SLR-camera

PENTAX LX PROFESSIONAL 35MM FILM MANUAL SLR CAMERA BOXEDNikon F2-S Photomic Kamera Black - SLR Camera DP2 SucherCanon EOS 3 Eye Control Analog Spiegelreflex Kamera GehÀuse SLR Camera Body a13bNikon F2 Photomic Black SLR Camera Body Only Made In JapanLEICA LEITZ R4 S & MOTOR WINDER SLR CAMERA 35mm FILM CAMERA
LinkPENTAX LX PROFESSIONAL 35MM FILM MANUAL SLR CAMERA BOXED*Nikon F2-S Photomic Kamera Black - SLR Camera DP2 Sucher*Canon EOS 3 Eye Control Analog Spiegelreflex Kamera GehÀuse SLR Camera Body a13b*Nikon F2 Photomic Black SLR Camera Body Only Made In Japan*LEICA LEITZ R4 S & MOTOR WINDER SLR CAMERA 35mm FILM CAMERA*
VerfĂŒgbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Americas, Europe, Asia, AULieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: EuropeanUnionLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: WorldwideLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: WorldwideLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
Preis € 299,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 300,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 294,99
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 189,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 139,99
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
PENTAX LX PROFESSIONAL 35MM FILM MANUAL SLR CAMERA BOXED
VerfĂŒgbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Americas, Europe, Asia, AU
€ 299,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Nikon F2-S Photomic Kamera Black - SLR Camera DP2 Sucher
VerfĂŒgbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: EuropeanUnion
€ 300,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Canon EOS 3 Eye Control Analog Spiegelreflex Kamera GehÀuse SLR Camera Body a13b
VerfĂŒgbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
€ 294,99
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Nikon F2 Photomic Black SLR Camera Body Only Made In Japan
VerfĂŒgbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
€ 189,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk SLR-camera

In de fotografie is de reflexcamera een veel voorkomend type camera. Alles wat de moeite waard is om te weten over dit digitale wonder wordt getoond in de volgende SLR-cameratest.

Een spiegelreflexcamera is een camera met een opvouwbare spiegel tussen de lens en de beeldvlakken. Als een fotograaf in de zoeker kijkt, wordt het beeld daar precies zo weergegeven als het is genomen. Een zogenaamde lens is hiervoor verantwoordelijk, die in alle spiegelreflexcamera’s kan worden verwisseld. Deze speciale camera’s worden meestal DSLR (digital single-lens relfex) of DSR (digital SLR) genoemd.

Alle spiegelreflexcamera’s hebben Ă©Ă©n ding gemeen: ze hebben een inklapbare spiegel tussen sensor en lens. Deze spiegel is verantwoordelijk voor de optische zoeker, die het beeld in de camera weergeeft. Wanneer de ontspanner wordt ingedrukt, klapt de spiegel omhoog en opent de sluiter. Het binnenkomende beeld valt eerst op een glazen scherm. Meestal is dit een matte of transparante kunststof of een glazen scherm.

Het doordringende licht raakt nu de matte kant en creëert een beeld. Het beeld wordt dan verder afgebogen in de zoeker en bereikt de beeldsensor tot het uiteindelijk op het oog van de fotograaf valt. Daarom wordt alleen een beeld op het scherm gereconstrueerd, dat vervolgens door de fotograaf naar wens kan worden geoptimaliseerd.

Wanneer de fotograaf tevreden is met zijn of haar instellingen, wordt de ontspanknop losgelaten. De ingebouwde spiegel valt nu in een positie waarin hij het invallende licht niet meer kan afbuigen. Het onderwerp is opgeslagen en op een opslagmedium – met digitale camera’s is dit meestal een SD-kaart.

Het pad dat de opname aflegt van de lens naar het filmvlak is vergelijkbaar met het pad van de lens naar het scherpstelscherm. Om deze reden is het mogelijk om precies hetzelfde onderwerp te verkrijgen als de fotograaf eerder in de zoeker zag. Een spiegelreflexcamera is daarom in staat om het voltooide beeld te laten zien voordat de sluiter wordt losgelaten.

