Slagmoersleutels

Test & vergelijk Slagmoersleutels

De beste slagmoersleutels 2022 in vergelijking

Een goede slagmoersleutel is de juiste keuze voor het krachtig en efficiënt aandraaien en losdraaien van schroeven of moeren. Vastzittende schroeven of moeren, bijvoorbeeld op auto’s, kunnen nauwelijks met conventioneel gereedschap worden verwerkt.

De slagmoersleutel is een eenvoudig gereedschap. Hij brengt krachtige hamerslagen aan op zijn metalen kop en dus op de schroef of de moer. De klap drukt het inzetstuk stevig op een schroef voor een goede pasvorm. Hierdoor kan een schroef zonder schade worden gedraaid.

Een slagmoersleutel draait schroeven of moeren in en uit door pulserende draaibewegingen. Slagmoersleutels worden vaak gebruikt om schroefverbindingen te maken of los te maken. Er wordt altijd een hoog koppel gegenereerd op het gereedschap. Het hoeft niet te worden tegengesproken. De slagmoersleutel produceert zeer hoge draaimomenten. Ze hebben echter geen effect op de hand of de polsen van de gebruiker.

Binnenin bevindt zich een slagwerkmechanisme dat de spil in de schroevendraaier aangrijpt om te slaan. Hierdoor ontstaat een bijzonder krachtige en pulserende draaibeweging. Een bijzonder hoog koppel is mogelijk. Roestige of vastzittende noten kunnen gemakkelijk worden losgemaakt en vastgezet.

In de commerciële sector werkt men vaak met slagmoersleutels die met perslucht worden bediend. Veel manuele activiteiten in een werkplaats en in het huishouden hebben een dergelijk hulpmiddel nodig. De slagmoersleutel is een must en past in de gesorteerde Gereedschapskist.

Wie heeft er een slagmoersleutel nodig?

Vooral vaak gebruikt de autoreparatiewerkplaats de slagmoersleutel. De vakman heeft het af en toe nodig. Het is onmisbaar voor het monteren en in elkaar schroeven van meubels in huis. De markt biedt drie verschillende soorten slagmoersleutels aan.

Onze Top 10 – slagsleutels kopen

Er worden drie soorten slagmoersleutels op de markt aangeboden, die verschillen in hun aandrijfvorm:
Mechanische slagmoersleutels zijn eenvoudig en efficiënt. De draaibeweging wordt uitgevoerd na de sterke impact op de metalen kop. Een draad zet de slagkracht om in een draaibeweging. Tegelijkertijd drukt de aandrijving in de schroef. De mechanische slagmoersleutel wordt bediend door spierkracht. Daarom is langer werken vrij vermoeiend.
Elektrische slagschroevendraaier
De elektromotor aangedreven slagmoersleutel maakt het werk gemakkelijker. Een elektromotor drijft de werkspil aan via een slagmechanisme. De elektromotor heeft een hoge snelheid. Het wordt gekoeld door een ventilator. Elektrische slagmoersleutels worden vaak gebruikt met een oplaadbare batterij en zijn flexibel. De meeste moderne snoerloze slagmoersleutels werken nu met duurzame lithium-ionbatterijen. Ze worden steeds meer gebruikt in de particuliere sector omdat ze mobiel zijn en op veel verschillende manieren kunnen worden gebruikt. Voor frequent gebruik moet u ervoor zorgen dat u een krachtige batterij hebt.

De slagmoersleutel met perslucht is een van de meest populaire en meest voorkomende pneumatische gereedschappen. Het werkt in principe net als de elektrische slagsleutels, maar dan met de energie van de compressor.

De compressor zuigt lucht aan, comprimeert deze en geeft deze door aan de slagmoersleutel. De lucht drijft de luchtmotor aan. De geïntegreerde Percussie zorgt voor het draaimoment. De meeste units hebben een 1/2 inch vierkante houder voor gebruik in autowerkplaatsen. Met de compressor heb je ze niet nodig voor huishoudelijk gebruik. Het is luidruchtig en verontrustend thuis. Het voordeel is de korte constructie, het meestal lage eigen gewicht en het hoge draagvermogen.

Een zachte start is mogelijk met elektrische aandrijving.

Je hebt meer bewegingsvrijheid met een snoerloze slagmoersleutel. Veel compacte modellen worden geleverd met een 1/4 inch inbussleutel voor schroefbits die houtschroeven in of uit schroeven.

In de werkplaats, de hobbyruimte of tijdens de bouw, bijvoorbeeld in de steigers, werkt u met slagmoersleutels.

Er zijn belangrijke verschillen tussen de verschillende versies. Sommige technische kenmerken zijn echter typisch voor een slagmoersleutel. Een daarvan is het compacte ontwerp. De apparaten zijn voorzien van een kort handvat. De machine ligt dus goed en stevig in de hand. Aan de andere kant hebben ze een korte behuizing met de aandrijfmotor erin. Aan de voorzijde bevindt zich de gereedschapshouder, die is ontworpen als een vierkante houder in plaats van een boorhouder, in tegenstelling tot accuschroevendraaiers of boren. Je zet er noten van verschillende grootte op. De vorm van de gereedschapshouder is optimaal voor een directe en efficiënte krachtoverbrenging. Dit resulteert in het belangrijkste kenmerk van slagmoersleutels: het hoge koppel.

