Staande houtkliever

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Staande houtkliever

Test op een staande houtbloksplijter

Voor veel mensen is wintertijd synoniem met kacheltijd. Er is bijna niets mooier dan het aansteken van de kachel op koude avonden en het kijken naar het vuur. Als u uw brandhout niet uit de bouwmarkt wilt halen, kunt u misschien beter zelf het bos in gaan en uw eigen brandhout kappen. Maar dat betekent niet dat het hout in de kachel zit! Het moet nog steeds in voldoende grote blokken worden gehakt.

Wie hier geen bijl wil gebruiken, kan een praktische houtkloofmachine gebruiken. Deze praktische apparaten zijn zeer populair onder haardenliefhebbers en zijn verkrijgbaar in vele verschillende uitvoeringen.

Hoe werkt een houtkloofmachine?

Houtkloofmachines zijn verkrijgbaar in verticale en horizontale uitvoering. Het principe van de houtkloofmachine is in beide versies hetzelfde. Houtkloofmachines worden aangedreven door een elektromotor of een benzine/dieselmotor. Het vermogen dat op deze manier wordt opgewekt drijft de splijtwig van het apparaat in grote stukken hout en splitst ze op in de gewenste maat. Houtkloofmachines zijn meestal uitgerust met een hydraulisch apparaat.

De splijtkracht van de houtversnipperaar, zoals een houtkloofmachine in Duitsland vaak wordt genoemd, wordt gegeven in de eenheid t = ton. De beschikbare splitsingskracht van een apparaat moet de beslissende parameter zijn in de aankoopbeslissing. Gemiddeld ligt hij tussen de 4 en 8 ton. Verdere beslissingscriteria zijn het nominale vermogen van de aandrijving en de grootst mogelijke afmeting van het hout (lengte/diameter). Tot slot kan ook de snelheid van de beweging een rol spelen.

Zoals reeds vermeld, kunt u kiezen tussen een staande en een liggende variant van een houtkliever.

Uiteraard hangt deze beslissing in de eerste plaats af van de voorkeuren van de koper. Maar ook de beschikbare ruimte kan een doorslaggevende rol spelen. Een staand model is hoger dan een liggende houtkliever. Door het kleine oppervlak dat de machine in beslag neemt, is een staande kloofmachine bijzonder geschikt voor beperkte ruimtes.

Een verticaal werkende houtkliever wordt meestal op een dubbele steun gemonteerd. Een extra korte houten tafel of ook een neerlaatbare cilinder zijn niet nodig vanwege de manier waarop hij werkt. De splijtwig van het apparaat is ook horizontaal gemonteerd. De splijtwig wordt ook horizontaal gemonteerd, zodat het hout met behulp van een plaat tegen de splijtwig wordt geduwd. De druk die op deze manier ontstaat, splitst het stuk hout.

Staande houtkloofmachine Test

Op het internet zijn er al tal van pagina’s met productvergelijkingen met staande houtblokkensplijters. Deze pagina’s zijn een uitstekende bron voor onderzoek. Daarna kunt u zeker beter beslissen welke machine het beste bij u past.

Het volgende is het resultaat van een staande houtklievertest.

De ASP 8 N brandhoutkloofmachine 301851 van Atika

Deze houtkloofmachine in verticale of staande modus heeft een splijtkracht van 8t. De splitter heeft een traploos instelbare hefhoogte en de praktische tweehandige bediening met handvatbescherming maakt het werken met deze splitter veilig. Tweehandige bediening betekent dat de splitter alleen kan worden bediend als beide handen in de beoogde stand staan. Dit zorgt ervoor dat er geen ongelukken kunnen gebeuren in dit gebied. Een solide stalen constructie garandeert de stabiliteit van de machine. Bovendien is de brandhoutkloofmachine 301851 uitgerust met twee grote wielen, die het transport van het toestel vergemakkelijken. Naast de genoemde Uiteraard is bij de levering van het frame ook de verplichte splijtwig inbegrepen. De ASP 8 N brandhoutkloofmachine 301851 van Atika is verkrijgbaar bij het postorderbedrijf Amazon voor minder dan 500 Euro inclusief BTW. De verzending is gratis binnen Duitsland en de gemiddelde levertijd is ongeveer 2-3 dagen.

Beoordelingen van klanten op amazon

Productbeoordelingen die klanten geven over een apparaat op het platform van postorderbedrijven zijn ook een zeer goed oriëntatiemiddel voor toekomstige kopers. En zo heeft de Atika ASP 8 N brandhoutkloofmachine 301851 ook reviews gekregen in de Standing Wood Splitter Test. De overgrote meerderheid van de kopers van dit toestel vond het model goed. Bijna 90 procent van alle productrecensenten konden 4 of 5 sterren toekennen voor het apparaat. De volgende productkenmerken waren de belangrijkste factoren:

  • – Zeer geschikt voor de productie van 33 of 50 mm profielen

  • – vrouwen kunnen het apparaat ook bedienen

  • – groot gemak van werken

  • stijl=“font-size:large;“>- zelfs droog notenhout kan zonder problemen worden gesplitst.