De toepassingsgebieden kunnen zeer verschillend zijn. Daarom is het belangrijk om precies te weten voor welke foto’s u uw spiegelreflexcamera wilt gebruiken voordat u deze koopt. Als de focus meer op landschapsfotografie ligt, moet de fotograaf grote nadruk leggen op aspecten als voldoende groothoek of een groot brandpuntbereik. Voor sportfoto’s is een snelle autofocus belangrijker.

Daarnaast rijst de vraag of de foto’s achteraf worden afgedrukt en zo ja, hoe groot? In dit geval is het belangrijk om te letten op de beeldkwaliteit van de camera. Afhankelijk van het type toepassing zou het nuttig zijn om informatie over de verschillende kwaliteiten van spiegelreflexcamera’s in te winnen bij een vakhandelaar. Op deze manier kan een slechte aankoop worden voorkomen.

SLR-camera’s zijn vooral geschikt voor mensen die niet alleen kiekjes willen maken, maar ook fantastische motieven met verschillende instellingen willen maken. Want in tegenstelling tot normale compactcamera’s kunnen met een spiegelreflexcamera verschillende instellingen zoals belichtingstijd, diafragma en flitser naar wens worden ingesteld. Naast de camera worden meestal verschillende lenzen gebruikt, afhankelijk van welke objecten bij voorkeur worden gefotografeerd.

SLR-camera’s worden daarom meestal alleen door gevorderde gebruikers gebruikt. Wie verwacht er een professioneel resultaat, moet in ieder geval tot op zekere hoogte vertrouwd zijn met de basisprincipes van een reflexcamera. Want alleen voor de automatische modus loont het niet om geld te investeren in een dure SLR.

Onze Top 10 – reflexcamera

Nr. 1
PENTAX LX PROFESSIONAL 35MM FILM MANUAL SLR CAMERA BOXED
Kundenbewertungen
PENTAX LX PROFESSIONAL 35MM FILM MANUAL SLR CAMERA BOXED*
von PENTAX

 

 

Cameratrader. Quality used photographic equipment since 1990.

From a lens cap to large format, buy from a fully trusted seller.
Shipping worldwide.

Item description -
In good condition, perfect working order, Pentax camera, shutter all fine, lightmeter working.  New batteries fitted. Fitted with an SG-20 screen. Good seals. Boxe...

 Preis: € 299,00 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Nr. 2
Nikon F2-S Photomic Kamera Black - SLR Camera DP2 Sucher
Kundenbewertungen
Nikon F2-S Photomic Kamera Black - SLR Camera DP2 Sucher*
von Nikon

Nikon F2-S Photomic Kamera Black - SLR Camera DP2 SucherDie Kamera befindet sich in gutem Zustand. Sie wurde Technisch ĂŒberprĂŒft und die Funktion ist voll gewĂ€hrleistet. Der Sucher ist sauber und Das GehĂ€use weist  Macken oder Kratzer auf. Siehe Fotos.Die Dichtungen sind in ordnung.Zustand : ( C+ )GebrauchterArtikel Es handelt sichum einen Gebrauchten Artikel. Im Rechnungsbetrag ist laut ...

 Preis: € 300,00 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Nr. 3
Canon EOS 3 Eye Control Analog Spiegelreflex Kamera Gehäuse SLR Camera Body a13b
Kundenbewertungen
Canon EOS 3 Eye Control Analog Spiegelreflex Kamera Gehäuse SLR Camera Body a13b*
von Canon

Canon EOS 3 Eye Control Analog Spiegelreflex Kamera GehÀuse SLR Camera BodyCanon EOS 3 Eye Control,Verschluss löst aus, alle Verschlusszeiten laufen plausibel ab, Kamera ist voll funktionsfÀhig.Shutter fires, all shutter speeds are reliable, camera is fully working.dabei / included:GehÀuse-Deckel / Camera Body cap
Zustand siehe Bilder. Batterien nicht im Lieferumfang enthalten.
For cosmetical ...

