Snijbeschermingsbroek

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Snijbeschermingsbroek

Een zaagbeschermende broek is een broek die vooral gebruikt wordt bij het zagen met een kettingzaag. Het wordt gebruikt door boswerkers of particulieren die een kettingzaag bezitten en gebruiken. Het dragen van een zaagbeschermingsbroek bij het werken met een kettingzaag is verplicht en het is niet toegestaan om een kettingzaag te gebruiken zonder een zogenaamd rijbewijs voor een kettingzaag. Daar wordt men echter alleen toegelaten en mag men de cursus alleen afmaken als de persoonlijke beschermingsmiddelen correct zijn. Dit omvat een kettingzaaghelm, een zaagbeschermende broek, geschikte werkschoenen met stalen kapjes en handschoenen. Laten we nu eens kijken naar de uitgesneden beschermbroek.
De eisen voor de zaagbeschermingsbroek zijn zeer hoog, omdat deze de ketting van de kettingzaag in fracties van een seconde moet stoppen in geval van ongelukken in het beengebied. Toch kunnen lichte verwondingen niet worden vermeden. Voordat de snijbeschermingsbroek op de markt wordt gebracht en te koop wordt aangeboden, moet deze een snijbeschermingsbroektest ondergaan. Daar wordt het materiaal getest, wat de ketting van de kettingzaag tot stilstand moet brengen. Dit is enerzijds de treksterkte en anderzijds de dichtheid van het materiaal dat wordt getest in de snijbeschermingsbroektest. Het materiaal bestaat uit lange, scheurvaste draden, die losjes tussen de boven- en onderbroekstof worden gelegd. De snijbeschermingsbroek wordt getest in de snijbeschermingsbroektest volgens DIN EN 381-5.

Het toepassingsgebied van de beschermbroek is enerzijds bij het bos en anderzijds bij de brandweer. Daar maakt de snijbeschermende broek deel uit van de persoonlijke beschermingsmiddelen. Er zijn verschillende Variant gesneden beschermbroek, maar deze is altijd hetzelfde qua constructie. In de bosbouwsector is de snijbeschermingsbroek meestal te vinden in de waarschuwingskleuren rood en geel. Bij de brandweer zijn ze echter meestal donkerblauw of zwart. Met zichtstrepen ter hoogte van de enkel.

Onze Top 10 – gesneden beschermbroek

Er zijn geen alternatieven voor het knippen van beschermbroeken. Iedereen die een kettingzaag gebruikt en een training heeft gevolgd, moet zich ervan bewust zijn dat hij of zij zichzelf voldoende zal beschermen met een helm en een zaagbeschermende broek. Wie dit niet doet en anderen er niet op wijst dat ze geen beschermende kleding hebben, loopt het risico op ernstig letsel.
Er zijn veel verschillende fabrikanten. Men moet er echter voor zorgen dat het een fabrikant is die over het algemeen ook betrokken is bij de veiligheid op het werk. Er zijn bijvoorbeeld fabrikanten zoals Pfanner Outdoor, Stihl, Kübler, Husqvarna en nog veel meer. U moet echter zelf beslissen aan welke van deze fabrikanten u de voorkeur geeft. Omdat iedereen een iets andere snit en comfort in de broek heeft.

Er zijn verschillende innovaties op het gebied van snijbeschermingsbroeken. Aan de ene kant is de snijbeschermingsbroek ingedeeld in verschillende veiligheidsklassen. Bovendien moeten ze sinds enkele jaren worden getest volgens DIN EN 381-5. Er zijn de klassen 0,1,2 en 3. In de bosbouw wordt meestal gebruik gemaakt van een knipbeschermende broek van ten minste klasse 2. Deze veiligheidsklasse wordt getoond om 24m/s van de kettingsnelheid te remmen. De standaard voor snijbeschermingsbroeken is echter nog steeds klasse 1, maar het draagcomfort in de hogere snijbeschermingsklassen (vanaf klasse 2) is comfortabeler geworden. U moet echter niet alleen kijken naar het draagcomfort, maar ook aandacht besteden aan wat u heeft een beschermingsklasse nodig voor de activiteiten die u uitvoert, omdat de snijbeschermingsbroek uiteindelijk zijn doel moet vervullen en u moet beschermen tegen ernstige verwondingen.

Kopen op het internet biedt enkele voordelen, maar heeft ook nadelen. Natuurlijk is het handiger om kleding te kopen op het internet, maar je hebt de uitgesneden beschermingsbroek nog niet gedragen op het moment van bestellen. Ook weet je nooit 100 procent of deze bestelde snijbeschermingsbroek echt past. Omdat de maten van de gesneden beschermbroek meestal niet vergelijkbaar zijn met de normale broek van ons. Natuurlijk is er meer keuze op het internet dan bij een lokale dealer, maar de lokale dealer heeft meestal maar een kleine selectie en kan ook elk gewenst model krijgen. Ook de verscheidenheid aan broeken is groter, evenals het type broek. Op het internet kunt u uw eigen snijbeschermende broek samenstellen. Natuurlijk heb je niet de lange weg naar een distributeur of fabrikant met een voorraadverkoop van dergelijke snijbeschermende broeken.
Bij de aankoop van een snijbeschermingsbroek moet u er echter op letten dat deze voldoet aan DIN EN 381-5 en dat de binnenvoering, d.w.z. de bescherming, perfect past en niet naar beneden glijdt in de richting van de schoen wanneer de snijbeschermingsbroek wordt aangedaan. Als dit het geval is, dan is deze snijbeschermingsbroek defect en moet deze onmiddellijk naar de dealer worden teruggestuurd of geretourneerd. Ze mogen in geen geval worden gebruikt, omdat de bescherming tegen zware verwondingen niet meer gegarandeerd is. Als u een broek koopt bij een lokale distributeur, moet u ook controleren welke beschermingsklasse u nodig hebt. U moet ook zeker aandacht besteden aan de prijs-prestatieverhouding. Als u in het bos werkt, wordt een kappersbeschermende broek van ten minste klasse 2 aanbevolen, en Het is belangrijk dat u in een waarschuwende of zichtbare kleur reist. Dit betekent dat uw broek rood, geel of rood/geel moet zijn. Zorg er ook voor dat u een hoogwaardige fabrikant heeft, want het gaat om uw werkveiligheid! Verander alleen van fabrikant als u er niet tevreden mee bent of als u een ander comfort wilt hebben.

Er zijn verschillende accessoires voor snijbeschermende broeken. Zo zijn er verschillende soorten riemen, waar u ook uw werkmateriaal aan kunt bevestigen. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en kunnen ook worden gepersonaliseerd. Aan de ene kant zijn er normale riemen, zoals we die kennen uit elke andere winkel, maar aan de andere kant zijn er ook riemen van rek, waardoor de riem niet kan knellen of wegglijden, omdat hij met elke beweging meebeweegt. Vervolgens zijn er bretels die aan de drie zwoerdlussen op de tailleband van de broek kunnen worden bevestigd. Het goede aan deze speciale beugels is dat je ze flexibel kunt aanpassen aan de voor- en achterkant. In het midden op de rug kruisen ze elkaar, dit gebied is opgevuld met een leren driehoek om drukpunten te vermijden tijdens het werken. Er is ook een nierbescherming voor het wat koudere seizoen. Deze is ook bevestigd aan de drie zwoerdlussen op de tailleband van de broek. Naast de reeds geïntegreerde beenkappen kunt u ook nog wat extra’s aanschaffen. Deze worden dan over de broek aan de werkschoen bevestigd.