Speelgoedkraan

Test & vergelijk Speelgoedkraan

De beste speelgoedkranen 2022 in vergelijking

Wat is een speelkraan?

De spelkraan wordt in het spel gebruikt, de kinderen die er graag mee spelen gaan regelmatig aan de slag met het thema bouwplaats. Het wordt gebruikt om zware lasten te tillen en te dragen. Vaak zijn jongens enthousiast over dit onderwerp, maar steeds vaker zijn meisjes ook geïnteresseerd in technische of ambachtelijke onderwerpen. Het kraanspel is een belangrijk middel om processen op een nagebootste bouwplaats te kunnen nabootsen.

Hoe werkt een kraanspeelgoed?

De kraan is al voorgemonteerd en kan direct worden gebruikt, kits moeten worden gemonteerd volgens de bijgevoegde instructies.

Toepassingen van een speelkraan

Om het echte leven in het spel te kunnen weergeven, hebben kinderen de juiste apparatuur nodig. Een speelkraan kan worden gebruikt in verschillende speelsituaties. De kinderen kunnen bijvoorbeeld imiteren wat er op een bouwplaats gebeurt of reddingsacties naspelen.

Wie heeft er een kraanvogel nodig?

Alle kinderen die graag met voertuigen en technische apparatuur werken, zullen veel plezier hebben met een kraan.

Onze Top 10 – speelgoedkraan kopen

Nr. 1
2-Play Speelgoedkraan met afstandsbediening 76 cm 1:40
Kundenbewertungen
2-Play Speelgoedkraan met afstandsbediening 76 cm 1:40*

2-Play Speelgoedkraan met afstandsbediening 76 cm 1:40
Je kleine kraanmachinist is dolgelukkig met deze schattige, volledig functionele en 76 cm hoge speelgoedkraan met afstandsbediening van 2-Play. Het is een geweldig constructiespeelgoed voor kinderen omdat het de behendigheid, hand-/oogcoördinatie en fijne motoriek stimuleert. Verbeelding en creativiteit worden ook gestimuleerd wanneer je klei...

 Preis: € 33,13 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Nr. 2
2-Play Speelgoedkraan met afstandsbediening 132 cm
Kundenbewertungen
2-Play Speelgoedkraan met afstandsbediening 132 cm*

2-Play Speelgoedkraan met afstandsbediening 132 cm
Je kleine kraanmachinist is dolgelukkig met deze schattige, volledig functionele en 132 cm hoge speelgoedkraan met afstandsbediening van 2-Play. Het is een geweldig constructiespeelgoed voor kinderen omdat het de behendigheid, hand-/oogcoördinatie en fijne motoriek stimuleert. Verbeelding en creativiteit worden ook gestimuleerd wanneer je kleintj...

 Preis: € 46,94 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Welke soorten speelgoedkranen zijn er?

Er zijn verschillende soorten speelgoedkranen te koop, de volgende opties zijn beschikbaar:
Speel kraan binnenshuis
Speel kraan buiten
Speelgoedkraan met afstandsbediening
Speelgoedkraan elektrisch
Speelgoedkraanhout
Speelgoedkraan plaatwerk
Kraanvogel metaal spelen
Speelgoedkraan zelfmontage
De merken LEGO en Constructeurs staan bekend om het bouwspeelgoed. Nadat de kraan met behulp van instructies is gebouwd, kan hij in het spel worden gebruikt. Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden voor de individuele modellen, afhankelijk van de leeftijdsgroep. Er zijn ook kits die een elektrische aansluiting bevatten die in de kraan moet worden ingebouwd.

Toepassingsgebied van de speelkraan

De kraan wordt in het spel gebruikt, op alle bouwplaatsen. Of het nu gaat om woningbouw, zware werkzaamheden of reddingsacties, de kraan is een absolute must op een bouwplaats.

Vereisten voor een goede speelkraan

Een hoogwaardige speelkraan is stabiel en ontworpen voor de betreffende aanbevolen leeftijdsgroep, zodat gemakkelijk en veilig kan worden gespeeld. De meeste speelkraantjes zijn niet geschikt voor kinderen onder de drie jaar.