 Preis: € 294,99 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Nikon F2 Photomic Black SLR Camera Body Only Made In Japan
Kundenbewertungen
 Preis: € 189,00 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
LEICA LEITZ R4 S & MOTOR WINDER SLR CAMERA 35mm FILM CAMERA
Kundenbewertungen
LEICA LEITZ R4 S & MOTOR WINDER SLR CAMERA 35mm FILM CAMERA*
von LEICA

VERY GOOD CONDITION LEICA R4S SLR 35mm CAMERA, CAMERA IS WORKING ALL MODES APPEAR TO BE CORRECT, SCREEN IS CLEAN, METER IS WORKING, WIND ON AND RELEASE ARE SMOOTH, COMES WITH STRAP & BOX, SHOWING A FEW SIGNS OF USE BUT NO DAMAGE,   Please note that EU sales will be subject to an additional 20% sales tax (19% in some countries). International sales will incur import duty.

 Preis: € 139,99 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

SLR-camera’s zijn verkrijgbaar in verschillende prijs- en modelklassen. Welke camera het meest geschikt is, moet door de fotograaf zelf worden bepaald.

De toepassingsgebieden van een reflexcamera zijn sterk afhankelijk van het project en het model. In principe zijn ze echter geschikt voor de meest uiteenlopende vormen van fotografie.

Omdat het werk afhankelijk van het model kan worden vertraagd, zijn sommige spiegelcamera’s alleen geschikt voor schilderwerk. Afhankelijk van hoe de focus is uitgelijnd of welk model wordt gebruikt, kan de focus dus langzaam reageren.

Over het algemeen kunnen SLR-camera’s worden gebruikt voor verschillende gebieden van de fotografie, afhankelijk van het model.

Goede SLR-camera’s zijn altijd uitbreidbaar. Dit zijn bijvoorbeeld lenzen of een externe flitser. Bovendien moet de camera goed in de hand liggen. Dit is echter afhankelijk van de wensen van de fotograaf.

Een ander belangrijk punt: de zoeker. Natuurlijk moet een goede spiegelreflexcamera ook een hoogwaardige zoeker bevatten. Het kan ook helpen als het display groot is en een hoge resolutie heeft. Dit blijkt een groot voordeel te zijn, vooral bij het controleren van het beeld.

Ook de keuze van de megapixels blijkt uiterst belangrijk. Want er moet altijd voor worden gezorgd dat de camera-elektronica, de opname-chips en de lens ideaal zijn voor de toepassing. zijn aan elkaar gekoppeld om het aantal megapixels correct te kunnen gebruiken. Als er bovendien achteraf beeldfragmenten worden bewerkt, is een camera met 16 megapixels ten zeerste aan te bevelen.

Het belangrijkste punt is natuurlijk dat het de fotograaf ondersteunt in zijn project. Vooral bij de start in de fotografie moet een camera worden gekozen die al verschillende motiefprogramma’s heeft, zoals portret- of landschapsfotografie.

Verbeterde beeldkwaliteit
Met behulp van tal van sensoren is het mogelijk om een zeer hoge resolutie te bereiken. Bovendien worden tal van details zichtbaar in de afgewerkte beelden. De hoeveelheid licht die door de sensoren gaat is ook veel hoger dan bij andere camera’s. Om deze reden is het mogelijk om goede foto’s te maken, zelfs in slechte lichtomstandigheden.

Talrijke instelmogelijkheden
Omdat het mogelijk is om talloze instellingen op spiegelreflexcamera’s te maken, zijn ze dus ideaal voor gebruikers die intensief bezig zijn of willen zijn met fotografie. Uit de instelling van de autofocus, het diafragma, de ISO-waarde en de tijd kunnen ook verschillende modi worden geselecteerd, zodat er verschillende foto’s kunnen worden gemaakt.

