Ruisonderdrukkende koptelefoon

Test & vergelijk Ruisonderdrukkende koptelefoon

De beste ruisonderdrukkende koptelefoon 2022 in vergelijking

Wie niet? U wilt op een ontspannen manier naar muziek luisteren en het straat- of bouwlawaai brult van buitenaf. U wilt graag een video bekijken op uw mobiele telefoon, maar de mensen om u heen zijn gewoon te luidruchtig. Dus je stopt een koptelefoon in je oor en hoort nog steeds maar de helft? Een speciale ruisonderdrukkende koptelefoon, genaamd ruisonderdrukkende koptelefoon, kan u helpen.
Deze hoofdtelefoon zorgt ervoor dat u zo weinig mogelijk, en in het beste geval helemaal niets, hoort van de geluiden om u heen.

Er kan een onderscheid worden gemaakt tussen actieve en passieve ruisonderdrukkende koptelefoons, afhankelijk van hoe ze werken en hun ruisonderdrukkende of zelfs ruisonderdrukkende werking.
Passieve demping wordt bereikt door gebruik te maken van geluidsabsorberende materialen, d.w.z. materialen die de verspreiding van geluid verminderen of voorkomen. Actieve geluids- en ruisonderdrukking wordt bereikt door een geïntegreerde microfoon die gevoed wordt door een batterij of oplaadbare batterij, die het geluid van buitenaf opneemt en intern dempt en afbreekt door interferentie (de overlapping van meerdere golven). Bij hogere frequenties is passieve geluidsdemping veel effectiever dan actieve geluidsdecompositie.
De toepassingsgebieden voor dergelijke hoofdtelefoons gaan echter veel verder dan het privégebruik: vooral in beroepen waar omgevingsgeluiden niet kunnen worden vermeden (zoals in de cockpit van een vliegtuig), is het belangrijk dat mensen geluiden en signalen nog steeds kunnen ontvangen, begrijpen en verwerken. Hetzelfde geldt voor andere harde omgevingsgeluiden zoals werkende of niet-werkende groepen mensen (bijvoorbeeld in een callcenter), lawaaierige voertuigen en motoren of zelfs airconditioningsystemen en andere elektrische apparaten Zo hebben zowel mensen die beroepsmatig een speciale concentratie op auditieve signalen en informatie nodig hebben als mensen die omgevingsgeluiden in hun privé-omgeving zoveel mogelijk willen vermijden bij het gebruik van auditieve media (zoals muziek) of audiovisuele media (zoals films, computerspelletjes, videochat) een koptelefoon met ruisonderdrukking nodig.

Naast het uiterlijk en het ontwerp verschillen de koptelefoons ook in de constructie en de wijze van dragen. Er zijn de volgende soorten van het dragen van hen:

  • Over-Ear
  • In-Ear
  • On-Ear

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt een over-ear-hoofdtelefoon over de oren gedragen en wordt deze ook wel conch-hoofdtelefoon genoemd. Deze zijn vaak vrij massief om het hele oor te bedekken en te omsluiten, maar bieden ook meer mogelijkheden voor passieve geluidsisolatie. De in-ear-hoofdtelefoons zijn de kleine, stekkerachtige oordopjes die direct in het oor worden gestoken. On-ear-hoofdtelefoons zijn het middelpunt van beide bovengenoemde varianten en beschrijven hoofdtelefoons die op het oor worden gedragen maar, in tegenstelling tot over-ear-hoofdtelefoons, niet volledig omsluiten.
Qua functionaliteit verschillen de hoofdtelefoons enerzijds in de voeding, die zowel batterij als oplaadbare batterij kan zijn, en anderzijds in het feit of ze bedraad zijn of via Bluetooth werken. Bluetooth-ruisonderdrukkende koptelefoons worden dan via Bluetooth verbonden met een apparaat dat Bluetooth ondersteunt, zoals een smartphone of een slimme tv, in plaats van een stekker. Afhankelijk van de smartphone moet een geschikte hoofdtelefoon worden gekozen vanwege het besturingssysteem, omdat sommige alleen met Android werken en andere alleen met Android. werken alleen met iOS. De stekker is meestal bedoeld voor de AUX-verbinding en wordt meestal ook bij Bluetooth-apparaten geleverd.
Daarnaast kunnen sommige modellen een extra microfoon hebben die als headset kan worden gebruikt (bijvoorbeeld voor het voeren van telefoongesprekken), of knoppen om het volume harder, zachter, vooruit en achteruit te zetten.

