Tatoeagecrème

dit is het beste voor de komende 4-5 dagen. Door het aanbrengen van de crème wordt ook de bovenste huidlaag later verwijderd, dit lijkt een beetje op kleine snippers, maar is normaal.

Welke alternatieven voor een tatoeagecrème zijn er?

Lange tijd werd vooral Vaseline aanbevolen voor de verzorging van een vers gestoken tatoeage en werd ook door de meeste tatoeëerders zelf gebruikt. Vaseline heeft het voordeel dat het de tatoeage vochtig houdt, maar het ondersteunt het genezingsproces niet. Daarom wordt Bepanthen vaak gebruikt. Hier zit de werkzame stof Dexpanthenol in. Panthenolcrème, die door andere farmaceutische bedrijven wordt aangeboden, heeft dezelfde werkzame stof. Naast de ondersteunende werking van de wondgenezing houden deze crèmes ook de wond vochtig.

Welke fabrikanten van tatoeagecrèmes?

Als tatoeagecrèmes aan een test worden onderworpen, is het noodzakelijk om de fabrikanten te kennen. Er zijn een groot aantal van hen, die kunnen worden gekocht in apotheken, drogisterijen of gespecialiseerde handel. Vaak wordt Pegasus genoemd, een merk dat vaak door tatoeëerders zelf wordt gebruikt. Ook populair is Hustle Butter Deluxe, een tattoo verzorging die ook geschikt is voor veganisten. Een andere bekende fabrikant is TattooMed, die een heel scala aan tatoeageverzorgingsproducten aanbiedt, evenals Believa en INKtur, die ook zeer populair zijn. Geen van de genoemde fabrikanten is echter te vinden in de drogisterij. Door de toenemende populariteit van tatoeages neemt ook de vraag naar verzorgingsproducten voor tatoeages toe. In de detailhandel is direct Tattoo Creme uit Schaebens en inmiddels ook uit Balea gemakkelijk te vinden.

Innovaties op het gebied van Tattoo Creme

Tatoeagecrèmes op zich zijn al een noviteit. Zoals in het begin vermeld, werd vaseline in het begin gebruikt om de verse tatoeage de eerste dagen vochtig te houden en om de gewonde huid elastisch te houden zodat deze niet scheurt en het motief is beschadigd. Het feit dat er crèmes zijn ontwikkeld die extra verzorgende ingrediënten bevatten, is waarschijnlijk te wijten aan de toenemende populariteit van tatoeages. Naast de verzorging is ook de ondersteuning van het wondgenezingsproces van de huid een belangrijke factor. Sommige crèmes bevatten dan ook ingrediënten die dit proces ondersteunen.

Voordelen bij het kopen van een tatoeagecrème op het internet

De selectie van de in de drogisterij verkrijgbare tatoeagecrèmes is zeer beperkt. Voor tatoeagecrèmetests is het daarom aan te raden om een kijkje te nemen op het internet. Maar de aankoop van de crèmes via het internet heeft ook duidelijke voordelen. Een grotere selectie vereenvoudigt de keuze van een geschikte crème. Beoordelingen, ervaringsverslagen en informatie over de ingrediënten maken het makkelijker en duidelijker om de juiste crème te kopen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een tatoeagecrème?

De huid zelf speelt een belangrijke rol bij de keuze van de juiste tatoeagecrème in de tests. Elke huid is anders. Sommigen hebben een intensievere verzorging nodig, daarom is een boterachtige crème geschikter, voor anderen is het een voordeel als de crème sneller wordt geabsorbeerd, zodat hij niet aan de kleding blijft plakken. Maar het is niet alleen van persoon tot persoon dat de huid verschillend is, maar ook op verschillende delen van het lichaam. Zo kan er bijvoorbeeld een rijkere crème op de benen worden aangebracht. Het seizoen waarin de tatoeage is gegraveerd moet ook worden overwogen. In de zomer is een verzorging met zonbeschermingsfactor aan te bevelen. Waarbij de herfst en het voorjaar het meest geschikt zijn voor het zetten van tatoeages.

Handige accessoires voor Tatoeagecrème

Tot slot zijn er geen speciale accessoires nodig. Alleen de eerste dagen, wanneer de tatoeage nog vers is, kan een verband of folie worden aangebracht om de wond te beschermen, vooral als het gebied aan veel stress onderhevig is.