Grote selectie van lenzen
Afhankelijk van het systeem zijn er verschillende objectieven voor de camera, die bedoeld zijn voor alle gebieden van de fotografie.

De optische zoeker
Hoewel het mogelijk is om met veel camera’s een foto te maken via LiveView, wordt het veel interessanter met de zoeker. Een voordeel: de zoeker werkt uitstekend, zelfs bij fel zonlicht.

Behandeling
SLR-camera’s passen heel goed in de hand. Door hun comfortabele grip zijn ze zeer comfortabel te werken.

ondiepe diepte van het veld
Als je graag foto’s maakt van motieven waarvan de achtergrond wazig is, heb je plezier met een reflexcamera. Er zijn dus geen grenzen aan de ontwerpmogelijkheden.

Hoge snelheid
SLR-camera’s reageren snel op de bediening van de fotograaf. Zelfs bij weinig licht werkt de autofocus redelijk snel.

Onderhoud
Stof kan gemakkelijk in de behuizingen van spiegelreflexcamera’s terechtkomen, vooral wanneer een lens wordt vervangen. Deze onzuiverheden zetten zich meestal relatief ongunstig af op het scherpstelscherm en de sensor.

Gewicht en grootte
Hoewel SLR-camera’s heel goed in de hand passen, zijn ze nog steeds erg groot en zwaar. Vooral tijdens lange fotosessies kan het gewicht al snel een enorme last worden.

Weinig scherptediepte
Hoewel ondiepe scherptediepte ideaal kan zijn voor portretten en dergelijke, kan het een negatief effect hebben op bepaalde onderwerpen. Vooral wanneer deze onderwerpen een grotere diepgang nodig hebben. Dit kan snel leiden tot onscherpe beelden, waardoor de fotograaf voortdurend afhankelijk is van het gebruik van een statief.

Dit roept de vraag op voor welk doel en welk gebied de SLR wordt gebruikt.

Veel megapixels zijn eigenlijk alleen nuttig als het onderwerp sterk wordt vergroot. Voor een DIN A4-vergroting zijn vier megapixels dus al voldoende. De standaard is echter meestal rond de 12 megapixels. Bovendien kan het volledige aantal megapixels alleen worden gebruikt als de lens, de opnamechip en de elektronica van de camera perfect op elkaar zijn afgestemd.

Duidelijke displays zijn ook een must. Daarom is een minimumafmeting van 2,5 inch moet worden voorzien. Sommige modellen zijn echter al veel beter uitgerust. Een tip: Meestal is de resolutie al te zien in de prijs. Het kan ook een goed idee zijn om een model te kiezen waarvan het display in alle mogelijke richtingen kan worden gedraaid.

Wie een reflexcamera koopt, moet er ook aan denken om deze samen met een statief te kopen. Aan de andere kant is het ook voldoende om een beeldstabilisator te krijgen. Hiermee kunnen ook zeer goede resultaten worden bereikt.

Uiteindelijk moeten verschillende modellen altijd met elkaar worden vergeleken. Uitgebreid aankoopadvies kan u ook helpen bij het kiezen van het beste model.

Op dit moment zijn vooral volformaatcamera’s erg populair. Ze overtuigen niet alleen met een extreem hoge resolutie, maar ook met een pijlsnelle autofocus en een robuuste behuizing. Volformaatcamera’s bieden dus niet alleen bij goed licht, maar ook bij weinig licht uitstekende foto’s.

Met hun zeer hoge prijs zijn ze echter alleen bedoeld voor professionals of voor iedereen die zijn brood verdient met fotografie.

De volgende bedrijven zijn bekend voor de productie van spiegelreflexcamera’s:

 • Fuji
 • HP
 • Canon
 • Kodak
 • Sigma
 • Sony
 • Nikon
 • Samsung
 • Ricoh
 • Panasonic
 • Olympus
 • Jeoptiek
 • Konica
 • Kyocera
 • Leica
 • Minolta
 • Pentax

Canon
Canon is een toonaangevende fabrikant van digitale camera’s en is gevestigd in Tokio. Sinds het jaar 2002 is het bedrijf trots Marktleider in digitale camera’s.

