Slijpen van staal

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Slijpen van staal

Het beste slijpstaal in 2022 in vergelijking

Slijpstaal in gebruik

Het is niet nodig om met het botte mes weg te glippen. Elke kok kan dit gevaar vermijden. Stompe messen vormen een grotere bedreiging dan scherpe messen. Een slijpstok is een oplossing voor de korte termijn. Wat is het doel van een slijpstaal? Dit slijpstaal is staafvormig en heeft een stevig handvat met vingerbescherming. De stang is gemaakt van hard staal, in een ovale, vlakke of ronde doorsnede. Of het is gemaakt van een diamantlaag, staal of keramiek. Voor elke hobbykok raden wij staal of keramiek aan. U kunt kiezen tussen het rechtzetten en het snijden van slijpstaven.

De slijpstaaltest toont echter aan dat u uw mes met behulp van het staal langer scherp kunt houden. Maar een slijpsteen of een machine vervangt het slijpstaal niet.

Plaats het mes onder een hoek van 20 graden. Onder lichte druk, verplaats het van het handvat naar de punt van het staal. Werk uit de buurt van het lichaam om het risico op letsel te verminderen. Gebruik deze procedure aan beide zijden van het blad. Door het slijpen verliest het mes geen materiaal. Kleine oneffenheden kunnen door de bewegingen worden rechtgezet. Met deze rechte rand van het mes is een beter snijvermogen gegarandeerd. Dit betekent dat een staal alleen helpt als het mes voldoende is geslepen. Na een langere periode is het gebruik van een slijpstaal niet meer voldoende. U moet uw mes met een slijpsteen slijpen of het naar een professionele slijper brengen. De steen of slijpmachine zal het staal heel gemakkelijk verwijderen en een nieuwe scherpe rand vormen.

Help?

Iedereen die van koken houdt, raakt van streek over een saai mes. Daarom is een slijpstaal een hulpmiddel voor alle Europese stalen messen. Japanse snijmessen, kartelmessen of keramische messen zullen je vernietigen als je het slijpstaal gebruikt. Professionele koks of slagers gebruiken meerdere malen per dag een staal. Terwijl hobbykoks het één keer per week gebruiken.

Koop onze Top 10 – slijpstaal

De slijpstaaltest wordt op twee manieren uitgevoerd, namelijk het rechtzetten en het snijden van staal. Het rechtlijnige slijpstaal heeft een speciale structuur. De aanduiding is microfijn of gepolijst. Het gladde oppervlak zorgt voor een lage materiaalafname. Deze worden vooral gebruikt in slagerijen en in de horeca.

De kwaliteit van het materiaal is een belangrijk kenmerk van de aankoop. Kies voor een resistent basismateriaal. Het handvat moet ergonomisch en slipvrij zijn.

De grootte en het gewicht van het slijpstaal moeten op elkaar afgestemd zijn. Het is belangrijk dat het mes zachter is dan de bar. Als dit niet het geval is, wacht dan tevergeefs op het effect.

  • Permanente aanscherping
  • Ruimtebesparend formaat
  • Gemakkelijk te gebruiken
  • Constante bereidheid tot actie

  • Niet voor botte messen
  • Niet voor Japanse messen
  • Niet voor keramische messen
  • Niet vaatwasmachinebestendig

Gerenommeerde fabrikanten zijn onder andere Wüsthof of Zwilling. Maar ook andere namen zijn op de markt vertegenwoordigd, zoals WMF, Fackelmann of Dick. Vooral Fisslers zijn grote producenten met hoogwaardige artikelen. Duitse kwaliteit maakt uw dagelijkse keukenwerk gemakkelijker.

Geschiedenis: Bevochtigingsapparaten bestaan al vele eeuwen. Zodra men messen of scherpkantgereedschap gebruikte, was men geïnteresseerd in het bereiken van een hoog snijvermogen. De slijpstenen zijn de voorgangers van het slijpen van staal. Al in de 17e eeuw werden speciaal voor de keuken slijpapparaten ontwikkeld en ondertussen zijn ze niet meer weg te denken uit het leven.

Cijfers, data, feiten: Een gebruikelijke hardheidsgraad is 60 tot 70 HRC. Een extra harde verchroming versterkt de sterkte. De gebruikelijke mesdikte is 55 tot 60 HRC, dit is van invloed op de graad. De juiste hoek is belangrijk bij het slijpen van het mes.

Prijzen: De vraag over de prijs! Wie gebruikt het staal? De prijsklasse is enorm. Goedkope stukken kunnen worden gekocht voor slechts 20 euro, terwijl professionals dieper in hun portemonnee graven. En de prijs stijgt tot 200 euro.

Het internet lokt met een snel overzicht van merken en verschillende types. Dit maakt het mogelijk om zonder veel moeite een vergelijking te maken. U krijgt snel een overzicht van de kenmerken en prijzen. Naast het artikel vindt u altijd nuttige informatie over de afhandeling en andere details.

Getraind personeel is beschikbaar in de speciaalzaken om eventuele vragen te beantwoorden. Ze kunnen de fabrikanten visueel naast elkaar plaatsen en het verschil tussen de producten springt snel in het oog. Door het gevoel van aanraking heeft u de mogelijkheid om de coating van dichtbij te bekijken. Op basis van foto’s en beschrijvingen is deze variant niet mogelijk op het internet. U bespaart echter tijd door gebruik te maken van vergelijkingsportalen en kunt zelf uw winkeltijden bepalen.

Accessoires voor de slijpstang zijn niet nodig. Een goed opslagsysteem is echter belangrijk om het apparaat stofvrij te houden. Dit omvat een messenblok of een geïntegreerde ophanging aan het handvat. Met extra vulling kunt u het staal ook laten verdwijnen in de besteklade. Alternatieven en toevoegingen zijn slijpstenen of slijpers. Maar zorg er altijd voor dat het alternatief past bij het betreffende mes.