Slimme TV-doos

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Slimme TV-doos

Veel mensen zullen zich in het begin afvragen: Wat is een Smart TV Box precies en waar is het voor? Een Smart TV Box is een apparaat dat wordt gebruikt als mediaspeler. De Smart TV Box maakt verbinding met het internet via een WLAN-verbinding. Zo kunnen zowel op oudere tv-toestellen als op nieuwere apparaten, foto’s, films, muziek en andere inhoud van het internet worden weergegeven op het tv-toestel.
Met een Smart TV Box heeft u bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om uw vakantiefoto’s of favoriete series in topkwaliteit op de TV te bekijken.

Met moderne smart TV-toestellen is toegang tot het internet en het bijbehorende surfen mogelijk via een reeds geïnstalleerde WLAN-ontvanger en een webbrowser. Sommige van deze TV-boxen kunnen worden bediend via de smartphone of een tablet, en er zijn ook externe toetsenborden beschikbaar, waardoor het invoeren van tekst veel gemakkelijker wordt.
Om het surfen voor de gebruiker te vergemakkelijken zijn er al verschillende APP’s voorgeïnstalleerd op de Smart TV boxen, andere kunnen gedownload worden, deze APP’s zijn speciaal ontworpen voor gebruik met een TV-toestel. Net als op een smartphone worden de APP’s geïnstalleerd op een Smart TV box en zijn ze dan meteen klaar voor gebruik.
Een Smart TV Box maakt het mogelijk om beeld-, video- of filmbronnen in HD af te spelen, een uitstekende beeldkwaliteit is dus vanzelfsprekend.
De Smart TV Box trekt de benodigde stroom aan via een USB-aansluiting of in sommige gevallen via een speciale voedingsunit.

Onze Top 10 – Slimme TV

Doos

[atkp_listid=’Slimme TV-doos‘ template=’bestseller‘] [/atkp_list]

Naast de vele opties zoals het bekijken van films en het bekijken van foto’s via de box, is volledige toegang tot het internet mogelijk, en vele handige extra functies maken uw dagelijks leven gemakkelijker. Een Smart TV Box kan bijvoorbeeld gebruikt worden om een film of een serie op te nemen, op een stick of een harde schijf.
Het is vooral praktisch dat je altijd de mogelijkheid hebt om een pauze in te lassen of een beetje terug te gaan bij het streamen van films etc. Het opstellen van een lijst met favorieten kan ook heel praktisch blijken te zijn.

De enige voorwaarde voor het gebruik van een Smart TV Box is een internetverbinding en WLAN, idealiter is de TV ook geschikt voor internet. In principe zijn bijna alle Smart TV Boxen draadloos, d.w.z. via WLAN, verbonden met het internet. Sommige van de dozen hebben een extra kabelaansluiting. Oudere TV-toestellen kunnen ook worden aangesloten op een moderne Smart TV Box, in dit geval moet de box direct op de TV worden aangesloten, dan is toegang tot de internetcontent ook mogelijk.

Voordat u een Smart TV Box koopt moet u hier verder lezen en zien welke punten u moet overwegen. Naast een hoge performance van de box is het aan te raden om te kiezen voor een MediaPlayer die in ieder geval met een dual-core processor werkt, maar beter met een quad-core processor. Zwakkere processoren worden niet meer aanbevolen.

Er moet minstens 1 GB RAM beschikbaar zijn, maar beter nog 2 GB, hoewel deze dozen iets duurder in aanschaf zijn, is het gebruiksgemak merkbaar hoger. De ingebouwde grafische processor moet van hoge kwaliteit zijn, vergelijk de dozen precies, de Mali-GPU-400 is de basis van bijna alle dozen, hij is verkrijgbaar in verschillende versies.

Zoals hierboven vermeld eigen Veel van de Smart TV Boxen zijn slechts één WLAN-module, maar als u de mogelijkheid heeft om de box via een kabelverbinding aan te sluiten, dan is de verbinding vaak sneller en stabieler. Om films te bekijken zonder te rukken, moet de box een intern geheugen van 16 GB hebben.
Het interne geheugen wordt gebruikt om zowel APP’s als caching/streaming op te slaan, daarom is het beter om te kiezen voor een groter intern geheugen. Een nuttige specificatie van de doos, voor de toekomst, zou de mogelijkheid zijn om het interne geheugen uit te breiden.

Een Smart TV Box is voordelig ten opzichte van een Smart TV Stick wat betreft de keuze van de verschillende aansluitingen. Ook de beschikbare accessoires zijn voor velen niet oninteressant, of het nu gaat om een afstandsbediening, draadloze toetsenborden, touchpads etc. etc.

Slimme TV-boxen zoals Roku, Aplle TV of Amazon Fire TV zijn bijzonder aan te bevelen. Deze zijn bijzonder functioneel, hebben goede prestaties en zijn gemakkelijk te begrijpen. Veel Smart TV’s presteren nogal slecht in vergelijking met een Smart TV Box.

Om lang van een Smart TV Box te kunnen genieten, is het belangrijk dat de fabrikant regelmatig updates geeft, zodat kleine fouten worden verholpen, verbeteringen worden aangebracht en soms zelfs nieuwe functies worden toegevoegd. Want zoals we allemaal weten, vooral op het gebied van consumentenelektronica en APP’s, zijn veel dingen snel verouderd. Deze markt is extreem snel in beweging en er worden voortdurend nieuwe producten op de markt gegooid die wij klanten moeten kopen.

Een huidige Smart TV Box met goede functies brengt altijd voordelen met zich mee die een Smart TV vanuit de fabriek niet biedt, een investering voor een Smart TV Box is beperkt en er hoeft geen fortuin te worden uitgegeven, tussen de 60 en 200 euro zijn er veel goede systemen.

BoxTest

– welke streaming service wil ik gebruiken?
– is een 4K-resolutie gewenst?
– moet de doos worden aangesloten op het thuisnetwerk?
– moet de doos ook gebruikt worden om muziek af te spelen?
– wilt u de box gebruiken om uw eigen foto’s en opgenomen video’s te bekijken?
– heeft uw tv-toestel de vereiste aansluiting?
– wilt u de inhoud op de doos bewaren?
– opslagruimte?
– aansluiting via kabel of Wlan, of beide varianten?
– Internetsnelheid voldoende?
– moet het ook mogelijk zijn om te spelen?
– Accessoires
– Kan ik apps uit de Google Play Store installeren?
– Spraakbesturing
– moet Alexa van Amazon worden geïnstalleerd?
– Opbouw van de doos
– Moet de Smart TV Box mobiel zijn?
– Gewenst besturingssysteem: Android, Fire OS, TVOS of Windows

Als je eenmaal over al deze punten hebt nagedacht en een bereik hebt bepaald, wordt de cirkel van mogelijke modellen iets kleiner en is het niet meer zo moeilijk om een geschikte Smart TV box te vinden.

Bekijk de Smart Tv Box Tests en leer meer over deze techniek. Zelfs als u een Netflix-klant bent, zijn er boxen beschikbaar die goed geschikt zijn om deze service te spelen. Hetzelfde geldt voor Amazon Video of Android TV.