Tapijtmes

afbreekmes 100 stuks - hobbymes - tapijtmes - snijmes - afbreekbaar - 9 mm
Linkafbreekmes 100 stuks - hobbymes - tapijtmes - snijmes - afbreekbaar - 9 mm*
VerfügbarkeitLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Europe
Preis € 27,90
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
afbreekmes 100 stuks - hobbymes - tapijtmes - snijmes - afbreekbaar - 9 mm
VerfügbarkeitLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Europe
€ 27,90
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Tapijtmes

Wat is een kistensnijder?

Een tapijtmes is een uiterst scherpe en goedkope snijder. Het wordt vaak aangeduid als een trapeze mes, kartonnen opener of nutsmes.

Soorten tapijtmessen?

Er zijn in principe twee soorten knippers.
Er wordt onderscheid gemaakt tussen een afbreekbaar en een vervangbaar mes. Er zijn echter ook zeer grote kwaliteitsverschillen. Van snel brekende kunststof tot stabiele aluminium handgrepen.

Vandaag hebben we te maken met een mes, dat we ons waarschijnlijk niet kunnen voorstellen zonder. Het maakt niet uit of het zakelijk of privé is – het scherpe stuk is geliefd. In deze tekst leggen we uit wat het is, welke eisen er aan het gereedschap worden gesteld, op welk gebied het wordt gebruikt, welke alternatieven en fabrikanten er zijn, wat de voordelen zijn van het kopen op het internet en waar je over het algemeen rekening mee moet houden bij het kopen, welke innovaties er nu beschikbaar zijn en welke accessoires er worden aangeboden. Daarnaast vindt u aan het eind van het artikel twee testrapporten van het mes, die we graag aan u doorgeven.

Sommigen zullen het mes beter kennen onder tapijtmessen, snijders, Stanley-messen, Japanse messen. De term cutter komt van het Engelse ‚to cut‘, wat knippen betekent.

Met een cuttermes krijgt u een scherp mes, dat na gebruik kan worden ingetrokken. Vooral op dit mes zit het lemmet.
Hier wordt een onderscheid gemaakt tussen twee typen:

Het losbreekmes

Het afbreekmes heeft een aantal vooraf bepaalde breekpunten waarop het na slijtage kan worden afgebroken, zodat het scherpere deel weer naar voren komt. Snap-off bladen breken vaker door overmatige zijdelingse krachten op een ongecontroleerde manier overvloedig zijn dus niet voordelig voor zwaar snijwerk. Nieuwe messen kunnen met ca. 8 cm worden verlengd.
Na het verwijderen van de snijkant, verwijdert u gewoon het voormes met behulp van de
afgebroken van vooraf bepaalde breekpunten, zodat een scherper mes kan bewegen in
kan. Afhankelijk van het mes kan het tussen 8 en 15 keer worden afgebroken.

Het vervangbare mes

Er zijn hier geen vooraf bepaalde breekpunten, dus het is zeer stabiel. Met een vervangbaar mes kunt u ook een keer rond de bocht snijden of harde materialen snijden. Het blad kan echter slechts ca. 3 cm worden verlengd.
In tegenstelling tot het afbreekmes heeft u hier individuele bladen die
slijtage kan eenvoudig worden vervangen.

De messen zijn verkrijgbaar als trapeziumvormige bladen of haakbladen.

Er zijn twee soorten snap-off bladen: smalle en brede standaard bladen.
Het smalle blad heeft een breedte van 9 mm. Hij is 0,38 mm dik en de snijlengte is 80 mm. Messen in dit standaardformaat kunnen 13 keer met nieuwe scherpte worden gebruikt vanwege de 12 vooraf bepaalde breekpunten.

Het brede standaardblad heeft een breedte van 18 mm en een dikte van 0,5 mm. Door 7 vooraf bepaalde breekpunten kan het 8 keer worden gebruikt.
Afhankelijk van het beoogde gebruik zijn er ook andere breedtes in het bereik van 9, 12, 18, 22 en 25 mm. Hiermee spreken we van een dikte van 0,25 tot 1 mm.

Onze Top 10 – tapijtmessen

Nr. 1
afbreekmes 100 stuks - hobbymes - tapijtmes - snijmes - afbreekbaar - 9 mm
Kundenbewertungen
afbreekmes 100 stuks - hobbymes - tapijtmes - snijmes - afbreekbaar - 9 mm*

afbreekmes 100 stuks - hobbymes - tapijtmes - snijmes - afbreekbaar - 9 mm

Je wilt het plakband eenvoudig in tweeën delen, maar waar is het mesje? In de schuiflade? In de gereedschapskist? Met deze handige set van 100 stuks heb je altijd genoeg hobbymesjes in huis, zodat je niet langer hoeft te zoeken. De mesjes van het afbreekmes ...

 Preis: € 27,90 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Waarom heb je dit mes nodig?

De snijplotter is door zijn extreme scherpte zeer veelzijdig inzetbaar.

Messen met een afbreekbaar mes worden daarom vaak gebruikt voor het openen van verpakkingen, het snijden van papier.

Een snijplotter met een vervangbaar mes is daarom beter geschikt voor zware snijbreedtes, zoals snijdtapijt, rubber en polystyreen.

Risico op ongelukken?

