smoothiemaker

Een Smoothie Maker kan ook gebruikt worden om soepen of sauzen te bereiden. Krachtige machines hakken ook kruiden en zelfs ijsblokjes. Aangezien de Smoothie Maker voor vele taken in de keuken kan worden gebruikt, moet hij altijd bij de hand worden gehouden. Het kan een blender en een foodprocessor in kleine huishoudens vervangen.

Aangezien een gezond dieet vijf porties groenten en fruit per dag vereist, maar dit meestal niet wordt waargenomen tijdens de maaltijd, kan een Smoothie Maker zeer nuttig zijn. Smoothies zijn snel te bereiden en iedereen heeft meer kans om een lekker drankje te eten dan een portie groente bij een maaltijd. Een smoothie is ook goed voor het ontbijt, zelfs voor mensen die ’s morgens meestal niet eten.
Een smoothiemaker kan ervoor zorgen dat je alle vitaminen krijgt die je nodig hebt, want zelfs fruit en groenten die je normaal gesproken niet lekker vindt, kun je in kleine hoeveelheden tot een smoothie maken zonder dat de smaak te opvallend is. Zelfs kinderen worden eerder overgehaald om groenten en fruit in een smoothie te eten dan bij een maaltijd.

Onze Top 10 – Smoothie Maker

Smoothie Makers bestaan uit een motor, messen en een, soms meerdere, mengkommen. Alleen de grootte van de mengkommen en het wattage en het aantal omwentelingen zijn verschillend. In de handel zijn er goedkope modellen voor beginners en ook professionele machines.

Een Smoothie Maker wordt in de keuken gebruikt om heerlijke fruit- of groentesappen te maken. Smoothie Makers worden ook gebruikt in de Gastronomie.smoothies worden nu bijna overal aangeboden.

In een Smoothie Maker Test zijn vooral de volgende punten van belang:
Grootte en gewicht
Smoothie Makers hebben meestal een volume van 250 tot 500 ml, wat overeenkomt met ongeveer twee porties. Sommige modellen zijn ook uitgerust met grotere containers. Opgemerkt moet worden dat een grotere Smoothie Maker meer ruimte inneemt in de keuken. Het apparaat moet niet te zwaar zijn, zodat het gemakkelijk te hanteren is. Een bepaald gewicht geeft de Smoothie Maker echter een betere stabiliteit.
Prestaties
De Smoothie Maker Test besteedt ook speciale aandacht aan de prestaties en het aantal omwentelingen van de apparaten. Het door de fabrikant opgegeven aantal omwentelingen heeft betrekking op de werking van het apparaat in de ruststand. Afhankelijk van welke groenten en fruit en hoeveel er in de container wordt gevuld, zal de snijder vertragen. Een hoogwaardige smoothiemachine kenmerkt zich door het feit dat deze een hoog aantal omwentelingen kan aanhouden, zelfs wanneer de container op een hoger niveau wordt gevuld en wanneer de groenten of het fruit bijzonder hard zijn.
Materiaal en verwerkingg
De Smoothie Maker Test controleert ook de verwerking van de apparaten. Dit moet robuust zijn en de verwerkte materialen moeten vrij zijn van schadelijke stoffen zoals BPA.
Gebruiksvriendelijkheid
De gebruiksvriendelijkheid begint met het verwijderen van het deksel. Het moet strak, maar gemakkelijk te verwijderen zijn. De opening moet groot genoeg zijn om de beker goed te kunnen vullen. De meeste Smoothie Makers worden bediend met slechts één knop om het apparaat in en uit te schakelen. Soms kunnen er ook twee snelheden worden ingesteld.
Schoonmaken
De Smoothie Maker moet gemakkelijk te reinigen zijn. Praktisch is het, De blender kan in de vaatwasser worden gereinigd. Het moet mogelijk zijn om de behuizing van het apparaat af te vegen met een vochtige doek.
Veiligheidsaspecten
Het is belangrijk dat zelfs goedkope smoothiemakers aan de veiligheidseisen voldoen. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de veiligheid van kinderen en bescherming tegen overbelasting en oververhitting.
Leveringsomvang
Veel Smoothie Makers komen met een tweede mengbeker. Dit is handig als er meerdere porties moeten worden bereid. Idealiter worden ook goed sluitende deksels meegeleverd, zodat de smoothie in de koelkast kan worden bewaard of onderweg kan worden gedronken.