Voor- en nadelen van de kraan voor kinderen

– Voordelen
Door het levensspel bereiden kinderen zich onbewust voor op de wereld van de volwassenen, ze imiteren het leven. Het echte spel wekt verdere interesse in het vakgebied en bevordert de ontwikkeling van het kind op de lange termijn. Door te spelen verwerken kinderen ook wat ze hebben meegemaakt en gezien en kunnen ze hun fantasie de vrije loop laten.

– Nadelen
Er zijn geen belangrijke nadelen. Zodra het leeftijdsadvies en de kwaliteit van de afwerking in acht zijn genomen, zal de kraan regelmatig worden ingezet.

Waarop moet ik letten bij de aankoop van een Spiel-kraan?

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan het leeftijdsadvies, zodat er een eenvoudige bediening kan plaatsvinden. Hoogwaardig speelgoed is TÜV-getest en gecontroleerd op schadelijke stoffen. Er zijn modellen voor de buitenkant, maar ook voor de binnenkant te kopen.

Welke fabrikanten van speelgoedkranen daar?

– broeder-kraanvogel
– Broeder John Crane
– Carson-kraan
– Constructeurskraan
– deAo Crane
– DICKIE Toys Crane
– Dilwe Kraan
– DUPLO-kraan
– efasokraan
– FAGUS-kraan
– Fischertechnik kraan
– Haberkornkraan
– Hape Grote kraan
– HSP-kraan
– Jamara-kraan
– Jasnyvall-kraan
– LEGO-kraan
– Lena-kraan
– Liebherr Spielwaren kraan
– SPEELGOEDINGEN
– Playmobil bouwkraan
– RC-kraan
– s-idekraan
– Siku-kraan
– Zilverlietkraan
– Snelheidszone Kraan
– Toi Toys Crane
– Top Race Kraan
– Tronico kraan
– Voelknerkraan

Korte informatie over toonaangevende fabrikanten van speelgoedkranen

In de huidige testvergelijking van 2019 werden speelgoedkranen van verschillende fabrikanten met elkaar vergeleken.
1e plaats Siku 1899 torenkraan
2e plaats Playmobil kraan 5466 Grote bouwkraan
3e plaats 100039038 – Constructeur, kraan 170 stuks, speelgoed kraanhout

Internet vs. gespecialiseerde handel: waar koop ik mijn speelkraan het beste?

Er zijn slechts enkele gespecialiseerde speelgoedwinkels zoals die vroeger in de stadscentra te vinden waren, en de handel via internet is in deze sector een gevestigde waarde geworden. De kortingsaanbiedingen van online retailers zijn meestal onverslaanbaar. Maar als u de regionale handel wilt ondersteunen, betaalt u graag wat meer voor de vriendelijke service en het deskundige advies.

Dingen om te weten & gids voor het onderwerp kraanspel

– Het verhaal
Als u wat onderzoek doet op het net, vindt u Spiel Krane, die teruggaat tot de DDR-tijd. Het speelgoed is gemaakt van plaatstaal of kunststof.

– Cijfers, gegevens, feiten
De bovengenoemde testwinnaars hebben ook naam gemaakt in andere spelwerelden. De marktleiders streven voortdurend naar uitbreiding van hun productassortiment. Het assortiment wordt voortdurend vernieuwd en vervangen door nieuw ontwikkelde ontwerpen met meer functie of meer veiligheidspotentieel.

– Prijzen:
Hoeveel kost een spel Kraan?
De prijzen variëren, afhankelijk van de fabrikant, het materiaal, de kwaliteit en de functie, tussen ca. 20 € en 180 €. De dure modellen zijn op afstand bestuurbaar, hebben licht- en geluidseffecten en zijn meestal gemaakt van metaal of echt hout.

Nuttige accessoires voor de speelkraan

Op een bouwplaats mogen betonmixers, graafmachines, kippers, vrachtwagens en laadschoppen niet ontbreken, zodat het nuttig kan zijn om combinatiemodellen aan te schaffen die meerdere functies tegelijk bespeelbaar maken, bijvoorbeeld een vrachtwagen met kraanaanbouw. Boeken en CD’s over de bouwplaats zijn ook te koop.

Alternatieven voor de kraan

Kraanvoertuigen
Vrachtwagen met kraanaanbouw
Zware kranen