Straalhelm

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Straalhelm

Het verkeer is niet zonder gevaar voor motorrijders en bromfietsers, aangezien zij meestal verliezen bij ongevallen met auto’s. Ze hebben geen kreukelzone, een grotere dode hoek en een slechtere wegligging dan een auto. Sinds 1979 zijn helmen verplicht in Duitsland. Een motorhelm, ook wel bekend als een valhelm, maakt deel uit van de beschermende kleding voor motorrijders en beschermt het hoofd tegen levensbedreigende verwondingen bij een ongeval. Het dragen van een motorhelm is in de meeste landen wettelijk verplicht.

Er zijn verschillende modellen, varianten met een ingebouwde vizier of een zonneklep, maar ook halfschalen met een diepgetrokken vizier en verder naar voren getrokken zijkanten, die ook wel ¾ helm worden genoemd. Een jethelm moet het voorhoofd, de oren en de nek beschermen volgens de Europese norm ECE 22-05. Halfschaal- en straalhelmen zijn zeer populair, vooral bij rijders van klassieke motoren. Straalhelmen zijn vandaag de dag verkrijgbaar in vele uitvoeringen en ontwerpen. Daarnaast wordt door de techniek ook rekening gehouden met de bescherming van de ogen, zodat er veel fabrikanten zijn die beweegbare vizieren hebben ingebouwd. Hier moet u van tevoren beslissen op welk moment van de dag u gaat rijden, omdat de vizieren meestal vast zitten en niet verwisselbaar zijn zoals bij de volgelaatshelm, dus u moet van tevoren beslissen of u met een helder of een donker vizier wilt rijden. Zoals het ook het geval is bij de meeste andere helmen, zijn alle Ook hier moet de veiligheid voorop staan, want de neus en de kin lopen bij een val een groot risico.

Een veel voorkomend model is de integraalhelm, die zowel het hoofd, de nek en het voorhoofd als het gezicht en de kin beschermt. Daarbij ligt een scharnierend vizier van het gezicht. Ze vertegenwoordigen het veiligste type helm voor motorrijders. De meeste mensen worden gestoord door het gebrek aan vrijheid van de helm, dat ontstaat als de wind in het gezicht waait. Een alternatief is de Braincaps, die alleen het bovenste deel van het hoofd boven de oren bedekken. Dit zijn dunne halve schelpen zonder vizier, die nauwelijks bescherming bieden, maar het grootste gevoel van vrijheid, omdat ze heel klein, handig en licht zijn en weinig bedekken. Een compromis tussen veiligheid en een open rijgevoel is de straalhelm. Het is ook bekend als ¾ helm en bedekt de nek, het hoofd en het voorhoofd, maar niet de kin en het gezicht. Sommige modellen hebben vizieren om het gezicht te beschermen tegen de wind. Als combinatie tussen de Jet- en Integrad-helm zijn er ook diverse flip-up helmen, modulaire helmen of cross-over helmen.

Onze Top 10 – Straalhelmen

In vergelijking met de integraalhelm is het onbeschermde kingebied van de straalhelm een duidelijk nadeel. Over de veiligheid van deze helm wordt in de scene geruzied en de ADAC raadt zelfs straalhelmen volledig af. Ze zijn echter verkrijgbaar met en zonder ECE-standaardtest, waardoor ze een bepaalde Bied standaard beveiliging aan. ECE betekent Economische Commissie voor Europa en haar voorschriften zijn een catalogus van internationaal overeengekomen voorschriften voor technische kenmerken van motorvoertuigen en bijbehorende uitrusting – zoals helmen. De ECE-norm 22/05 in het bijzonder is een testreglement voor Europa en een kwaliteitskenmerk speciaal voor helmen. Als u niet zonder een bepaalde veiligheidsstandaard wilt, moet u bij de aankoop van een jethelm op zoek gaan naar het ECE 22/05 label, dat meestal in de kinband of de voering wordt genaaid. Het etiket moet met transparante folie worden overgestikt, zodat het slijtvast is. De ECE-test zorgt er ook voor dat u bij een ongeval geen nadelen ondervindt op het gebied van verzekering. Dit label garandeert dat de geteste helm voldoet aan bepaalde normen op het gebied van de bestendigheid van de buitenschaal tegen chemicaliën, de grootte van het gezichtsveld, de schokabsorptiewaarden, de vorm en grootte van de schokabsorptieschaal evenals de grootte van het gezichtsveld, de sterkte van de kinband en de bevestiging ervan en de vermindering van het hoofdletselcriterium. Bovendien wordt, vooral bij kleinere modellen, het gemak getest waarmee ze kunnen worden verwijderd om te voorkomen dat de helm tijdens een ongeluk gewoon van het hoofd afglijdt. Er wordt geen ECE-etiket voorgeschreven in de helmenvereiste; het moet gewoon een „geschikte helm“ zijn, maar dit is niet verder gedefinieerd.

Straalhelmen zijn vooral populair vanwege hun retro-uitstraling. Vooral op kleinere scooters, bromfietsen, bromfietsen en scooters, grote volgelaatshelmen hebben vaak een Het is niet geschikt voor dit doel en daarom worden hier vaak straalhelmen gebruikt.

De klassieke straalhelm heeft geen vizier en geen kinbescherming, maar soms wel een klein opvouwbaar zonneklepje of bijpassende bril. Aan de vizierhelmen is ook een vizier bevestigd, dat ofwel alleen het ooggebied ofwel het hele gezicht bedekt. Ze bieden bescherming tegen insecten en wind, maar geen kinbescherming. Vouwhelmen zijn vergelijkbaar met de volgelaatshelm, hier kan het kingedeelte naar wens worden opgevouwen, maar niet worden verwijderd. De modulaire helm is een verdere copromis tussen jet- en volgelaatshelmen, omdat men de mogelijkheid heeft om het kingedeelte te verwijderen en van een volgelaatshelm een jethelm te maken en vice versa.

-De jethelm is luchtig, wat hem populair maakt voor de zomer.

-Het is geschikt voor brildragers, omdat er geen strak vizier op de slapen drukt.

-Het is visueel opvallend en maakt deel uit van de look voor veel motorrijders.

-Het is lichter en handiger dan de volgelaatshelm en wordt daarom vaak als tweede helm gebruikt.

-Het is veiliger dan een Braincaps.

<spanstyle=“color: #444444;“>-Na een ongeluk zijn jethelmen makkelijk af te zetten.

-Het ontbreken van een vizier betekent dat je niet beschermd bent tegen de wind of insecten.
– Door het ontbrekende kingedeelte is de bescherming veel minder en kan het gezicht bij een ongeluk volledig onbeschermd zijn.
-Je hebt minder bescherming tegen het weer, bijvoorbeeld in de regen.

De straalhelm is een compromis tussen uiterlijk, veiligheid, handigheid en bescherming tegen het weer. Om problemen met de verzekeringsmaatschappij te voorkomen en om een zeker beschermingsniveau te garanderen, is het aan te raden om te zoeken naar het ECE 22/05 testlabel. Dit label garandeert dat de betreffende helm aan bepaalde normen voldoet en dat de helm geschikt is voor het wegverkeer. Bovendien moet u, voordat u een jethelm koopt, informeren en onderzoek doen naar de details. Veel pagina’s laten in verschillende tests zien hoeveel bescherming de helm biedt in verschillende situaties. Het is ook raadzaam om advies in te winnen bij een vakhandelaar.