Voordelen:
De apparaten zijn eenvoudig te bedienen.
Ze zijn gemakkelijk schoon te maken.
Hoogwaardige smoothiemakers kunnen op vele manieren worden gebruikt.
Ze vervangen de blender en de keukenmachine in kleine huishoudens.

Nadelen:
Goedkope smoothiemakers hebben niet altijd de capaciteit om harde vruchten of groenten te versnipperen.

Wanneer u een Smoothie Maker koopt, moet u op de volgende punten letten:
Aanbevolen prestaties
Als u romige smoothies wilt maken, moet u ervoor zorgen dat de machine van uw keuze een hoog vermogen en een hoge snelheid heeft. Prestaties zijn ook belangrijk bij het hakken van vaste groenten en fruit. De meeste smoothiemakers hebben een vermogen van 300 tot 600 watt. Een goede smoothiemaker moet minstens 20.000 omwentelingen per minuut hebben. Bij lagere snelheden duurt het veel langer om de groenten en fruit te hakken. Als ze voor langere tijd worden verwerkt, gaan veel belangrijke vitaminen en mineralen door de de bijbehorende verwarming gaat verloren.
De mengkan
Tritan plastic wordt gebruikt voor de meeste smoothiecontainers. Het materiaal is eenvoudig te reinigen, onbreekbaar en bevat geen schadelijke stoffen. De vulhoeveelheid is ook belangrijk voor de containers. Voor grote dranken is een vulhoeveelheid van 400 tot 600 ml voldoende. Als er meer dan één smoothie moet worden bereid, wordt een tweede mengkom aanbevolen. De mengkannen kunnen meestal later worden aangeschaft.
De messen
De messen in de Smoothie Makers bestaan meestal uit vier messen, zodat fruit en groenten effectief kunnen worden versnipperd. De messen moeten worden gemaakt van gehard, roestvrij staal om een lange levensduur te garanderen.
Werking en geschiktheid voor dagelijks gebruik
Het apparaat moet gemakkelijk te gebruiken zijn, wat bij de meeste modellen het geval is. Ze hebben meestal maar één knop voor het in- en uitschakelen. Als het apparaat meerdere snelheidsniveaus heeft, moeten deze ook gemakkelijk in te stellen zijn.
Apparaten waarvan de mengkannen in de vaatwasser kunnen worden afgewassen, worden beschouwd als bijzonder geschikt voor dagelijks gebruik, omdat dit het schoonmaken vergemakkelijkt. Smoothie Makers, die altijd op het keukenblad kunnen worden geplaatst, zijn ook bijzonder praktisch omdat ze altijd bij de hand zijn.
Verwerking
Om een lange levensduur te garanderen, moet het apparaat een goede, solide constructie hebben. Het moet niet te zwaar zijn, maar ook niet te licht, en de materialen moeten robuust en slijtvast zijn.
De afzonderlijke onderdelen moeten goed in elkaar passen en de mengkan moet stevig aan het apparaat bevestigd zijn zonder te wiebelen. De Smoothie Maker moet een stabiele standaard hebben zodat hij niet omvalt bij het mengen.

Aangezien de Smoothie Makers nog relatief nieuw op de markt zijn, zijn er voortdurend nieuwe modellen op de markt, die voortdurend worden verbeterd door de fabrikanten.

