slimme televisie

Test & vergelijk slimme televisie

De beste Smart TV’s 2022 in vergelijking

Wat is een Smart TV?

Een Smart TV is in wezen een normaal televisietoestel, maar met een veel breder scala aan functies die slechts enkele jaren geleden op de meeste conventionele televisietoestellen beschikbaar waren. In principe gaat het bij een Smart TV om het internet. Naast de normale functie van een televisie, d.w.z. de ontvangst van tv-signalen, hebben Smart TV’s ook een gebruikersinterface die is ontworpen voor het gebruik van het internet.

Hoe werkt een Smart TV?

In principe werkt een Smart TV net als elke andere TV, behalve dat u meestal toegang heeft tot het zogenaamde Smart Menu door op een knop van de afstandsbediening te drukken. Hoewel dit menu van fabrikant tot fabrikant verschillend wordt aangeroepen, heeft u binnen dit menu de mogelijkheid om andere inhoud van het internet op te roepen. Bijvoorbeeld diensten zoals YouTube, TV mediabibliotheken of zelfs een eenvoudige webbrowser.

Toepassingsgebieden van een Smart TV

Het toepassingsbereik van een Smart TV is normaal gesproken gerelateerd aan de 4 muren in huis. Je kunt het eigenlijk kort houden en zeggen dat er vandaag de dag nauwelijks een televisie op de markt is die niet over verschillende Smart TV-functies beschikt.

Wie heeft er een Smart TV nodig?

Zoals gezegd is er vandaag de dag nauwelijks een televisie op de markt die niet afhankelijk is van de functies van een Smart TV. Wie zo’n apparaat uiteindelijk nodig heeft, is moeilijk te beantwoorden. Maar meestal zijn alle

Mensen met zulke slimme functies die vroeger dachten dat ze er niets mee konden doen.

Onze Top 10 – Slimme TV kopen

Welke soorten Smart TV’s zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten Smart TV’s op de markt en de belangrijkste verschillen tussen de verschillende apparaten hebben niet zozeer te maken met de functies binnen de gebruikersinterface, maar eerder met de TV zelf. Dit betekent dat de technische specificaties verschillen van TV tot TV en natuurlijk de grootte van de TV zelf.

Toepassingsgebied van de Smart TV

Het toepassingsgebied van een Smart TV gaat hand in hand met de vraag welk toepassingsgebied een Smart TV heeft. Zoals reeds vermeld, gaat het vooral om de 4 muren van het huis, waar bijna iedereen tegenwoordig een televisietoestel heeft.

Vereisten voor een goede Smart TV

Een goede televisie wordt tegenwoordig, in principe zoals het altijd is geweest, gekenmerkt door de beeldkwaliteit, het formaat, het stroomverbruik en vele andere technische details. Natuurlijk speelt de grootte vandaag de dag een grote rol, dus steeds meer klanten willen steeds grotere tv-toestellen in huis hebben.

Voor- en nadelen van een Smart TV

Voordelen:

– veel functies
– veel internetdiensten beschikbaar
– werkt bijna als een computer

Nadelen:

– soms zijn verschillende internetfuncties niet handig in het gebruik

Waar moet ik op letten als ik een Smart TV koop?

Voordat u koopt, moet u ervoor zorgen dat de Smart TV een goede beeldkwaliteit biedt die bij u past. Er moet ook rekening worden gehouden met de hartslag, want die is belangrijk voor een vloeistof

Beeldprogressie speelt een rol, wat vooral belangrijk is voor snellere sportevenementen op tv. U moet er ook voor zorgen dat de betreffende Smart-TV-gebruikersinterface alle internetdiensten dekt die u voor uw Smart-TV wilt hebben. Een Smart Tv-test bekijken is natuurlijk zinvol voor de aankoop.

Innovaties op het gebied van Smart TV’s

In principe worden de slimme tv’s steeds groter en hebben ze een steeds betere beeldresolutie. Beginnend met HD, over Full-HD tot 4k, tot gedeeltelijk nu al 8k, lijkt het aantal beeldresoluties steeds meer te groeien. Dit gaat natuurlijk ook gepaard met de prijs, dus high-end 8K Smart TV’s zijn nog steeds erg duur. Ook nieuwere Smart TV’s bieden steeds betere gebruikersinterfaces, zodat de verschillende internetdiensten steeds comfortabeler kunnen worden gebruikt en ook meer mogelijkheden bieden.

Welke fabrikanten van Smart TV’s zijn er?

Sony, Panasonic, Samsung of zelfs LG zijn zeker fabrikanten die in de loop van het onderwerp Smart TV moeten worden genoemd.

Korte informatie over toonaangevende fabrikanten van Smart TV’s

Sony is bijvoorbeeld geen pure Smart TV-fabrikant, maar eerder een multimedia- en elektronicagigant. Of het nu gaat om smartphones, cd-spelers of Blu-Ray-spelers, Sony biedt vrijwel alle technische apparaten waar vraag naar is. Slimme TV’s zijn daar slechts een onderdeel van. In principe geldt dit ook voor Samsung, Panasonic of LG. Vooral de productlijst van Panasonic varieert van scheermessen en gloeilampen tot Smart TV’s.

Internet vs. gespecialiseerde handel: waar kan ik mijn Smart TV het beste kopen?

In principe, als het gaat om Smart TV, is het zinvol om

Elektronische handelsmaatschappij. De reden hiervoor is simpelweg dat je op zijn best een indruk moet krijgen of je een Smart-TV leuk vindt of niet.

Prijzen: hoeveel kost een Smart TV?

Er zijn instapmodellen beschikbaar van slechts 150 tot 300 euro, terwijl high-end apparaten enkele duizenden euro’s kunnen kosten. Meer informatie hierover is te vinden in een Smart Tv-test.

Handige accessoires voor een Smart TV

TV-toetsenborden, geluidssystemen (soundbars), afstandsbedieningen

Alternatieven voor een Smart TV

DVB-C-sticks of de computer in het algemeen, als vervanging van de tv.