Silicaatverf

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Silicaatverf

De beste silicaatverf 2022 in vergelijking

Wat is een silicaatverf?

Silicaatverven zijn speciale verven, zogenaamde minerale verven. Kaliumsilicaat wordt hier gebruikt als mineraal bindmiddel. Door dit ingrediënt hecht de verf zich stevig aan de ondergrond. Silicaatverf is alleen geschikt voor gebruik binnenshuis. Het kan ook worden gebruikt om alleen minerale oppervlakken te schilderen die bestaan uit cement, gips of kalk. Bij gebruik op gipshoudende ondergronden dient echter e in hechtpromotor te worden gebruikt.

Hoe werkt een silicaatverf?

Silicaatverven bestaan in principe uit twee componenten: Een bindmiddel, dat een fixeermiddel wordt genoemd, of een in water opgelost kaliumwaterglas. Het bevat ook pigmenten en vulstoffen. Het kleurpoeder en het fixeermiddel worden eerst apart opgeslagen en kort voor de verwerking met elkaar gemengd. Dan begint het verkiezingsproces en kan de kleurstof worden aangebracht.

Toepassingsgebieden van een silicaatverf

Silicaatverven zijn alleen geschikt voor gebruik binnenshuis. Ze zijn doorlaatbaar voor waterdamp en ook voor gas. De verven zijn ook geschikt voor het coaten van minerale ondergronden zoals beton, steen of cement.

Wie heeft er een silicaatverf nodig?

Silicaatverf wordt gebruikt in schildersbedrijven en ook in particuliere huishoudens. Je schildert ermee als je hoogwaardige verf wilt gebruiken. Door de vele positieve eigenschappen kan de verf op veel verschillende manieren worden gebruikt.

Welke soorten silicaatverf zijn er?

Er zijn drie verschillende soorten silicaatverf. Het is pure silicaatverf, silicaatdispersieverf en sol-silicaatverf In de bouwmarkten is alleen silicaatdispersieverf verkrijgbaar. Deze bestaat voor maximaal vijf procent uit biologische ingrediënten. Deze verf is al klaar voor gebruik en hoeft niet te worden gemengd. De ademende functies zijn echter niet zo karakteristiek als bij een zuivere silicaatverf.
Zuivere silicaatverf wordt voor de koper apart geproduceerd in speciaalzaken. Het biedt een optimale preventie tegen schimmel en ook de regulatie van vocht.
Bij sol-silicaatverf wordt ook een silicasol toegevoegd aan het bindmiddel waterglas. Hierdoor worden optimale eigenschappen van de verf bereikt.

Koop onze Top 10 – silicaatverf

Toepassingsgebied van de silicaatverf

Silicaatverf is een hoogwaardig en functioneel product en bevat geen schadelijke oplosmiddelen. De toepassingsgebieden van de verf zijn dan ook navenant veelzijdig. Omdat het effectief is tegen schimmel, vocht en algen, kan het goed worden gebruikt in de ruimtes die erdoor worden beïnvloed.
Vooral in ziekenhuizen of kleuterscholen wordt deze verf gebruikt.

Eisen aan een goede silicaatverf

Een goede Siikat-verf moet gemakkelijk te verwerken en aan te brengen zijn en een optimale dekkracht op de ondergrond hebben. De verf moet waterafstotend zijn en zelfreinigende eigenschappen hebben. De pigmenten die het bevat, moeten passende eigenschappen hebben om optimale eigenschappen te garanderen.

Voor- en nadelen van een silicaatverf

– Voordelen
Silicaatverven bevatten geen oplosmiddelen, weekmakers of conserveringsmiddelen. Het kan dus ook gemakkelijk worden verwerkt door allergiepatiënten. Door de chemische samenstelling van talrijke anorganische componenten is het een van de meest robuuste verven, die ook zeer duurzaam zijn. Silicaatverven zijn ademend en ook Ze kunnen worden gereinigd en zijn ook weerbestendig.

– Nadelen
Nadelen van silicaatverven zijn vooral de vrij hoge prijs. Zelfs in bouwmarkten betaalt u veel meer voor deze verven dan voor gewone verf. Bovendien kunnen silicaatverven niet worden vastgelegd. Je zou ze binnen een dag moeten gebruiken.

Waarop moet ik letten bij de aankoop van silicaatverf?

Bij de aankoop van een silicaatverf moet u niet alleen kijken naar de kleurtoon, die moet passen bij het interieur. Elke silicaatverf is individueel samengesteld en je moet er op voorhand goed naar kijken. Het aandeel van acryl speelt een belangrijke rol. Hoe hoger het is, hoe groter de opaciteit van de verf.

Innovaties op het gebied van silicaatverf

De samenstelling van silicaatverven wordt voortdurend verder ontwikkeld. De ingrediënten moeten optimaal worden samengesteld. De droogtijd is ook een aandachtspunt bij de ontwikkeling. Het moet navenant kort zijn, vooral binnenshuis. Daarnaast moeten de ingrediënten ook geschikt zijn voor gevoelige personen, zoals allergiepatiënten.

Welke fabrikanten van silicaatverven zijn er?

De belangrijkste fabrikanten van silicaatverven zijn Caparol en Remmers. Deze verven zijn het meest bekend en zijn ook verkrijgbaar in bouwmarkten. Silicaatverven zijn ook verkrijgbaar als huismerk bij Hornbach, Obi of Hagebaumarkt. Deze zijn meestal goedkoper. Welke kleur de juiste is, kan worden vastgesteld door middel van een „silicaatverftest“.

Internet vs. gespecialiseerde handel: waar kan ik mijn silicaatverf het beste kopen?

Op het internet vindt u tal van testrapporten van silicaatverven. Bovendien zijn de prijzen op het net vaak goedkoper dan in de lokale bouwmarkten. U kunt hier zeker ook advies krijgen. In beide gevallen kunt u zich informeren over de voor- en nadelen van de afzonderlijke kleuren voordat u besluit om te kopen.

Wetenswaardigheden & gids voor silicaatverf

– Prijzen: hoeveel kosten ze Silicaatverf?
Silicaatverven zijn verkrijgbaar in verschillende emmermaten. Voor 20 liter betaal je tussen de 80 en 140 euro in bouwmarkten. Dit is altijd afhankelijk van de fabrikant en de plaats van aankoop.

Nuttige accessoires voor silicaatverf

Aangezien u zelf silicaatverven kunt mengen, kunnen verschillende ingrediënten apart worden gekocht. Daarnaast is het gereedschap voor het schilderen ook apart te koop. Het is het beste om de verf aan te brengen met een geschikte roller. Er moet ook een zeef voor het afvegen van de verf beschikbaar zijn om druipen te voorkomen.

Alternatieven voor silicaatverf

Alternatieven voor silicaatverven zijn meestal muurverven. Ze zijn aanzienlijk goedkoper te verkrijgen. Hun duurzaamheid is echter aanzienlijk korter dan die van silicaatverven. Bovendien zijn de ingrediënten vaak irriterend en allergeen.