Stokjeskussen

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Stokjeskussen

De beste stuitkussens 2022 in vergelijking

Wat is een stuitkussen?

Het stuitkussen is een orthopedisch zitkussen. Het kan worden gevuld met schuim, gel of lucht om zich flexibel aan te passen aan de zithouding. Het ontlast de ruggengraat en het stuitbeen bij het zitten. In de coccyxkussentest is de ontlasting bijzonder effectief gebleken voor mensen die veel moeten zitten op het werk. Kantoormedewerkers en ook mensen die de machines in een overwegend zittende positie moeten bewaken. Door zijn vorm en structuur bevordert het een rechte zithouding en vermindert het de druk op het stuitbeen en de omliggende spieren.

Eisen aan een stuitkussen?

Door zijn vorm en structuur moet het stuitkussen zich optimaal kunnen aanpassen aan het zitmeubilair en de billen. De stuitkuittest heeft aangetoond dat deze orthopedische kussens alleen verlichting bieden voor het stuitbeen en de wervelkolom als ze een ideale pasvorm hebben wanneer ze in gebruik zijn. Een goed stuitkussen blijft in vorm en past zich steeds weer aan.

Onze Top 10 – aanbeveling voor een stuitkussen

Toepassingsgebied van het stuitkussen

Coccyx kussens worden gebruikt om het stuitbeen en de wervelkolom te ontlasten en om pijnlijke spanningen te verlichten of te voorkomen. De meeste mensen zitten gewoon te veel in het dagelijks leven en beschadigen zo de spieren rond het stuitbeen. Dit leidt tot spanning en dus tot hevige pijn. Veel kantoormedewerkers willen niet zonder zo’n kussen na een stuitliggingstest. Het gebruik van een stuitkussen kan in ieder geval helpen bij het ontlasten van de Spierproblemen.

Wat zijn de alternatieven voor een stuitkussen?

Om ontspannen te kunnen zitten, is het soms voldoende om een deken of een bankkussen zo te plaatsen dat het de billen ontlast. Het gebruik van een eenvoudige schapenvacht zorgt niet alleen voor bekleding, maar verwarmt ook op een zeer aangename manier. Voor kantoormedewerkers is het een goed idee om bij de aanschaf van kantoormeubilair te kiezen voor ergonomisch vormgegeven zitmeubilair. Zitmeubilair kan ook worden aangevuld met opblaasbare zitkussens. Ze passen er goed in en zijn flexibel.
Er zijn ook opblaasbare zitballen in verschillende maten om een ideale en ontspannen zithouding aan te nemen. Deze ballen zorgen ook voor een goede gewichtsverplaatsing bij langer zitten.

Welke fabrikanten van stuitkussens zijn er?

Er zijn veel fabrikanten van stuitkussens op de markt. Hier zijn er, zoals bij alle producten, uiteraard verschillen in kwaliteit. In een coccyxkussentest hebben de volgende fabrikanten het zeker goed gedaan. Supportiback biedt een orthopedisch gel-zitkussen met visco-memory-schuim en een therapie-donut-zitkussen. Bonmedico, Sanolind en Togu AIRGO zouden ook hoogwaardige stuitkussens bieden.

Innovaties op het gebied van stuitkussens

In de productie van stuitkussens zijn er voortdurend ontwikkelingen die enerzijds het gebruik comfortabeler maken en anderzijds voldoen aan de verschillende behoeften van de klanten.
Het materiaal en de vorm wordt veranderd door verschillende vulmassa’s. Sommige hebben handvatten, sommige hebben ritsen. Andere kussens zijn voorzien van knoppen en antislipmateriaal om ze optimaal te positioneren.

Voordelen bij aankoop van een stuitkussen op het internet

De aankoop van een stuitkussen op het internet heeft als voordeel dat de klant kan je informeren. Er zijn tal van gidsen en informatie over relevante beslissingskarakteristieken. Om een goed stuitkussen te krijgen, hoef je niet de hoogste prijs te betalen. Op het internet kunt u alle belangrijke informatie voor het juiste kussen rechtstreeks van de verkoper krijgen. Vergelijkingen tussen de individuele leveranciers zijn mogelijk en ook evaluaties van individuele klanten kunnen informeren over kwaliteit en prijzen. De portokosten zijn relatief goedkoop, omdat het gewicht van het kussen niet te hoog is. Er is ook een recht van teruggave en een garantie op het internet.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een stuitkussen?

Voordat u een stuitkussen koopt, moet u uw klachten verduidelijken en uw verwachtingen van een stuitkussen definiëren. Let er bij de aankoop van een stuitkussen op dat het materiaal van goede kwaliteit is en dat het kussen op vele manieren gebruikt kan worden. Zoek bijvoorbeeld naar noppen voor een betere houvast en een afwasbare hoes. U moet uw kussen kunnen kiezen op basis van uw behoeften en uw lengte. Vergelijk het materiaal en de prijzen van de verkopers.

Handige accessoires voor stuitkussens

Als de stoelkussens met lucht gevuld zijn, moet er een luchtpomp beschikbaar zijn. Om het kussen gemakkelijk te kunnen vervoeren, zijn draaggrepen voordelig. Het is ook erg belangrijk om de bekleding vaker te kunnen vervangen voor langdurig gebruik. De knoppen om het kussen anti-slip te maken zijn meestal al aangebracht.