Tapijtmessen hebben een hoog ongevallenpercentage, door oneigenlijk gebruik of gebrek aan oefening. Vaak wordt het gevaar van te lange afbreekmessen onderschat, vaak breekt het mes af en raakt de gebruiker gewond. In steeds meer bedrijven wordt alleen het universele mes met veerkracht gebruikt, d.w.z. zodra de hendel wordt losgelaten, trekt het mes automatisch in.

Het snijgereedschap moet altijd een hoge scherpte hebben, omdat het deels wordt gebruikt voor detailwerk.

In het begin van de 20e eeuw werden deze messen in de medische wereld gebruikt als wegwerpscalpels. Vandaag de dag is het onmogelijk om je een leven voor te stellen zonder het mes. Ook al werd het in de medische wereld vervangen door een scalpel, toch is het vandaag de dag nog overal in de handel te vinden. Haakmessen worden speciaal voor tapijten gebruikt. De messen kunnen echter op veel verschillende manieren worden gebruikt en worden daarom ook gebruikt in een grote verscheidenheid aan industrieën zoals de modelbouw.
Messen met afbraakmessen worden vaak gebruikt in de sectoren karton, papier, gipskarton en dunne kunststoffen.

Het vervangbare blad wordt steeds vaker gebruikt voor tapijten, fineer, tassen of kabels.

Er zijn alternatieven voor het traditionele snijmes, zoals een schaar, folie of riemsnijder. Deze laatste hebben ook een vervangbaar mes en worden steeds vaker gebruikt op het gebied van karton, folie, zakgoed, plakband, stof of koorden.

Ondertussen zijn er fabrikanten van A-Z op de markt te vinden. In de voorhoede staan fabrikanten als Bauer Maßstabfabrik GmbH BAUMA, Mozart AG, Marto of Stanley.

Sinds 2014 zijn er ook break-off bladen op de markt, die HSS bimetaal of wolfraamcarbide strip. Stalen bladen van mangaan-silicium zijn hier ook te vinden.

Ook nieuw is een zogenaamd magazijnmes, dat automatisch oude messen uitwerpt zodra ze opgebruikt zijn.

Bij aankoop op het internet kunt u profiteren van een hogere bestelhoeveelheid met een prijsvoordeel ten opzichte van de standaard bouwmarkt.

Cuttermessen zijn goedkoop en daarom meestal gemaakt van HCS-staal.
Als het mes in het buitenland moet worden gekocht, moet er in landen als Australië speciaal op worden gelet dat de persoon ouder is dan 18 jaar. Vanwege het grote risico op ongelukken is het mes als gevaarlijk gemarkeerd en mag het daarom niet aan minderjarigen worden gegeven.

Om het risico op ongelukken tot een minimum te beperken, zijn er opvangbakken voor gebruikte messen. De gebruikte messen worden in deze kisten gevuld en vervolgens veilig afgevoerd wanneer het vulniveau is bereikt.

Voor het mes zelf is er nog een andere opbergzak die aan de riem kan worden bevestigd, op de markt. In deze tas kan het mes veilig worden opgeborgen en bewaard. Daarnaast vinden ook reservemessen hier hun plaats. Dus je hebt alles bij je en hoeft niets te zoeken.

Bij een messenproef in 2012 bleek de ‚Stanley FatMax Xtreme 2-in-1‘ de beste te zijn en werd volgens www.testberichte.de bekroond met het cijfer 1.0. In de praktijktest viel het mes op door zijn robuuste en comfortabele karakter. De operator kan ook kiezen tussen haakbladen of rechte bladen. Minpunten werden alleen toegekend voor het inbrengen van het blad, omdat er geen goede beschrijving is.
U kunt het mes kopen op het internet, waar het beschikbaar is vanaf 14,70€.

Een jaar eerder was de Messer ‚Bessey DBKPH‘ nam de eerste plaats in met een testscore van 1.0. Dit was waarschijnlijk omdat het veilig, comfortabel en betrouwbaar is om mee te werken. Het bijzondere aan dit model is dat u het mes eenvoudigweg kunt opvouwen. Vervangingsbladen kunnen in de handgreep zelf worden opgeborgen, en het wisselen van de bladen gebeurt eenvoudig met een inklapbare hendel, dus het is heel eenvoudig. Het mes is al beschikbaar vanaf 12,44€ op het internet.

Ik heb het gevoel dat alles wat belangrijk is gezegd is, maar als u nog iets anders bedenkt, laat het me dan weten. Misschien heb je ook de ene of andere bron die ik over het hoofd heb gezien. Met de huidige tekst zit ik onder de vereiste 1000 woorden, waarvan ik me bewust ben. In ieder geval ben ik bereid de tekst opnieuw te herzien als er openstaande wensen zijn. Verder wil ik opmerken dat het aaneenrijgen van de trefwoorden niet zo mogelijk was als u misschien had gevraagd. Daarom vindt u ze hieronder na de eigenlijke tekst. Ik hoop dat u tevreden bent met de tekst en dat ik aan uw verwachtingen heb voldaan.
U bent van harte welkom om mij suggesties voor verbetering te sturen, die ik dan volgens uw wensen zou kunnen uitvoeren.

Een metalen of aluminium handvat is stabieler, dit kan ook naar beneden vallen of er kunnen krachtige sneden mee gemaakt worden. Het metalen handvat slijt heel langzaam. Bij kunststof wrijft de behuizing bij veelvuldig gebruik snel af en dit kan ertoe leiden dat het blad op een gegeven moment gaat glimmen, dit kan leiden tot ernstige ongelukken.