Voordelen>

 • goedkoop als elektrisch apparaat, zachte aanloop mogelijk
 • eenvoudig gebruik
 • constant hoge productie
 • geen compressor nodig voor elektrisch
 • mobiel gebruik met batterij
 • veel vermogen met perslucht, kort ontwerp, laag eigen gewicht en hoog Veerkracht

-nadelen

 • beperkt bereik voor voedingseenheid
 • voor perslucht afhankelijk van de compressor

Het juiste model moet geschikt zijn voor de betreffende portemonnee en eisen. Belangrijke technische kenmerken zijn onder andere de volgende:

 • Gereedschapshouder
 • Maximaal draaimoment
 • Stationair toerental maximaal
 • evenals de maximale stationaire slagfrequentie

Klassieke elektrische en pneumatische slagmoersleutels zijn uitgerust met het aandrijfvierkant voor het vasthouden van gereedschap. De gangbare ontwerpen zijn 1/4, 1/2 of 3/4 inch. Er kunnen noten op geplakt worden. Als u de schroevendraaier gebruikt voor een wielwissel, heeft u meestal een vierkant van 1/2 inch nodig met een insteekbus van 17 tot 21 mm. Hoe groter de vierkante stekkerdoos, hoe hoger het haalbare koppel. Het maximale stationaire toerental weerspiegelt het toerental van de aandrijfas in omwentelingen per minuut. Het nominale aantal slagen beschrijft de slagen van het hamermechanisme op de as. Het verschil zit hem in de motoraandrijving. U beslist of het apparaat elektrisch of met lucht wordt bediend.

De batterij bepaalt de prestaties van de batterijapparaten. Het beste zijn de lithium-ionbatterijen van de nieuwste generatie. Hier is er een continue ontwikkeling in prestaties en uithoudingsvermogen. Het vermogen van de accu-slagsleutel bepaalt de spanning in volt. Het uithoudingsvermogen bepaalt de capaciteit in ampère-uren. De laadstatusweergave toont de nog beschikbare energie.

Batterij slagmoersleutels van de nieuwste generatie werken met borstelloze DC-motoren. Ze zijn efficiënt en hebben weinig energie nodig. De batterij gaat langer mee.

Er zijn veel fabrikanten van slagmoersleutels, hier zijn enkele grote:

 • Bosch
 • Makita
 • Hazet
 • Milwaukee
 • DeWalt

Bosch biedt de DIY en de professionele lijn aan. Het assortiment slagmoersleutels is bijzonder uitgebreid voor modellen die op batterijen werken.

De elektrische en draadloze slagsleutels van Makita komen uit het middensegment van de prijsklasse. Ze worden vaak gebruikt door veeleisende thuisgebruikers en professionals.
Pneumatische slagsleutels van Hazet zijn vooral populair in de professionele en semi-professionele automobielsector.
Milwaukee, Wisconsin, USA, werd opgericht in 1924 en is een leider in industrieel gereedschap.
DeWalt is een Amerikaans merk van elektrisch gereedschap en biedt onder zijn eigen naam en die van zijn moederbedrijf Stanley Black & Decker hoogwaardig gereedschap aan.

Gemakkelijk online winkelen is meestal handig en voordelig. Op het internet kunt u alles krijgen, de gespecialiseerde handel heeft een kleinere selectie. Het persoonlijke advies helpt daar. Het onderzoek is eerder nuttig in de slagmoersleuteltest om het geschikte gereedschap te vinden.

– Het verhaal

De uitvinding van de impulssleutel begon in het begin van de jaren zestig. De impulssleutel heeft het niet gehaald. Eind jaren zeventig was het de Japanse fabrikant URYU Seisaku die succes had op de markt. In 1985 kwam de ingebouwde koppelomvormer met externe regeling. De nieuwste trend is de impulssleutel met draaimoment en -omvormer. Sinds 2011 zijn de prestaties meetbaar en traceerbaar.
– Cijfers, gegevens, feiten

Het productassortiment omvat slagmoersleutels met een prestatie van 35 tot meer dan 1.600 Nm en tot 4.000 slagen/min.
– Prijzen: hoeveel kosten ze Slagmoersleutel?
Dermechanische slagmoersleutels zijn de goedkoopste optie. De set met bits is onder de 20 Euro. De motor aangedreven slagmoersleutels kosten tussen de 50 en 1500 Euro, de elektrische zijn het goedkoopst. Naast de pneumatische sleutels heeft u een compressor nodig.

Een alternatief voor de motor aangedreven slagmoersleutel is de mechanische slagmoersleutel. Er is geen effectief alternatief. Een poging met een klopboormachine kan echter geen kwaad als je met gevoel langzaam draait.