Koop onze Top 10 – Geluidsonderdrukkende koptelefoon

Aangezien koptelefoons niet alleen voor privégebruik worden gebruikt, maar ook voor sommige beroepen, is een ruisonderdrukkende koptelefoontest gebaseerd op een aantal factoren die een goede koptelefoon vormen of de verschillende types onderscheiden:

  • Geluidsonderdrukking van het milieu
  • Bedraad?
  • Geluidskwaliteit van de auditieve output
  • Bluetooth-bereik en -kwaliteit
  • Batterij/accu capaciteit en looptijd
  • Universeel toepasbaar?
  • Extra handelingen zoals volumeknoppen
  • Hoofdtelefoonfunctie gewenst en zo ja, hoe goed is de kwaliteit van de microfoon?

Naast de resultaten van een ruisonderdrukkende koptelefoontest blijft de vraag welk type koptelefoon het beste is voor een persoon wat betreft het draagcomfort en welke toepassingsmogelijkheden iemand zou willen hebben.
Geluidsreductie maakt het dus mogelijk om zowel een aangename als noodzakelijke focus te leggen op de auditieve input die via de koptelefoon wordt ontvangen. Een nadeel is hier het Bluetooth of kabelbereik en de benodigde stroombron.

Dus de voordelen zijn:

  • Lawaai uit de omgeving wordt verminderd, zelfs geblokkeerd
  • Focus op de input die via de koptelefoon moet worden verzonden
  • Noodzakelijk en nuttig in verschillende beroepen
  • Bluetooth maakt draadloze flexibiliteit mogelijk
  • geschikt voor stressvermindering

Er moet echter wel een nadeel worden genoemd:

  • Vereist stroombron (batterij of oplaadbare batterij) voor actieve geluidsreductie
  • Eerder duur om te kopen
  • Bedraad (of Bluetooth-apparaat vereist)
  • De geluidskwaliteit kan sterk variëren afhankelijk van het model

Dus als u een hoofdtelefoon koopt, moet u ervoor zorgen dat de hoofdtelefoon het omgevingsgeluid goed blokkeert en ook een goed geluid weergeeft. Nieuwe functies zijn onder andere de hierboven genoemde extra functies, zoals regelknoppen op de koptelefoon, maar ook verdere optimalisatie van de geluidsisolatie en de geluidskwaliteit.
Toonaangevende fabrikanten
Onder andere de Bose Noise Cancelling hoofdtelefoons worden veel gebruikt en behoren tot de toonaangevende fabrikanten. De apparaten van het Amerikaanse bedrijf werken ook voor Apple-toestellen, maar bieden ook een andere kabel voor Android-toestellen. Daarnaast biedt het Japanse bedrijf Sony Noise Cancelling hoofdtelefoons aan en is het ook een van de toonaangevende fabrikanten op dit gebied.

Testrapporten op het internet zijn de moeite waard om vooraf informatie te krijgen over kwaliteiten en ervaringen met bijbehorende producten. Als u het geluid en de ruisonderdrukking zelf wilt testen, is het zeker de moeite waard om naar een gespecialiseerde elektronicawinkel te gaan, zoals Mediamarkt of Saturnus. Hier kan getraind personeel aanvullende en nuttige informatie over het product geven.

De ontwikkeling van de geluidsisolatie en de koptelefoon heeft veel tijd in beslag genomen: in 1878 werd voor het eerst actieve geluidsisolatie ontdekt. Nobelprijswinnaar Lord Rayleigh bracht interferentie van optiek over naar geluid. Paul Lueg en Henri Bijna 50 jaar later beschreef MarieCoanda ook de theoretische uitwerking van de bevindingen van Rayleigh, maar pas in 1988 werd digitale technologie gebruikt om een geluidsonderdrukkende koptelefoon van Bose te produceren, voornamelijk voor vliegtuigpiloten.
In de tussentijd biedt een dergelijke hoofdtelefoon zelfs een batterijlevensduur tot 40 uur.
Een goede hoofdtelefoon kan vandaag worden gekocht in het bereik van meer dan 100€ tot ongeveer 300€ of zelfs meer. Dit is afhankelijk van de bovengenoemde factoren en het gekozen merk. De hierboven genoemde extra microfoon is een handig accessoire dat van de hoofdtelefoon een headset maakt en u vrijer laat werken dan wanneer u bijvoorbeeld een telefoon in de hand houdt.

Als alternatief kan een normale hoofdtelefoon worden gebruikt om geluiden en dergelijke te reproduceren. Een dergelijke koptelefoon bestaat al sinds 1910.

De ruisonderdrukkende of ruisonderdrukkende hoofdtelefoon maakt gebruik van geluidsabsorberende materialen en actieve ruisonderdrukking door middel van interferentie om ervoor te zorgen dat de auditieve output van verschillende bronnen beter kan worden waargenomen en gehoord. Dit is belangrijk, zelfs noodzakelijk, voor veel mensen in zowel een privé- als een professionele omgeving.