streamingstick

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk streamingstick

Wat is een Streaming Stick?

Smartphones, tablets en smart TV’s. Tegenwoordig is het vrij gemakkelijk en aangenaam om overal verbonden te zijn en toegang te krijgen tot alle films en muziek die je graag beluistert en bekijkt. Hoe prettig de bijbehorende flexibiliteit ook is, menig televisietoestel heeft hier extra hulp nodig. Dit is vooral het geval als de tv thuis te oud is en geen geïntegreerde mogelijkheid heeft om toegang te krijgen tot het internet. Een bijbehorende streaming-stick geeft de mogelijkheid om niet zonder uw favoriete serie te hoeven wanneer deze is aangesloten op de HDMI-poort van de TV. Een overeenkomstige streaming-sticktest toont aan welke apparaten hier worden aanbevolen.

Vereisten voor een goede streamingstick

Onder de streaming stokken zijn er natuurlijk een veelvoud aan apparaten die allerlei functies bevatten. Vooral door deze variëteit zijn de eisen voor een „goede“ streamingstick soms erg verschillend. In het ideale geval biedt een goede streamingstick toegang tot een veelvoud aan streaming apps. Dit is echter niet bij alle apparaten het geval, sommige fabrikanten beperken zich alleen tot bepaalde streaming apps. Als je geen toegang hebt tot deze apps, zit je vast. En precies Daarom kenmerkt een goede streamingstick zich door het feit dat hij toegang biedt tot een groot aantal apps.

Toepassingsgebied van een streamingstick

Streamingsticks worden vooral gebruikt om het gebruik van eventuele apps op de TV mogelijk te maken. Zogenaamde smart TV’s hebben al de mogelijkheid om af fabriek toegang te krijgen tot alle toepassingen. Oudere apparaten zijn echter vaak niet uitgerust met de bijbehorende mogelijkheden en dus helpt de streamingstick uiteindelijk. De stick wordt aangesloten op de HDMI-poort van de TV, gekoppeld aan het eigen WLAN en het gebruik van de stick kan beginnen. Dit geeft toegang tot verschillende apps, die thuis via de stick, dus via externe apparaten, op de tv kunnen worden gebruikt. Corresponderende streamingsticktests

Welke alternatieven voor een streamingstick zijn er?

Er zijn twee manieren om toegang te krijgen tot de apps, zelfs op de TV, als hij niet in staat is om de apps vanuit huis te benaderen. Als alternatief voor een streaming stick zijn er de zogenaamde dongles. Terwijl een streaming stick zorgt voor een zelfvoorzienende en onafhankelijke toegang tot het internet, is het de dongle die slechts functioneert als een spiegeltoestel. Dit betekent dat de dongle alleen op de televisie kan worden gebruikt als de gegevens via de smartphone naar de dongle worden gestuurd. Concreet betekent dit dat zonder een bijbehorende smartphone geen dongle kan worden gebruikt.

Onze Top 10 – Streaming Stick

<h2class=“western“ lang=“zxx“>Welke fabrikanten van streamingsticks zijn er?

Het aantal fabrikanten dat zogenaamde streamingsticks produceert is relatief klein. Het bedrijf Google heeft met de Chromecast zo’n streamingstick op de markt. Het bedrijf Amazon heeft ook een streamingstick op de markt, maar werkt vooral met interne apps van Amazon. Dit betekent dat de keuze van de FireTV-stick tendentieel veel beperkter is in de richting van Amazon. Anders zijn er streaming sticks van het bedrijf Optoma. Deze zijn nog relatief nieuw op de markt en zijn vooral compatibel met Apple, dus er is ook hier een zekere beperking, de Chromecast overtuigt hier met veelzijdigheid, streaming stick tests laten hier vooral zien welke fabrikant kwalitatief kan overtuigen.

Innovaties op het gebied van streaming stick

De belangrijkste taak van een streamingstick is beperkt tot het mogelijk maken van toegang tot het internet en de vele apps voor de tv thuis via zo’n extern apparaat. In deze kerntaak verschillen de vele streaming sticks niet echt van elkaar. De FireTV Stick is een uitzondering, omdat deze toegang geeft tot de talrijke interne apps van Amazon. Of het nu gaat om Amazon Music of Prime Video, de toegang is beperkt tot de Amazon apps, maar dit moet ook gezien worden als een innovatie, want de overvloed aan Amazon apps die toegankelijk zijn via de stick is zeer groot.

Voordelen bij aankoop van een streaming stick op het internet

Het kan zeker niet worden ontkend dat het kopen van een streaming stick zeker meer veelzijdigheid biedt dan alleen het kopen in een winkel. Dit is vooral te wijten aan het feit dat kopen op het internet veel meer veelzijdigheid biedt. Natuurlijk biedt de elektrotechnische retailer ook overeenkomstige streamingsticks aan, maar met Google en Amazon hebben twee bedrijven stokken op de markt die de wereld van het internet hebben veroverd en dus ook toegang geven tot de eigen streamingsticks door ze op het internet te bestellen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Streaming Stick?

Voordat u een streaming stick koopt, moet u eerst controleren waaraan de stick moet voldoen. Wilt u toegang tot een groot aantal programma’s of wilt u gebruik maken van beperktere programma’s, zoals Amazon of Apple programma’s? Uiteindelijk bepaalt deze vraag ook welk apparaat men uiteindelijk moet kopen en dus is deze vraag essentieel voor de aankoop, zodat men zich deze vraag moet stellen. En op basis van je eigen voorkeur, waarbij de streamingstick je moet helpen, moet je het apparaat achteraf kopen. Het latere gebruik beslist over de aankoop van een streamingstick.

Handige accessoires voor de streamingstick

Het apparaat zelf is het hoofdbestanddeel en de eigenlijke aankoop is al het belangrijkste. Zo’n stick grips en het internet via WLAN. En niet elk huishouden heeft een hoogwaardig draadloos LAN: hier zijn er vooral zogenaamde repeaters, d.w.z. versterkers. Deze apparaten worden gebruikt om het bestaande WLAN-signaal te versterken, zodat zelfs gebieden in huis met zwakke signalen voldoende van internet kunnen worden voorzien. Deze versterkers zijn verkrijgbaar in verschillende variaties, sterktes en vooral in verschillende uitvoeringen, want uiteindelijk is het ook het type antenne dat bepaalt hoe sterk of hoe zwak het versterkte WLAN-signaal is. Als je genoeg goede internettoegang hebt, hoef je niet zo’n WLAN-repeater te kopen. Als u echter een relatief slechte internettoegang heeft in uw appartement of huis, kan een dergelijke aankoop een kwalitatieve remedie zijn. Anders zijn er weinig accessoires die naast de eigenlijke streamingstick kunnen worden aangeschaft. Inderdaad, er zijn sporadisch ook tassen voor de stokken te kopen, maar er zijn niet echt wijdverspreide accessoires, want uiteindelijk is het internet het hart van de streaming stick en niet een tas.