Tarwekiemolie

Geraffineerde tarwekiemolie 50 ml ETJA
LinkGeraffineerde tarwekiemolie 50 ml ETJA*
VerfügbarkeitLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Americas, Europe, Asia
Preis € 4,72
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
Geraffineerde tarwekiemolie 50 ml ETJA
VerfügbarkeitLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Americas, Europe, Asia
€ 4,72
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Tarwekiemolie

De beste tarwekiemolie 2022 in vergelijking

Wat is tarwekiemolie?

Tarwekiemolie is een speciale olie die in een complex proces uit tarwe wordt verkregen. Aangezien tarwe een hoogwaardig gewas is, zijn de ingrediënten voor de productie van de olie sterk geconcentreerd. Tarwekiemolie heeft een oliegehalte van slechts ongeveer 10 procent. Onder de eetbare oliën heeft het echter het hoogste vitamine E-gehalte.

Hoe werkt tarwekiemolie

Tarwekiemolie wordt vaak aangeduid als het vloeibare goud van de natuur. Deze naam komt vooral voort uit het gebruik in de huidverzorging: de vitamine E die het bevat zorgt voor een goede doorbloeding van de bloedvaten, die de huid bijzonder goed van voedingsstoffen voorzien. Vooral tarwekiemolie verhoogt de interne druk van de cellen en stimuleert zo de stofwisseling van de huid. Omdat de olie hoogwaardige ingrediënten bevat, wordt de barrièrelaag van de huid versterkt en wordt er ook water in de cellen opgesloten.
Wanneer tarwekiemolie in de keuken en voor consumptie wordt gebruikt, verlaagt het het cholesterolgehalte en voorkomt zo gevaarlijke hart- en vaatziekten. Aangezien er verschillende soorten tarwekiemolie bestaan, is een „Wheat Germ Oil Test“ vaak nuttig.

Toepassingen van een tarwekiemolie

Tarwekiemolie kan op vele manieren worden gebruikt. Het wordt vooral gebruikt in de cosmetica-industrie voor huid- en haarverzorging. Bij gebruik als haarolie of in shampoos wordt het haar zacht en is het ook zeer goed gehydrateerd. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom het wordt gebruikt als een ingrediënt in conditioners.

In crèmes en lotions verhoogt de olie de natuurlijke elasticiteit en de doorbloeding van de huid. Tarwekiemolie heeft een herhalende werking, waardoor het bijzonder geschikt is voor de droge huid.

Wie heeft er een tarwekiemolie nodig?

Tarwekiemolie wordt gebruikt in de keuken en in cosmetica en is een belangrijk hulpmiddel. Het is een populaire olie die gebruikt wordt bij de bereiding van maaltijden en gebraad.
In de cosmetica-industrie is het een populaire olie die wordt gebruikt als alternatief voor bodylotions en -crèmes. Door middel van een „Tarwekiemolietest“ kan het juiste product worden gevonden.

Onze Top 10 – Tarwekiemolie kopen

Nr. 1
Geraffineerde tarwekiemolie 50 ml ETJA
Kundenbewertungen
Geraffineerde tarwekiemolie 50 ml ETJA*

BIOGO- biologische winkel met gezonde voeding en supplementen

Geraffineerde tarwekiemolie 50 ml ETJA

NATUURLIJKE TARWEKIEMOLIE / Tritium Vulgare Kiemolie / 100% tarwe kiem. Rijk aan eiwitten, vetzuren en een hoog gehalte aan vitamines A , B , D en E (een natuurlijke antioxidant). Het maakt de huid glad en zacht. Het werkt niet alleen op het huidoppervlak, maar d...

 Preis: € 4,72 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Welke soorten tarwekiemolie zijn er?

