Systeemcamera

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Systeemcamera

De systeemcamera’s die het onderwerp zijn van deze systeemcameratest zijn een aparte prestatieklasse op het gebied van fotocamera’s, die zich tussen betaalbare digitale camera’s en dure digitale spiegelreflexcamera’s bevindt.

De systeemcamera’s die door deze systeemcamera’s worden getest, werken op dezelfde manier als de beschikbare spiegelreflexcamera’s, met het verschil dat ze zonder spiegel werken. Daarbij speelt het gewicht van de systeemcamera een belangrijke rol voor de gebruiker bij de keuze voor een systeemcamera, omdat systeemcamera’s duidelijk lichter zijn dan een reflexcamera en daardoor eerder lijken op de beschikbare digitale camera’s.

Door het lage gewicht van de systeemcamera’s zijn ze bijzonder geschikt om mee te nemen op reis. Want een systeemcamera neemt weinig ruimte in beslag in de bagage van de reiziger en garandeert toch de best mogelijke vakantiefoto’s achteraf.

Het kopen van een systeemcamera is vooral geschikt voor gebruikers die geen professionele foto’s maken en daarom niet de functies en beeldkwaliteit van een spiegelreflexcamera nodig hebben. Met een systeemcamera krijgen deze gebruikers een veel compactere camera tegen een veel lagere prijs, die zich qua beeldkwaliteit echter niet hoeft te verschuilen achter een spiegelreflexcamera met enkele lens.

Onze Top 10 – systeemcamera

Vandaag Improfessionele gebied vandaag de dag nog steeds vertrouwen op een digitale spiegelreflexcamera om hun eigen foto’s te maken. Want ook nu nog beloven deze een iets beter eindresultaat dan een systeemcamera op het hoogste niveau en vertegenwoordigen ze dus nog steeds de eerste keuze in de professionele omgeving.

Bij de aanschaf van een systeemcamera moet u er eerst voor zorgen dat de beelden die met het betreffende model kunnen worden gemaakt, voldoen aan uw eigen kwaliteitseisen voor een camera. Bovendien hebben de vandaag beschikbare systeemcamera’s meestal een hele reeks functies waarover u zich vooraf moet informeren, bijvoorbeeld door het bestuderen van testrapporten. Anders kan het gebeuren dat je uiteindelijk een cameramodel kiest dat niet aan je verwachtingen voldoet.

Tot de grootste innovaties op het gebied van systeemcamera’s behoren modellen met sensoren tot 45 megapixels. De prijs van dergelijke modellen komt echter overeen met die van dure professionele spiegelreflexcamera’s, waardoor ze meer gericht zijn op professionele fotografen dan op particuliere gebruikers. Want slechts weinig particuliere gebruikers zullen bereid zijn om 3000 euro en meer uit te geven voor zo’n systeemcamera.

Onder de fabrikanten die hun eigen systeemcamera’s in hun assortiment hebben, zijn er een aantal bekende namen die ook vele andere soorten camera’s produceren. Onder hen zijn fabrikanten als Fujifilm, Sony, Samsung, Canon, Olympus of Nikon.

Net als op het gebied van digitale camera’s en spiegelreflexcamera’s is de Systeemcamera’s van de fabrikanten Sony, Nikon en Canon behoren tot de toonaangevende leveranciers van deze compactcamera’s.

Vandaag de dag kunt u een grote selectie van systeemcamera’s vinden, vooral op het internet, die daar meestal tegen veel lagere prijzen beschikbaar zijn dan in de speciaalzaken. U dient zich echter vooraf te informeren over de momenteel beschikbare modellen en het model te kiezen dat echt aan uw verwachtingen voldoet. Maar als men eenmaal heeft gekozen voor een camera, is de aankoop op het internet de goedkoopste en gemakkelijkste manier.

Het verhaal:
De eerste systeemcamera werd al in 1936 geïntroduceerd, maar door de dominantie van spiegelreflexcamera’s waren deze camera’s lange tijd nicheproducten.
Dit veranderde pas aan het begin van de 21e eeuw toen mobiele digitale camera’s steeds populairder werden en fabrikanten hun kans zagen om digitale systeemcamera’s opnieuw te lanceren als tussenstap tussen digitale camera’s en spiegelreflexcamera’s.

Cijfers, data, feiten:
Hoewel digitale systeemcamera’s goed zijn ontvangen door gebruikers, gebruiken amateurfotografen veel vaker een digitale camera, terwijl professionele fotografen hun spiegelreflexcamera’s meestal vertrouwen.

Prijzen: hoeveel kosten systeemcamera’s?
De prijzen voor systeemcamera’s beginnen bij ongeveer 350 euro op het internet, met het merendeel van de beschikbare modellen in het bereik tussen 400 en 700 euro. Daarnaast zijn er ook modellen met een hoog megapixelnummer, die een piek hebben van 3000 euro en meer.

Naast een systeemcamera kan hiervoor ook een systeemcamera worden gebruikt, zoals bij een spiegelreflexcamera met één lens, Er kunnen ook verschillende lenzen met verschillende eigenschappen worden aangeschaft. Deze kunnen dan in bepaalde situaties worden gebruikt om foto’s te maken met het betreffende cameramodel en bijdragen aan een betere kwaliteit van de opname.

Als alternatief voor een systeemcamera wordt particuliere gebruikers aangeraden een van de beschikbare digitale camera’s aan te schaffen, die net zo compact zijn als een systeemcamera, maar meestal een slechtere beeldkwaliteit bieden. Professionele fotografen daarentegen hebben als alternatief de beschikbare spiegelreflexcamera’s met één lens tot hun beschikking, die veel minder compact zijn, maar meestal de beste resultaten opleveren in termen van beeldkwaliteit.