Hieronder vindt u de belangrijkste fabrikanten van Smoothie Makers:
AEG
Clatronic
Vitamix
Kenwood

AEG
In 1883 werd de Duitse Edison Society for Applied Electricity, kortweg AEG, opgericht. Het ontwikkelde zich tot een van de grootste elektrische bedrijven ter wereld. Het bedrijf heeft een breed scala aan producten, waaronder smoothiemakers.
Clatronic
Clatronic met het hoofdkantoor in Kempen werd opgericht in 1985. Het bedrijf produceert voornamelijk huishoudelijke apparaten en consumentenelektronica. Het bedrijf biedt ook smoothiemakers in zijn assortiment aan.
Vitamix
Het bedrijf Vitamix produceert professionele mengkranen in de hogere prijsklasse. De apparaten zijn van hoge kwaliteit, hebben motoren met hoge prestaties en een nauwkeurige snelheidsregeling. Vitamix biedt zeven jaar garantie op de producten van het bedrijf.
Kenwood
Het Engelse bedrijf Kenwood werd in 1947 opgericht en lanceerde de eerste voedselverwerker in 1950. Vandaag de dag verkoopt het bedrijf zijn producten in meer dan 100 landen en is het de Europese marktleider op het gebied van huishoudelijke apparaten.

Naast persoonlijk advies en het direct bekijken van het apparaat biedt het internet vele voordelen ten opzichte van speciaalzaken. U bent niet gebonden aan de openingsuren. U hoeft niet te wachten op een verkoper of in de rij te staan bij een kassa. U kunt snel en eenvoudig prijzen vergelijken met behulp van prijsvergelijkingsmachines. Het aanbod op het internet is ook veel groter dan in de lokale speciaalzaken. Op Als u niet tevreden bent met uw herroepingsrecht, kunt u het artikel zonder opgaaf van redenen retourneren.

Het verhaal
Smoothies werd populair in de VS in de jaren tachtig. De term betekent „fluweelachtig“ of „romig“. In 1930 werden in de VS echter al smoothies in saprepen aangeboden. Het is echter pas in de jaren zestig van de vorige eeuw dat het een trenddrank werd. Gezondheids- en figuurbewuste mensen, vegetariërs en veganisten waarderen de smoothie vanwege de gezonde ingrediënten.
Geleidelijk aan verspreidt de trend zich naar Europa en vandaag de dag zijn smoothies verkrijgbaar als kant-en-klaar product in restaurants en winkels. Er was dus ook meer vraag naar smoothiemakers voor in huis.
Cijfers, gegevens, feiten
Uit een onderzoek van Vitamix onder 1000 mensen bleek dat in 2014 slechts ongeveer 25 procent van de Duitsers smoothies dronk, terwijl het nu al 41 procent is die minstens één keer per maand een smoothie in de winkel koopt. 38 procent mengt zich minstens één keer per maand met een smoothie. Smoothies zijn vooral populair bij mensen tussen 18 en 24 jaar. 50 procent van hen koopt of mixt regelmatig een smoothie. De deskundigen zijn er zeker van dat deze cijfers zullen blijven stijgen.
Aangezien maar liefst 70 procent van de Duitsers niet genoeg groenten en fruit eet, zijn smoothies een gemakkelijke manier om deze situatie te verhelpen.
Prijzen: hoeveel kost Smoothie Maker?
Smoothie Makers zijn verkrijgbaar voor 25,00 tot 150,00 euro, afhankelijk van de fabrikant en de apparatuur.

Extra mengkannen zijn zeer praktisch als er meerdere porties moeten worden bereid. Vaak wordt een tweede container meegeleverd. Anders kunnen ze bij de meeste fabrikanten worden gekocht.
Een plunjer is zeer praktisch om de mix naar de snij-inrichting te duwen. Let op de juiste lengte.
Een trilmat geeft de Smoothie Maker een stevige basis en vermindert ook het volume van de machine.

Alternatieven voor een smoothiemaker zijn een standmixer of een staafmixer. Fruitsappen kunnen ook worden gemaakt met een sapcentrifuge, een stoomsapmachine of een langzame sapcentrifuge.