Theedoeken

She goes to Bed.....He goes to Bed cotton tea towel by Annie Tempest"There's Our Dog "cotton tea towelSteadfast & True,The Queen's Diamond Jubilee tea towel by Emma Bridgewater.
LinkShe goes to Bed.....He goes to Bed cotton tea towel by Annie Tempest*"There's Our Dog "cotton tea towel*Steadfast & True,The Queen's Diamond Jubilee tea towel by Emma Bridgewater.*
VerfügbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: WorldwideLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: WorldwideLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
Preis € 4,99
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 4,99
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 5,99
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
She goes to Bed.....He goes to Bed cotton tea towel by Annie Tempest
VerfügbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
€ 4,99
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
"There's Our Dog "cotton tea towel
VerfügbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
€ 4,99
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Steadfast & True,The Queen's Diamond Jubilee tea towel by Emma Bridgewater.
VerfügbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
€ 5,99
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Theedoeken

Wat is een vaatdoekje?

Theedoeken zijn doeken die – zoals de naam al aangeeft – gebruikt worden om gerechten te drogen. Zelfs als de vaatwasser het grootste deel van het werk doet, is het toch nodig om af en toe enkele onderdelen met de hand af te wassen. Om de gerechten zonder strepen en vlekken te drogen heeft u een goede theedoek nodig. Zo’n handdoek is ook heel praktisch voor het drogen van je handen in de keuken. In onze theedoektest kunt u zien welke theedoek het beste bij u past.

Vereisten voor een goede theedoek

Een goede theedoek moet goed in de hand liggen en goed water opnemen. Naast een glad oppervlak dat geen krassen op het serviesgoed maakt, is het ook belangrijk dat het doek niet pluist en zo het serviesgoed weer vuil maakt. Een mooi ontwerp draagt zelfs bij aan de motivatie en het plezier van het werken in de keuken.

Toepassingsgebied van de theedoek

Theedoeken worden gebruikt voor het drogen van de vaat in de keuken. Ze moeten het water zo goed mogelijk absorberen en een streeploos resultaat geven bij het polijsten. Ook voor het drogen van de handen zijn vaatdoeken zeer geschikt.

Wat zijn de alternatieven voor een theedoek?

Alternatieven voor de theedoeken zijn moeilijk te vinden. Normale handdoeken hebben vaak een te ruw oppervlak en krassen op de vaat of pluizen. Ook het drogen van de vaat met papieren handdoeken wordt afgeraden, omdat er altijd papierresten achterblijven. Maar wie denkt dat men eigenlijk helemaal geen vaatdoekje nodig heeft, omdat de vaat op deze manier droogt, heeft het mis, net zo vaak blijven er strepen of vlekken achter op de glazen, borden en het bestek die er niet mooi uitzien.

Welke fabrikanten van vaatdoeken zijn er?

Bekende fabrikanten van theedoeken overtuigend door een hoog absorptievermogen en een aangenaam gevoel in de hand. Lakens worden gekenmerkt door hun gladde oppervlak. Dit betekent dat zelfs delicate gerechten kunnen worden gedroogd zonder dat er krassen op komen. Bovendien is linnen als materiaal uiterst robuust en pluist het niet. Als u een combinatie van beide materialen wilt, moet u kiezen voor theedoeken van halflinnen, die de voordelen van beide materialen combineren. De vierde variant is een microvezel-theedoek. Het is zeer absorberend en krast de schalen niet. Microvezel mag echter niet te warm worden gewassen.

Handige accessoires voor theedoeken

Theedoeken kunnen zonder verdere accessoires worden gebruikt als de te drogen of te poetsen gerechten beschikbaar zijn. Een goede mogelijkheid om vaatdoeken op te slaan zijn speciale stands. Hiermee kunt u de vaatdoeken ophangen en drogen zonder veel ruimte in beslag te nemen.