Tennissnaren

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Tennissnaren

Wat zijn tennissnaren?

Om met een tennisracket te kunnen spelen, heeft de speler een bespanningssysteem nodig dat gebruik maakt van tennissnaren. Door een bepaalde elasticiteit, die anders kan zijn, laten deze een balversnelling toe, die inwerkt op de slagballen. De elasticiteit kan op verschillende manieren worden aangepast en is gedefinieerd in Duitstalige landen met kggewichtsspecificaties. Opgemerkt moet worden dat de sterkte niet te laag, maar ook niet te hoog mag zijn. Als het te hoog is, kunnen de tennissnaren sneller scheuren of zelfs het tennisracket vervormen na verloop van tijd of wanneer het met geweld de grond raakt. Vaak worden deze gewichten aan de binnenzijde van het racket aangegeven. Als dit daar niet het geval is, kunt u het opzoeken op een bijgevoegd boekje of op de website van de fabrikant op het internet.
Bovendien zorgen de tennissnaren voor trillingsdemping, wat het speelcomfort verhoogt. Bovendien garandeert de overeenkomstige hechting de controle van de spin. Dit is bijvoorbeeld te zien in topspin of spin. Het zijn juist deze inserts die het spel moeilijker maken voor de tegenstander.

Eisen voor goede tennissnaren

De tennissnaren moeten duurzaam en effectief zijn voor het spel. De slechte kwaliteit blijkt vaak uit het feit dat ze snel scheuren na kortstondig gebruik. Hier zou een tennisstriktest nuttig moeten zijn om verschillende mogelijkheden te ontdekken. Zo hoeft een tennisracket van Head vaak niet te worden afgedekt met tennissnaren van hetzelfde merk. Het kan gevarieerd zijn.
In principe worden er twee verschillende hoofdtypen tennissnaren onderscheiden: Natuurlijke darmsnaren en synthetische snaren. De natuurlijke darmsnaren worden door middel van een complex proces vervaardigd uit natuurlijke darmsnaren en synthetische snaren. Vaak is het voordeel te zien in de elasticiteit. Nadelen zijn de hoge prijs en een verhoogde gevoeligheid voor verwering, die echter door nieuwere methoden is verbeterd.
De synthetische snaren daarentegen zijn hoogtechnologische producten. Er worden voortdurend nieuwe productiemethoden toegepast. Over het algemeen zijn ze goedkoper en hebben ze de voorkeur van niet-professionals vanwege het grote prijsverschil.
Voor een enkele set zijn tennissnaren van meer dan 12 meter voldoende om een tennisracket te bespannen.

Toepassing van de tennissnaren

Tennissnaren worden uitsluitend gebruikt voor tennisrackets. Voor andere spellen zoals badminton of het originele badminton zijn er verschillende snaren, die veel elastischer en fijner zijn.

Onze Top 10 – tennissnaren

Welke alternatieven voor een tennissnaar zijn er?

Tot nu toe is er geen alternatief voor de verschillende bovengenoemde tennissnaren. Hoewel strandtennis met een houten racket kan worden beschouwd als een vorm van training en recreatie van tennis, is het nog steeds geen geschikt alternatief voor de eigenlijke tennisbaan. Badmintonrackets zijn ook anders uitgebalanceerd en het materiaal is veel fijner, zodat het jammer zou zijn voor de tennisser.

Welke fabrikanten van tennissnaren zijn er?

Er zijn veel verschillende fabrikanten van tennissnaren. De meeste van hen produceren tegelijkertijd tennisrackets en -ballen. Deze zijn grofweg als volgt: Babolat, Boris Becker, Bow Brand, Cannon, Dunlop, Gosen, Head, Isospeed, Luxilon Kirschbaum, MIG Strings, MSV, Pacific, Polystar, Prince, Signum Pro, Tecnifibre, Toalson, Topsin, Tourna, Völkl en Wilson.

Innovaties op het gebied van tennissnaren

Met name de firma Kirschbaum is voortdurend bezig met de ontwikkeling van nieuwe tennissnaren. Vooral op het gebied van polyestersnaren heeft het vaak innovaties te bieden.

Voordelen bij het kopen van tennissnaren op het internet

De voordelen van de Het kopen van tennissnaren op het internet behoort tot het grote aanbod. Op fysieke sportafdelingen is de keuze vaak kleiner. De enige uitzonderingen zijn grote sportwinkels die gespecialiseerd zijn in tennis. Voor het overige geldt voor het internet dat er een grotere selectie met beoordelingen te vinden is.
Ook op het gebied van de prijs kunnen betere vergelijkingen worden gemaakt en kunnen vaak grotere kortingen worden verkregen.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een tennissnaar?

Bij het kopen van tennissnaren moet u uitzoeken wat voor soort spel er gespeeld wordt en welke tennissnaren geschikt zijn. Een tennissnarentest kan hierover informatie geven om je eigen spel en de bijbehorende tennissnaren te identificeren.
Er moet echter worden opgemerkt dat de bespanning van de tennissnaren vaak alleen met speciale apparatuur kan worden gedaan. Daarom moet een speciaalzaak worden geraadpleegd om dit voor de speler te doen.

Nuttige accessoires voor tennissnaren

Een indirect accessoire kan een beschermtape voor de hoofdbescherming van een tennisracket zijn. Dit beschermt het tennisframe vooral tegen krassen of andere beschadigingen. Maar ook de „gevlochten“ uitsteeksels van de tennissnaren worden bedekt en tegelijkertijd beschermd.
Verder kan een trillingsdemper voor tennisrackets als een belangrijk accessoire worden beschouwd. Het absorbeert niet alleen het geluid, maar ook de trillingen. Dit maakt een verhoogd speelcomfort mogelijk.