Er zijn drie soorten tarwekiemolie. Dit zijn biologische tarwekiemolie voor directe consumptie, tarwekiemoliecapsules voor inname en tarwekiemolie voor lichaams- en haarverzorging. De eerste zijn zogenaamde food-grade tarwekiemoliën, ook wel bekend als inheemse tarwekiemoliën. Tarwekiemoliën die worden gebruikt voor lichaams- en haarverzorging zijn pure cosmetische producten.
Tarwekiemoliecapsules zijn geschikt voor dagelijks gebruik. Hierdoor komen de ingrediënten in het darmkanaal vrij die een positief effect hebben op het organisme.

Toepassingsgebied van tarwekiemolie

Toepassingsgebieden voor tarwekiemolie zijn de voedings- en cosmetica-industrie.

Eisen voor een goede tarwekiemolie

Een goede tarwekiemolie moet altijd koud worden geperst om de waardevolle ingrediënten te behouden. Deze oliën zijn ook bijzonder rijk aan eiwitten. De tarwe waaruit de olie wordt ‚gemaakt‘ moet

van natuurlijke oorsprong en niet behandeld met gewasbeschermingsmiddelen

Voor- en nadelen van een tarwekiemolie

– Voordelen
Het belangrijkste voordeel van tarwekiemolie is dat het veelzijdig inzetbaar is. Het heeft een hoog gehalte aan omega-3-vetzuren. Bij inname worden de fysieke prestaties dus verhoogd.

– Nadelen
Tarwekiemolie is vrij duur, wat het enige nadeel is van deze olie.

Waarop moet ik letten bij de aankoop van een tarwekiemolie?

Bij de aankoop van een tarwekiemolie moet u er altijd voor zorgen dat het een hoogwaardige en inheemse olie is. Het moet altijd koudgeperste olie zijn, omdat het bijzonder rijk is aan eiwitten. Maar vooral moet u ervoor zorgen dat niet alle oliën geschikt zijn voor consumptie, maar vaak alleen voor uitwendig gebruik. Oliën die geschikt zijn voor consumptie hebben een bijzonder positief effect op de celstofwisseling. Een „tarwekiemolietest“ kan worden gebruikt om het juiste product te vinden.
Bij de aankoop moet men erop letten of het een olie van voedselkwaliteit is of van een kwaliteit die vriendelijk is voor de huid.

Innovaties op het gebied van tarwekiemolie

Innovaties op het gebied van tarwekiemolie zijn altijd beschikbaar tijdens de productie. Om bijzonder zuivere olie te verkrijgen, wordt het koude persproces voortdurend geoptimaliseerd.

Welke producenten van tarwekiemolie zijn er?

Fabrikanten van tarwekiemolie zijn de bedrijven Naissance, Allgäuer Öllmühle, Primavera en Biomond. Zij worden ook beschouwd als toonaangevende fabrikanten van de olie.

Internet vs. gespecialiseerde handel: waar koop ik mijn Tarwekiemolie op zijn best?

Tarwekiemolie die wordt gebruikt voor consumptie kan worden gekocht in supermarkten of natuurvoedingswinkels. Dit laatste geldt ook voor de cosmeticasector. Tarwekiemolie voor persoonlijke hygiëne kan ook in drogisterijen worden gekocht.
De olie is ook verkrijgbaar in verschillende online winkels. Hier is het meestal goedkoper dan in speciaalzaken.

Wetenswaardigheden & gids voor tarwekiemolie

– Prijzen: hoeveel kost tarwekiemolie?
Tarwekiemolie is verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. 100 ml kost al vanaf 10 euro, maar kan ook 40 euro kosten, afhankelijk van welke vorm je waar koopt.

Nuttige accessoires voor tarwekiemolie

Voor het gebruik van tarwekiemolie in de keuken of als cosmetica zijn geen accessoires nodig.

Alternatieven voor tarwekiemolie

Alternatieven voor tarwekiemolie in de keuken zijn diverse andere oliën, zoals olijfolie of zonnebloemolie. Tarwekiemolie wordt ook veel gebruikt in de cosmetica-industrie.