Conclusie over de ASP 8 N brandhoutkloofmachine 301851 van Atika

Op basis van de technische eisen van de ASP 8 N brandhoutkloofmachine 301851 van Atika en op basis van de klantenreviews die voor het apparaat zijn gegeven, lijkt er niets mis te zijn met deze houtkloofmachine. Met een splijtkracht van 8 ton bevindt de machine zich in het bovenste bereik van de op de markt verkrijgbare verticale splijters.

Altijd belangrijk: arbeidsveiligheid bij het splijten van hout

Als u uw eigen hout op een veilige manier wilt splijten, moet u de veiligheid op het werk nooit uit het oog verliezen. De modernste apparatuur is al ontworpen om ongelukken voor een groot deel te voorkomen (zoals de tweehandige oplossing), maar de bediener is niet beschermd tegen rondvliegende houtblokken. Het is daarom essentieel om beschermende kleding te dragen bij het werken met de houtkliever. In de speciaalzaken voor arbeidsveiligheid vindt u een breed scala aan speciale handschoenen, helmen met beschermende vizieren en veiligheidsschoenen.

Onze Top 10 – Houtsplijters

<span18pt;“<spanstyle=“color: #000000;“>Was ist ein Holzspalter Scheppach?

In het algemeen is een houtkloofmachine een machine die brandhout met zijn kracht splijt. De robuuste staande of liggende apparaten splitsen het gezaagde stamhout met een splijtwig of splijtkruis in ovenklare stammen. De efficiëntie van het hydraulische systeem en de motor maken het mogelijk om grote hoeveelheden brandhout te verkrijgen zonder extreme krachtsinspanning. De meest voorkomende zijn modellen met een elektromotor, maar er zijn ook splitsers die worden aangedreven door een benzinemotor of kunnen worden aangesloten op een tractor door middel van een aftakas. Er zijn verschillende fabrikanten van dergelijke machines. Het is niet ongewoon om goedkope producten op de markt te vinden, maar ze hebben vaak functionele gebreken of zelfs veiligheidsproblemen. Een merkproduct als Scheppach houtkloofmachine behaalde in de test zeer goede beoordelingen. De in de Zwabische Ichenhausen geproduceerde houtkloofmachines worden gekenmerkt door hun veiligheid en beste karakteristieke waarden.

Eisen voor een goede houtkliever

Een houtkloofmachine moet krachtig zijn in het doortrekken en veilig te bedienen. De werkhoogte moet worden aangepast aan de hoogte van de gebruiker – ten behoeve van de rug. Er zijn horizontaal werkende machines voor kleiner kliefmateriaal, met een maximale lengte van ongeveer 50 cm en een diameter van 25 cm. Het vermogen is voldoende bij ongeveer 7,5 ton splijtdruk om kleinere hoeveelheden brandhout te verwerken. Voor horizontale machines wordt een basisframe aanbevolen, zodat u niet in een hurkpositie hoeft te werken. Als u grotere hoeveelheden wilt splitsen, heeft u een verticale, d.w.z. staande houtkliever nodig. Hiermee kunnen tot 40 cm dikke stukken hout worden behandeld. Met een goede voorwaartse snelheid en een splijtkracht van ruim 8 ton wordt een hoog productiviteitsniveau bereikt. Een stabiele stand is belangrijk bij deze machines. Met een dood gewicht van meer dan 50 kg moet de splitter op een vlakke, stevige ondergrond staan. De meeste staande machines hebben twee transportwielen. Dit maakt het gemakkelijker om het zware gewicht te verplaatsen. Alle bedrijfsonderdelen, inclusief de ontluchtingsklep, moeten gemakkelijk toegankelijk zijn. De hydraulische olie moet bij levering al worden ingevuld. Al met al heeft een goede houtkloofmachine stabiele en veerkrachtige onderdelen. De elektromotor werkt rustig. Om veiligheidsredenen wordt de machine alleen met twee handen bediend. Zorgvuldig vakmanschap in alle onderdelen garandeert een soepele werking van de houtkloofmachine. Er mogen geen scherpe bramen of hoeken uitsteken (kans op letsel). Een gemakkelijk te begrijpen handleiding en een stipte leverings- en onderhoudsdienst vervolledigen de algemene prestaties van de fabrikant.

