Sonische tandenborstel

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Sonische tandenborstel

Een sonische tandenborstel wordt gevoed door een oplaadbare batterij en werkt met trillingen in het megahertz bereik. De sonische tandenborstel is veel effectiever in het poetsen van tanden dan een gewone elektrische tandenborstel.
De ultrasone bewegingen van de sonische tandenborstel worden door de gebruiker bijna niet waargenomen. De sonische tandenborstel beweegt tot 30.000 keer per seconde.

De technologie van de sonische tandenborstel is gebaseerd op een elektrische geluidsomvormer. De borstelkop van de sonische tandenborstel draait zeer snel. Veel apparaten werken met een speciale magneettechniek of met een piëzotechniek. Dit verwijst naar de bewegingen van de borstelkop. De trillingen hebben tot 300 Hz.
Als het frequentiebereik boven 300 Hz ligt, wordt het een ultrasone tandenborstel genoemd. Deze kunnen tot 1,5 miljoen omwentelingen per seconde genereren. De sonische tandenborstels maken niet alleen beter schoon, maar stimuleren ook de productie van speeksel in de mond. Kiemen verzamelen zich dus in de mondholte en worden met de tandenborstelvloeistof naar buiten getransporteerd.

De sonische tandenborstels zorgen voor een bijzonder grondige reiniging van de tanden zonder al te veel druk of wrijving op het tandvlees en de tanden. Ze zijn vooral geschikt voor mensen met gevoelig tandvlees. De gevoeligheid van het tandvlees kan het gevolg zijn van parodontitis of een tandheelkundige ingreep.

Zowel sonische als ultrasone tandenborstels kunnen door iedereen worden gebruikt. De sonische tandenborstels reinigen de tandoppervlakken zeer goed. De reiniging is ook grondig met roterende tandenborstels, maar met sonische tandenborstels worden de tanden veel zachter gereinigd. Het effect van fluoridehoudende tandpasta wordt verder verbeterd door het gebruik van de sonische tandenborstel.

Onze Top 10 – sonische tandenborstel

Er zijn sonische tandenborstels in een grote verscheidenheid aan modellen en ontwerpen. Ze kunnen echter niet in verschillende soorten worden onderverdeeld. De sonische tandenborstel is verder ontwikkeld en zo is de ultrasone tandenborstel ontstaan.
Deze tandenborstel wordt in Duitsland nog niet zo vaak verkocht. Een ultrasone tandenborstel werkt op een andere manier dan de sonische tandenborstel. De ultrasone tandenborstel heeft een veel hogere frequentie met 1,6 miljoen trillingen per minuut dan een sonische tandenborstel. Een speciaal voor de ultrasone tandenborstel ontwikkelde tandpasta vormt door de trillingen kleine belletjes. Wanneer deze barsten, worden de tanden gereinigd en worden moeilijk bereikbare plaatsen bereikt. Om een ultrasone tandenborstel te gebruiken, heeft u altijd deze speciale tandpasta nodig.

Na een tandheelkundige ingreep is het bijzonder pijnlijk om de tanden te poetsen met een normale handtandenborstel. Een sonische tandenborstel werkt niet door wrijving. De reinigende werking is gebaseerd op het genereren van reinigende geluidsgolven. Deze golven bereiken ook plaatsen die niet bereikbaar zijn met een handtandenborstel. Niet verwijderde voedselresten kunnen ziektekiemen en bacteriën vormen die leiden tot een slechte adem. Cariës en andere aandoeningen van het tandvlees en de tanden worden hierdoor ook veroorzaakt.

In een sonische tandenborsteltest wordt bijzondere nadruk gelegd op de volgende criteria gelegd:
Behandeling
Het hanteren van een sonische tandenborstel moet gemakkelijk zijn. Omdat tandproblemen vaker voorkomen, vooral op oudere leeftijd, kopen vooral oudere mensen een sonische tandenborstel. Voor wie niet zo technisch onderlegd is, moet de bediening zeer eenvoudig zijn en de tandenborstel zelf moet goed in de hand liggen.
Accessoires
De accessoires moeten meerdere borstelkoppen bevatten. Dit moet ook een borstelkop bevatten voor gebruik bij tandvleesproblemen.
Volume
Een ander criterium dat zorgvuldig wordt overwogen in de sonische tandenborsteltest is geluid. Sonische tandenborstels zijn meestal luider dan elektrische tandenborstels. Bij de sonische tandenborsteltest is ervoor gezorgd dat het geluid niet onaangenaam hard is.
Levensduur van de batterij
Aangezien er geen elektriciteit wordt gebruikt om de borstel te draaien, moet de levensduur van de batterij van sonische tandenborstels over het algemeen langer zijn dan die van gewone elektrische tandenborstels.
Eigen gewicht
Een punt dat ook belangrijk was in de sonische tandenborsteltest is het gewicht van de sonische tandenborstel zelf. Aangezien de sonische tandenborstel bij regelmatig borstelen minutenlang wordt vastgehouden, mag hij niet te zwaar zijn.

