test & vergelijk Rolmatras

De beste rolmatras 2022 in vergelijking

Een rolmatras is een matras dat zich kenmerkt door zijn compacte afmetingen bij het oprollen. Dit wordt bereikt door een hoge elasticiteit en een gereduceerde dikte van de matras, waardoor rolmatrassen zeer geschikt zijn voor uittrekbedden of tijdelijke gastenbedden.

Een rolmatras kan door zijn constructie zeer ruimtebesparend worden opgeborgen. Daarom kan een rolmatras bijzonder goed worden opgeborgen in een bedbodem, zodat het kan worden uitgerold wanneer dat nodig is. Deze compacte vorm wordt bereikt door een dunne, elastische constructie, waardoor de matras gemakkelijk kan worden opgerold.

Het toepassingsgebied van een rolmatras is het gebruik op uittrekbare bedden of als gastenbed, dat voorlopig kan worden opgesteld. Speciale rolmatrassen worden ook gebruikt op campingbedden, omdat ze gemakkelijk te vervoeren zijn.

Een rolmatras is nodig voor iedereen die een ruimtebesparend gastenbed wil hebben of graag gaat kamperen.

De soorten rolmatrassen zijn afhankelijk van de grootte en de matraskern. De grootte van de matras moet worden gekozen op basis van uw eigen voorkeuren. Voor het kamperen zijn er matrassen met een siliconenkern beschikbaar, die vooral goed zijn om te voorkomen dat er vocht in de matras terechtkomt. Voor gebruik binnenshuis zijn rolmatrassen meestal voorzien van een schuimkern.

Koop onze Top 10 – rolmatras

Toepassing van het rolmatras

Rollenmatrassen worden altijd gebruikt waar een matras of bed nodig is, maar de opbergruimte voor een normaal matras ontbreekt. Dit is meestal het geval bij tijdelijke gastbedden of campingbedden, omdat in deze gevallen de matras ruimtebesparend moet worden opgeborgen.

Een goed rolmatras moet naast de copactgrootte bij het oprollen nog enkele andere kenmerken hebben, die in onze rolmatrasproef in overweging zijn genomen. Dit geldt ook voor de kwaliteit van de rolmatras, die verantwoordelijk is voor de goede duurzaamheid. Aan de andere kant zijn ook andere factoren, zoals comfort en ligcomfort, bepalend voor het comfort op het rolmatras. Dit is afhankelijk van de matraskern, die in het geval van het rolmatras gemaakt is van schuim of siliconen. Veerkronen zijn nogal ongewoon, omdat ze door het oprollen worden samengedrukt en de matras zijn comfort verliest.

De voordelen van een rolmatras liggen voor de hand. Hij is gemakkelijk op te bergen, compact, waardoor hij gemakkelijker te vervoeren is tijdens het kamperen en kan op elk moment worden opgerold en als ligvlak worden gebruikt. Het nadeel van een rolmatras is dat het een andere uitrusting is die vervoerd moet worden tijdens het kamperen, maar dit is beperkt door zijn compactheid.

Bij de aankoop van een rolmatras moet u op verschillende factoren letten. Deze factoren zijn vooral de grootte van het ligvlak en de transportgrootte van de matras. Dit is vooral belangrijk om de rolmatras op het ligvlak te laten passen. Het tweede belangrijke punt is de

De innovaties op dit gebied van rolmatrassen zijn bijvoorbeeld de verschillende soorten matraskernen. De innovatie hier zijn de siliconenkernen, die bijzonder ongevoelig zijn voor weersomstandigheden en daarom geschikt zijn voor kamperen.

Op het gebied van rolmatrassen zijn er enkele fabrikanten die met hun productassortiment voor elke behoefte de juiste rolmatras aanbieden. Deze fabrikanten zijn bijvoorbeeld Traumland, Traumnacht of Snooze Projekt.

Een toonaangevende fabrikant op het gebied van rolmatrassen is nog niet ontstaan, omdat veel bedrijven zeer goede kwaliteit bieden tegen een goede prijs.

Als u zich bezighoudt met het onderwerp rolmatrassen, rijst na korte tijd de vraag waar u ze kunt kopen. Als we naar de feiten kijken, valt vooral op dat alleen het internet de grootst mogelijke keuze biedt. Bovendien kan alleen het internet u de mogelijkheid bieden om te profiteren van de reeds bestaande klantenbeoordelingen en een goed beeld te krijgen van de kwaliteit van de matras.

Inmiddels hebben rolmatrassen een vaste plaats gekregen, maar dat was niet altijd het geval. Vroeger waren rolmatrassen niet erg populair, omdat ze in het begin niet erg compact waren. Door het gebruik van meer veerkrachtige en flexibele materialen kunnen rolmatrassen nu zeer compact worden opgerold. Hierdoor worden ze steeds populairder, want rolmatrassen bieden extra comfort bij het kamperen. Een goede rolmatras is te vinden in de prijsklasse rond de 150€. De beste rolmatrassen zijn opgenomen in onze rolmatras test, die een goed overzicht biedt in termen van prijs en prestatie.

Nuttige accessoires voor rolmatrassen zijn, naast de beschermhoezen, het juiste frame voor de rolmatras.

Het alternatief voor een rolmatras zijn schuimrubberen matten, die echter minder comfort bieden.