Nikon
De Japanse fabrikant is ook een producent van camera’s, lenzen en andere precisieapparatuur. Deze omvatten verrekijkers en microscopen. Inmiddels is Nikon ook een van de toonaangevende fabrikanten van spiegelreflexcamera’s.

Sony Corporation
Na Panasonic en Hitachi is het een van de grootste elektronicabedrijven. Het bedrijf is vooral gespecialiseerd in consumentenelektronica, hoewel ze ook sterk vertegenwoordigd zijn op het gebied van spiegelreflexcamera’s.

Pentax
Pentax is een Japanse fabrikant die gespecialiseerd is in fotocamera’s, optische producten en lenzen. Naast digitale camera’s verkoopt Pentax ook microscopen en astronomische telescopen.

De gespecialiseerde handel biedt een duidelijk voordeel, omdat de fotograaf hier uitgebreid advies kan krijgen. In ruil daarvoor kunnen er valse geruchten over het product op het internet circuleren of kunnen er zelfs valse verklaringen worden afgelegd.

Als de aankoop van een reflexcamera dus op het internet wordt gedaan, moet men dus op zoek gaan naar een gerenommeerde leverancier. Grote producenten als Canon en Co. bieden naast openbare locaties ook een online-shop aan.

In 1686 werd het principe van een reflexcamera uitgevonden door Johann Zahn. Hoewel hij een tandarts was, ontwikkelde hij een concept dat een beeld afbuigt met behulp van een spiegel en een lens en zo kon worden bekeken. Na zijn dood raakte dit concept echter in de vergetelheid en werd het pas na 170 jaar herontdekt. Deze keer was het Thomas Sutton die de eerste spiegelreflexcamera ontwikkelde en ontwierp.

Cijfers, gegevens, feiten

Hij dankt zijn naam „SLR“ niet in de laatste plaats aan zijn wegklapbare spiegel, die zich in het midden van het beeldvlak en de lens bevindt. De camera wordt aangeduid met de afkorting „SR“.

In het verleden was het mogelijk om de foto direct van bovenaf te bekijken. De zoeker is veel later ontwikkeld, waardoor het beeld direct wordt weergegeven. Naast spiegelreflexcamera’s, d.w.z. spiegelreflexcamera’s met Ă©Ă©n lens, zijn er ook zogenaamde tweelens camera’s, ook wel tweelensreflexcamera’s genoemd. Deze hebben in ruil twee lenzen.

Het duurde bijna 200 jaar om het eerste concept van de echte spiegelreflexcamera te ontwikkelen.

Bijna alle bekende fabrikanten van spiegelreflexcamera’s zijn gevestigd in Japan.

Goede camera’s zijn verkrijgbaar vanaf een prijs van ongeveer 350 euro. Echt professionele SLR-camera’s kunnen zelfs tot 4000 euro kosten.

Naast de camera zelf zijn accessoires zoals de bijpassende lenzen natuurlijk een must. Bovendien is een statief ook een waardevolle aanwinst. Wie veel fotografeert, moet er misschien ook aan denken om een tweede batterij te krijgen.

Ook reinigingsaccessoires zoals sensorborstels zijn altijd het overwegen waard. Afhankelijk van het type fotografie zijn ook afstandsbedieningsoplossingen geschikt.

Voor hobbyfotografen zijn er natuurlijk ook alternatieven zoals systeemcamera’s. Want je hoeft niet altijd direct naar de duurste spiegelreflexcamera te gaan. Daarnaast bieden speciale compactcamera’s ook een lenswissel.

Bovendien zijn ze meestal handiger en lichter dan een grote spiegelreflexcamera. Hoewel er een gebrek aan beeldkwaliteit kan zijn, zijn systeemcamera’s nog steeds een ideaal alternatief voor dure spiegelreflexcamera’s.