Voordelen:
Met een sonische tandenborstel wordt het gebit zeer grondig gereinigd.
De reiniging is uiterst voorzichtig zonder de tanden of het tandvlees te irriteren.
De bediening van een sonische tandenborstel is zeer eenvoudig.

Nadelen:
Sonische tandenborstels hebben een vrij grote borstelkop, die moeilijk te leiden is naar moeilijke plaatsen.
Voor sommige gebruikers is de trilling of het geluid dat ze produceren ongemakkelijk.

Enkele zijn belangrijke criteria waarmee rekening moet worden gehouden bij de aankoop van een sonische tandenborstel:
Trillingen per minuut
Hoe hoger het aantal oscillaties of trillingen per minuut, hoe grondiger de reiniging van de tanden. Gemiddeld hebben sonische tandenborstels tussen de 30.000 en 40.000 trillingen.
Bedrijfsmodus
De sonische tandenborstels kunnen met oplaadbare of oplaadbare batterijen worden gebruikt. Oplaadbare accu’s zijn geaccepteerd vanwege de lagere kosten. De oplaadbare batterij van de sonische tandenborstel wordt opgeladen via een oplaadstation en heeft een andere looptijd, afhankelijk van de fabrikant. Met een reinigingstijd van twee keer twee minuten per dag ligt de levensduur van de batterij tussen de 7 en 21 dagen.
Aantal reinigingsprogramma’s
Veel sonische tandenborstels hebben slechts een bepaalde reinigingsstand. Met hoogwaardige sonische tandenborstels kunnen er echter meerdere zijn.
Timer
Bijna alle sonische tandenborstels hebben een timer. Zeer praktisch zijn sonische tandenborstels die een kwadrantentimer hebben die aangeeft wanneer u bij het borstelen naar het volgende kwadrant van de kaak moet gaan.
Aantal opzetborstels
Vaak wordt slechts één borstelkop meegeleverd. Sommige sonische tandenborstels worden echter geleverd met verschillende soorten opzetborstels zoals zeer zachte borstelharen naast de normale borstelkoppen. De borstelkop moet om de drie maanden worden vervangen.

Sinds enige tijd is er een Smart-tandenborstel beschikbaar in het assortiment van de sonische tandenborstels. Deze kan via een app met de Smartphone worden verbonden. Op de mobiele telefoon wordt dan bijvoorbeeld een virtueel gebit weergegeven en wordt u verteld welk deel u nog niet hebt schoongemaakt. De reinigingstijd, de sterkte van de borsteldruk en andere details worden ook weergegeven.
Kinderen in het bijzonder zullen en daarmee speels gestimuleerd om te reinigen.
Deze slimme sonische tandenborstels verzamelen echter uw gegevens, die ook andere mensen of bedrijven kunnen bereiken.

Hieronder vindt u de belangrijkste fabrikanten van sonische tandenborstels:
Philips
Gaba
Waterpik
Panasonic
Bruin

Korte informatie over toonaangevende fabrikanten van sonische tandenborstels

Philips
Philips werd in 1934 opgericht met een focus op radioreparatie. Vandaag de dag ontwikkelt Philips bijvoorbeeld elektronische consumentenelektronica, huishoudelijke apparaten en medische apparatuur. Gezondheidsproducten zoals sonische tandenborstels zijn bijzonder belangrijk voor het bedrijf.
Gaba
De Zwitserse groep Gaba is onder andere bekend van Aronal, Elmex en Meridol. Gaba maakt al vele jaren deel uit van de Colgate Palmolive Group. De producten zijn in veel landen bekend. De Gaba Group is al 50 jaar aanwezig op de markt.
Waterpik
Waterpik werd in 1962 opgericht en is toonaangevend op het gebied van elektrische mondverzorgingsproducten. Waterpik wordt beschouwd als de uitvinder van de eerste orale irrigator. In Duitsland worden de producten van Waterpik gedistribueerd door Intersanté GmbH.
Panasonic
Het bedrijf Panasonik werd opgericht in 1918. Het hoofdkantoor is gevestigd in Kadoma en Osaka in Japan. Het bedrijf produceert elektrische entertainmentproducten, maar ook medische apparatuur. Het bedrijf scoort met hoogwaardige producten en een gematigde prijs-prestatieverhouding.
Bruin
Het bedrijf Braun werd opgericht in 1921 en heeft zijn hoofdkantoor in Kronberg im Taunus. Het produceert kleine elektronische apparaten. Braun AG werd in 1967 verkocht aan de Gillette Company en enkele jaren later aan de Amerikaanse Procter and Gamble Group. Braun GmbH blijft elektronische persoonlijke verzorgingsproducten.

