Schijf ontdooierspray

om uit te geven.
Toepassingsgebied van de schijfontdooier
De ruitontdooier wordt vooral gebruikt om de autoruiten weer ijsvrij te maken. Sommige sprays beloven echter ook dat de ruiten in de auto kunnen worden gebruikt om beslaan van de autoruit te voorkomen. Om dit te doen, spuit u de spray aan de binnenkant van de voorruit en veegt u deze af met een zachte doek. Veel ruitontdooiers in tests laten echter zien dat veel sproeiers hier falen. Er zitten strepen op de voorruit die het zicht belemmeren en erg moeilijk te verwijderen zijn.
Maar de ontdooier van de voorruit kan niet alleen goed zijn voor de auto – u kunt hem ook in het huishouden gebruiken. Bij het ontdooien van het vriesvak kan de spray bijvoorbeeld op nog bevroren plekken binnenin worden gespoten om het ontdooien te versnellen. Er kan zich soms ook ijs vormen op de achterkant van de koelkast, dat met de spray snel kan worden verwijderd. U moet er echter wel voor zorgen dat de gebieden waar u de spray heeft gebruikt na gebruik goed worden gereinigd en dat eventuele resten worden verwijderd.

Onze Top 10 – Schijfontdooierspray

Wat zijn de alternatieven voor een schijfdroger?

Het klassieke alternatief voor een ruitontdooier is natuurlijk de conventionele ijskrabber. Maar omdat u meestal de spray koopt zodat u de ijskrabber niet nodig heeft en de schijven met minder moeite vrij kan krijgen, is het alternatief niet noodzakelijkerwijs het beste.
Verschillende „huishoudgeneesmiddelen“ kunnen echter gemakkelijk de ontdooier van de voorruit vervangen. U kunt bijvoorbeeld een lege pompfles uitspoelen en deze vervolgens vullen met licht verdunde high-proof alcohol. Met de alcohol kunt u hetzelfde effect bereiken als met de gekochte spray, De reinigende werking van de aangekochte spray ontbreekt hier echter, omdat er al verschillende reinigingsmiddelen zijn gemengd om strepen op de voorruit te voorkomen. U moet de voorruit dus achteraf afvegen – of „opnieuw reinigen“ met het ruitenwissersysteem in de auto.
Als de ramen maar heel lichtjes bevroren zijn, kan lauw water vermengd met een beetje glasreiniger ook een goed effect hebben. Maar je moet er wel voor zorgen dat het water echt alleen maar lauw is, anders kan het verschil in temperatuur de voorruit doen barsten. Als de ramen meer dan een beetje ijzig zijn, kan het ook gebeuren dat het lauwwarm water weer direct aan het raam bevriest en de inspanning daarna nog groter is. Als u echt lauw water gebruikt, moet u het water direct van de voorruit afvegen, zodat het niet op de voorruit bevriest.
Als u iets meer tijd heeft, kunt u de auto ook laten draaien, de verwarming aanzetten en wachten tot de ramen weer vrij zijn. Ook al is dit niet het meest milieuvriendelijke alternatief, de ruiten zijn meestal na ongeveer 10 minuten vrij, afhankelijk van de auto.
Er zijn nu ook verschillende kachels beschikbaar op het internet die u achter de voorruit van binnenuit kunt plaatsen en met warme lucht de voorruit van ijs kunt ontdoen.

Welke fabrikanten van ontdooiers voor de voorruit zijn er?

De bekendste fabrikanten zijn „Sonax“, „Nigrin“ en „Caramba“. Maar u kunt ook goedkope „Nee – Naam – Producten“ kopen bij supermarkten als Aldi, Lidl, Rewe of Kaufland. Minder bekende fabrikanten zijn bijvoorbeeld „Brestol“, „AGT“, „H.G.“ en „Algorex“. Op sites zoals Amazon kunt u een kijkje nemen in de disc de-icers in de test en reviews vergelijken van klanten die de spray al hebben gekocht en gebruikt om de kwaliteit van de spray te achterhalen.

Innovaties op het gebied van de schijfontdooier

Naar Begin van het tijdperk van de schijfontdooier, in de meeste sprays werd voornamelijk alleen alcohol gebruikt. Na verloop van tijd zijn de samenstellingen van de sprays zodanig geoptimaliseerd dat het effect nog beter is en negatieve effecten, zoals resten op de schijven, worden gereduceerd door de toevoeging van verschillende ingrediënten (bijvoorbeeld reinigingsmiddelen). Ook de ruitontdooiers waren voornamelijk verkrijgbaar in pompflessen. De variant van de spray in drukvaten bestaat nog niet zo lang.

Voordelen van het kopen van een disc de-icer op het internet

Als u het product op het internet bestelt, hebt u de mogelijkheid om testrapporten van andere klanten te lezen voordat u het product koopt, om te weten te komen of de spray het effect heeft dat u verwacht. U kunt verschillende producten met elkaar vergelijken om de spray te vinden die het best aan uw behoeften voldoet. In veel internetportalen worden de sprays ook tegen een lagere prijs aangeboden dan in de winkel.
Een ander voordeel is dat u de weg naar de winkel bespaart. De meeste online postorderbedrijven leveren zo snel dat u het product slechts één of twee dagen later thuis kunt hebben.

Waarop moet je letten bij de aankoop van een disc de-icer?

Men moet ervoor zorgen dat de beoordelingen van het product goed zijn. Dure is niet altijd beter! Veel dure ruitontdooiers zijn in de tests slechter dan goedkopere alternatieven. De goedkope producten hoeven echter ook niet per se beter te zijn. Het is daarom belangrijk om vooraf beoordelingen door te nemen om te voorkomen dat er een spray wordt gekocht die niet het gewenste effect heeft.

Nuttige accessoires voor schijfontdooier

Een zachte doek moet altijd beschikbaar zijn om eventuele resten op de schijf na gebruik te verwijderen.
Het is ook nuttig om een vaste trekker aan de hand. Na het besproeien van het ijzige gebied kunnen het ijs en de resten van de spray weer worden verwijderd, meestal zonder strepen.
Een ijskrabber mag ondanks de spray niet ontbreken in de auto. Soms, vooral bij depressies in de auto, bijvoorbeeld aan de onderkant van de voorruit, ontstaan grotere ophopingen van ijs, die zelfs de beste spray niet aankunnen. Deze kunnen nog steeds worden verwijderd.
Een kleine handborstel kan ook van groot nut zijn als je bijvoorbeeld eerst sneeuw van de autoruiten moet vegen om bij de ijslaag eronder te komen.

Conclusie

Een goede ruitontdooier – de spray moet in elke auto zitten! Het vermindert de inspanning om ijs van autoruiten te verwijderen aanzienlijk. Het gevaar voor het krijgen van een slechte kwaliteitsspray is echter zeer groot. Maar als je een goede spray hebt gevonden, kan het je veel werk en koude vingers besparen en maakt het verwijderen van ijs een makkie!