Skihelm met vizier

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Skihelm met vizier

Wat is een skihelm met vizier?

Nou, zoals de naam al suggereert, is dit in principe slechts een normale skihelm, maar in vergelijking met de meeste andere modellen, is hij uitgerust met een vizier. Dit zijn skihelmen die al lang in een of andere vorm bestaan, maar in de afgelopen 1-2 jaar is er een echte boom ontstaan in dergelijke vizierhelmen en de belangstelling groeit in kringen van skiërs en snowboarders. Het voordeel van een skihelm met vizier is duidelijk het comfort en het feit dat men de aparte aankoop van een skibril kan besparen. De vizieren van de meeste goede skihelmen bieden bijna alle functies die een skibril biedt. Daarnaast kunnen de vizieren natuurlijk ook omhoog worden geschoven en in geval van twijfel zelfs worden verwijderd als u bijvoorbeeld een normale zonnebril wilt dragen tijdens het skiën.

Vereisten voor een goede skihelm met vizier

De eisen voor een goede skihelm met vizier zijn uiteindelijk dezelfde als voor een conventionele skihelm. Op het allereerste Natuurlijk is de veiligheid en dus ook de pasvorm belangrijk. Het is niet voldoende dat een skihelm met of zonder vizier in principe een goede helm is, maar hij moet ook passen bij de betreffende drager. Een skihelm moet worden bevestigd, mag geen enkele manoeuvreerruimte bieden en moet dus de nodige veiligheid bieden in geval van een val. Een skihelm mag echter geen onaangename drukpunten veroorzaken, omdat dit na een lange draagtijd een reëel probleem kan worden, hoofdpijn kan veroorzaken of zelfs een risico kan vormen in het geval van een ongeluk. Skihelmen die ook voorzien zijn van een vizier gaan nog een stap verder, want het vizier zelf moet goed geconstrueerd zijn en indien mogelijk in de diepte verstelbaar. Dit betekent dat men de mogelijkheid heeft om het vizier dichter bij het gezicht te bewegen. Dit is vooral belangrijk voor wind en weer, want als er te veel speling is tussen het vizier en het gezicht, heb je het probleem dat de wind naar binnen komt en het ooggebied kan verstoren.

Toepassingsgebied van een skihelm met vizier

Het toepassingsgebied van een dergelijke skihelm met vizier moet natuurlijk duidelijk zijn. U draagt een skihelm tijdens de wintersport. De naam is echter vaak misleidend, omdat een skihelm meestal ook bij het snowboarden kan worden gedragen, zodat de term ski- en snowboardhelm waarschijnlijk meer op zijn plaats zou zijn. Maar het is ook niet verkeerd om zo’n helm te dragen als je alleen maar sleeën. Vooral voor kinderen moet het gevaar tijdens de wintersportactiviteiten weg van het skiën niet worden onderschat. Het maakt niet uit of je gaat skiën, Snowboarden of zelfs gewoon sleeën, dit zijn altijd zeer snelle sporten die gevaarlijk kunnen zijn als je niet voldoende beveiligd en ondersteund wordt. Daarom is een skihelm in ieder geval verplicht.

Onze Top 10 – Skihelm met vizier

Welke alternatieven voor een skihelm met vizier zijn er?

Als u de voorkeur geeft aan een skihelm zonder vizier, kunt u natuurlijk ook gewoon kiezen voor de klassieke skihelmen, die zonder vizier worden geleverd en dus worden gecombineerd met een skibril. Als het echter gaat om skihelmen met vizier, moet worden gezegd dat met moderne helmen van dit type ook het vizier kan worden verwijderd. Dit betekent dat zelfs als u uw normale skibril wilt dragen in plaats van het vizier als bril te gebruiken, u niet direct afhankelijk bent van een andere skihelm. Dit is echter niet het geval bij alle skihelmen met vizier op zich, sommige vizieren kunnen niet worden verwijderd. U kunt zich hier een goed beeld van vormen door een skihelm met viziertest te bekijken.

Welke fabrikanten van skihelmen met vizier zijn er?

Op het gebied van skihelmen met vizier is het geen productnieuwigheid, maar in de afgelopen jaren is het aanbod van diverse fabrikanten voortdurend Inmiddels zijn dergelijke helmen met vizier te vinden bij alle bekende wintersportfabrikanten. Hoofd, UVEX, of ook Alpina, zijn slechts enkele voorbeelden.

Innovaties op het gebied van skihelmen met vizier

Aangezien de vraag naar skihelmen met vizieren de laatste jaren, zoals al meerdere malen is vermeld, een kleine groei heeft doorgemaakt, zijn ook de bijbehorende skihelmen voortdurend in ontwikkeling. Met name op het gebied van design is er de afgelopen maanden weer veel gebeurd. Skihelmen met vizieren zijn geenszins in de mode en vaak is het tegenovergestelde het geval, want fabrikanten zoals Head zijn er ook in geslaagd om hun skihelmen met vizieren op een relatief „coole“ manier te ontwerpen, waardoor ze interessant zijn voor jonge wintersporters. Ook met betrekking tot het vizier kan men de komende jaren nog enkele innovaties verwachten.

Voordelen bij aankoop van een skihelm met vizier op het internet

Als u op het punt staat een skihelm met vizier te kopen, moet u natuurlijk ook overwegen waar u uiteindelijk uw aankoop gaat doen. Het is erg belangrijk dat u de mogelijkheid heeft om de skihelmen te passen. U moet geen aankoop doen zonder te weten dat een skihelm met vizier echt past. Echter, alle winkels op het internet bieden nu daadwerkelijk gratis retouren aan, dus zelfs als u een skihelm koopt met Visierim Internet heeft de mogelijkheid om de juiste helm te vinden. Daarnaast kunt u ook vooraf een skihelm met vizier testen om een hoogwaardige skihelm te vinden.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een skihelm met vizier?

Zoals vermeld in de bovenstaande paragraaf, is een skihelm nooit een product dat zonder onderscheid moet worden gekocht zonder te weten dat de specifieke skihelm met vizier echt aan uw behoeften voldoet. Veiligheid is het belangrijkste in de wintersport en daarom moet u, als u niet erg bekend bent met dit gebied of als u een beginner bent, professioneel advies inwinnen. Dit kan in lokale sportwinkels of in enkele gerenommeerde winkels op het internet.

Nuttige accessoires voor een skihelm met vizier

Sommige fabrikanten van skihelmen bieden nu ook extra vizieren aan voor hun skihelmen. Daarom zijn de vizieren zelf het nummer 1 accessoire. Sommige fabrikanten bieden ook verschillende beschermkappen voor het mondgebied aan, die bijvoorbeeld bij zeer koud of winderig weer zinvol kunnen zijn. Meer informatie over dit onderwerp is natuurlijk ook te vinden in een goede skihelm met viziertest.

style=“font-family:Georgia, serif;“>.