Stofzuigerrobot

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Stofzuigerrobot

De stofzuigerrobot

Een droom komt uit: Nooit meer stofzuigen! Maar dat is niet helemaal waar. Maar de nieuwe mobiele huishoudhulpen kunnen heel wat doen: kruimels opzuigen, dierlijk haar wegzuigen en soms zelfs doorvegen met een vochtige doek. In de stofzuigerrobottest worden alle voor- en nadelen op een rijtje gezet en wordt aangegeven waar bij de aankoop rekening mee moet worden gehouden.

Welkom bij de reinigingsdempers. Er zijn maar weinig mensen die ’s morgens wakker worden met een grijns en zeggen: „Hoera, ik ga vandaag schoonmaken!“ In dit scenario klinkt het kopen van een stofzuigerrobot erg verleidelijk. Deze technische apparaten maken niet alleen schoon, maar u kunt ook ontspannen en kijken naar het werk. In dit geval kunnen brownies hun werk beter doen als er niemand kijkt. De verschillen tussen de stofzuigers zijn enorm. Ze zullen niet allemaal aan uw eisen voldoen.

Wat is wat?

In het begin moet de vraag echter eerst worden opgehelderd: Wat is een stofzuigerrobot? Simpel gezegd is het een robot voor het huishouden, die de kamers in het appartement zelfstandig kan schoonmaken op basis van sensoren.

long=“zxx“align=“left“Deze apparaten verschenen voor het eerst op de markt in 1990 onder de naam Service Robot.

Een woord vooraf

Helaas kan niemand helemaal zonder stofzuiger. Omdat de robots niet zo grondig stofzuigen als conventionele robots zouden hebben gedaan. Daarom moeten deze machines nog beter worden getraind. Ze zijn vaak te zwak op de borst of te onhandig. En de prijs is in dezelfde competitie of zelfs hoger.

Voor wie is een zuigrobot de moeite waard?

Heb je katten en moet je elke dag je haar wegzuigen? Een zuigrobot zou geschikt zijn voor u. Het apparaat zou je een paar dagen vrij geven. De tweebenige vrienden in het huishouden mogen echter geen lang haar hebben. Ze wikkelen zich zo heerlijk om de borstels heen.

Hoe ziet uw appartement eruit? Heeft u veel hoogpolige tapijten of veel meubels in de kamers? Dan heeft de moderne huishoudelijke hulp het moeilijk. Het werkt alleen feilloos en gebiedsdekkend als het grote gebieden zonder onderbreking kan bestrijken. Anders stopt het met een foutmelding of rijdt het steeds weer van dezelfde plaatsen af en laat het vuil in de hoeken achter.

De meeste modellen liggen niet zozeer op de grond een zuigrobot kan stofzuigen op laminaat, houten vloeren, tegels en tapijten, maar u mag alleen korte haartapijten hebben. Het lange haar zou zich ook weer om de borstels heen wikkelen.

Onze top 10 – stofzuigerrobots

Welke apparatuur zou aan te bevelen zijn?

Bij de stofzuigerrobottest is gebleken dat het zeer nuttig is wanneer een Afstandsbediening en een Timer zijn inbegrepen. Omdat dit de enige manier is om het echt leuk te maken als de robot vast zou komen te zitten onder de bank, trek je hem er gewoon weer uit met de afstandsbediening. En de timer zorgt ervoor dat als er geen bewoner in huis is, de huishoudelijke hulp toch haar werk kan doen. De Laadstation een belangrijke rol. Hierdoor kan de machine zichzelf opladen als de accu leeg is.

stijl=“fontgrootte: medium;“> Daarnaast is er een WLAN-verbinding van nut zijn. Zo kan de stofzuigrobot bijvoorbeeld worden geprogrammeerd om op een bepaalde dag te stofzuigen. Dit werkt alleen via het internet en een app.

De afstandsbediening moet een Selectie van de reinigingsmodus om te worden ingesteld. Dus je zou de kleine schone vriend kunnen bellen als de kruimels onder de ontbijttafel te vervelend voor je worden. Sommige apparaten kunnen zelfs op aanvraag werken.

Vaak werken de robots met het chaos-principe. Dat betekent dat ze rechtdoor blijven gaan tot er een obstakel wordt gevonden. Normaal gesproken zijn de modellen onderweg totdat de accu leeg is. Maar dit betekent niet dat elke hoek van de kamer is gestofzuigd. Het zou beter zijn als de vacuümunit de ruimte zou bedekken… Camera of laser …je zou scannen. U kunt zich dan precies herinneren waar het meubilair zich bevindt, enz. De gegevens zijn dan meestal beschikbaar in de app En je zou zelfs achteraf, op basis van het kamerplan, kunnen beslissen of alleen de keuken moet worden gestofzuigd. In veel gevallen worden extra sensoren geïnstalleerd om te voorkomen dat het apparaat met volle kracht tegen de kast of de stoelpoot beweegt. Op de lange termijn zou dit de stofzuiger beschadigen. Dan zijn er nog de valbeveiligingen die voorkomen dat de robot van de trap valt.

Zuigkracht

Nog belangrijker is natuurlijk of de kleine helper ook het vuil oppikt en hoe groot de opvangbak is. Het principe van kleine apparaten die niet veel ruimte innemen is slecht. Want dan is de container ook nog eens vrij klein.

Het wattage is te vinden in het tweecijferige bereik. Het is geen vergelijking met de juiste stofzuigers, waarvan sommige een viercijferige prestatie hebben. Hier wordt eenvoudigweg op een hoog getal gelet, de stofzuigerrobottest wordt als een fout geïdentificeerd. Belangrijker zijn de hoofd- en zijborstels. Het zou goed zijn als de zijborstels vrij lang waren en de hoofdrol direct op de luchtinlaat werd aangesloten. Elke fabrikant heeft hiervoor een eigen octrooi, zoals Digital Inverter of AeroForce. In onze stofzuigrobottest merkten we echter dat de Vorwerk of iRobot modellen zich onderscheiden met de beste zuigkracht.

Welke andere bedrijven bestaan er?

  • Ecovacs

  • long=“zxx“align=“left“Medio
  • vuile duivel

  • Spider

  • Deebot

  • Samsung

  • Neato Robotica

  • Dyson

Waarom zou je de neiging hebben om online te kopen?

In een notendop is de reden hiervoor het volgende; door de vele testrapporten kunt u alle zwakke punten al op eigen houtje vinden en heeft u een enorme selectie tegen goede prijzen. Bestellen op het internet heeft verschillende voordelen. Je hebt alle tijd van de wereld en bent niet gebonden aan de openingstijden. Je zit comfortabel op de bank en kunt jezelf goed lezen.

style=“font-size:medium;“>Na uw keuze wordt de nieuwe huishoudhulp direct bij u thuis afgeleverd. En niemand hoeft het grote perceel op een omslachtige manier te vervoeren. Bovendien hebt u meestal het recht om het te ruilen, wat betekent dat u eventuele fouten die u hebt gemaakt kunt wegwerken. Van daaruit gebruik je je voordeel!

[shortcode-variabelen slak=“youtube“]