Zoals bij bijna alle producten vandaag de dag, biedt het internet een veel breder scala aan producten dan de lokale detailhandel. Aangezien noch de huurkosten, noch de personeelskosten van de lokale winkeliers kunnen worden gedekt, kunnen onlinewinkels hun producten meestal goedkoper aanbieden.
Bij online winkels is de koper ook niet gebonden aan de openingstijden van de winkel, hoeft hij niet te wachten op advies of aan de kassa. Ze kunnen de aangeboden artikelen thuis comfortabel bekijken en bestellen vanaf de bank. Zoekmachines maken het gemakkelijk om het gewenste artikel te vinden en prijsvergelijkingsmachines helpen om de beste prijs voor het product te vinden.
De klant vindt advies op verschillende testpagina’s, in de beschrijving van het product in de online shop en in de reviews van andere klanten.

Het verhaal
Het tandenpoetsen was al meer dan 4000 jaar geleden belangrijk en werd vaak gedaan met kleine takjes, waarvan de uiteinden rafelig werden gekauwd. Aan het einde van de 14e eeuw werd de tandenborstel in China uitgevonden. Deze zijn gemaakt van varkenshaar. In 1750 werden de eerste tandenborstels van been- en koeienharen in Engeland geproduceerd. Ongeveer 100 jaar geleden had de elektrische tandenborstel zijn eerste verschijning. Vanaf 1980 werd de rotatie van de borstelkoppen steeds sneller. Dit leidde later tot de sonische tandenborstels. Meer recentelijk zijn de nog sneller werkende ultrasone tandenborstels toegevoegd.
Cijfers, gegevens, feiten
Studies hebben aangetoond dat handtandenborstels slechts ongeveer 20 procent van de tandplak verwijderen. De elektrische tandenborstel doet veel meer. Met de sonische tandenborstel 99,9 procent van alle plaquettes is verwijderd. Daarnaast wordt het tandvlees aangenaam gemasseerd en worden de interdentale ruimtes grondig gereinigd.
De borstelkop van een elektrische tandenborstel draait tot 30.000 keer per minuut, wat overeenkomt met 200 tot 300 Hertz. De ultrasone tandenborstel heeft 1,5 miljoen trillingen.
Bij het reinigen met een ultrasone tandenborstel wordt het tandvlees tot 70 procent minder belast en worden irritatie en roodheid grotendeels vermeden. Dit is vooral belangrijk voor mensen met implantaten en parodontosis.
Prijzen: hoeveel kosten sonische tandenborstels?
Een zeer goedkope sonische tandenborstel is verkrijgbaar voor 40,00 Euro. Hoogwaardige sonische tandenborstels kosten tussen de 150 – 200 Euro.

Het is zeer nuttig om meerdere borstelkoppen beschikbaar te hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld borstelkoppen met zeer zachte haren voor zeer gevoelig tandvlees. De borstelkoppen moeten om de drie maanden worden vervangen door een nieuwe.
Een reservebatterij is een goed idee, vooral als u op reis bent, als u niet de mogelijkheid heeft om uw batterij op te laden.
Ook op reis is een reisetui erg handig, zodat de elektrische sonische tandenborstel en de bijbehorende accessoires veilig kunnen worden opgeborgen.

Het eerste alternatief voor een sonische tandenborstel is natuurlijk de conventionele handtandenborstel. Dan komt natuurlijk een klassieke elektrische tandenborstel ter discussie te staan. In geval van nood kan ook suikervrije kauwgom worden gebruikt om de tanden te reinigen. Natuurlijk, geen van deze conventionele methoden reinigt de tanden en een sonische tandenborstel.