Staande luchtpomp

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Staande luchtpomp

De stationaire luchtpomp

Elke fietser zou minstens één luchtpomp moeten hebben , dit is zeker waar , want bijna geen enkele fiets is al niet uitgerust met een kleine luchtpomp om te reizen . Natuurlijk zijn er ook andere versies, een zeer populaire en veelzijdige versie is de stationaire luchtpomp. Het voordeel van de standluchtpomp is dat u deze niet alleen kunt gebruiken om de fietsbanden op te pompen, maar dat dit type pomp veel veelzijdiger is.

Feiten / Staande luchtpomp

De standpomp is ontwikkeld voor het oppompen van mountainbikebanden, maar inmiddels kan de pomp ook voor diverse andere doeleinden worden gebruikt, zoals het oppompen van luchtmatrassen en voetballen. Bij de ontwikkeling van de standluchtpomp stond echter de hoge druk die nodig is voor mountainbikebanden centraal.
Net als veel andere luchtpompen werkt de stand-luchtpomp volgens het zuigerpompprincipe, waarbij het enige verschil de grootte en de positie op de grond is. Door de constructie en de stevige stand op de grond is pompen met veel minder kracht mogelijk, zelfs bij hogere druk. Een manometer is essentieel om de juiste luchtdruk te creëren. Door de relatief grote afmetingen zijn de stationaire luchtpompen echter niet geschikt om te reizen.

Op de markt zijn er stand-luchtpompen van verschillende fabrikanten, een groot aantal bekende fabrikanten biedt dergelijke pompen aan, maar er zijn ook veel no-noame-producten op de markt. Een van de bekendste fabrikanten en leveranciers van standluchtpompen is het bedrijf Pedros, het bedrijf produceert deze pompen al vele jaren en heeft zich door een zeer goede kwaliteit gevestigd. Ook de fabrikanten SKS, Prophete, Presta, Oakland, Letyne en XLC produceren zeer goede vloerpompen, dus een vergelijking van deze merken is aan te bevelen.

Onze Top 10 – vloerpompen

Tips voor het kopen / Staande luchtpomp

De stand-luchtpompen zijn geschikt voor de meest uiteenlopende ventieltypes, zelfs grotere ventielen zijn geen probleem, zodat het voor mountainbikers in ieder geval de moeite waard is om zo’n type pomp aan te schaffen. De luchtpomp moet voorzien zijn van een drukmeter, alleen met zo’n drukmeter kunt u ervoor zorgen dat de fietsbuizen op de juiste manier gevuld worden en dat er geen schade, bijvoorbeeld door te hoge druk, optreedt.
Vooral de huidige mountainbikes, BMX-fietsen of voetballen kunnen zeer goed gevuld worden met een stationaire luchtpomp. Juist daarom is het voor elk huishouden de moeite waard om zo’n pomp aan te schaffen of te bezitten.
De standpompen kunnen in drie verschillende categorieën worden ingedeeld;
– de eerste categorie bevat de standluchtpompen, die het meest geschikt zijn voor mountainbikes, deze hebben een bijzonder grote luchtcilinder, zodat u met een paar slagen een druk van meer dan 2 bar kunt bereiken, deze pompen kunnen een maximum van 6 bar bereiken.
– De tweede categorie zijn de „normale“ stand-luchtpompen, met deze pompen kun je ca. 9 tot 11 bar produceren, de luchtcilinders zijn iets slanker, maar dit maakt het makkelijker om te pompen. Dit pomptype is ideaal voor trekkingfietsen.
– de derde categorie heet racecompressoren, deze zijn perfect voor de smalle racefietsbanden en kunnen tot 20 bar genereren. Dikkere banden moeten hier met aanzienlijk meer pompslagen worden gevuld, maar pompen is hier heel eenvoudig.

Vooral degenen onder u die regelmatig met de fiets onderweg zijn, moeten overwegen om een stationaire luchtpomp te kopen, de investering van 20 tot 30 euro is de moeite waard. gegarandeerd.

[atkp_listid=’Staande luchtpomp‘ template=’13865′] [/atkp_list]