Skischoonmaak

Test & vergelijk Skischoonmaak

De beste skiwaxen 2022 in vergelijking

Wat is skiwas?

Skiwas is een vetmassa die als een speciaal mengsel wordt geproduceerd. Hier in de skiwas test werden verschillende producten van dit type getest. Net als bijenwas is het een massa met specifieke eigenschappen om de glij-eigenschappen van de ski in de sneeuw te verbeteren. Skiwas vermindert en voorkomt wrijving door zijn afstotende werking wanneer het water een bijbehorend glijvlak van de ski raakt. Het principe hierachter moet kort worden uitgelegd, want de druk van de ski op de sneeuw en de natte sneeuw zorgt ervoor dat er smeltwater ontstaat, dat wordt afgestoten door de was op de ski. Simpel gezegd verbetert de wax het glijvermogen van de ski. Verschillende samenstellingen van skiwas maken het mogelijk om aan speciale eisen van skiërs te voldoen. Er zijn skiwaxen voor het glijden, klimmen en ook speciale fluorwaxen, die verrijkt zijn met verschillende stoffen afhankelijk van het weer en de sneeuwcondities.

Vereisten voor een goede skiwas

De eisen voor een goede skiwas in de test moeten in de eerste plaats worden gezocht in het verbeteren van de glij-eigenschappen van de ski. Skiwas in de test moet het smeltwater afstoten, moet lang aan de ski blijven kleven en moet gemakkelijk aan te brengen zijn. Dit zijn de eerste factoren waarmee de skischoentest hier rekening houdt. Opvallend goede producten uit de skiwas test voldoen aan deze eenvoudige eisen. Natuurlijk hebben alle sneeuw- en weersomstandigheden een speciale wax nodig en de test omvat zogenaamde allround producten voor de alpiene en Scandinavische wintersport met ski’s. Een andere eis van de gebruikers behandelt in de test het verzegelen van de ski’s met was en Er zijn nu sproeiers beschikbaar en het gebruik van warmte met behulp van speciale strijkijzers is ook gebruikelijk. De test toont ook aan dat de laag skiwas zeer dun wordt aangebracht en dit gebeurt met de beschreven technieken.

Onze Top 10 – Ski wax aanbeveling

Toepassingsgebied van de skiwas

Skiwas wordt gebruikt voor de verschillende wintersportdisciplines van het skiën en langlaufen en ook voor het skischansspringen. Iedereen kan zich voorstellen dat er bij de test verschillende eisen worden gesteld aan de betreffende skiwas. Glijwaxen zijn getest met verschillende ski’s voor snelle en slingerende afdalingen, klimwaxen zijn gevraagd voor langlaufski’s en skischansspringers gebruiken ook speciale waxen voor hun springski’s om het glijden op de schans te verbeteren. Overal waar Scandinavische en alpiene wintersporten met ski’s worden beoefend, wordt ook skiewas gebruikt. Veelzijdige wassen verrijkt met fluor en verschillende wasmengsels zijn het meest geschikt om aan de eisen van de gebruikers te voldoen.

Wat zijn de alternatieven voor skiwas?

Al vroeg na de introductie van de ski’s in de wintersport zagen gebruikers in dat ingevette of gewaxte ski’s betere glij-eigenschappen hebben. Was als vettige substantie was het meest geschikt. Alternatieven waren in die tijd vetten van dieren of soortgelijke producten. Zoals gezegd gaat het bij waxen om het afstoten van de waterfilm op het glijvlak van de ski’s en er is geen echt alternatief voor de huidige skiwas. Natuurlijk kunnen ook normale wassen worden gebruikt als vettige stoffen, maar speciaal ontwikkelde skiwassen zijn de betere keuze. Dit blijkt ook uit de test van deze producten, die in de handel verkrijgbaar zijn onder skiwas.

Welke fabrikanten van skivet zijn er?

Elke skifabrikant biedt ski wax aan zijn producten en er zijn speciale bekende fabrikanten zoals SWIX, Toko ski wax, Habrus, Zipps of Holmenkol. Dit zijn ook de producten van fabrikanten uit de test van skivet. Ook hier geldt weer dat de meeste goede skiwassen van dit soort gemengd zijn met verschillende hoeveelheden fluor. Andere te noemen fabrikanten van goede skiwas zijn Maplus, Mauthi, Rex, Cooltex en anderen, die zich hier met innovatieve producten presenteren.

Innovaties op het gebied van skiwas?

In de ontwikkelingsafdelingen van de fabrikanten worden innovatieve innovaties op het gebied van de samenstelling van de skiwas gecreëerd. De producten van de fluorwas zijn verkrijgbaar als een mengsel van de eenvoudigste wassen en met fluorverrijkte en gefluoreerde wassen als innovatie, elk in verschillende verhoudingen. Deze wassen in de test glijden altijd iets beter en ze stoten ook vuil en vuildeeltjes in de sneeuw beter af. De innovaties zijn dus altijd te vinden op het gebied van hydro-koolwaterstof skiwas. Hier worden altijd nieuwe innovatieve compounds aangeboden. Het doel is om de waterafstotendheid van de ski te verbeteren en dat is het doel in de ontwikkeling. Deze wassen zijn verkrijgbaar als spray, poeder voor warme toepassing en als blok. Deze wassen moeten echter op de juiste temperaturen worden aangebracht, zoals aangegeven door de fabrikant.

Voordelen bij het kopen van een skiwas op het internet

De voordelen van het online kopen van skiwas liggen voor de hand. De keuze van verschillende onderscheidende en goede producten is gewoonweg veelzijdiger bij online aankopen. Hier krijgt u producten die een detailhandelaar in totaal niet kan aanbieden. Bovendien is het goedkoper om hier te kopen en ook de bijbehorende extra technische uitrusting voor het aanbrengen van de skischoensmeer is hier verkrijgbaar. Snel, veilig en goedkoop kunt u via internet en tegen de beste voorwaarden skivet kopen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een goede skiwas?

Ten eerste Elke gebruiker moet eerst controleren hoe goed zijn skiprestaties zijn en wat voor soort skiwas hij nodig heeft. Alpine of Nordic, dat lijkt het eerste criterium te zijn. Voor een recreatieve skiër is een eenvoudige gefluoreerde goede kwaliteit skiwas van gerenommeerde fabrikanten voldoende. Het tweede criterium moet de verwerking van de was zijn en dit is waar sprays voordelig blijken te zijn. Ook blokken skiwas zijn gemakkelijk te gebruiken. Speciale wassen in poedervorm moeten met behulp van hitte-ijzer worden aangebracht en hier moet men al enige kennis van het aanbrengen van de was hebben. De test toont dit duidelijk aan. Natuurlijk moet u bij de aankoop ook kijken naar de prijs en de betrouwbaarheid van de internetdealer. Retourzendingen, betaalmethoden en de aankoop van accessoires zijn andere belangrijke criteria.

Nuttige accessoires voor skiwas

Het feit dat sommige soorten skiwas speciaal worden toegepast, is het ook aan te raden om altijd na te denken over de nodige accessoires. Hier moet men speciale houders voor het in de was zetten noemen, warmtestrijkijzers die bijzonder geschikt zijn voor het in de was zetten en er zijn zelfs speciale wasbanken en accessoiresets.