Toepassing van de houtkloofmachine

Brandhoutblokken worden van stammateriaal gesplitst in lengtes die gebruikelijk zijn voor open haarden en verwarmingssystemen. De houtkloofmachine is alleen bedoeld voor dit werk. Afhankelijk van de behoefte wordt het vermogen van de motor gekozen met de juiste tonnencapaciteit. Voor de hobbytuinier is een lichtapparaat met een lichtstroomaansluiting voldoende. Voor de houtprofessional, die zijn houtvoorraad voor de winter legt, is een Driefasenmodel, dat een splijtdruk heeft van minstens 8 ton. Hetzelfde geldt voor commercieel gebruik, maar hier moet de capaciteit ruim boven de 8 ton liggen (er zijn modellen tot 25 ton). Naaldhout en hardhout zoals eik, beuk of berk kunnen worden gesplitst. De lengte van de stukken kan variëren van 25 cm tot meer dan 100 cm.

Wat zijn de alternatieven voor een houtkloofmachine?

Splijthamer, splijtwiggen of de goede oude bijl zijn klassieke gereedschappen voor de productie van brandhout. Ze zijn echter gebaseerd op pure fysieke kracht en zijn niet zonder gevaar. Menigeen heeft zich afgevraagd hoe onvoorspelbaar sommige stammen wegvliegen. Het versnipperen van hout tot spaanders, pellets of houtbriketten is ook een alternatief. Hier is echter een complete productie-uitrusting nodig. Als je echter alleen een beetje brandhout wilt maken, kun je volstaan met een scherpe bijl en een hakblok. Maar wees voorzichtig: je kunt er beter je vingers op laten zitten!

Welke fabrikanten van houtkloofmachines zijn er?

In een vergelijking van Scheppach Holzspalter in de test – als winnaar – verschijnt de fabrikant Güde op de tweede plaats, gevolgd door Zipper. Naast Stahlmann, Husqvarna en Atika vindt u ook diverse producten uit het Verre Oosten in het assortiment. Maar als u om bovengenoemde redenen liever een merkartikel koopt, kunt u ook naar Al-Ko, Einhell, of Pike. De fabrikanten Binderbergen en BGU-Maschinen produceren ook houtkloofmachines.

Innovaties op het gebied van houtkloofmachines: Een Scheppach houtkloofmachine in de test

De brandhoutkloofmachine Scheppach HL 1200 is nieuw op de markt en kenmerkt zich volgens het testrapport van KETTENSAEGE-TEST door zijn bijzondere prestaties. Met 12 ton werkdruk werkt de 4,1 kW motor rustig en zeer efficiënt. Het is geschikt voor zowel particulier als commercieel gebruik. Door zijn massief rubberen wieluitrusting kan hij relatief gemakkelijk worden verplaatst. Bovendien kunnen houtblokken met een lengte tot 138 cm ook worden gesplitst. Er is ook een aftakasaandrijving beschikbaar voor gebruik door de trekker.

Voordelen bij het kopen van een log-splitser op het internet

U kunt zich haasten van ijzerhandel naar ijzerhandel en veel tijd verspillen. Of u kunt de prijzen en diensten van de leveranciers thuis vergelijken via het internet. Als u rechtstreeks bij de fabrikant Scheppach Webshop koopt, maakt de levering deel uit van de service. Alle daar gekochte artikelen worden binnen enkele dagen geleverd. De betaling wordt gedaan met de gebruikelijke betaalmethoden, is ongecompliceerd en snel. In geval van retouren wordt het artikel zonder problemen weer opgehaald. Je bespaart tijd en zenuwen.

<span18pt;“<spanstyle=“font-family: Georgia, serif;“>Worauf achten beim Kauf eines Holzspalters?

De hoeveelheid te beheren brandhout is het beslissende selectiecriterium. Hoeveel kubieke meter is er per jaar nodig? Voor lage volumes is een horizontaal model voldoende. Als je echter meters wilt maken, heb je een staande houtkliever nodig. Als de machine te klein is, is de beschikbare vrije tijd of werktijd beperkt en wordt de houtkloofmachine overbelast. Dit leidt tot voortijdige slijtage van het hydraulische systeem. Voor de krachtige stand-alone units heeft u echter een voedingsaansluiting nodig. U moet ook een opslagplaats opzetten om te overwinteren voordat u koopt. Bij het vergelijken van prijs en prestatie is het merkproduct te verkiezen boven het goedkope aanbod, omdat de veiligheid van de hobby of professionele werker op de eerste plaats komt.

Nuttige accessoires voor houtkloofmachines

Een spleetkruis of een ster met een zesvoudige deling vermenigvuldigt het spleeteffect. De verbreding van het splijtkruis is een extra hulpmiddel voor grote diameters van het splijtmateriaal. Een dekzeil is ten zeerste aan te bevelen als de houtkloofmachine de nacht buiten gaat doorbrengen. Een borstel met een vetverdeler, werkhandschoenen, stevige schoenen en stevige kleding met lange mouwen moet voor elke houtbewerker beschikbaar zijn. En nog één tip: laat de ontluchtingsklep nooit dicht terwijl de machine werkt! Zo kunt u lang genieten van de kracht van uw houtkloofmachine!

stijl=“font-familie:Georgia, schreef;“>